argumente fara relevanta privind pescuitul sportiv

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Dec 2006, 19:43

Domnilor jos palaria! Va respect pe amandoi si cred ca sunteti cu adevarat pescari! Ma bucur ca nu va pot contrazice pe nici unul...Asa cum am spus adevarul e la mijloc mai ales dupa ce faci un efort si citesti atent toate punctele... sunt mandru( :roll: ) ca ma regasesc in ambele posturi...daca asa ceva e posibil! Sigur ca cei carcotasi vor gasi obiectii la un post sau altul ,ceea ce e ok! Mie mi-au placut asa ca puteti da cu pietre (daca va tine!)...
P.S.Desi distanta e mare , danr , pentru punctul 1 , eu dau vinul ...in viata asta sau in alta mai buna :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Dec 2006, 19:50

:lol: :lol: :lol:

ar trebui sa incep cu danr a zis dar trebe sa-ti citez tot postul

e corect ce zici tu dar nimic din ce ai scris nu ma contrazice... daca ai remarcat eu ma refeream la a duce acasa peste MULT (mai mult decat iti trebuie) si DE FIECARE DATA (adica foarte des) nu la a nu duce de loc...

faptul ca il dai la altii, daca e prea des ma duce cu gandul ori ca il vinzi, si atunci... esti ca plasarii....ori ...ai o bucurie la vecina :lol: si atunci cauti favoruri necuvenite sub pretextul ca ii duci un peste :lol:

singurul ultimul punct e un pic cam sadic insa avand in vedere ca s-ar putea sa fie reciproc :lol: ...se accepta
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Dec 2006, 20:32

un aspect, in aceste discutii, nu numai in acest topic, multe afirmatii sau rationamente le-am facut la misto, si o sa o fac si in continuare
va las voua placerea sa va ganditi care sunt :lol:

in afara de asta, am mai spus ca apreciez apele pazite, populate, unde patronii sau administratorii respecta pestele si nu impun o limita doar ca sa plaseasca ei la greu, am spus ca apreciez raurile cu pastravi sau pastravii, in aceste situatii nu am retinut peste limita sau subdimensionati, respect munca altora
in afara de asta exista multe situatii cand pestele nu ar supravietui, in diferite contexte, fie au inghitit prost, fie exista alte situatii speciale
exemplu: apa 25 m, peste da pe fund, salaul trage ca nebunul, cand il scoti fie ii ies ochii din cap fie basica pe gura, nu ar supravietui, cine pleaca acasa si nu pescuieste ?

miky, retine, eu discut aici de placere nu sa imi caut scuze, n-am nevoie de scuze sa retin peste cand am chef, multora le displace acest subiect pentru ca si ei retin cateodata mult peste, pe mine nu ma deranjeaza sa port eu aceasta discutie
sunt convins ca daca luam la intrebari toti pescarii buni de pe acest forum, 90% au cazuri in trecut cand si-au depasit cota, fac pariu pe orice

pe de alta parte eu te inteleg, tu iti pui problema prin prisma apelor tale, la musca pestii sunt mici, putini, e greu cand ti-a trecut unu in fata prin rau daramite sa-l vezi cu pesti retinuti, e normal....

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Dec 2006, 20:56

danr scrie:
miky, retine, eu discut aici de placere nu sa imi caut scuze, n-am nevoie de scuze sa retin peste cand am chef, multora le displace acest subiect pentru ca si ei retin cateodata mult peste, pe mine nu ma deranjeaza sa port eu aceasta discutie
sunt convins ca daca luam la intrebari toti pescarii buni de pe acest forum, 90% au cazuri in trecut cand si-au depasit cota, fac pariu pe orice

pe de alta parte eu te inteleg, tu iti pui problema prin prisma apelor tale, la musca pestii sunt mici, putini, e greu cand ti-a trecut unu in fata prin rau daramite sa-l vezi cu pesti retinuti, e normal....
danr
fii sigur ca si io tot de placere discut aici si nici n-am luat-o altfel
dimpotriva, ti-am inteles si stilul si si atitudinea... si de aia m-am si prins in jocul tau mai in gluma mai serios si chiar mi-a placut... mai ales ca combati bine :lol:
nu stiu ce te-a facut sa devii foarte serios dintr-o data, ultimul meu post...abia ala a fost in gluma tot...

despre tine am o parere mai buna decat crezi tu ca am, si nu pun la indoiala caracterul tau ...io o secunda nu te-am banuit ca ai fi altceva decat unul din posibilele exemple bune pentru pescarii care se vantura pe aici...de aia iti si vorbeam despre formatorii de opinie
iar stilul tau glumet dar acid mi se pare ca rezolva mai mult decat incrancenarea ( aici ai dreptate mai ales ca mi-ai si servit-o de cateva ori)
si de aia l-am adoptat si eu...neavand atata experienta,...poate e prea acid...scuze....
da mie mi-a placut discutia pana acum si daca vrei o putem continua desi frumos era sa se prinda si altii in ea
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Dec 2006, 21:00

una peste alta chiar cred ca aici se incaiera doua idei si nici una nu duce lipsa de argumente

si ca o marturisire:

si eu in trecut am cazuri in care mi-am depasit cota (nu ca as fi pescar bun :lol: ) dar a trecut cam multa vreme de cand nu mi-am mai atins-o :lol: :lol: :lol:

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Dec 2006, 21:07

ideile nu-s problema, totul e sa nu degenereze si sa nu o luam personal
oricum, in pescuit exista mai mult antagonism cred decat in oricare alt hobby
tot timpul exista motive ca oamenii sa se certe sau sa se fereasca unii de altii
eu fac un pariu pe termen lung
peste 20 de ani, cand probabil C&R o sa fie majoritar poate chiar obligatoriu, pesacrii in continuare se vor considera superiori unii altora si isi vor feri locurile de pescuit, poate doar si din simplul fapt ca va fi prea multa presiune exercitata de pascarii sportivi pe unele ape
daca eu plec maine la peshte si pe locul meu unu a fost mai vrednic si a batut locul temeinic in ziua aia, sanele mele de a avea o captura deosbita nu se diminueaza ? sigur ca da
daca imi propun sa dau la somn mare, mi-ar conveni sa gasesc acolo deja 2-3 echipaje care au batut cloncul temeinic si au luat toate gropile si structurile la rand cu viu si artificiale ? nu cred
asa ca motive or sa tot fie, noi sa fim sanatosi si sa ne distram :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Dec 2006, 21:17

danr

cand mai vin la bucuresti iau si o tuica cu mine...ca tot am vorbit de ea pe aici...

numai ca daca ne mai intelegem multa vreme bine aici pe topicul asta, se inchide de la sine...asa ca mai cauta tu vreo doua motive sa tii pestii ca mai caut si io vreo cateva pe invers sa te contrazic :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Dec 2006, 21:29

miky scrie: in fond , de ce duce omul acasa pestele ? si de ce ii vine atat de greu sa nu duca ?
apropo...la a doua intrebare nu-mi raspunde nimeni ?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Dec 2006, 21:33

sa te faci frate cu braconierii, naspa :)
acum doi ani ma contraziceam cu mihaiv pe tema pescuitului in prohibitie, acum un an nu mai stiu cu cine pe tema pescuitului noaptea, acum cu cele 5 kile, nttt
macar stiu ca sunt consecvent la capitolul braconat
acum vreo 8 ani cand mergeam la peste cu iliuta goean si eugen german eliberam toti pestii, daca florentin iuga mai are emisunea aia cu oasa de acum 4-5 ani, se mai poate vedea cate ceva cu eliberatul
acuma am imbatranit si ma abat de la regula
tuica am si eu, tuica de dambovita din prune, sunt producator :)
mai bine un cascaval afumat :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Dec 2006, 21:44

nu-ti raspunde nimeni la a doua intrebare ca exista subiecte mai hot de polemica, asociatii, federatii
asta cu C&R e anacronica, se discuta de 3 ani :lol:

Scrie răspuns