AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pityu
veteran
veteran

AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de pityu » 02 Dec 2008, 23:24

MihaiV a sris
Pityu, care-i treaba cu deciziile alea? Nu mai sunt suspendate in instanta?
Deciziile nu au fost suspendate, doar Ordinul. Suspendare nu inseamna (inca) anulare. De la suspendare nu s-au mai emis Decizii, dar cele emise raman valabile. Nu am primit nici o instiintare din partea ANPA cum ca nu mai sunt valabile, dimpotriva. Popularea pe care am facut-o, am facut-o in baza aprobarii primite de la ANPA si SUB DIRECTA COORDONARE A REPREZENTANTULUI ANPA in teritoriu, Dl. Insp. Piscicol zonal, ing. Micoroi Dimitrie.
Vezi ca am mai spus inainte ca indiferent daca e valabil sau nu, am facut aceste repopulari pentru ca tu stii bine care este situatia apelor de munte din punct de vedere al populatiei salmonicole. Daca consideri ca am facut un lucru negativ, e treaba ta. Eu zic ca am facut ceva bun in favoarea naturii. Ma bucur ca am putut face treaba asta cu acte in regula si crede-ma ca am vazut fetele celor 17 pescari din asociatia noastra, care au venit cu masinile personale, pe benzina si banii lor fara sa ceara vre-o despagubire. Erau mai fericiti ca niciodata. Cand am eliberat 100 de buc, de reproducatori in lacul Cariera, sa fi vazut ce spectacol de sarituri ne-au oferit. Parca erau sarituri de bucurie al detinutilor care au scapat din puscarie. Am fost atat de surprinsi ca am uitat pur si simplu sa-i fotografiez, desi am facut in rest nenumarate poze.
Nu stiu care-i parerea voastra, dar noi suntem foarte mandrii ca am reusit treaba asta si cand am vazut cat e de simplu, am hotarat sa o facem in fiecare an de-acum inainte, fara sa exageram, doar in limita in care observam ca apele au nevoie de ajutorul nostru si numai cu aprobarea forurilor de specialitate, care au si ei studiile lor in domeniu si bineanteles ... competenta!

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de MihaiV » 03 Dec 2008, 07:56

pityu scrie:MihaiV a sris
Pityu, care-i treaba cu deciziile alea? Nu mai sunt suspendate in instanta?
Deciziile nu au fost suspendate, doar Ordinul. Suspendare nu inseamna (inca) anulare. De la suspendare nu s-au mai emis Decizii, dar cele emise raman valabile. !
Pityu draga, unde am zis eu ca suspendare inseamna anulare? Am zis eu ca au fost anulate? Am zis doar ca au fost suspendate.
Deciziile incep asa:
"In baza .... Ordinului MADR nr..."
Ordinul e suspendat. In consecinta sunt suspendate si deciziile. E un principiu de baza al jurisprudentei ca nu pot fi valabile acte ce au la baza alte acte suspendate sau abrogate. Te rog consulta un jurist! Vezi ca ati mai avut odata probleme cu legea, crezand ca procedati legal. Stiu ca aveti bune intentii, dar ilegalitatile sunt ilegalitati si de obicei o patesc tocmai cei inocenti!
Popularea pe care am facut-o, am facut-o in baza aprobarii primite de la ANPA si SUB DIRECTA COORDONARE A REPREZENTANTULUI ANPA in teritoriu, Dl. Insp. Piscicol zonal, ing. Micoroi Dimitrie.
N-am zis nimic de asta, tocmai pentru ca nu zice nicaieri in lege ca nu poti popula apa altora. Asa ca ma gandesc ca popularea o fi fost perfect legala. Dar voi tot n-aveti inca in administrare pestii din acea apa.
Daca consideri ca am facut un lucru negativ, e treaba ta.
Unde am zis eu asa ceva? Citeste de doua ori ce scriu oamenii inainte sa le raspunzi. Eu am scris un singur rand, in care te intrebam daca deciziile mai sunt suspendate, iar tu ma acuzi de tot felul de alte prostii, ca anularea deciziilor, actiuni negative si altele.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Dec 2008, 08:30

