si eu va pot da cel putin 9 motive pentru care nu merita sa duci mult peste acasa si mai ales nu de fiecare data, fara legatura cu "purismul si incrancenarea" celor care practica C&R asa...pentru ca au ei "sange albastru":
1. partida de pescuit se termina odata cu lovitura in cap pe care i-o aplici pestelui asa ... ca sa fii milos, ... ce urmeaza apoi e doar o activitate gospodareasca lipsita de atractii si adrenalina, care de multe ori am vrea sa nu ne ocupam noi de ea, fiind prea obositi dupa o zi de pescuit
2. o chiuveta plina de peste chiar daca noi speram de fiecare data, nu va fi nicicand o surpriza placuta pentru consoarta, care nu gaseste in curatatul pestelui aceeasi placere pe care am simtit-o noi in timpul partidei de pescuit, mai ales ca ai venit acasa exact cand a inceput telenovela ei preferata, si tu vrei sa-i faci program acum cand isi terminase treaba, iar cu timpul asta va amplifica discutiile pe care oricum le avem din cauza urmelor de noroi lasate pe covor cu cizme sau din cauza diverselor articole din trusa noastra sfanta de pescuit care stau lela prin casa ca te-ai grabit si nu ti le-ai pus la loc....cu timpul aceste discutii sunt premiza unei intolerante viitoare care poate produce pagube insemnate in baza noastra tehnico materiala
3. daca te gandesti sa o scutesti si cureti tu pestele, nu scapi de aceleasi discutii pe motiv ca i-ai umplut bucataria de solzi de pe faianta si pana pe jos inclusiv pe paharele abia puse la uscat, si nu dovedesti decat ca nu esti in stare de nimic...
4. nu-ti fie frica sa eliberezi un pestisor, chiar daca n-ai facut-o pana acum...te asigur ca nu ti se va intampla nimic...nimeni nu te va pedepsi
5. nu faci un lucru ilegal
6. nu faci un lucru imoral
7. amintirea unui peste eliberat de mana ta sigur va fi vie in mintea ta mult mai mult timp decat imaginea aceluiasi peste invelit in pesmet si intins in farfuria ta...chiar daca ai mujdeiul langa tine si un vin bun aceasta din urma imagine dispare odata ce ai pus farfuria la spalat
8. in farfurie nu poti deosebi un peste cumparat de la metro de unul prins cu undita, mai ales cand ii dai prin ou si faina inainte...foarte putini isi dau seama de diferenta de gust
9. nu cred ca nevasta te va vedea mai barbat decat esti daca ii umpli chiuveta de peste...pentru a o impresiona ar fi mult mai eficient o floare si o invitatie la o seara romantica, pe care chiuveta plina de peste o exclude din start pe motivele de la pct 2 si 3
va las pe voi sa gasiti al 10-lea motiv