ALARMA!!!!NU BRACONAJULUI!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 09 Aug 2007, 22:12

@ed ai dreptate deplina.....
Acum sa va zic care este problema la noi cei cu spininng-ul.....noi respectam mult apele si pestele din ele....spunetimi voi mie cati dintre voi(cei cu virusul de spininng)a retinut o marla sub dimensiuni....cati dintre cei ce dau la plumb/fund....au eliberat un caras sub dimensiune...
Si pot continua mult si bine....De ceva zile citesc pe un forum de vanatoare....oamenii aceia sunt uniti .....stiu sa pretuiasca vanatul...pt k daca nu il pretuiesc ramana sa vaneze muste si fluturi...si plus de asta se fac iesiri la care se verifica stare hranitoarelor, duc sare la vanat......iarna au grija de vanat....suplimenteaza hrana acestuia....duce sare..fff necesara...
Acum sa il vad pe vreun idiot (scuze de cuvant...michael stai chill k nu o iau iara pe aratura)ca vine cu vorba aia a romanului...si ce vrei sa facem; sa facem si noi hranitori pt pesti....si chesti de genul.....
NU eu zic doar sa avem grija de locul in care pescuim..cand il vedem pe ala cu plasa sa il luam de guler, cand il vedem pe ala cu curentul sa avem sangele ala in noi sa il batem pe umar si sa i zicem..."Nu va suparati domnu ...si daca nu intelege sa il luma la "corectii"""
Toto ce zic este sa fim si noi putin mai uniti si de aicia se vor ajunge la alte lucruri minunate......Imi aduc amine k am citit pe acest forum k O ASOCIATIE din sibiu a facut curat la scorei ....acum se vor simti Adevarati fratzi care au fost la acea intrunire la sediul AJVPS....Deci o initiativa din partea oficialitatilor a fost...eu pun LA BATAIE TOATA TRUSA MEA DE VOBLERE +BATZ k daca mergem la asociatie si le zicem k vrem sa ne sustina in vreo actiune ...ei ne vor sustine...
Am face bine sa nu ne mai vaitam k nu mai este peste..si sa incepem sa Protejam mai bine
Inca o data respect pt cei care au fost la asociatie...asi da si cu numle de user...dar nu stiu daca ar fi de acord k Usernamul lor sa apara....oricum R E S P E C T pt ei

georges
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georges » 10 Aug 2007, 13:09

Sursa: Curierul zilei (Arges)

"Prinsi cu 11 kg de stiucã
Jandarmii aflati miercuri dimineatã în zona canalului de fugã al barajului Bascov, în
spatele Institutului de Cercetare si Dezvoltare Pomicolã de la Mãrãcineni, i-au
identificat pe Constantin J., de 53 de ani, din Titesti, Iulian O., de 54 de ani, din
Titesti, ºi Sergiu J., de 58 de ani, din Stîlpeni, care pescuiau ilegal. Bãrbatii foloseau
lãmpi cu carbid si harpoane si reusiserã sã pescuiascã 11 kg de stiucã. Pestele a fost
confiscat si predat Autoritãtii Sanitar-Veterinare Arges, iar cei trei s-au ales cu
dosar penal pentru braconaj, cauza fiind înaintatã procurorilor."

F***-* ** **** **-* *** ! :D Sper sa ii arda cum trebuie !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 10 Aug 2007, 13:54

mda, oricum cand ii aud, 11 kg de stuk, pun pariu ca erau numa marle, saracele :roll:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 10 Aug 2007, 18:15

Buna ideea lui Dan Alexe, dar cine se risca de cateva milioane de euro ca sa faca o astfel de firma,m-ai ales ca nu o sa aiba nici un profit?!
Vad ca suntem 1-2 din fiecare coltisor al tarii,ceilalti nu spun nimic!!!

