Avatul - un peste greu de citit
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Avatul - un peste greu de citit
anem nu am observat ca ovidiu vb de atacul sub baraj,am inteles gresit poate si ora era de vina,ptr mine pescuitul sub turbine e frectie la picior de lemn,daca s-ar interzice pescuitul acolo eu cred ca sansele de a se reproduce ar fi mult mai mari dar de, la noi orice e posibil,sunt si in oras la mine mari pescari care numai sub baraje pescuies nu au loc unul de altul si se lauda cu cantitatile prinse,plus ca petrec multe ore in acelasi loc chiar si noaptea ptr un peste,iar daca asta se numeste pescuit sa stai intr-un loc si sa dai dupa ei ca mai sus nu pot trece imi pare rau ca o zic dar aia nu se numesc pescari doar oportunisti,asa vad eu lucrurile......
ps:am incercat si eu de cateva ori si m-a lasat rece.....nu e ceea ce imi doresc de la un pescuit
ps:am incercat si eu de cateva ori si m-a lasat rece.....nu e ceea ce imi doresc de la un pescuit
edâ„¢ scrie:anem nu am observat ca ovidiu vb de atacul sub baraj,am inteles gresit poate si ora era de vina,ptr mine pescuitul sub turbine e frectie la picior de lemn,daca s-ar interzice pescuitul acolo eu cred ca sansele de a se reproduce ar fi mult mai mari dar de, la noi orice e posibil,sunt si in oras la mine mari pescari care numai sub baraje pescuies nu au loc unul de altul si se lauda cu cantitatile prinse,plus ca petrec multe ore in acelasi loc chiar si noaptea ptr un peste,iar daca asta se numeste pescuit sa stai intr-un loc si sa dai dupa ei ca mai sus nu pot trece imi pare rau ca o zic dar aia nu se numesc pescari doar oportunisti,asa vad eu lucrurile......
te cred ca nu ai observat pentru ca a scris gresit din graba ...andrei-ovidiu scrie:Nu stiu daca e vreunu mai patit decat minesun un baraj de pe Olt, in special vara, aproape week-end de week-end intre orele 5:30 si 7:30-8:00 undeva peste 100 de atacuri de avati asa de la vreo 2 kile in sus inspre 3-4 kile...[.....]
da, sub baraje nu e cel mai frumos stil de pescuit e clar, dar sunt anumite momente in care se merita, mai ales alea in care nu gasesti pestii in alta parte in ciuda a vreo 4-5 locuri schimbate. din cand in cand am mai pescuit sub baraje (si inca o mai fac - aici e 40 de metri distanta minima, deci lansez pana unde trebuie linistit) mai ales pentru dril-ul de care ai parte avand in vedere curentii prezenti ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
merge, numai la bibani si obletianem scrie:nici tu nu ai starepikeman scrie:apoi daca si avatul e greu de citit, care vorba aia are 4 litere din care doua se repreta, atunci cum citim stiuca, salau, sau mult mai lungul cuvant pastrav![]()
mi clar, unii nu prea au fost la scoala
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...
ps: si cum merge copca la voi![]()

pe o gheata de 10 cm dupa un drum de 1km prin padure si pe stanci , asa combinat cu hikking
in rest , eu citesc bine avatul dar cateodata mi cam greu sa il prind ca ma trimete direct in cucuruz

