AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fff
senior
senior

Re: AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de fff » 06 Feb 2009, 22:55

pityu scrie:De aici
in calitatea-ti de presedinte al FNPSR de ce nu ai instructionat presedintii APS-urilor afiliate sa NU perceapa alaturi de cotizatie si c/v taxei pentru eliberarea permisului daca tot sustii de multa vreme ca permisele nu se vor tipari si ca se intentioneaza anularea HG 1016???
citeste te rog inca o data si dupa aia retracteaza ... sunt spusele lui apsalba, nu ale mele :lol:

pityu
veteran
veteran

AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de pityu » 06 Feb 2009, 23:43

As retracta cu ceea mai mare placere, dar nu stiu ce anume vrei sa retractez. Eu nu te-am suparat cu nimic. Daca tu asta simti, atunci retractez, dar (repet) nu stiu ce.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 07 Feb 2009, 00:07

apsalba militeaza pentru drepturile membrilor sai astfel :
- adica imi spune mie sau imi da ordine ..ceva de genul asta :
De ce nu militezi tu? Vad ca pe forum dai bine din goarna. Da acolo unde trebuie. Eu ii apar pe cei pe care ii reprezint.
- ce sef de filiala esti ???, ...de crezi ca la mine in statut scrie sa lupt pentru drepturile pescarilor , si tu de acolo de la varf eventual sa intrebi pescarii daca au mai repurtat vre-o victorie in necesitatea unui pescuit sportiv in cele mai bune conditii si in obtinerea de drepturi , chiar si acela de a nu fi tarati prin nu stiu ce procese absurde....tip netiparirea permiselor etc...
- misto , tu incasezi taxe de la pescari si pretinzi ca pescarii sa rezolve problemele...da de ce te-au ales , da de ce esti sef asociatie ????
- asociatia ta nu are in statut apararea drepturilor pescarilor..???? daca da , de ce nu iei atitudine , afland ca undeva in tara pescarilor li s-a incalcat dreptul de a pescui , incepanda cu 1 ianuarie ..de ce ????
- defapt , da .e sef...ne trimite pe noi !!!!

fff
senior
senior

Re: AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de fff » 07 Feb 2009, 06:01

pityu scrie:As retracta cu ceea mai mare placere, dar nu stiu ce anume vrei sa retractez. Eu nu te-am suparat cu nimic. Daca tu asta simti, atunci retractez, dar (repet) nu stiu ce.
Stiind insa exact ce am zis/scris (din fericire atunci nu eram beat :lol:) nu am considerat normal sa-mi fie atribuita paternitatea unei afirmatii care nu-mi apartinea (asa a reiesit deoarece ai scos citatul din context) ... So, that's all folks!

P.S. asta chiar nu m-a suparat, in schimb altele da :wink:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Feb 2009, 09:22

gigi 2007 scrie:apsalba militeaza pentru drepturile membrilor sai astfel :
- adica imi spune mie sau imi da ordine ..ceva de genul asta :
De ce nu militezi tu? Vad ca pe forum dai bine din goarna. Da acolo unde trebuie. Eu ii apar pe cei pe care ii reprezint.
- ce sef de filiala esti ???, ...de crezi ca la mine in statut scrie sa lupt pentru drepturile pescarilor , si tu de acolo de la varf eventual sa intrebi pescarii daca au mai repurtat vre-o victorie in necesitatea unui pescuit sportiv in cele mai bune conditii si in obtinerea de drepturi , chiar si acela de a nu fi tarati prin nu stiu ce procese absurde....tip netiparirea permiselor etc...
- misto , tu incasezi taxe de la pescari si pretinzi ca pescarii sa rezolve problemele...da de ce te-au ales , da de ce esti sef asociatie ????
- asociatia ta nu are in statut apararea drepturilor pescarilor..???? daca da , de ce nu iei atitudine , afland ca undeva in tara pescarilor li s-a incalcat dreptul de a pescui , incepanda cu 1 ianuarie ..de ce ????
- defapt , da .e sef...ne trimite pe noi !!!!
Da domnu' gigi 2007,
Pescarii pe care eu ii reprezint sunt bine aparati. De exemplu, unul amendat de politie la Cugir, a primit 10 milioane daune de la cel care l-a amendat. Fata de tine nu am nici o obligatie. Daca tot susti sa fi pescar liber, nu tipa la asociatii sa te protejeje. Nu ai niciun drept.
Pentru cotizatii (nu taxe) pescarii nostri beneficiaza de facilitati, baze proprii de pescuit, reprezentare serioasa in fata autoritatilor, etc. Nu cere unei persoane juridice sa se lupte pentru tine cand tu o blamezi si o condamni ca iti incalca un drept. Oare ea (asociatia) nu are niciun drept?
Asociatia are in statut apararea membrilor sai, nu a orisicui. Cred ca esti constient de asta. Daca alte asociatii fac altceva, sa fie judecate de membri lor. Apropo; cine esti tu ca sa te reprezint eu?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Feb 2009, 09:36

fff,

Intr-o postareanterioara ai zis ca "de ce nu am instruit presedintii de asociatii cum este cu taxa". Daca te uitai pe www.fnpsr.ro, vedeai un model de borderou prin care sa se deconteze taxa de eliberare a permisului. Cred ca suntem singurii care am actionat corect in acest caz. De aceea asociatiile membre ale FNPSR incaseaza doar cotizatii de membru, singura forma de venit legala de la membri. Vezi art. 43 din OG 26/2000. AJVPS-urile incaseaza taxe fiinca in majoritatea lor sunt inscrise la Registrul Comertului ca asociatii cu scop lucrativ. Sunt curios cum vor elibera permisele de pescuit, daca vor mai aparea anul asta (vezi practica de anul trecut).

PS Presedintii de asociatii primesc consultatii si sfaturi prin teleconferinte,telefon scrisori, etc., nu pe acest forum. :lol:

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 07 Feb 2009, 15:15

apsalba intreaba :
Apropo; cine esti tu ca sa te reprezint eu?
-multumesc , nu-mi doresc sa ma reprezinti , are cine..
mai spune
Pescarii pe care eu ii reprezint sunt bine aparati
-de cine ii aperi ?? gresesc asa de des ..intra in tot felul de conflicte.exista avocat , probabil si cei din oficiu sunt destul de buni , comparativ???
- eu vorbeam de faptul ca ar trebui sa militezi pentru drepturile pescarilor , la tine in statut , ar trebui sa scrie asta , sau daca esti asociatie acest lucru rezulta prin definitie...un drept castigat de tine pentru pescari , devine lege si legea se aplica in toata tara,
- vorbesti ca un privat ce-si apara chiscul si cei 2-3 clienti de nu stiu ce conflicte personale..dar vrei sa fii vazut ca un luptator la varf !
- un exemplu unde ar fi trebuit sa te remarci acum , vorbeam de dreptul pescarilor de a pescui incepand cu 1 ianuarie, drept ce este incalcat .....reactia ta e aproape zero si de neinteles , intrebandu-ne pe noi de ce nu actionam - pai nu est tu societate , !!!

defapt tu te cam bucuri de necazurile pescarilor...sigur vei fi apreciat !!!

anuntindu-ne :
Ia citeste-o si pe asta si vezi cu ce se ocupa altii.

http://www.24h-online.ro/articol/Patron ... _24162.htm

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 08 Feb 2009, 09:51

apsalba scrie:fff,
Intr-o postareanterioara ai zis ca "de ce nu am instruit presedintii de asociatii cum este cu taxa". Daca te uitai pe www.fnpsr.ro, vedeai un model de borderou prin care sa se deconteze taxa de eliberare a permisului. Cred ca suntem singurii care am actionat corect in acest caz. De aceea asociatiile membre ale FNPSR incaseaza doar cotizatii de membru, singura forma de venit legala de la membri. Vezi art. 43 din OG 26/2000. AJVPS-urile incaseaza taxe fiinca in majoritatea lor sunt inscrise la Registrul Comertului ca asociatii cu scop lucrativ. Sunt curios cum vor elibera permisele de pescuit, daca vor mai aparea anul asta (vezi practica de anul trecut).
PS Presedintii de asociatii primesc consultatii si sfaturi prin teleconferinte,telefon scrisori, etc., nu pe acest forum. :lol:
apsalba,

Interesant ... au fost "instruiti", au primit si "consultatii si sfaturi prin tele-conferinte, telefon, scrisori, etc" si totusi unii nu procedeaza in consecinta (daca sunt adevarate cele spuse de cativa dintre membrii de pe acest forum, inclusiv in articolul din ziar ref la APS Galati; vezi in plus si cele ce ti-am spus intr-o postare anterioara ref la incasarea taxelor de pescuit zilnice pe bazinele piscicole naturale). Pe respectivii cine-i controleaza?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Feb 2009, 10:11

Asociatia din galati, care isi facea o filiala in Braila si care asociatie este una dintre putinele care a depus un proiect de finantare pe fondurile de mediu pentru sesiunea din februarie, are tot dreptul sa procedeze asa., Mai mult a achitat la trezorerie taxa legala pentru membri care si-au achitat cotizatia, asa ca nu are de ce sa se teama ca a facut vreo ilegalitate. As fi curios care din asociatiile membre fnpsr a procedat altfel. Cat priveste panica starnita de actiunea din judetul Braila, cel care a provocat-o (respectiv presedintele ajvps-ului local, mai bine tacea. Astfel, solicitand datele de identificare ale acestei persoane juridice, am constatat ca este inscrisa la RC inca din 1991 si in functiune si face acum obiectul unei cercetari penale asupra modului cum 18 ani a incasat cotizatii fiind in fapt agent economic. Chestiile astea nu va deranjaza?
Cine incaseaza taxe zilnice? Ai vreo dovada? Sunt si eu curios sa vad cine o incaseaza.
PS Ai putea sa citezi si dreptul la replica publicat in acelasi ziar. Asa ar fi corect.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 08 Feb 2009, 10:30

@Apsalba,
De ce asociatia de la Sibiu nu incaseaza inca ,nici cotizatia de membru?Ce se asteapta?Permisele sunt cum sunt,atunci pescarul pe ce baza sa mearga la un peste,daca nici macar cotizatia nu o poate plati?Anul trecut s-a mers pe principiul asta pana la eliberarea permiselor.Daca cu chitanta de la Trezo nu,chitanta de membru de la asociatie nu,atunci cu ce?Va intreb pe dvs.deoarece cei de la ECO fac cum le dictati dvs.

Scrie răspuns