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 10 Aug 2007, 22:21

Din pacate cei in cauza vor scapa doar cu cite o amenda de citeva milioane.
Legile noastre sunt prea blinde cu asemenea specimene de oameni :help: :datz: :fluch :elkgrin: :explode: :lol1: :censored:

georgel_spin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georgel_spin » 13 Aug 2007, 08:33

mai,fratilor,eu am postat topicul asta cu ideea de a vedea catora dintre noi le pasa cu adevarat de ceea ce se intampla cu apele noastre,si di astia cati sunt dispusi sa se ridice si macar sa-si exprime nemultumirea "in scris"daca nu palpabil.
Asta e insa caracteristic romanilor
Spream ca nu si pescarilor,dar asta e.....
si ca tot veni vorba ,ieri l-am luat pe un mos de gat ca avea plasa plina de clenuti,asa,vreo 100 sub dimensiune si i-a aruncat inapoi ca nu avea ce sa faca...
M-am bucurat de o mica reusita :D
Numa bine si fire intinse!!!-------------<*))))))><
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=7566

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 13 Aug 2007, 11:43

Salut!!

Am vazut ca braconajul este o problema. Am mai vazut ca si poluarea este o problema.
Am vazut ca se doreste sa se faca ceva in privinta acestora, dar din discutiile avute pe forum, se pare ca nu exista mijloacele necesare..

Sa punctam cateva idei:

- educatie tinerilor - in opinia mea este benefica, dar va avea rezultate pe termen lung, ori noi cautam solutii rapide.

- violenta - eu zic ca nu e o solutie, pt ca eu cred ca cei de pe aici au o anumita educatie, care nu le permite sa se coboare la asa ceva.

- o organizatie care sa aibe un cuvant de spus in aceste probleme - aici ar fi o solutie.

Problema este ca dureaza pana se infiinteaza, necesita mijloace (eu sunt dispus sa contribui) si timp, adica exact ceea ce nu avem majoritatea.

Propunerea mea este sa ajutam o asociatie gata infiintata sa creasca, sa ajunga acolo incat sa aibe un cuvant de zis, sa poate sta la o masa a negocierilor, sa poate puna conditii.

Sustinerea unei astfel de asociatii nu presupune neaaparat inscrierea in asociatie ci doar sustinerea acesteia punand la dispozitia ei anumite mijloace (bani, munca voluntara).
Eu cred ca sunt multi cei care se vor implica in proiecte de acest gen, mai cred ca printre noi sunt si juristi, si persoane care pot obtine sponsorizari.

Daca atributiile unui proiect se impart la mai multi, chiar daca nu se dispune de timp, sunt mai usor de realizat.

in concluzie, eu vin cu propunerea de a creste o asociatie gata intemeiata, as vrea sa precizez ca nu am nici un interes, sau vreun castig palpabil, astept si propunerile voastre...

Ce zici Gyorg????
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

georgel_spin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de georgel_spin » 13 Aug 2007, 11:55

nu ne lasa asa in ceata si spune-ne mai multe despre aceasta asociatie deja existenta ca poate fi un nou sau un bun inceput.
Sa o infiintezi ar fi o treaba dar presupune o intreaga tevatura si nu-ti da mana intotdeauna.Dupa cum ai zis si tu Hades si eu as fi dispus sa contribuim la aceasta,in limita posibilitatilor,dar mai mult conteaza gestul si sprijinul ca la bani nu suntem toti la fel dar asta se mai schimba.
Ar fi bine sa ne dai mai multe detalii si poate si ceilalti o sa-si exprime parerea.

Ma bucur ca mai sunt si pescarii....
Ca nu stiu ce s-ar face pestii.... :D
Numa bine si fire intinse!!!-------------<*))))))><
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=7566

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Aug 2007, 11:58

hades scrie: in concluzie, eu vin cu propunerea de a creste o asociatie gata intemeiata, as vrea sa precizez ca nu am nici un interes, sau vreun castig palpabil, astept si propunerile voastre...

Ce zici Gyorg????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

daca organizezi si concursuri poate se baga

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Aug 2007, 18:34

hades scrie:Salut!!

Am vazut ca braconajul este o problema. Am mai vazut ca si poluarea este o problema.
Am vazut ca se doreste sa se faca ceva in privinta acestora, dar din discutiile avute pe forum, se pare ca nu exista mijloacele necesare..

scuzama ca ma bag si eu in ciorba asta ,dar astfel de subiecte ma incita si ma enerveaza cateodata,datorita faptului cum sunt dezbatute si cum sunt privite lucrurile, - uneori prea superficial,alteori prea hraparet.

deci,spuneai ca nu exista mijloace???
nu cred asta,ele sunt sunt prevazute intr-un buget al unei agentii de stat(mancao-ar cainii sa o manance cu activistii ei cu tot),numai ca
acele mijloace ,.nu sunt puse la treaba sau mai degraba nu se vrea a se face treaba
.

