argumente fara relevanta privind pescuitul sportiv

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 19 Dec 2006, 22:04

:lol: iau eu tzuica, pardon stafeta, poi de ce iau eu cheste mai mult , desi nu cred ca am facuto de mai mult de 6 ori in viata mea ar fi asa....
1. ca am prins 2 de dimineatza i-am pastrat si au mai intrat dupaia care sau ranit serios la branhii - asta ii o varianta care ma scoate pe mine din kkt
2. pescuiam la caras si aveam un singur caras de vro 600gr prins si pe dupamiaza am dat cu o tabla si mi-a intrat stucanu de 5kg, trebea sa-l eliberez :oops: LACOM , deci l-am luat acasa
3. ca rar (am patito de 2 ori din cele 6) prind mai mult de 5kg si atunci nam depasit 8kg , totusi are si carca mea o limita
:lol: :lol: :lol:

Acu revenind la intrebarea 2:

1. Il duc acasa sa mance matza, canele, papagalu (nui cazu meu)
2. Sa moara vecinu de ciuda si sa ma mandresc cu ei (creca niste manelisti cu marlele la traista de i-am vazut io s-ar incadra aici)
3. Sa mananc eu & familia - motiv in plus aici dau bani pe drum, dau bani pe artificiale care se mai si pierd, i-mi rup carca si picioarele ce rost are sa-i dau drumu si sa cumpar altu din metro
4. Sa nu ma bata nevasta la cap ca iar n-am venit cu peste acas (nu ma incadrez)
5. Sa nu rada vecinu de mine (nu ma incadrez)
6. Sa mai scap cate unu la un pretin/vecin care mai scapa si el cate o atentie la mine (ma incadrez)
7. Fiindca nu prind foarte des peste raportat la numarul de iesiri care il fac (ma incadrez)

Si acu inainte sa inceapa atacurile
:lol: vreau sa mai zic ca toate cele relatate mai sus si care mi le-am atribuit fac referire la pesti ce depasesc 1KG , restu' C&R ca is mai bune hamsiile de la chiosc :P

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 19 Dec 2006, 22:09

mai baieti cand punati masa aia cu tuica si cascaval eu aduc pestele :) :)
ca ce sa fac? eliberez dar mai iau si acasa
dar ii iau morti sa stiti nu ii duc vii :)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Dec 2006, 23:00

pikeman scrie: Acu revenind la intrebarea 2:

2. Sa moara vecinu de ciuda si sa ma mandresc cu ei

5. Sa nu rada vecinu de mine
deci asta era adevaratul motiv pentru care vrem sa ducem cu sacul !!!

sa ni se gadile orgoliul si sa se gonfleze ranza in noi zambind malefic la privirile invidioase si totodata pline de admiratie ale celorlalti...
sa avem ce arata, sa bucure pupilele, sa putem zice : "ba ia de aici si tu unul ca si-asa n-ai prins nimica si asculta aicea la meserias cum se procedeaza...."

pai mai baieti voi nici nu stiti ce perspective va ofera C&R in directia asta:

intai si intai ca va va fi greu mai la inceput, dar ...cu doi trei martori bine alesi si cateva poze cu pesti eliberandu-i in scurt timp toata lumea va va lua ca atare si va va crede ...
nimeni nu se va mai seziza ca veniti fara peste acasa, va fi ceva normal si veti putea spune oricand ca va mers bine, ca oricum n-are cine sa va verifice caci ei stiu ca eliberati tot ...
veti putea afirma oricand ca ati avut capturi oricat de mari vreti voi pe acelasi motiv
chiar si cand mergeti la pescuit insotiti de cineva si dupa un timp fiecare pe locul vostru incercati sa schimbati impresii ii veti putea baga in ceata chiar si cand apa e ca ligheanu, lasandu-i masca cu cati ati fi avut daca i-ati fi tinut.... :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 19 Dec 2006, 23:32

miky scrie: pai mai baieti voi nici nu stiti ce perspective va ofera C&R in directia asta:

intai si intai ca va va fi greu mai la inceput, dar ...cu doi trei martori bine alesi si cateva poze cu pesti eliberandu-i in scurt timp toata lumea va va lua ca atare si va va crede ...
nimeni nu se va mai seziza ca veniti fara peste acasa, va fi ceva normal si veti putea spune oricand ca va mers bine, ca oricum n-are cine sa va verifice caci ei stiu ca eliberati tot ...
veti putea afirma oricand ca ati avut capturi oricat de mari vreti voi pe acelasi motiv
chiar si cand mergeti la pescuit insotiti de cineva si dupa un timp fiecare pe locul vostru incercati sa schimbati impresii ii veti putea baga in ceata chiar si cand apa e ca ligheanu, lasandu-i masca cu cati ati fi avut daca i-ati fi tinut.... :lol: :lol: :lol:
:shock: :shock: :shock:
hai ca m-ai pus pe ganduri,la asta nu ma gandeam
si eu care ma chinuiam ca dracu sa prind un peste ca sa ma creada prietenii ca sunt pescar :lol: :lol: :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 19 Dec 2006, 23:46

miky scrie: pai mai baieti voi nici nu stiti ce perspective va ofera C&R in directia asta:

Nu merge !
Eu cind vin acasa si ma intreaba sotia ce am prins ... ii rapund : Ca de obicei ! (asta inseamna nimic) :oops:

Asa ca &R e simplu si la indemina oricui ... mai greu e cu C ! :twisted:
Sustii cumva altfel ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Dec 2006, 00:08

nu sustin altceva

CATCH-ul e tot spilul...dar io vorbeam de alimentarea orgoliilor care e mult mai simpla asa :lol:
in felul asta putem fi mai putin stresati de impresia de acasa si ne putem concentra serios pe C

asta e valabila pentru cei care au asemenea orgolii de hranit ... de pilda io n-am

eu pescuiesc pentru ca-mi place sa pescuiesc nu pentru ca am nevoie sa ma creada cineva pescar
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Dec 2006, 00:26

miky scrie: dar io vorbeam de alimentarea orgoliilor care e mult mai simpla

asta e valabila pentru cei care au asemenea orgolii de hranit ... de pilda io am
na, ca sa para ca ai, am scris si io 5-6 motive acolo si am pus in paranteza cele la care nu ma incadrez, dar ai invartit tu cumva sa para ca nu-i asa si ai scos parantezele respective cand m-ai citat, asa ca poftiti in oala cu mine daca tot m-ati bagat v-am prins de maneca si ati cazut cu mine :P :twisted:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Dec 2006, 00:34

pikeman

am luat din vorbele tale numa ce mi-o trebuit, fireste... :lol: :lol: :lol:

acu nu fii suparat, daca nu le ziceai tu cineva tot le zicea ... io asta asteptam :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Dec 2006, 16:07

danr scrie:
eu fac un pariu pe termen lung
peste 20 de ani, cand probabil C&R o sa fie majoritar poate chiar obligatoriu, pesacrii in continuare se vor considera superiori unii altora si isi vor feri locurile de pescuit, poate doar si din simplul fapt ca va fi prea multa presiune exercitata de pascarii sportivi pe unele ape
daca eu plec maine la peshte si pe locul meu unu a fost mai vrednic si a batut locul temeinic in ziua aia, sanele mele de a avea o captura deosbita nu se diminueaza ? sigur ca da
daca as fi sigur ca mai apuc sa traiesc 20 de ani, mai ca as tine pariul asta :lol: de ce ?:

- atunci nu vor mai exista locuri de pescuit ferite sau secrete, toate vor fi fost scoase la iveala, inventariate, amenajate, ingrijite si pazite cu strasnicie, iar pestele se va inmulti atat de mult incat nu vor mai fi decat locuri bune peste tot :lol:
- braconierii vor fi de mult cu botul pe labe si pusi sa munceasca in folosul comunitatii la amenajarea cascadelor podite din rauri sau scoaterea din albie a capcanelor de agataturi pentru tot ce inseamna spinning :lol: , iar plasarii si cei ce practica pescuitul industrial vor fi in faliment pentru ca noi vom manca numa sturioni de crescatorie si fructe de mare :lol:
- in conditiile astea nici fomistilor si traistarilor nu le va mai renta sa se ocupe de pescuit asa ca isi vor vinde puzderia de lansete si mulinete in targ, ceea ce va creea un boom pe piata articolelor de pescuit : ...preturile vor scadea, piata va fi invadata de produse de firma care vor deveni astfel accesibile si pentru noi astialalti :lol:
- permisele de pescuit vor putea fi luate de la toate chioscurile si benzinariile, iar in cazuri de urgenta vor fi livrate direct la domiciliu prin servicii de catering, cheltuiala fiind suportata de noile asociatii particulare :lol:
- asociatiile particulare nu vor mai fi in vesnica goana dupa atragerea de noi membri, dimpotriva, isi vor selectiona viitorii membri pe baza unei cereri insotite de curriculum vitae al pretendentului, primirea in asociatie facandu-se pe baza de interviu, la care solicitantul va trebui sa expuna sincer motivele pentru care vrea sa intre in asociatia respectiva, precum si disponibilitatile sale si ce beneficii crede ca va avea asociatia in urma primirii respectivului membru :lol:
- eventualele abateri de la regulile pescuitului sportiv vor fi amendate cu sanctiuni, de la puncte de penalizare si pana la ridicarea permisului de pescuit pe o perioada de 6 luni, iar redobandirea acestuia se va face pe baza de chestionar test :lol:
- peste va fi peste tot...va fi atat de mult peste incat periodic, asociatiile particulare vor organiza actiuni de pescuit colective, de reducere a efectivelor de rapitori pe anumite areale in care inmultirea excesiva a acestora afecteaza populatia ciprinida, putand duce astfel la distorsionarea rezultatelor finale ale concursurilor zonale de pescuit la crap... aceste actiuni se vor desfasura sub egida unei stranse colaborari intre federatiile romane de rapitori si de crap... :lol:
- pestele astfel retinut va fi predat catre unitatile metro si carefour, valorificandu-l in folosul asociatiilor particulare :lol:
- va exista si un comisar european pentru romania din partea unui A.G.V.P.S.E. :lol: :lol: :twisted: :lol: :lol: responsabil cu fondurile europene si distribuirea lor numai pe proiecte menite sa tina in frau populatia piscicola pentru a nu produce dezechilibre in biotopurile endemice din zona prin inmultirea excesiva a vreunei specii
iar noi ne vom intalni pe balta cu pricina mentionata de Tavi, la aniversarea majoratului nepotilor lui Vasile :lol: , si vom bea pariul incercand sa vedem cine l-a castigat

in general va curge lapte si miere .... :lol: :lol: :lol:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 22 Dec 2006, 13:59

danr scrie:sa te faci frate cu braconierii, naspa :)
acum doi ani ma contraziceam cu mihaiv pe tema pescuitului in prohibitie, acum un an nu mai stiu cu cine pe tema pescuitului noaptea, acum cu cele 5 kile, nttt
macar stiu ca sunt consecvent la capitolul braconat
acum vreo 8 ani cand mergeam la peste cu iliuta goean si eugen german eliberam toti pestii, daca florentin iuga mai are emisunea aia cu oasa de acum 4-5 ani, se mai poate vedea cate ceva cu eliberatul
acuma am imbatranit si ma abat de la regula
tuica am si eu, tuica de dambovita din prune, sunt producator :)
mai bine un cascaval afumat :)
vezi, fara sa vrei sau poate intentionat te-ai tradat si zici clar ca ai totusi o regula. :wink: dela care te abati. asta spune ceva, dincolo de fileurile de salau sau toti pestii eliberati.
nu cred ca elucubrez daca zicasta: cred ca desi te dai mare "braconier" ce iei tu acasa e infinitezimal :lol: poti sa ma contrazici?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns