AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Feb 2009, 10:38

ilie,
noi nu dictam nimanui; asociatiile iau decizii independent. Din cate stiu, eco pescar a inceput sa incaseze cotizatiilke de la membri sai. Daca esti membru, contacteaza-i si fi convins ca te lamuraesti.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Feb 2009, 10:45

Pai am vb. cu Gabi vineri,la magazin si habar nu avea cat e cotizatia.Deci nu incasa nimic.Cum pot iesi la un peste fara sa am macar o chitantza de membru.Voi fi nevoit ori sa merg la Trezo,ori sa -mi fac la Ajvps,unde poti achita cotizatia.E cam proasta politica celor de la Eco,isi vor pierde membrii.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 08 Feb 2009, 21:24

apsalba scrie:Asociatia din galati, care isi facea o filiala in Braila si care asociatie este una dintre putinele care a depus un proiect de finantare pe fondurile de mediu pentru sesiunea din februarie, are tot dreptul sa procedeze asa., Mai mult a achitat la trezorerie taxa legala pentru membri care si-au achitat cotizatia, asa ca nu are de ce sa se teama ca a facut vreo ilegalitate. As fi curios care din asociatiile membre fnpsr a procedat altfel. Cat priveste panica starnita de actiunea din judetul Braila, cel care a provocat-o (respectiv presedintele ajvps-ului local, mai bine tacea. Astfel, solicitand datele de identificare ale acestei persoane juridice, am constatat ca este inscrisa la RC inca din 1991 si in functiune si face acum obiectul unei cercetari penale asupra modului cum 18 ani a incasat cotizatii fiind in fapt agent economic. Chestiile astea nu va deranjaza?
Cine incaseaza taxe zilnice? Ai vreo dovada? Sunt si eu curios sa vad cine o incaseaza.
PS Ai putea sa citezi si dreptul la replica publicat in acelasi ziar. Asa ar fi corect.
- care asociatie a procedat asa? Nu stiu, cele la care s-a facut referire aici pe forum, repet, DACA sunt adevarate cele spuse de unii membrii;
- nu am de ce sa citez dreptul la replica deoarece n-am facut referire la continutul articolului in sine ci doar la APS Galati ca fiind mentionata in acel articol;
- indiferent daca asociatiile au procedat sau nu corect in ceea ce priveste incasarea taxei, problema ramane si tine de conditionarea obtinerii permisului de plata cotizatiei de membru si asta dupa publicarea in MO a Ord. 753/2008 cand practic s-a renuntat la obligativitatea asocierii. Fapta asta nu cumva se numeste inselaciune?
- n-am sa-ti spun aici cine taie chitantele respective dar iti dau un indiciu, sunt asociatii care isi desfasoara activitatea in zona aflata sub jurisdictia ARBDD-ului ...
- ref la dovezi iti spun doar ca, nefiind chitante fiscalizate si nici insotite de facturi, au o importanta mult mai mare pentru organele de cercetare fiscala (unde chiar s-ar putea sa ajunga daca situatia se repeta)

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 11 Feb 2009, 09:04

Vor fi iarasi ce-au fost si mai mult decat atat. Cititi articolul:
http://www.agvps.ro/revista.php?id_arti ... op=articol

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 11 Feb 2009, 10:08

Autentic ,ca la sedinta pcr,politicul invinge, tot,chiar si dorinta noastra de a pescui din 01 01 .Nu o sa vedem asa ceva,pina nu stiu cind!?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Feb 2009, 10:18

DidelPro scrie:Autentic ,ca la sedinta pcr,politicul invinge, tot,chiar si dorinta noastra de a pescui din 01 01 .Nu o sa vedem asa ceva,pina nu stiu cind!?
Perfect adevarat. Sunt de fapt aceeasi tovarasi. Ghinionul lor se numeste FNPSR. Pe aceasta cale va anunt ca FNPSR a devenit membru cu drepturi depline in Comisiile de dialog social de la MAPDR, MM si M. Turismului. Parca nu mai sufera de prea multa singuratate. Ii intreb pe cei care ne baga de vina, ce faceau daca noi nu existam? Se incolonau si defilau mai departe ca inainte de 1989? Basca faptul ca inca se studiaza daca sunt sau nu infiintati legal, asta asa ca sa nu se creada ca am inchis procesul privind decesul AGVPSR.

butic
junior
junior

Mesaj de butic » 11 Feb 2009, 10:27

La genu suntem de acod cu progresul, dar sa nu se schimbe nimic!!!!
Halal atitudine si de 45 de zile nu stim in ce fel putem pescui in apele noastre :x
Important e sa fi acolo!!!

