Ape concesionate sau nu

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Ian 2007, 09:52

apsalba scrie:Si membri fondatori ai nostri nu sunt salariati, dimpotriva, cotizeaza din greu. Dar cu o singura contabila angajata nu poate functiona eficient o asociatie.
Una ca a voastra, cu mii de membrii, probabil ca are nevoie de mai multi contabili. Dar la a noastra se descurca f bine.
apsalba scrie: Nu aveti o organigrama aprobata de AG cu functii si responsabilitati?.
Normal ca avem. Presedinte, 4 vicepresedinti, etc, fiecare cu responsabilitati. Dar la noi e f simplu. Noi oricum ne intalnim saptamanal la o bere, asa ca e f usor sa facem adunare generala extraordinara cand apare ceva important. Dar avem si adunari generale ordinare la care dezbatem planurile pt anul urmator si fiecare isi asuma anumite sarcini.
apsalba scrie:Nu mi-ai raspuns daca aveti contract de gestionare durabila cu CNAFP.
De fapt ti-am raspuns si am zis ceva de genul "nu-ti zic caci nu vad legatura cu discutia". Acu hai sa nu te mai tin, sper sa fie gata saptamana asta. Depinde cum isi fac treaba cei care si-au asumat-o. Si mai depinde si de ce fitze fac cei de la Companie. Daca ne dau contract doar pe raurile mari nu ne foloseste la nimic. Sa-l facem doar ca sa fie facut? Cum o fi mai bine? Ce zici?

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 08 Ian 2007, 10:26

MihaiV scrie:...Dl Vesa, cand ai dreptate, da-i-nainte! Dar nu vad ce te manaca palma ...
Ai dreptate, SCUZE!
Poate e o frustrare personala, atata timp cat nu cunosc toate legile. Si nici n-am cum sa le conosc, altfel ma faceam avocat.

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 08 Ian 2007, 10:31

apsalba scrie:Vasile vesa a zis "de ce nu faci un SRL...".

Faptul ca am initiat constituirea FNPSR care sa reprezinte interesele pescarilor...
Protapul ramane valabil :lol:
OK, felicitari (si aici nu o dau de gard) pentru ce ati reusit sa faceti pana acum. Imi doresc sa ne mai auzim peste vreo 3 ani sa vedem ce ati reusit sa faceti din ceea ce va propuneti.
Vant din pupa :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Ian 2007, 13:37

No, cum ramane cu paza?
Bani de repopulari, amenajari, ecologizari se gasesc se pare - fonduri europene.
S-a discutat, dar nu prea vad o solutie la treaba asta care dupa mine e cea mai importanta acum.
Probabil dupa ceva vreme de controale serioase, severe, care se vor lasa cu amenzi usturatoare si chiar inchisoare, paza va putea fi ceva mai lejera, ca doar frica pazeste bostanaria, nu? :lol: Da pana atunci mai e...
Asociatiile, chiar si adunate in federatie nu au bani de asa ceva cu doua exceptii pana acum - Alba si Cj.
Cum putem concesiona/administra o apa daca nu suntem in stare s-o pazim?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2007, 13:58

Raspunsul il gasesti in legea 192/2001/R art. 63.1 si legea 116/1998, legea jandarmeriei, art. 21 lit n , completata cu regulamentul de aplicare al legii, unde sunt definite in clar obligatiile jandarmeriei in ceea ce priveste infractiunile si contraventiile piscicole. Gasesti aceleasi lucruri si in legea de organizare a politiei romane nr. 212/2002, publicata in MO nr. 305 din 9 mai 2002, art. 26.