are cineva vreun secret pentru pescuitul avatului pe plaje ? cand se repede la apa mica ......eu am cateva zone pe siret unde ramai bolnav de marimea si frecventa atacurilor ...si credeti-ma ca am incercat de toate dar foarte rar a functionat ceva...am pescuit si cu recuperari de dupa prag si din amonte si din aval ,rapide lente ,jercuite.si cu soarele in spate si tot ce mi-a trecut prin cap... nu am gasit decat din cand in cand cate o naluca care sa functioneze pentru un avat sau 2 ,am incercat tot felul de naluci de la ilexuri water monitor si bonnie ,popere de toate genurile ,pana la thril cozme si microvoblere de 2 cm iar rezultate razlete ce le-am avut in genere au fost pe rotative de 2-3 aglia sau pe long sanu uit eu pescuiesc cu fir de 0.18 fluorocarbon colmic shade ....daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau sa imi spuna vreo naluca care poate nu am testato va rog nu ezitati sunt deschis sa incerc orice.....
-
- veteran
in privinta avatului eu unul am ajuns la o concluzie: sunt zile cand oricat ai incerca si cu orice ai incerca nu il poti face sa-ti ,, muste naluca'' si atunci mai bine iti deschizi o bere sau fumezi o tigara sau pur si simplu te asezi si incepi sa contemplezi natura si atacurile furibunde ale acestui peste minunat...
ca o completare: si cand am reusit sa mai pacalesc cate unul intr-una din zilele acestea nebune nu am putut face o paralela si evidentia o naluca castigatoare... cu ce am reusit sa prind azi - maine, in aceleasi conditii (cel putin aparent) nu a mai dat rezultate si am luat pe altceva sau nu am luat deloc... nu am reusit sa fac o paralela nici cand vine vorba de modul de recuperare sau de adancimea la care se face asta - poate ar fi un mic plus pentru o recuperare ,, la blana'' in pelicula....
ca o completare: si cand am reusit sa mai pacalesc cate unul intr-una din zilele acestea nebune nu am putut face o paralela si evidentia o naluca castigatoare... cu ce am reusit sa prind azi - maine, in aceleasi conditii (cel putin aparent) nu a mai dat rezultate si am luat pe altceva sau nu am luat deloc... nu am reusit sa fac o paralela nici cand vine vorba de modul de recuperare sau de adancimea la care se face asta - poate ar fi un mic plus pentru o recuperare ,, la blana'' in pelicula....
Nihil Sine Deo
Poate primim niste exemple de naluci care au dat cat de cat rezultate in diverse situatii - asta daca nu este un secret mult prea mare. Este o naluca anume cu care a prins cineva doar avati de "soi" caci unii spun ca cu cat este mai mare cu atat si pestele este pe masura. Este mit sau realitate? Multumim.
Din pct. meu de vedere marimea nalucii nu este evidenta in pescuitul avatului ,,recordul meu la avat adica unul de 5.5kg l-am luat la o rotativa mepps long de 2 argintie,,aici e cum iti e norocul si ce chef are jivina, eu unul asa cred .
marimea conteaza si nu conteaza ... asemeni altor specii, cu toate ca eu sunt de parere ca daca urmaresti exemplarele capitale marimea nalucii ar trebui sa creasca. pe langa o naluca pe masura, avatii mari au alte obiceiuri decat cei galagiosi de la suprafata apei si evident sunt mult mai rari si greu de gasit.rapace scrie:Din pct. meu de vedere marimea nalucii nu este evidenta in pescuitul avatului ,,recordul meu la avat adica unul de 5.5kg l-am luat la o rotativa mepps long de 2 argintie,,aici e cum iti e norocul si ce chef are jivina, eu unul asa cred .
nu consider ca tine strict de noroc capturarea unui avat mare, trebuie sa stii unde sa il cauti pentru a iti spori sansele de a il gasi. dar evident, daca e sa ai noroc poti prinde exemplare capitale si la rotativa de 0

prin mai multe locuri am observat ca odata cu cresterea marimii nalucii crestea si dimensiunea capturilor scazand insa numarul acestora ... depinde fiecare ce prefera pana la urma ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- utilizator nou
Este perioada aia de vara in care avatii se plimba ca torpilele pe la suprafata si nu pun gura pe nimic, ataca bancurile de obleti ca sa ne faca in ciuda...
Intro zi dinasta de vara am reusit sa agat unul de 1,1 kg la un vobler de 6 cm care imita bine obletele , atacul a avut loc aproape de mal cind mai aveam un metru si scoteam voblerul din apa ,avatul a venit paralel cu malul , nu sunt sigur ce la facut pe ala sa atace, poate ca a avut impresia ca a incoltit intrun fel prada linga mal si un trunchi de salca care era cazut in apa....(eu recuperam voblerul paralel cu acel trunchi de salca,care era perpendicular cu malul apei )

Intro zi dinasta de vara am reusit sa agat unul de 1,1 kg la un vobler de 6 cm care imita bine obletele , atacul a avut loc aproape de mal cind mai aveam un metru si scoteam voblerul din apa ,avatul a venit paralel cu malul , nu sunt sigur ce la facut pe ala sa atace, poate ca a avut impresia ca a incoltit intrun fel prada linga mal si un trunchi de salca care era cazut in apa....(eu recuperam voblerul paralel cu acel trunchi de salca,care era perpendicular cu malul apei )
Ati incercat asa ceva la avat , nu ma refer strict la modelu asta , desi poate functiona ,insa tipu de actiune , fara wobling si fara bataie marunta , fara rattling , cu pattern atipic pentru cea ce se scoate in apa dulce, la tipu de culoare ma refer , si cadere rapida cu rolling , vedeti ce flashuri face pe cadere
http://www.youtube.com/watch?v=Iza6ttASpCk
Sant si modele mai mici , Duel face un model , Adagio , cred de 65 mm pana la 12 sau 14 cm , modele heavy sinking sau doar sinking .
Parerea mea , ca un pic se abuzeaza de wobling la avat , si nu numai , prea putin se tine in cont rollingu , mai ales daca ii unu discret .
Ati incercat un Sandeel , de la Savage Gear , un silicon cu glitter si rolling pe recuperare liniara (cu jigheadul original ) ?

http://www.youtube.com/watch?v=Iza6ttASpCk
Sant si modele mai mici , Duel face un model , Adagio , cred de 65 mm pana la 12 sau 14 cm , modele heavy sinking sau doar sinking .
Parerea mea , ca un pic se abuzeaza de wobling la avat , si nu numai , prea putin se tine in cont rollingu , mai ales daca ii unu discret .
Ati incercat un Sandeel , de la Savage Gear , un silicon cu glitter si rolling pe recuperare liniara (cu jigheadul original ) ?