Sa punctam cateva idei:

- educatie tinerilor - in opinia mea este benefica, dar va avea rezultate pe termen lung, ori noi cautam solutii rapide.

foarte buna idee si cred ca singura care ar putea schimba ceva pe viitor.dar exact cum ai spus si tu,necesita un termen foarte lung si tare imi este teama ca v-a fi prea tarziu pana se vor trezii constiintele copiilor de astazi

- violenta - eu zic ca nu e o solutie, pt ca eu cred ca cei de pe aici au o anumita educatie, care nu le permite sa se coboare la asa ceva.

chiar daca educatia nu iti permite sa faci asa ceva,sunt cam multe momente la o partida de pescuit in care iti vine sa lasi draqului deoparte educatia si cei 7 ani de'acasa si sa pui mana pe par,dar........(totusi ramane o solutie viabila si cu efecte rapide)

- o organizatie care sa aibe un cuvant de spus in aceste probleme - aici ar fi o solutie.

da,dar ce fel de organizatie,cu ce scop lucrativ?aici exista mari probleme

Problema este ca dureaza pana se infiinteaza, necesita mijloace (eu sunt dispus sa contribui) si timp, adica exact ceea ce nu avem majoritatea.

Propunerea mea este sa ajutam o asociatie gata infiintata sa creasca, sa ajunga acolo incat sa aibe un cuvant de zis, sa poate sta la o masa a negocierilor, sa poate puna conditii.

corect pana aici

Sustinerea unei astfel de asociatii nu presupune neaaparat inscrierea in asociatie ci doar sustinerea acesteia punand la dispozitia ei anumite mijloace (bani, munca voluntara).

pai si cum se impaca asta cu obligativitatea asocierii in vederea practicarii pescuitului recreativ?
aproape toate asociatiile de acest gen infintate in ultimul an,sustin ideea obligativitatii,aproape toate se lauda cu concursuri organizate de ei in beneficiul pecarilor,!!!!!!,aproape toate vor concesiuni si diverse facilitati pt a ne arata cat de gospodari sunt membri lor,dar sa faca ceva de la zero nu vrea nimeni,aproape nici una nu vrea sa se implice benevol in actiuni de curatire si eradicare a mizeriei de pe un luciu de apa,deci.........care organizatie???????
va rog retineti ca am spus aproape toate asociatiile,deci nu sunt toate in aceeasi oala,sunt unele care au si facut cate ceva in sensul asta ,dar sunt muuult prea putine si daca au un punct bun la ceva,nu exceleaza in alta parte

Eu cred ca sunt multi cei care se vor implica in proiecte de acest gen, mai cred ca printre noi sunt si juristi, si persoane care pot obtine sponsorizari.

bani se mai pot gasi,vad ca sunt destui care vor sa contribuie benevol la astfel de actiuni si daca se vad rezultatele,sunt convins ca vor fi si mai multi.
sponsorizari? da se poate,dar cine baga bani intr-o sponsorizare,vrea sa vada si rezultate,daca macar nu obtine un mic beneficiu (macar publicitate pt societatea lui si tot este ceva)
vad ca nimeni nu zice nimic de
cei 2% care se pot reorienta catre o astfel de organizatie si toata treaba este perfect legala si culmea foarte bine vazuta de catre UE
deci bani se mai pot gasi,timp,atat cat poate fiecar,dar........catre cine sa indrepti toate acestea?
deocamdata eu nu am vazut pe nimeni care sa merite sau sa ne merite(asa cum bine zicea un partener de pe acest site)

Daca atributiile unui proiect se impart la mai multi, chiar daca nu se dispune de timp, sunt mai usor de realizat.

in concluzie, eu vin cu propunerea de a creste o asociatie gata intemeiata, as vrea sa precizez ca nu am nici un interes, sau vreun castig palpabil, astept si propunerile voastre...
...........

deci?...........
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns