Apare rovigneta???
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
@pescuitorul
AGVPS Lugoj a anuntat membrii ca pot pescui pina la 1 martie avind achitate taxele pe anul trecut.A venit controlul si au amendat pescarii care nu aveau platit permisul pe anul acesta.
acest lucru demonstreaza clar ca AGVPS nu e organ legislativ si orce hotarire interna daca nu e in conformitate cu legile are valoare 0000000000
de curiozitate te intreb :crezi ca vor plati amenzile in locul pescarilor care au considerat ca ceeace spune AGVPS-ul e litera de lege?
desi nu cred ca o sa-mi raspunzi totusi am incercat sa aflu parerea ta
AGVPS Lugoj a anuntat membrii ca pot pescui pina la 1 martie avind achitate taxele pe anul trecut.A venit controlul si au amendat pescarii care nu aveau platit permisul pe anul acesta.
acest lucru demonstreaza clar ca AGVPS nu e organ legislativ si orce hotarire interna daca nu e in conformitate cu legile are valoare 0000000000
de curiozitate te intreb :crezi ca vor plati amenzile in locul pescarilor care au considerat ca ceeace spune AGVPS-ul e litera de lege?
desi nu cred ca o sa-mi raspunzi totusi am incercat sa aflu parerea ta
De fapt permisul e valabil in toata tara, in momentul actual si conform legislatiei in vigoare. Asta au afirmat atat Gigi Stefan, Popescu de la CNAFP cat si inspectorii piscicoli. Asta dovedeste si un studiu atent al legislatiei.
Daca o asociatiei vine si spune "cumparati permise de la noi si numai asa veti putea pescui in toata tara; doar noi avem reciprocitate" este un mod jenant de a vana banii pescarilor si de a-i pacali pe cei multi, care nu citesc legile, ca o asociatie ar avea un contract mai altfel decat celelalte.
Daca o asociatiei vine si spune "cumparati permise de la noi si numai asa veti putea pescui in toata tara; doar noi avem reciprocitate" este un mod jenant de a vana banii pescarilor si de a-i pacali pe cei multi, care nu citesc legile, ca o asociatie ar avea un contract mai altfel decat celelalte.
Daca intr-un judet, gen Caras Severin, unde exista doar AJVPS si APS Caras (de care nu mai stie nimeni nimic, si-a schimbat sediul, n-are numar de telefon, nimic), in cazul acesta, pescarii de fac? Devin toti braconieri? (Pentru ca dupa cum spuneti voi, desi am carnetul de membru vizat la o asociatie ce are contract cu CNAFP (cred), desi am platit cotizatia/taxa de 70 ROn (ce imi da dreptul de a pescui pe ape de ses, balti si Dunare), dar nu mi-au eliberat permis de CNAFP). Ce se intampla cu noi in acest caz? Luam amenzi ca vrea X sau Y? Sa le dea amenzi lu' care sunt de rea vointa si vizeaza acele permise si taie acele chitante! Nu mie!
De ce sunt atacati pescarii si amendati, si nu sunt amendati si bagati la puscarie aia care elibereaza si taie chitante!!
De ce sunt atacati pescarii si amendati, si nu sunt amendati si bagati la puscarie aia care elibereaza si taie chitante!!
Nu am zis noi , au zis Ajvpseii .attilaf scrie:Daca intr-un judet, gen Caras Severin, unde exista doar AJVPS si APS Caras (de care nu mai stie nimeni nimic, si-a schimbat sediul, n-are numar de telefon, nimic), in cazul acesta, pescarii de fac? Devin toti braconieri? (Pentru ca dupa cum spuneti voi, desi am carnetul de membru vizat la o asociatie ce are contract cu CNAFP (cred), desi am platit cotizatia/taxa de 70 ROn (ce imi da dreptul de a pescui pe ape de ses, balti si Dunare), dar nu mi-au eliberat permis de CNAFP). Ce se intampla cu noi in acest caz? Luam amenzi ca vrea X sau Y? Sa le dea amenzi lu' care sunt de rea vointa si vizeaza acele permise si taie acele chitante! Nu mie!
Trebuie sa ai carnet de membru plus permisul ( e un carton separat )
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Necunoasterea legii nu te absolva de la nerespectarea ei. Permisul de pescuit este document cu regim special emis de autoritatea statului. Chitanta o arati sotiei sa vada pe ce ai dat banii, nu tine loc de permis. Din pacate asa intelege AGVPS sa isi repecte pescarii, vanzadu-le iluzii.Sorin scrie:attilaf scrie:Daca intr-un judet, gen Caras Severin, unde exista doar AJVPS si APS Caras (de care nu mai stie nimeni nimic, si-a schimbat sediul, n-are numar de telefon, nimic), in cazul acesta, pescarii de fac? Devin toti braconieri? (Pentru ca dupa cum spuneti voi, desi am carnetul de membru vizat la o asociatie ce are contract cu CNAFP (cred), desi am platit cotizatia/taxa de 70 ROn (ce imi da dreptul de a pescui pe ape de ses, balti si Dunare), dar nu mi-au eliberat permis de CNAFP). Ce se intampla cu noi in acest caz? Luam amenzi ca vrea X sau Y? Sa le dea amenzi lu' care sunt de rea vointa si vizeaza acele permise si taie acele chitante! Nu mie!
