Apare rovigneta???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Feb 2007, 13:48

attilaf scrie:Asta cu necunoasterea am mai citit-o pe aici, pe alte topicuri. Am inteles ca domnia si prostia se platesc. Am inteles multe. Dar nu inteleg totusi ceva. Daca in Caras Severin NU am alta asociatie la care sa imi vizez carnetul de membru decat la AJVPS, iar AJVPS nu imi elibereaza permisul de CNAFP. Iar daca nu am permisul ala, sunt pasibil de amenda. Atunci eu cu cine votez?

Ce fac eu si inca alti sute de pescari? Nu mai pescuim? Vedeti domnilor, asta este problema!
hai in TM si vizeaza la Banatul cu 625000, poti pescui in toata tara pana la apraitia (sper sa nu fie cazul) vinietei.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Feb 2007, 14:18

Sir JONES,
Ai citit macar o data legea 192/2001?
Art. 16 da definitia permisului
ART. 16
(1) Dreptul de pescuit obtinut in baza unei autorizatii piscicole se exercita prin permisul de pescuit.
(2) Permisul de pescuit este individual si netransmisibil.
(5) Modelul permisului de pescuit va fi stabilit prin ordin al ministrului autoritatii publice centrale pentru agricultura si alimentatie.
Ord. 1134/2005 precizeaza:
Art. 2. - Permisul de pescuit este un document cu regim special, tipărit de Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol şi eliberat de gestionarii resurselor acvatice vii.
Art. 3. - Permisul de pescuit este nominal şi netransmisibil.
Art. 4. - (1) Permisul de pescuit poate fi:
b) permis de pescuit recreativ/sportiv pentru pescar sportiv - valabil un an.
(2) Modelul şi conţinutul permiselor de pescuit sunt prezentate în anexa nr. 1.
Ce nu este clar? Vrei permis trebuie sa te conformezi legii. Nu iti convin asociatiile existente? Fa-ti o asociatie impreuna cu 2,3 prieteni si esti indreptatit sa ridici permise de pescuit pentru membrii asociati. Care este problema? Dreptul de asociere este liber si garantat de constitutie. Daca statul hotaraste ca ia ca partener de dialog social asociatiile legal constituite asta e. Ca este bine sau nu este o alta discutie. Domnii care doresc sa aiba acces liber la o resursa a statului, numai pentru ca sunt platitori de impozite, trebuie sa citeasca si art. 136 din Constitutie si sa constientizeze faptul ca democratia presupune mai multe obligatii decat drepturi.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 14 Feb 2007, 14:37

Opa ... cand ii convine lui apsalba face apel la constitutie ... dar cand o lege talamba care ne obliga sa ne asociem impotriva vointei noastre, incalca constitutia nu mai zice nimic ... ce sa mai crezi in situatia asta ?
S'altare și bunăstare !

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 14 Feb 2007, 15:29

poti crede un singur lucru:mai bune,mai rele legile trebuie respectate;pina la urma trebuie cautate solutii intr-un context deja existent;iar ca sa modificam noi(pescarii) legislatia...mai va...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Feb 2007, 15:30

Care lege incalca constitutia si la ce articol?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 14 Feb 2007, 15:34

Maine, 15.02.2007, este programat un nou termen( sa speram ca ultimul) la Curtea Suprema, in procesul vignetei. Am inteles ca AGVPS ar vrea sa renunte la proces pentru ca a facut pace cu Gigi Stefan. Eu cred ca instanta ar face mai bine sa se pronunte , pentru a se lamuri odata pentru totdeauna situatia pescuitului sportiv in Romania, cel putin pe actuala lege a pescuitului.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 14 Feb 2007, 15:42

apsalba scrie:Care lege incalca constitutia si la ce articol?
Conform Ordinului 1134, art.1, 2, 3, 6 si 7:

Art. 1 Accesul la resursele acvatice vii in vederea practicarii pescuitului se face in baza permisului de pescuit in zona solicitata.
Art. 2 Permisul de pescuit este un document, cu regim special, tiparit de Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol si eliberat de gestionarii resurselor acvatice vii.
Art. 3 Permisul de pescuit este nominal si netransmisibil.
Art. 6(1) Pentru dobandirea permisului de pescuit sportiv este necesara dovada calitatii de
membru al unei asociatii de pescari sportivi legal constituite.
(2)Eliberarea permisului de pescuit sportiv se face de catre asociatia de pescari sportivi, in baza contractului incheiat cu gestionarii resurselor acvatice vii.
Art. 7(1)Detinatorii de permis de pescuit pot pescui in scop recreativ/sportiv in orice bazin piscicol natural de pe teritoriul Romaniei in baza unei vignete speciale emisa de Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol, aplicate pe permis.

Cred ca s-a mai discutat, dar Art.6 ma obliga sa ma asociez pentru a pescui.
La asta cred ca se referea taicanoe. Daca nu se referea la asta, atunci mea culpa.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Feb 2007, 15:55

Dreptul la asociere este liber. Daca taica noe vrea sa pescuiasca liber, fara a fi asociat, poate sa-si faca o balta privata pe care sa pescuiasca linistit, sau sa astepte potopul si sa pescuiasca din barca. Atata timp cat statul a stabilit, prin lege, aceasta regula, este obligatorie, fie ca place sau nu. Ce ar fi sa dispara toate asociatiile care de bine sau de rau mai fac, unele, cate ceva. Nu s-ar alege praful si de ce mai exista? Im imaginez cohortele de rangeri pe care un poet ii visa pe acest forum, defiland pe coclaurile, care au devenit toate vaile din Romania, tragand de crengile de brad pe care tot statul la dat la taiat la anumiti oameni de bine si care acum mobileaza albiile raurilor, sau strangand tonele de pet-uri pe care membri nostri le cara acum intr-un efort disperat de a da cat de cat un aspect decent raului pe care vor sa pescuiasca, s-au carand bidoanele cu peste pentru repopulari obtinut din fondul special destinat acestei operatiuni. Treziti-va, oameni buni si implicati-va activ in ceea ce denumiti, retoric, pasiunea voastra.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Feb 2007, 16:00

flydb scrie:Maine, 15.02.2007, este programat un nou termen( sa speram ca ultimul) la Curtea Suprema, in procesul vignetei. Am inteles ca AGVPS ar vrea sa renunte la proces pentru ca a facut pace cu Gigi Stefan. Eu cred ca instanta ar face mai bine sa se pronunte , pentru a se lamuri odata pentru totdeauna situatia pescuitului sportiv in Romania, cel putin pe actuala lege a pescuitului.
Maine se decide si daca AGVPS mai exista sau nu, judecatoria sect, 2 avand termen de pronuntare in procesul cu aps alba privind nulitatea absoluta asupra inscrierii. ANPA nu este membru in proces, ci CNAFP, iar de renuntat la vigneta va solicita si FNPSR acest lucru care este ilegal, din cu totul si cu totul alte motive.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 14 Feb 2007, 16:07

... ce dumnezeu ... o luam iar de la capat ? Nimeni nu doreste desfintarea tuturor asociatiilor - parca am mai discutat problema asta -
Faci apel la constitutie doar atunci cand iti convine ... ca in rest sustii pana in panzele albe obligativitatea asocierii. Te faci ca nu pricepi care lege e anticonstitutionala ? sau doar atat te duce capul mosule ?
Eu pescuiesc pe unde vrea muschiul meu, nu unde imi indici tu ... tu oricum, dupa cate am inteles de pe forum, nu prea esti pescar deloc.
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns