Apare rovigneta???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Feb 2007, 16:20

Tu pescuiesti unde legea iti da dreptul, nu unde vrea muschiul tau. Citeste si art. 136 din constitutie, nu numai art. 40. Constitutia este un intreg, nu o ciorna. Nu confunda obligativitatea asocierii, cu necesitatea ei. Chiar crezi ca poti face de unul singur ce nu a reusit statul cu institutiile lui? Sau vrei ca niste asociatii sa faca ce trebuie pe bazinele piscicole naturale si muschii tai sa se incordeze doar la scosul pestilor bagati de altii?
Apropo de chestia cu nu esti pescar; te invit pe cheltuiala mea la un schimb de experienta. Poate invat ceva acum la batranete. Detin scule suficiente pentru orice stil de pescuit. Am nevoie doar de un profesor. Pun la dispozitie locatia de pescuit, cazarea si transportul. Ce zici, te oferi?

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Feb 2007, 16:27

:lol: "trezitiva oameni buni si implicativa activ in ceea ce denumiti .retoric .pasiunea voastra" :lol: :lol: deci..."Dragi tovarasi...." ce zice APSAlba aci...ori facem o belta particulara in care pescuim noi liberi la asociere, ori ne obligam sa ne asociem la o asociatie ca asa zice legea si sa dam banii alora care daca vor fac ceva daca nu, nu , dar noi facem ceva pentru pasiunea noastra....stiti ceva mai bine pun o mana la o asociatie de banii aia de permis si strang 100 de saci de bidoane de pe malul apei si in schimb sami dea permis...sa zica ei "ba fratilor...permisu ii 70RON , o ora de munca in folosu' pescarilor ii 5RON , bagati 12 ore la curetenie si aveti permis" iotete musai asocierea asta "sa fac ceva pentru pasiunea mea si buzunaru altora...asa fac ceva pentru pasinea mea si pentru pasiunea mea"...PUNCT

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 14 Feb 2007, 16:46

Pun la dispozitie locatia de pescuit, cazarea si transportul. Ce zici, te oferi?
Daca mergem in Delta ma ofer io. Oriunde vrei tu. Doar noi doi. Si daca nici acu nu ne impretinim, pa! Ia-ti doar scule pentru avat. Sau salau.

Altminteri, nea Fane, sigur sub contu alabala nu scrie Vadim?
Mie-mi place-n Delta!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Feb 2007, 16:48

:lol: Delta, voi 2, potriveala suna periculos :lol: nash sta in barca cu dushmanu in pustiu :lol: :lol: :lol: glumesc...scuze de offtopic :wink:

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 14 Feb 2007, 17:13

pikeman scrie:permisu ii 70RON , o ora de munca in folosu' pescarilor ii 5RON , bagati 12 ore la curetenie si aveti permis" iotete musai asocierea asta "sa fac ceva pentru pasiunea mea si buzunaru altora...asa fac ceva pentru pasinea mea si pentru pasiunea mea"...PUNCT
Ai mai mult decat dreptate.Poate in plimbarile de curatenie ii vedem si pe aia de fac mizerie si atunci :lol1: :lol1: :lol1:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Feb 2007, 18:10

un la dispozitie locatia de pescuit, cazarea si transportul. Ce zici, te oferi?
As veni eu daca se poate :oops: :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Feb 2007, 18:13

Sile scrie:
Pun la dispozitie locatia de pescuit, cazarea si transportul. Ce zici, te oferi?
Daca mergem in Delta ma ofer io. Oriunde vrei tu. Doar noi doi. Si daca nici acu nu ne impretinim, pa! Ia-ti doar scule pentru avat. Sau salau.

Altminteri, nea Fane, sigur sub contu alabala nu scrie Vadim?
Domne' eu zic sa mergem in trei ca va trebe musai si arbitru :lol: :lol: :lol: Si eu nici nu beau multa bere (saptamana asta) :lol:
No?! Nici asa nu-i bine?! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 14 Feb 2007, 20:24

pikeman scrie::........ori facem o belta particulara in care pescuim noi liberi la asociere, ori ne obligam sa ne asociem la o asociatie ca asa zice legea si sa dam banii alora care daca vor fac ceva daca nu, nu , ..................................................
marius,
stai ca nu inteleg asta,ce vrei sa zici?
ca cine vrea fie liber si sa nu se asocieze,trebe sa isi faca propria balta daca vrea sa pescuiasca? :shock:
de ce nu ar fi si invers?
de ce sa ma oblig la o asociere ca asa zice legea actuala?legea nu poate fi rectificata,imbunatatita?
in rest,deacord cu ce ai spus,dar ce te faci cu aia de vor si ei sa pescuiasca legal ,dar nu au timpul necesar pt prestarea de munca in folosul comunitatii?
aaaa,si inca ceva,cine ti-a spus tie ca permisul de pescuit este 70ron?
e total gresit,permisul pleaca de la CNAFP cu pretul de 24-25ron restul este cotizatie catre asociatia din care faci parte(cu voie sau fara voie).
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Feb 2007, 20:33

mai adi, nam zis eu asta , uite aici :
apsalba scrie:Dreptul la asociere este liber. Daca taica noe vrea sa pescuiasca liber, fara a fi asociat, poate sa-si faca o balta privata pe care sa pescuiasca linistit, sau sa astepte potopul si sa pescuiasca din barca. Atata timp cat statul a stabilit, prin lege, aceasta regula, este obligatorie, fie ca place sau nu. Ce ar fi sa dispara toate asociatiile care de bine sau de rau mai fac, unele, cate ceva. Nu s-ar alege praful si de ce mai exista? Treziti-va, oameni buni si implicati-va activ in ceea ce denumiti, retoric, pasiunea voastra.
lasa sa fie 70 daca muncesc ptr el nu ma deranjeaza, cateva ore in plus de curatat apa....

Nu exista cineva care vrea sa pescuiasca, isi ia permis si nu are timp...rupe de la nas o duminik si cu asta basta ...o zi de pescuiala pentru un km de de apa mai curata :wink:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 14 Feb 2007, 20:46

Si eu subscriu parerii ca nu vreau sa ma asociez, dar totodata nu vreau sa se desfiinteze asociatiile de pescari. Cine vrea sa se asocieze, bravo lor. Este dorinta lor. Constitutia le-o respecta.
Dar eu, care nu vreau sa ma asociez, dar vreau sa pescuiesc, sa mi se respecte si doleanta mea. Sunt de acord sa platesc la fel de mult taxa pentru a pescui ca cineva dintr-o asociatie, bani din care eu sa imi primesc permisul cu care sa pot pescui legal, iar diferenta intre costul permisului de la CNAFP (24-25 Ron dupa cum zic unii) pana la suma taxata (70 Ron in cazul nostru) sa intre intr-un fond din care sa se faca repopulari si amenjari etc. Din 40 Ron cat ar fi diferenta aia, s-ar popula din banii fiecarui pescar cu cel putin 10 kg puiet de peste.

Scrie răspuns