Am afirmat si sustin in continuare ca sunt o gasca de infractori. Sper ca in curand sa o dovedesc si in justitie.
Asta cu necunoasterea am mai citit-o pe aici, pe alte topicuri. Am inteles ca domnia si prostia se platesc. Am inteles multe. Dar nu inteleg totusi ceva. Daca in Caras Severin NU am alta asociatie la care sa imi vizez carnetul de membru decat la AJVPS, iar AJVPS nu imi elibereaza permisul de CNAFP. Iar daca nu am permisul ala, sunt pasibil de amenda. Atunci eu cu cine votez?
Ce fac eu si inca alti sute de pescari? Nu mai pescuim? Vedeti domnilor, asta este problema!
Ce fac eu si inca alti sute de pescari? Nu mai pescuim? Vedeti domnilor, asta este problema!
Cand a afirmat Gigi Stefan ca permisul este valabil in toata tara? Cu ce ocazie?MihaiV scrie:De fapt permisul e valabil in toata tara, in momentul actual si conform legislatiei in vigoare. Asta au afirmat atat Gigi Stefan, Popescu de la CNAFP cat si inspectorii piscicoli. Asta dovedeste si un studiu atent al legislatiei.
Necunoasterea legii nu te absolva de la nerespectarea ei. Permisul de pescuit este document cu regim special emis de autoritatea statului. Chitanta o arati sotiei sa vada pe ce ai dat banii, nu tine loc de permis. Din pacate asa intelege AGVPS sa isi repecte pescarii, vanzadu-le iluzii.
Am afirmat si sustin in continuare ca sunt o gasca de infractori. Sper ca in curand sa o dovedesc si in justitie.[/quote]
nu ii simpatizez pe cei la AJVPS dar nu pot sa fiu de acord cu cele afirmate.
permisul de pescuit - regim special emis de autoritatea statului
adica daca nu e emis o agentie nationala e egal cu zero.
o lege care contravine unor legi superioare ca si putere isi pierde aplicatibilitatea. aici nu e vorba de legi ci mai degraba de lipsa lor.
Pana cand nu o sa apara o lege clara si aplicabila totala lumea isi da cu parerea si cei care pierd sunt numai pescari si mediu piscicol.
daca nici cei interesesati ca mine si ca alti nu inteleg nimic atunci ce sa mai vorbim de pescari de duminica sau cei care pescuiesc ocazional.
Am afirmat si sustin in continuare ca sunt o gasca de infractori. Sper ca in curand sa o dovedesc si in justitie.[/quote]
nu ii simpatizez pe cei la AJVPS dar nu pot sa fiu de acord cu cele afirmate.
permisul de pescuit - regim special emis de autoritatea statului

adica daca nu e emis o agentie nationala e egal cu zero.
o lege care contravine unor legi superioare ca si putere isi pierde aplicatibilitatea. aici nu e vorba de legi ci mai degraba de lipsa lor.
Pana cand nu o sa apara o lege clara si aplicabila totala lumea isi da cu parerea si cei care pierd sunt numai pescari si mediu piscicol.
daca nici cei interesesati ca mine si ca alti nu inteleg nimic atunci ce sa mai vorbim de pescari de duminica sau cei care pescuiesc ocazional.
the angler is catching xxx, not by the lure
Hai sa zicem ca trec peste cei 100 de km pe care ar trebui sa ii fac pentru a imi viza carnetul de membru la alta asociatie si implicit pentru a dobandi dreptul legal de a pescui la mine in judet.rosu r. scrie:Dac tot e valabil in toata tara incearca si tu la o asociatie din judetele vecine !
Dar practic, inafara de faptul ca mi-am dobandit dreptul legal de a pescui la mine in judet, acea asociatie din alt judet, cu banii luati de la mine nu va face nimic pentru mine. Adica nu imi va popula apele cu pesti, nu va face ecologizari, nu va face nimic la mine in judet. Nu spun ca AJVPS-ul local ar face treburile astea, dar in acest context al vizarii permisului in alt judet, oricum pentru mine nu s-ar imbunatati nimic.
Evident ca singura iesire din aceasta situatie ar fi sa merg la pescuit in judetul respectiv, dar sa faci peste 100+ km pentru cateva ore de pescuit...
Oh da... imi place din ce in ce mai mult in Romania...