ALARMA!!!!NU BRACONAJULUI!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
georgel_spin
utilizator constant
utilizator constant

ALARMA!!!!NU BRACONAJULUI!!!

Mesaj de georgel_spin » 04 Aug 2007, 23:43

Nu ma gandeam ca voi putea vreodata sa ajung sa zic ceva,sau mai bine zis ca vor fi urechi care sa ma asculte,asa ca scriu :lol:
VOI nu v-ati saturat de povesti de genu>>>asa pesti erau aici ,dar de cativa ani nu se mai prinde nimic numa fatze si pitici...ca de cand baga astia pripoane si plase au disparut pestii...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nu mai pot,in curand o sa pescuim in vana sau o sa dam juma de salar pe o zi de pescuit.
Unde-s apele publice???unde nu se baga pllasa sau setca sau cum i-o fi zicand?
Dar unde-s pestii?
Haide-ti stimati colegi de suferinta macar sa ne spunem cuvantul caci cei care stau acasa la meci dumnica sigur nu-s curiosi sau chiar nu le iese in cale aceasta problema.Macar noi sa ne facem simtita prezenta.

M-as bucura sa stiu ca nepotul meu care se va naste peste 30 de ani ,va putea pescui la "vobler"in tara lui,nu doar sa vada poze cu ceea ce prindea bunicu odata....candva

numa bine si fire intinse

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 05 Aug 2007, 12:59

Si crezi ca o sa rezolvam ceva daca discutam asta pe forum,ii doare fix undeva pe braconieri ce discutam noi aici,chiar azi dimineata intindea unu plasele pe balta unde ma duc mereu,acu 1 an o curentau non-stop si de nervi m-am dus la un echipaj de politie (precizez ca balta se afla langa targul vitan si era duminica si plin de politie in jurul targului) si stii ce mi-a spus politia, sa ma duc sa fac o plangere ca ei sunt in misiune,al dracu misiune aveau, stateau degeaba si se uitau dupa gagici iar braconierii la nici 200 de metrii curentau marlitele la greu,le era greu sa urce un dig si sa-i duca la sectie,in schimb de nervi ca m-am dus la ei m-au legitimat pe mine de parca eu eram braconieru,asa ca fratioare nu avem nici o putere,mergem la peste platim taxa si ne uiatam cum altii scot pestele cu plasele sau curentu iar noi pescarii eliberam pestii sub dimensiunea legala...ca sa-i vedem mai apoi pe tarabe in pescarii!!! :x
Asta e Romania si legile ei am 23 de ani si imi e scarba ca traiesc in tara asta!!!

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 05 Aug 2007, 15:31

Am 53 de ani si tot nu mi'e scarba de tara asta! Nu ea este vinovata ci oamenii care o populeaza si o exploateaza in mod criminal. Braconajul este un flagel raspandit, dupa cate citesc chiar pe acest forum, pe intreg teritoriul tarii. Tinerii care vin din cele strainataturi ne spun cum este acolo cu pescuitul si cu mediul si vad in ei o mare speranta. Exista un curent al schimbarii de mentalitate . Ca pana la urma asta este solutia. Nu legi ne mai trebuie, ca astea exista. Si nu schimbarea mentalitatii celor care aplica legea, ci schimbarea celor care aplica legea. Pentru nepotii celor care au acum 23 de ani mostenirea depinde de atitudinea celor de 23 ani. Daca as avea 23 de ani as lupta sa devin unul din cei care aplica legile ca in cei care sunt acum nu mai este nici o speranta.
Si inca un fapt constatat de cei care ne povestec cum e in alta parte: pestele de la noi are un gust deosebit de bun. Merita sa luptam impotriva braconajului. Cum sa luptam? Cand gasiti solutia spuneti'mi si mie.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 05 Aug 2007, 16:25

poi problema din punctu meu de vedere se afla la chiosc, ca deobicei, ca sa poti bracona iti trebe ustensile, ca sa le iei meri la chiosc, daca politia inchide chioscu mai scade si din numaru astora, dejaba il prinzi pe unu ca apare altu, si dejaba strici plasele unui casi cumpara altele, io cu atata am contribuit, cu distrugere de plase intalnite :cry:

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 05 Aug 2007, 18:13

Atata vreme cat cei ce trebuie sa aplice legile sunt in cardasie cu infractorii, nu se va putea face nimic. Putem sa facem noi scandal...poate sa va lua o atitudine de moment...apoi totul reintra in "normal".
Acolo unde exista autoritati cu mana forte ( din pacate putine locuri ) se vad si rezultatele.
In rest....i-ai prins, nu-s martori....adio scule si chef de a mai bracona. Daca te tine! :wink:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 05 Aug 2007, 18:39

Din pacate acest fenomen nu va dispare prea curand.Nu sta in puterea pescarului sportiv sa intreprinda ceva.De exemplu pe Prut pot sa ma iau de un japcar si sa il trimit acasa,dar in urmatoarele dati in care voi merge la pescuit va trebui sa ma uit mereu peste umar(nu trebuie sa spun de ce,nu?)ca sa nu mai vorbesc ca ma pot trezi cu cauciucurile taiate la masina cum a patit Jonah,cand a avut "tupeul" sa se ia de niste japcari.
Autoritatile sunt singurele care pot lua masuri,o sa va dau un exemplu cu rezervatia de la Lacul Rosu,amenda pentru cei care sunt prinsi ca pescuiesc in lac este cuprinsa intre 3000-9000 de ron.Credeti ca se mai risca cineva?Daca se vor baga amenzi usturatoare si va fi si cine sa le aplice,atunci va incepe declinul braconajului. :?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

georgel_spin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georgel_spin » 05 Aug 2007, 19:37

io ma gandeam sincer ca am putea face noi ceva,
nu stiu exact ce dar fiind mai multe capete direct interesate ,putem gandi si actiona mai bine decat unul singur.....
iar i-am dat liber unui tigan azi pe somes,umbla cu o cosarca sa prinda cleni din gauri.
e dezastru ,si cu plasele ca se vand la liber si nu-i nimeni in stare sa faca o sesizare ,dar unde sa o faci?
cui ii pasa?cau cine ar avea forttza necesara sa o trimita acolo unde trebuie?

ne mai gandim si i-om da de capat

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 05 Aug 2007, 20:43

dupa ce m-am luat de jepcari(greblashi) s-a intimplat ce s-a intimplat dar nici pe ei nu i-am mai vazut prin zona.daca m-as mai fi intilnit cu ei nu stiu ce ar fi iesit!in nici un caz nu ii mingiiam pe crestet :evil: .se lasa cu rupere de nori mama lor de nenorociti!si acum cind ma gindesc ma apuca damblaua :D

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 05 Aug 2007, 21:32

pikeman unii nu-si mai cumpara plase de la chiosc si le fac singuri nu din guta ci din ata sau o sfoara mai subtire!!!Plasele nu ar constitui o problema la stiuca mai ales pe balta unde ma duc eu ci curentul,ala face ravagii,sa vezi stiucile cum ies cu ciocul la suprafata in urma la nenorociti si cum le iau cu minciogul si la derutarea fraierilor de pe mal au si cate o lanseta in barca!!!Anul asta nu i-am mai vazut,poate da Dumnezeu sa fie pe la Jilava sau Rahova :D :D :D

Mihali eu nu am nici o sansa sau ceilalti de varsta mea sa facem ceva impotriva braconajului 1. pt ca nu avem nici o functie importanta mai ales la varsta asta si 2.dupa cum ti-am spus ca nici politia nu se uita la noi

Crede-ti ca daca vin altii la putere or sa faca lucrurile in tara sa mearga mai bine,eu zic ca nu,or sa fure si aia ce a mai ramas de furat in urma celorlalti si tot asa,nu vedeti ca de vreo 10-15 ani c-am asa stau lucrurile,predau stafeta de la unu la altul!!!

Asa ca hai sa nu ne mai zbatem ca oricum nu facem nimic,platim permise,taxe si prindem ce a mai ramas,ca si in viata de zi cu zi,platim impozite,taxe si ne alegem cu un salariu de mizerie!!!

Ca sa vezi georgele cum stau lucrurile hai sa punem urmatoarea intrebare:

Cati dintre voi v-ati luat de braconieri si ceilalti pescari de pe balta nu au zis nimic cand acestia v-au adresat injurii sau chiar au devenit violenti???

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 05 Aug 2007, 22:02

De anul trecut si pina in prezent am facut peste 40 de sesizari penale pentru acte de braconaj :datz: :datz: :datz:
Nici una dintre ele nu a ajuns in instanta. :help: :elkgrin: :help:
Procurorul la toate sesizarile facute le da NUP si eventual cite o amenda penala de citeva milioane. Adevarul este ca legea existenta esta foarte ingaduitoare cu braconieri. Proiectul noii legi a pescuitului prevede sanctiuni mult mai aspre pentru braconieri , proiect care sper ca va apare pina in toamna. :explode: :lol1: :fluch

Scrie răspuns