ALARMA!!!!NU BRACONAJULUI!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 13 Aug 2007, 19:28

Dan Alexe scrie: Se poate incepe educatia de la gradinita si scoala primara. Educatia la aceasta virsta va da rezultate. Nu imediat dar va da. Sigur va da. Cei care au copii stiu bine ca daca il inveti sa nu calce o furnica nu o va calca, nici chiar la maturitate.
Dane,

educatzia asta s-a inceput cu ceva ani in urma odata cu emisiunea Pescar Hoinar unde lait motivul era "prajeala". E un bun punct de plecare pt micutzii viitori "pescari sportivi" care urmand exemplul idolului Victor Tarus vor gasi un scop concret si culinar in acest "sport".

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 13 Aug 2007, 20:55

@ adiwolf

Adi, cand vorbeam de mijloace, ma refeream la mijloacele de care dispunem noi pescarii in acest moment, adica aproape nule..

Despre violenta, eu sunt impotriva, si nu vb aici de impulsurile de moment ci ca solutie de rezolvare a acestor probleme in timp.
Gandeste-te ce s-ar intampla daca toti pescarii de spin ar recurge la violenta??
Noi am deveni infractorii..

Cu aociatiile ai dreptate, dar cum spunea cineva, daca nu se poate schimba ceva se poate modela...
Exact asta am vrut eu sa spun!!

Putem sa incercam sa ii constientizam putin si pe ei ca in afara de membrii si concursuri pot sa se implice si in altceva.

Gandeste-te putin daca ar fi din ce in ce mai putin peste din cauza braconajului si poluarii??
De unde concursuri, de unde membrii??

Orice asociatie care se respecta are un site!!
Publicitate on line plus la concursurile de pescuit, mai ales ca unele sunt promovate si de media, se rezolva..

Crede-ma solutii de acest gen se gasesc, trebuie numai vointa.

In incheiere as vrea sa iti multumesc pt critici, dar astept si ceva propuneri!!! :wink:
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Aug 2007, 21:40

hades,

scuzama,dar nu s-a voit ca raspunsul meau sa sune ca o critica,ba din contra.
sigur ca violenta in timp nu poate rezolva ceva,sigur ca astfel ne transformam in infractori,dar tot asa de sigur sunt ca pe moment ( dar mai ales pe apa sub impulsul nervilor) nu este o solutie de lepadat - nu sunt agresiv de fel,de regula chiar sunt f pasnic,dar m-am saturat sa tot merg pe principiul "intoarce si obrazul celalt" iar,in societatea noastra din romania de azi,astfel de gesturi te categorisesc drept "fraierul secolului"

am inteles f bine ceea ce ai vrut sa spui legat de asociatii,iar eu am vrut sa iti arat ca nu poti modela ceva ce are cu totul alte prioritati si alta gandire.
Putem sa incercam sa ii constientizam putin si pe ei ca in afara de membrii si concursuri pot sa se implice si in altceva.

Gandeste-te putin daca ar fi din ce in ce mai putin peste din cauza braconajului si poluarii??
De unde concursuri, de unde membrii??
oare de ce nu vor sa acceada la premisa neobligativitatii asocierii,
oare de ce multe dintre ele sustin cu tarie concesionarile de lucii de apa.

oamenii si-au facut un calcul simplu,
deocamdata este nevoie de obligativitatea asocierii deoarece nu prea exista fonduri din alta parte,deci sustinem obligativitatea
facem presiuni pt concesionarea luciilor de apa,deoarece avand obiectul muncii respectiv luciul de apa gata facut,noi doar putem administra si putem culege roadele,totodata acest lucru aducandu-le si mai multi sustinatori si mai multe fonduri.
si scenariile ar putea continua cu mai multe subpuncte,dar nu are rost deocamdata.

chestia cu asociatiile care se respecta sa aibe site,.......hmm ,asta nu e un punct de plecare in categorisirea lor,dar totusi cate siteuri de acest gen cunosti?sunt mai mult de 5? nu cred :?

stiu bine ca solutii se gasesc si se vor gasii,ceea ce nu vom gasii curand este vointa si bunul simt coroborate cu puterea de a intelege si "pe ceilalti"
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 14 Aug 2007, 08:24

onesti scrie:
Dan Alexe scrie: Se poate incepe educatia de la gradinita si scoala primara. Educatia la aceasta virsta va da rezultate. Nu imediat dar va da. Sigur va da. Cei care au copii stiu bine ca daca il inveti sa nu calce o furnica nu o va calca, nici chiar la maturitate.
Dane,

educatzia asta s-a inceput cu ceva ani in urma odata cu emisiunea Pescar Hoinar unde lait motivul era "prajeala". E un bun punct de plecare pt micutzii viitori "pescari sportivi" care urmand exemplul idolului Victor Tarus vor gasi un scop concret si culinar in acest "sport".
Intr-adevar Victor Tarus este un mare pescar si un bun ecologist-UN EXEMPLU DE URMAT!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 14 Aug 2007, 09:15

