argumente fara relevanta privind pescuitul sportiv

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 19 Dec 2006, 08:12

cum adica "de ce aduce omul pestele acasa"?
pentru ca inainte, demult , demult, in epoca pietrei, cand totul era de piatra....pana si lemnul :D , ei...dragii mosului in acele vremuri pestera...se numea CASA!
nevestele pescarilor...asa neeepilate cum erau ele....se uitau pline de admiratie....pentru barbatelul lor cel mai bun pescar cu bata dde 2,7m...
ce vremuri.... offff

si de atunci....ne vine asa sa venim cu un baboi acasa, sau mai multi.... sau mai MARI! :shock:
totusi acum in perioada asta, cand locul fileurilor, de salau sau de tenis din congelator..va fi luat de super-porku, si mai vreau sa ma duc anul asta la peste...si sa prind...... cred ca-mi voi mai lua un congelator, ca nu mai am loc.... ati ghicit: pentru ca exista riscul sa prind. :oops:

cat despre politica cu eliberatul, eu era sa imi iau bataie de la niste iobagi de la tara... ca de ce le dau drumul unor strapazani (200g) , ca mai bine sa le dau lor... si erau destul de amenintatori.... ca ei nu prind nimic...si eu prind...si ca nu-i opresc....ca ce sunt jmeker...ei lasa ca nu mai calci tu p'aci si alte vorbe...

pe 31 un pescuit ceva?
sau stam in fustele nevestei, soacrei..?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Dec 2006, 17:42

Jean Scurtu scrie:
zamfi scrie:Pfuiiii! Ma duc sa beau si eu un vinars ca am obosit cat am citit la topicul asta :lol: Adevarul e ca de obicei la mijloc...Sau ma insel?
Eu zic mai bine sa bei un vin din crama de la Ciuguzel ca esti mai castigat( daca nu e un "Traminer"sunt f. bune si celelalte).

Jean Scurtu
Sa traiesti nea Jean!Cred ca e vorba de crama de la Cimbrud (sau poate este si la Ciguzel da' nu stiu eu...) si sa stii ca eu vin beam oricum...Da' am vazut ca pe forum toti vorbeau de tuica si am zis ca pe topicul asta numai cu vinars razbesti :lol: Ma bucur ca si acolo , departe, nu uita omul de un vin bun...
P.S. Oricand esti invitatul meu cu cea mai mare placere!
P.S.S.... si asta-i o "chestie" de pescuit sportiv asa ca nu-i offtopic na! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Dec 2006, 18:00

@miky;
Sa vad daca pot sa raspund la intrebarea ta cu un exemplu...hmmm...cam ciudat recunosc :lol: Si sigur ca nu se potriveste pentru nici un pescar (?) , desi ...exemple sunt! Deci: un cunoscut de-al meu mai intarzie de la job la una mica...Mica, mica da' se lungeste al dreak in noapte de multe ori; tipul ajunge acasa , periodic(!) rupt ...oboi de beat! Nici o problema , cica , nevasta il "blagosloveste" omul se culca ,etc...Dar intr-o zi a intarziat ,tot la spritz, da' nu s-a rupt! Ghinion curat! Troaca de porci l-a facut toata noaptea... ca umbla la c....e ! Ca daca ar fi fost la birt trebuia sa fie beat ! Si cunoscutul meu este foarte hotarat de atunci: cand intarzie se face ...prastie :lol: Si are pace in familie!
Ehhh si atunci se pune intrebarea:"De ce duce totusi omul peste acasa"?!
Eu recunosc ca mai mananc cate unul ... si nici macar nu-mi este rusine de acest lucru :D
Aaaaa si inca ceva:nu ati patit niciodata ca , pe balta, un pescar (ma rog...) sa va intrebe daca nu aveti peste de vanzare...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 19 Dec 2006, 18:08

... si vinzi pestele ... nasol "pescarule" .... :cry:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Dec 2006, 18:16

d4md3od scrie:... si vinzi pestele ... nasol "pescarule" .... :cry:
Unde dai si unde crapa...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Dec 2006, 18:23

zamfi, in ideea care ne-ai sugerat-o, daca vii acasa mirosind a... "peste", e suficient? :oops: :D

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Dec 2006, 18:32

Din punctul meu de vedere DA! Chiar daca nu miros a peste e ok! Da' dar vezi ca cica " mare-i gradina lui Dumnezeu ...dar sa-i vezi acvariul ":lol:
Asa ca eu iti spun Tavi foarte sincer ca am vazut in cca 25 ani pe ape foarte multe si ciudate lucruri...Nu dau detalii ca mai am amici care citesc forumul :oops:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Dec 2006, 18:35

...unde mai pui faptul ca am precizat parca ca aceasta comparatie nu se aplica la pescari :lol: :lol: :lol: Era ...asa o ... abureala...Na' ca iar am comis-o! :wink:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Dec 2006, 19:10

si eu va pot da cel putin 9 motive pentru care nu merita sa duci mult peste acasa si mai ales nu de fiecare data, fara legatura cu "purismul si incrancenarea" celor care practica C&R asa...pentru ca au ei "sange albastru":

1. partida de pescuit se termina odata cu lovitura in cap pe care i-o aplici pestelui asa ... ca sa fii milos, ... ce urmeaza apoi e doar o activitate gospodareasca lipsita de atractii si adrenalina, care de multe ori am vrea sa nu ne ocupam noi de ea, fiind prea obositi dupa o zi de pescuit
2. o chiuveta plina de peste chiar daca noi speram de fiecare data, nu va fi nicicand o surpriza placuta pentru consoarta, care nu gaseste in curatatul pestelui aceeasi placere pe care am simtit-o noi in timpul partidei de pescuit, mai ales ca ai venit acasa exact cand a inceput telenovela ei preferata, si tu vrei sa-i faci program acum cand isi terminase treaba, iar cu timpul asta va amplifica discutiile pe care oricum le avem din cauza urmelor de noroi lasate pe covor cu cizme sau din cauza diverselor articole din trusa noastra sfanta de pescuit care stau lela prin casa ca te-ai grabit si nu ti le-ai pus la loc....cu timpul aceste discutii sunt premiza unei intolerante viitoare care poate produce pagube insemnate in baza noastra tehnico materiala :lol:
3. daca te gandesti sa o scutesti si cureti tu pestele, nu scapi de aceleasi discutii pe motiv ca i-ai umplut bucataria de solzi de pe faianta si pana pe jos inclusiv pe paharele abia puse la uscat, si nu dovedesti decat ca nu esti in stare de nimic... :lol:
4. nu-ti fie frica sa eliberezi un pestisor, chiar daca n-ai facut-o pana acum...te asigur ca nu ti se va intampla nimic...nimeni nu te va pedepsi :lol:
5. nu faci un lucru ilegal
6. nu faci un lucru imoral
7. amintirea unui peste eliberat de mana ta sigur va fi vie in mintea ta mult mai mult timp decat imaginea aceluiasi peste invelit in pesmet si intins in farfuria ta...chiar daca ai mujdeiul langa tine si un vin bun aceasta din urma imagine dispare odata ce ai pus farfuria la spalat
8. in farfurie nu poti deosebi un peste cumparat de la metro de unul prins cu undita, mai ales cand ii dai prin ou si faina inainte...foarte putini isi dau seama de diferenta de gust
9. nu cred ca nevasta te va vedea mai barbat decat esti daca ii umpli chiuveta de peste...pentru a o impresiona ar fi mult mai eficient o floare si o invitatie la o seara romantica, pe care chiuveta plina de peste o exclude din start pe motivele de la pct 2 si 3

va las pe voi sa gasiti al 10-lea motiv
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Dec 2006, 19:28

sa-ti raspund eu la punctele tale

1. nu se aplica daca ai chef de un file de salau proaspat prins de tine
2. nu se aplica daca il dai la altii
3. nu se aplica daca il dai la altii
4. asta e clar da nu vorbim de pestisori ci de pesti, pestisorii e clar ca se intorc in apa
5 si 6 reciproca e valabila
7. amintirea pestilor subdimensionati eliberati iti poate oferi de asemenea o satisfactie
8. ce-si face omu cu mana lui e bine facut
9. ce apreciaza nevesta stie fiecare, iar nu se aplica cand il dai la altii

sa-ti dau eu alte motive pentru care oamenii retin pestele

- cumparand de la metro in loc sa mananci peste prins de tine incurajezi pescuitul industrial, si le bagi bani in buzunar plasarilor, mai bine imi rup o mana
sa nu mai vorbim de cate ori am vazut la metro sau carrefour salai si stiuci subdimensionate, de care in schimb nu pasa nimanui
apropos, daca e interzis pescuitul industrial la stiuca; carrefour vindea ieri stiuci subdimensionate cu eticheta peste pescuit ( de ci nu cresactorie )
- un peste frumos in tigaie, prins de tine poate fi un motiv de satisfactie
- nimic nu se compara cu un bors de peste facut seara, pe malul dunarii
- cand partenerul nu prinde nimic in mod consecvent, cativa pesti si pentru el il motiveaza sa continuie aceasta activitate pe care o iubim cu toii, pescuitul sportiv
- ducand un peste prins de tine mamei tale cand te intorci de la pescuit, cand stii ca apreciaza pestele proaspat, ii demonstreaza ca o iubesti si tii la ea
- este dreptul tau
- nu este imoral
- unde te duci la peste este peste destul si nu e o problema ce ai retinut tu
- dai un motiv, alora care nu prind in mod constant sa creada ca tu esti de vina ca nu prin ei peste
- iti place cum se inversuneaza adeptii C&R
e ceva gresit ? ma indoiesc

Scrie răspuns