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 11 Feb 2009, 10:36

Fratilor,voi nu intelegeti ca inca nu s a stabilit cum se distribuie feliile,ce ong, ce aps, ce alea,alea vor din nou "fsnmonopol",acum cred ca o dau de gard si c am bitiie....................de UE..........sa traiasca ................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 11 Feb 2009, 15:35

apsalba ne intreaba :
Ii intreb pe cei care ne baga de vina, ce faceau daca noi nu existam?
- Uau ..tare de tot ...am mai vorbit cu cativa pescari de prin caras , n-au aflat inca faptul ca existati , faceti si voi ceva, o reclama la tv sau radio ...forumul e prea putin , pentru acest lucru.... :)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Feb 2009, 21:44

apsalba scrie: Perfect adevarat. Sunt de fapt aceeasi tovarasi. Ghinionul lor se numeste FNPSR. Pe aceasta cale va anunt ca FNPSR a devenit membru cu drepturi depline in Comisiile de dialog social de la MAPDR, MM si M. Turismului. Parca nu mai sufera de prea multa singuratate. Ii intreb pe cei care ne baga de vina, ce faceau daca noi nu existam? Se incolonau si defilau mai departe ca inainte de 1989? Basca faptul ca inca se studiaza daca sunt sau nu infiintati legal, asta asa ca sa nu se creada ca am inchis procesul privind decesul AGVPSR.
ia uite ce scrie pretenul tau Selaru pe siteul lor
http://www.agvps.ro/revista.php?id_arti ... op=articol
Au rãmas, de asemenea, materializate în prevederile O.U.G. nr. 23/2008, promovatã de nevinovatul Dacian Ciolos, care s-a dorit a fi o lege nouã a pescuitului si acvaculturii din România, conceputã neprofesional, interesat si rãu intentionat de echipa ANPA, precum si în reglementãrile subsidiare acesteia, cum a fost Ordinul 331/29.05.2008, înlocuit de însisi cei ce l-au conceput si l-au semnat, printr-un alt Ordin nr. 753/16.12.2008, cu mult mai dezastruos, din toate punctele de vedere, decât precedentul.
Urmãrile atitudinii guvernamentale potrivnice la care ne-am referit au rãmas deci materializate în reglementãri neprofesionale si interesate, care au creat premizele unui haos aproape generalizat în cele douã segmente de activitate care ne preocupã, din responsabilitatea autoritãtii publice centrale care rãspunde de vânãtoare si acvaculturã, si într-o încercare nereusitã de strategie cinegeticã, fiindcã de strategia în domeniul acvaculturii nici nu se poate vorbi încã, conceputã superficial, fãrã un continut convingãtor si fãrã obiective concrete de urmãrit.
Anul nou 2009 ne gãseste, totusi, mai optimisti. La conducerea autoritãtii publice centrale care rãspunde de agriculturã si silviculturã, inclusiv de vânãtoare si acvaculturã, a fost nominalizat d-l Ilie Sârbu, o personalitate cu experientã în domeniu, care nu are nevoie de consilieri neprofesionisti sau interesati pentru a realiza situatia dezastruoasã preluatã de la predecesor si pentru a gãsi cãile de solutionare rapidã a problemelor de stringentã actualitate, îndeosebi a celor ce privesc conservarea fondului cinegetic national si a resursei acvatice vii din apele domeniului public. Domnia Sa nu este doar ministru cu experientã în domeniu, ci si presedintele uneia din cele mai puternice asociatii teritoriale de vânãtori si de pescari sportivi din România (AJVPS Timis) si membru în Consiliul AGVPS. De pe aceste pozitii meritorii, este în mãsurã sã cunoascã nemijlocit situatia prezentatã si, din interior, forta organizatiei non-profit pe care se poate bizui, în scopul realizãrii obiectivelor pe care si le propune.
În dubla calitate de membru al Guvernului României si de reprezentant de seamã al organizatiilor vânãtorilor si pescarilor sportivi din România nu poate întârzia, chiar scuzat de problemele mult mai acute ale ministerului dificil pe care l-a preluat, dispunerea mãsurilor necesare stopãrii declinului cinegetic si halieutic si redresãrii activitãtilor de vânãtoare si de acvaculturã din România.
Desigur cã foarte importante rãmân si echipele Domniei Sale de lucru, în cele douã domenii de activitate la care ne-am referit, si, în mai mare mãsurã, secretarii de stat pe probleme si presedintele/director general al ANPA. Avem convingerea cã, în situatia de crizã în care ne aflãm, va prima, cu ocazia selectionãrii colaboratorilor, criteriul profesional în locul celui politic, care pare sã fi domnit pânã acum.
Iatã, pe scurt, motivele optimismului nostru la început de an, optimism care ne dã sperante si, în acelasi timp, ne obligã sã achiesãm deschis la toate initiativele pozitive ale conducerii MADR si ANPA, orientate spre telul major urmãrit, de conservare a resurselor cinegetice si acvatice, care au fost si rãmân bunuri publice.
:? :?

Scrie răspuns