In legatura cu banii este un proverb evreiesc care suna cam asa: Banii nu trebuie sa alergi dupa ei; fa-i sa vina singuri.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Ian 2007, 14:55

apsalba scrie: Am pe birou un asemenea studiu. Din pacate studiul de care spui tu, este copiat dupa studiile facute in perioada interbelica si are o groaza de lacune. Dau un exemplu; monitorizarea agentilor poluanti. (am aflat si ca in perioada cand a fost elaborat aparatul pentru masuat densitatea pestilor era defect( asta ca sa vezi seriozitate celor care iau bani grei pentru asa ceva)
ce am zis eu era o sugestie ... sunt convins ca nu toate sunt bune ... dar sunt destule ... de pilda eu am avut ocazia (demult) sa-mi cada in mana un astfel de studiu facut prin anii 60-70 despre cibin si potentialul lui si la vremea aia mi s-a parut destul de profesionist facut,...numai ca ...altii au preferat sa transforme raul in balastiere si loc de depozitat gunoaie decat sa-l puna in aplicare ...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2007, 15:42

Chiar azi am discutat cu Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia si sunt deacord sa intram in parteneriat cu al doilea proiect pe apele de munte, in care universitatea sa intre cu catedrele de specialitate in realizarea lui. Se poate cupla cu primul proiect in care studentii participa activ la actiunea de constietizare si informare a populatiei riverane si efectueaza si practica profesionala, fiecare pe specialitatea lui. Totul este in viata sa vrei sa faci un lucru, solutii se gasesc tot timpul. Pe temele proiectului, studentii pot sa-si faca si lucrari de licenta.
Parteneriatele ONG-Institutii de invatamant, sunt eligibile la finatare.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 08 Ian 2007, 16:07

Hmmm bravo voua. Insa am o nedumerire. CUm puteti face un contract de restructurare , cu fonduri nerambursabile atata timp cat apele de munte nu vor fi disponibile catre asociatii?!
Cum se face un astfel de contract daca tu nu mai gestionezi obiectul contractului?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Ian 2007, 16:15

Sa nu crezi ca protocoalele ilegale facute de domnii respectivi vor ramane in vigoare. Toata vanzoleala cu protocoalele este rezultatul luptei dintre companie si agentie, avand ca aliat fiecare RNP, care joaca la doua capete,doar,doar va recupera monopolul pe apele de munte. Contractul ca sa fie desfiintat trebuie notificat de CNAFP spre anulare, daca nu indeplinesti obligatiile din contract. El se prelungeste tacit, conform textului din contract. Ori in obiect noi avem toate bazinele naturale din judetul Alba. As vrea sa vad daca are curajul si gigi si popescu cnafp sa zica nu in fata ministrului daca blocheza niste proiecte din fonduri nerambursabile pentru niste lucrari pe care trebuiau sa le faca ei (sau statul, cum zice un prieten al nostru), si nu le fac. Apropo! stii cat costa cazarea fotoliului dl. presedinte,director general popescu? 22.000 euroi/luna, platiti la un privat sa-l gazduiasca, pe dansul si echipa lui.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 08 Ian 2007, 16:29

sunt convins ca vor fi atacate din nou in instanta caci "desteptii" de la ANAP iarasi au facut greseli de redactare in privinta protocolului cu RNP adica ba is administratori delegati, ba is administratori puri - ceva in genul asta...

Insa efectele sunt in felul urmator: Si anul asta raman apele de munte aiurea, adica pana in primavara vor fi ale RNP apoi nu vor mai fi . Si administratori iarasi atata vreme cat acestia (asociatiile) obtin permisele cu apele de ses doar. Iar ne prinde sezonul fara sa putem sa facem ceva pt apele de munte...
APoi daca o tot tine ANAP-ul in genul asta de carusel....- Aviz lui Adrian Ionascu, ce naiba face seful lui pe care il apara cu atata asiduitate??

Apropo Adi, tu care te dai cu pescarii sportivi, in loc sa ne spui noua sa luam pozitie fata de aceste protocoale abuzive, taci malc si e nevoie sa vina Popescu tocmai din Ardeal, sa descopere manevrele voastre, si sa ne informeze pe noi?
Adi, pentru mine e clar din momentul asta, nu ai nici o treaba cu pescuitul sportiv si cu sprijinitul pescarilor de rand. Nu ti-a cerut nimeni sa rezolvi tu problemele, dar daca nu esti in stare sa ne ajuti, apoi putea foarte bine sa ne instiintezi macar. :!:

Scrie răspuns