nucus scrie:Si totusi care e povestea cu balastirele?
Ca sa intelegi care e chestia cu balastierele nu trebuie sa ai cine stie ce minte, ci doar sa-ti mearga aia pe care o ai. Toate asociatiile se plang ca nu au bani sa faca balti, piste de competitii, etc. O idee simpla poate rezolva aceasta problema. In Romania exista un potential de ape freatice urias. Trebuie sa identifici o asemenea zona, si daca este proprietate publica sau privata a statului, care se preteaza la asa ceva, ai de facut cativa pasi simpli:
1. Te adresezi autoritatii care are in administrare respectiva zona in vederea preluarii respectivei suprafete, fie in folosinta gratuita, fie intr-un parteneriat public privat. Temeiul legal este art.126 din Legea nr. 215/2001; In general nu esti refuzat, respectivele zone nepretandu-se la altceva.
2. Faci cateva studii (geo, analiza a apei, etc). In general zonele respective contin cantitati mari de pietris, altfel nu ai avea apa.
3. Etapa I - Elaborezi un proiect tehnic cu destinatia zona de pescuit sportiv si agrement.
4. Etapa II - Dupa autorizare, cauti o firma amatoare sa exploateze balastul. Exploatarea se face cu conditia respectarii proiectului tehnic.
5. Etapa III - Intocmesti un proiect de finantare pentru populare, amenajari specifice, etc. care se fac dupa terminarea lucrarilor terasiere.

Asa poti realiza un obiectiv de investitii, fara a te forta prea mult.
Pentru carcotasii care cred ca pe acesta cale te imbogatesti, ii dezamagesc. Resursa minerala apartine statului si este urmarita pas cu pas. Nu recomand nimanui sa ceara spaga la asa ceva. Il descalifica.

Este simplu, nu? Oare de ce nu s-au gandit si altii la asa ceva? Te las sa ghicesti de trei ori. :D

PS Aceste lucruri s-au facut in toata Europa. Exploatarea pietrisului din terase este singura admisa in CE. De aia raurile lor sunt pline de peste. Exista si avantajul ca nu mai trebuie sa redai terenul circuitului agricol, piscicultura facand parte din activitatile socotite agricole. Sunt curios cati vor pune in practica ideea. Pentru cei interesati, le stau la dispozitie cu toate informatiile necesare (legislatie, modele contracte, etc.) Spor la treaba.

PPS Se subintelege ca toate aceste obiective de investitii trebuie supuse aprobarii AG a asociatiei si prinse in planul de investitii si bugetul de venituri si cheltuieli. Am spus-o chiar pe acest forum ca administrarea unei asociatii serioase nu este totuna cu practicarea pescuitului sportiv. De aia sustin unii despre mine ca nu sunt pescar (pescuiesc in timpul liber cu mare placere). Dar dintre pescari, cati isi irosesc timpul sa faca ce fac eu?

PPPS APS Alba are in faza de incepere a investitiilor 2 proiecte; o balta de 12 ha si una de 16 ha. Recent si FNPSR a contractat doua locatii; una de 49 ha si una de 66 ha, care vor deveni piste de competitii ale FNPSR, unde se vor organiza etapele de campionat national.
Astept sa fiu criticat! :D :D :D

pensionaru
veteran
veteran

AGVPS-odihneascase-n pace

Mesaj de pensionaru » 03 Dec 2008, 10:32

Eu am o problema cu balastierele si anume ca sunt prea multe pe cursul unui rau. Alta problema e aceea ca exploateaza pietrisul direct din albia raului modificandu-i cursul iar apa e tot timpul tulbure. Cum va veti lupta cu patronii balastierelor care fac legea in zonele respective si unde mai pui ca sunt si atarnatori politici?
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Dec 2008, 10:40

Noi am solicitat in instanta anularea autorizatiilor de exploatare din albiile minore. Anul acesta sigur vor fi interzise exploatatiile din albiile raurilor.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 03 Dec 2008, 11:07

Din anul asta au mai ramas 27 de zile :roll:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Dec 2008, 11:39

1 ha = 10 000 mp
Pentru h = 10 m
Balast: 1 ha * 10 m = 100 000 mc
Pret balast 10 ron / mc
Pret total / ha: 1 milion ron / ha
cota de profit 10%

Profit total: 100 000 ron/ha

Zau ca nici eu nu inteleg de ce nu fac si alte asociatii asemenea actiuni. E super simplu si ideea nici nu e noua. Daca ascociatia n-are chef sa ia profitul atunci poate angaja o firma de exploatare a balastului si sa isi ia ei tot profitul si sa lase acolo groapa, ca pana la urma groapa e interesanta pentru pescari. Le-am mai zis eu la multi de ideea asta, dar nu vor sa lucreze voluntar deloc. Rar asa oameni!

pityu
veteran
veteran

AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de pityu » 03 Dec 2008, 12:03

MihaiV a zis
Eu am scris un singur rand, in care te intrebam daca deciziile mai sunt suspendate, iar tu ma acuzi de tot felul de alte prostii, ca anularea deciziilor, actiuni negative si altele.
Mihai ! Revino-ti draga! Nu te-am acuzat de absolut nimic. Ce-ti veni?
M-ai intrebat, ti-am raspuns. Ce nu-ti convine? ..ca nu ti-am raspuns dupa placul tau? Ce vroiai sa-ti raspund? Sa nu-mi spui ca nu stiai (tocmai tu), daca sunt sau nu suspendate Deciziile. Recunoaste ca ai pus intrebarea cu o anume doza de rautate si tot tie ti se pare ca nu ti-am raspuns cum trebuie. Imi pare rau, dar nu ai dreptate si vrand sa fii subtil, iti arati doza de rautate fata de ........ cine ? De niste oameni care se zbat sa faca ceva pentru pescuit si natura. Nu-i frumos din partea ta !
Nu asteptam sa ne feliciti dar nici sa ne critici.
Stiu ca deranjeaza pe multi ca suntem printre putinele asociatii din tara, care am obtinut ape de la ANPA in baza Planului de Management, dar asta e un merit al nostru si nicidecum un lucru de criticat.
Am zis si o repet: asta e Romania zilelor noastre. Nu poti face nimic bun in tara asta ca imediat sar ofticosii pe tine si te fac praf din ....... te miri ce.
Ai vazut la Cupa Romsilva Retezat 2008 cati baieti inteligenti s-au luptat, tragand pur si simplu cu dintii pe forumul lui Luci ca sa ne strice organizarea. Ce au reusit? Au adus intr-adevar un imens prejudiciu influentand negativ concurentii, multi initial inscrisi renuntand ulterior datorita "muncii" asidue a carcotasilor denigratori. Ma bucur ca am reusit sa le dau si lor cate o palma peste obraji prin ceea ce am reusit sa realizez acolo. Inca odata s-a adeverit proverbul ca " Nu mor caii, cand vor cainii"
Scuza-ma ca deviez atat de la subiect, dar poate ca am si eu dreptate. Prea multi impotenti se leaga de noi din invidie, ca avem ceva rezultate! Poate ca de aia reactionez si eu uneori mai vehement decat ar fi cazul.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Dec 2008, 13:07

N-am vrut sa fie nicidecum o intrebare rautacioasa. Nu am nici timp, nici dorinta de a urmari absolut tot ce se misca in domeniul legislativului sau in desfasurarea proceselor. Multe informatii le iau de aici de pe forum. De-asta te-am intrebat de decizii, pentru ca era o posibilitate ca procesul cu suspendarea sa se fi terminat si suspendarea sa fi incetat. Ma bucur si va felicit ca ati obtinut acele ape pe baza planului de management, dar m-as bucura si mai tare sa se termine procesele si suspendarile si sa stim si noi, pescarii, cand mergem pe o apa ce avem de facut pentru a pescui legal si decent. Nu e defel vina voastra ca legislatia a luat-o pe ulei si ca pentru altii ciolanul e deasupra oricarui minim de bun-simt.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 03 Dec 2008, 13:16

MihaiV scrie:1 ha = 10 000 mp
Pentru h = 10 m
Balast: 1 ha * 10 m = 100 000 mc
Pret balast 10 ron / mc
Pret total / ha: 1 milion ron / ha
cota de profit 10%

Profit total: 100 000 ron/ha

Zau ca nici eu nu inteleg de ce nu fac si alte asociatii asemenea actiuni. E super simplu si ideea nici nu e noua. Daca ascociatia n-are chef sa ia profitul atunci poate angaja o firma de exploatare a balastului si sa isi ia ei tot profitul si sa lase acolo groapa, ca pana la urma groapa e interesanta pentru pescari. Le-am mai zis eu la multi de ideea asta, dar nu vor sa lucreze voluntar deloc. Rar asa oameni!
Da un temei legal pentru ca asociatia sa ia profitul. Nu vezi ca esti caraghios? Ai uitat sa spui ca o pista de pescuit nu este o groapa nenorocita. Unde sunt digurile, standurile platfomele, caile de acces? Dar de la tine ma astept la orice. Impotenta ta nu o arunca asupra altora.

Scrie răspuns