Avatul - un peste greu de citit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mariush
senior
senior

Re: Avatul - un peste greu de citit

Mesaj de mariush » 22 Ian 2013, 19:10

catalin66 scrie:
SF scrie:Pai daca-l scotea afara nu-l lasai sa coboare . Nu-s naluci sa prinda in orice situatie , astea cu cadere din asta is pentru pesti care mananca in banc , unde se intampla ca sa cada cate un peste ranit sau lovit si care aia care is mai obositi dupa atacuri ratate il culeg pe cate un zapacit care cade spre fund .
Posibil , dar cum sa-l las sa cada pe curent , ca eu acolo caut avatul , ar trebui sa nu mai mulinez si chiar asa can se intindea firul .... am avut si varianta mai usoara de 12g la 8,5cm , poate varianta mai grea de 10,5cm cu 30g merge mai bine , sau poate face treaba in statatoare sau locuri cu curent foarte slab .

Rapace

Dar o varianta mai ieftina la water monitor nu ai incercat , ceva gen TopBandit dela Strike Pro ? http://www.strikepro.se/eg077col.htm

http://www.youtube.com/watch?v=XtWT0XxvG6k
ma uitam si eu pe filmulet si am vazut ca tipul ala mai avea cateva in acelasi loc.
in zona aia fierbea apa de avati.mie mi s-a parut ca nu avea nu stiu ce randament la naluca aia...acolo probabil si cu ciorapul prindea la un moment dat...alb cu negru.
zic si eu asa ca unul care are ocazia o data pe an sa vada un loc ca si ala.si cand ma gandesc ca mai este o luna si un pic pana atunci....hmmm ! :respekt:
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 22 Ian 2013, 19:13

rapace scrie:eu primul de l-am cumparat se misca mai degraba ca mocasinul adica imi atinge suprafata la jercuiala
Aha, asa da, cine stie, posibil din cauza lansetei, sau a firului, sau poate chiar a voblerului...
Sau poate nu erai tu obisnuit la inceput cand l-ai cumparat, adevarul e ca nu se recupereaza chiar usor, trebuie sa-i prinzi miscarea... ;)

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Ian 2013, 19:17

nu exista doua feluri de water monitor ... cei de la Jackall (Illex) fac asa:

: water mocassin ... un top water mai micut care PLUTESTE si care face miscarea aia de WTD.
: water monitor ... e ceva mai mare decat mocassinul si e SINKING facand aceeasi miscare de WTD dar sub luciul apei la viteze de recuperare normale. daca il recuperezi mai rapid face aceeasi miscare dar la suprafata.
: bonnie ... e cel mai mare dintre ei si PLUTESTE facand miscarea clasica de WTD.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 22 Ian 2013, 19:21

Se poate sa fie wobleru ca am ma icumparat ,acum am 4 si astea noi nu merg la fel merg numai bine sub suprafata.....am vazut la cineva care prindea pe monitor si m-am decis sa mai iau unul care a mi-a schimbat total impresia despre aceasta naluca ....din pct meu de vedere e cea mai prinzatoare la avat

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 22 Ian 2013, 19:31

Buna naluca, nu numai la avat ci si la stiuca, bune ptr stiuca si avat iarasi, sunt si bonnie si chatterer ;)

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 22 Ian 2013, 19:33

la mine water monitor inca nu a confirmat, dar abia anul trecu in septembrie l-am achizitionat, asa ca nu ma pot pronunta... vedem si anul acesta ce rezultate va da si, mai apoi, voi putea trage o concluzie...

eu unul mai cred ceva: fiecare pescar are o naluca pe care o poate numi ,,cea mai prinzatoare'', iar restul oricat de bune ar fi nu se ridica la nivelul ei...
dupa parerea mea nu exista o ,, cea mai buna naluca la avat'', nici macar daca facem o statistica, de-a lungul anilor...
Nihil Sine Deo

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 22 Ian 2013, 19:36

sorinB scrie:Buna naluca, nu numai la avat ci si la stiuca, bune ptr stiuca si avat iarasi, sunt si bonnie si chatterer ;)
Adevar graiesti,bonnie nu am dar am 2 mocasini si merg binisor la stiucone pentru palcurile de bradish face minuni....si legat de ce spune Alexandru sunt de acord de aceea am si specificat ca din pct meu de vedere ....pentru mine este naluca care a confirmat cel mai bine la avat atentie nu si cea ce detine recordul de marime

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Ian 2013, 19:57

Strike Pro ala mi se pare bondoc si cu pattern pentru pesti teritoriali , nu cred sa mearga la pesti de banc care se hranesc , cum erau prezentati avati la inceputu topicului .

Xorus Patchinko 100 de ex. il vad mai acceptabil , da strict suprafata .

Daca aveti rabdare sa intrati la nalucile pentru mare (Bonnie si Water Monitor erau pescuite in mare inainte de a ajunge la avati ) de pe paginile japo , gasiti o multime de modele si variante de naluci de tipu asta , pentru toate buzunarele , iti trebuie zile ca sa le vezi pe toate .

Unu care lucreaza sub pelicula de ex. ii asta

http://www.youtube.com/watch?v=8WDVJNrczts

fflorin
veteran
veteran

Mesaj de fflorin » 23 Ian 2013, 18:48

Poate mi s-a pus mie pata insa imi place al naibii de mult de la Megabass Anthraxul - a pescuit cineva cu el stict la avat si dca da ce rezultate. Cum se comporta intr-un curent mai puternic este scos sau nu din apa la o recuperare mai agresiva?

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 27 Ian 2013, 09:31

Cred ca cei ce au acest vobler nu vor sa spuna nimic ...o fi prea prinzator antraxul si nu vor sa se doteze lumea ...nu de alta dar o fi prea prinzator si vor sa il aiba doar ei :elkgrin: :elkgrin:

Scrie răspuns