Eu sunt de parere ca o asociatie a celor interesati de soarta apelor si a pestilor si a naturii in general ar fi mai mult decat binenvenita.
Insa problema apare in momentul in care din Asociatie respectiva se poate obtine orice fel de beneficiu, moment in care se deviaza de la scopul initial!!! Oricat de legat ar fi colectivul initial, banul isi va spune cuvantul si vor aparea divergente!

Cred ca solutia cea mai viabila ar fi ca asociatia sa fie una mai mult "ecologica" decat "de pescuit".

Eu unul nu am nevoie de nici un beneficiu de la o asociatie de pescuit. Nu vreau taxe mai mici pe o balta(nu pescuiesc pe balti). Nu vreau reduceri la impozite nu vreau sponsorizari la concursuri nu vreau NIMIK :lol:
In schimb ash dedica niste timp si niste bani sa stiu ca un parau de undeva a fost populat cu 10 clenuti; Ca nu se mai arunca rumegush pe nu stiu ce apa de multe; ca a fost arestat un singur braconier sau ca s-au curatat gunoaiele pe 1 km de mal de dunare!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 14 Aug 2007, 09:40

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 14 Aug 2007, 11:35

OK!!
Am inteles!!

toti va ganditi la o asociatie cu scop lucrativ.

Ganditi-va putin la un ONG!!
Poate obtine sponsorizari, poate face publicitate si toate astea fara sa implice ceva avantaje...
Asta e situatia ideala.Din experienta spun ca nu e chiar asa...

Dar se poate incerca
Cel mai bun exemplu este Rosia Montana, unde opinia publica a avut un cuvant de spus.

Deci, ne canalizam un pic energia spre asta ori ba??
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

georges
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georges » 15 Aug 2007, 21:35

Aceeasi sursa : "Curierul Zilei" Arges
"Pescar braconier prins cu 16 setci
Ieri dimineatã, în jurul orei 2,30, un argesean a fost surprins la braconaj de o
patrulã a jandarmilor, aflatã în zona comunei Cãldãraru - Strîmbeni. Reprezentantii
legii au fost sesizati telefonic de un localnic care anunta cã în zona lacului
Cãldãraru un bãrbat pescuieste folosind unelte interzise. Pe malul apei au fost
gãsiti un autoturism Dacia 1310 si un bãrbat, care la vederea jandarmilor a încercat
sã fugã. Suspectul a fost identificat în persoana lui Daniel Stefan G., de 36 ani, din
Dobresti, care le-a spus jandarmilor cã a venit la pescuit. În portbagajul masinii, în
urma controlului, au fost gãsite 16 setci în lungime totalã de 1.040 m, pline cu peste
viu, respectiv, 30 kg de caras. Pestele a fost aruncat în lac. Pe numele bãrbatului s-a
întocmit dosar penal."

Se pare ca e activitate in Arges. :P

micutsebastian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de micutsebastian » 15 Aug 2007, 22:42

in zona Uzlina pe canalul de trecere spre rezervatie in fiecare seara dupa lasarea intunericului un individ vine tiptil cu barca si inchide cu setca in totalitate canalul...asta nu se cheama braconaj???

ca sa nu mai vb ca pescarii vand peste sub dimensiunile legale...pacat de atatea marle si somni irositi.

Inspectia piscicola vine rar sau deloc,iar cand vine toata lumea stie ca vine ... de permise nici nu se pune problema sa te intrebe,probabil ca au o intelegere cu patronii de la vile...ca sa nu le alunge clientela amatoare de bibanei.

Nu mi se pare normal ce se intampla,si mai ales in Delta,unde ma asteptam sa fie protejata macar zona rezervatiei...dar si de acolo ies turiste cu buchetelul de nuferi in mana fericite ca cineva le considera femei...din pacate is doar niste femele :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Aug 2007, 22:53

[quote="georges"]�n portbagajul masinii, �n
urma controlului, au fost g�site 16 setci �n lungime total� de 1.040 m, pline cu peste
viu, respectiv, 30 kg de caras. [/quote]

Avea omu portbagaj mare sau erau setcile ultralight , peste un km de setca plus 30 de kile de caras intr-un portbagaj he!he!

Fir Intins!!!

Scrie răspuns