AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 01 Dec 2008, 22:33

pityu spune :
...Daca le vom pierde, considerati ca am facut un lucru bun pentru natura! Trebuie cineva sa se mai gandeasca si la mama-natura (saraca de ea !).
- ok , daca e asa cum spui , aceste lucruri nu pot trece neobservate si vei fi apreciat de pescari pentru ceea ce faci in zona ta de actiune !!! Nu trebuie sa apara o lege ca pescarii sa ti se alature
- probabil esti printre putinii care au inteles ca ai front de lucru si faci ceva concret pentru pescari, dar din pacate noi vorbeam despre atatea si atatea locuri din tara , unde multe asociatii nu s-au trezit, probail ele vor doar sa incaseze taxe si pescarii sa populeze apele...........asa cum spune si nucus
Am vazut ce s-a intimplat cu delta(rezervatie a biosferei!!!),am vazut ce s-a intimplat in muntii Rodnei si mai in toate rezervatiile nationale(s-au dus ursii,s-au dus risii, s-au dus caprele negre,s-au dus lostitele,s-au dus pastravii din lacurile alpine,s-au dus lipanii,s-au dus boistenii si zglavoacele,s-au dus padurile,in golurile alpine se pasuneaza si se defriseaza jnepenisurile ptr. a se face pasuni etc) si toate cu cele mai inaltatoare intentii,cu planuri si studii extraordinare prin care se justifica pentru prostime jaful,vandalismul,crima impotriva naturii.......
- de ce sa nu se spuna aceste lucruri ?????
- repet , respect pentru ce faci in zona , daca acest lucru e adevarat , dar pentru ce se intampla prin tara...........fara cuvinte (zero barat )!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 01 Dec 2008, 22:41

apscaras scrie:important este ce face asociatia cu membrii sai,sa le apere drepturile,si sa tina cont de ceea ce vor ei sa faca,restul treaba lor,nu ai observat ca pina acum doar noi i-am bagat in seama?
apscaras

Important e sa si promovezi ceea ce faci, pentru ca si altii sa vada ca faci ceva si, pana la urma urmei, mai multi membrii, mai multe cotizatii, mai multi bani cu care sa faci mai mult ceva.
Si pana nu accesati bani din alte fonduri (daca nu fonduri europene, macar sponsorizatii sau alte surse cum ar fi dirijarea celor 2% din impozit), tot cotizatiile membrilor raman baza. V-ati tot plans ca sunteti asociatie mica, ca nu va puteti lupta cu AJVPS, ca nu ati avut puterea sa faceti prea multe, dar adevarul e ca v-ati complacut in situatia de a fi "in familie". Drept dovada, ati inceput sa folositi forumul asta (nu stiu de altele), deabia acum 1 luna, desi existati ca asociatie de 3 ani. Poate ca voi vreti binele, dar aveti mari probleme cu imaginea. Adica...NU aveti imagine. Aveti doar 50 lei fata de 85 lei.

aaaa..si inca ceva... spuneai intr-o postare ca nu se merita sa raspunzi la 4-5 forumisti..ca ei nu sunt reprezentativ. Te contrazic din nou, raspunzand la intrebarile a 4-5 forumisti, intrebari pertinente, nu le citesc numai cei 4-5 ci...sute de alti forumisti, care au mii de alti prieteni pescari si asa mesajul tau, daca merita reprodus, va ajunge la acei pescari carora poate nu te poti adresa direct.
NUmai sa ai ceva de spus..ca de vorbe suntem cu totii satui..

apscaras
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apscaras » 02 Dec 2008, 03:05

MihaiV scrie:
gigi 2007 scrie:- eu cred ca te inseli, au avut atata timp sa dovedeasca.........poate dupa alegerile astea !!!!!
dupa astea? pana acu au fost la putere. O fi mai usor in opozitie?
opozitie?ma pufneste rasu :D :D :D pai psd a castigat alegerile si-n 2004,dar atit,doar alegerile

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: AGVPS odihneasca-se in pace

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 07:55

pityu scrie:In luna august (anul curent)am primit ape de la ANPA in baza Planului de Management si in luna Octombrie am si facut prima actiune de populare cu reproducatori de pastrav indigen.
Pityu, care-i treaba cu deciziile alea? Nu mai sunt suspendate in instanta?

apscaras, ai dreptate. dupa cum a iesit votul singurii siguri in guvern sunt cei de la pnl. fara gluma!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Dec 2008, 08:36

nucus scrie:Stiu prea bine ce inseamna o asociatie de pescari:
1.daca sint 5 membri vor fi cel putin 6 pareri si toate fff bine argumentate
2.la treaba vor pune osu" 2 sau 3 iar restul vor sta pe margine asteptind ca ceva sa nu iasa bine.Si asta e un caz fericit ptr. ca cei de pe margine de fapt vor pune strimbe si bete in roate ,vor birfi etc.
3.aproape toti vor fi vesnic nemultumiti spunind ca ar fi iesit lucrurile cu mult mai bine daca se ocupau ei ... dar deh,nu li s-a cerut.
4.marea majoritatea vor dori sa plece de la pesuit cu zeci de kg. de peste si unii dintre ei vor pactiza cu braconierii etc etc etc.
apsalba nu sint membru la PP Iasi ci la AJVPS Suceva.Mi-ai spus o data ceva cum ca as fi o rusine ptr.pescuit.( nu au fost cuvintele astea dar asta era sensul).
Am vazut ce s-a intimplat cu delta(rezervatie a biosferei!!!),am vazut ce s-a intimplat in muntii Rodnei si mai in toate rezervatiile nationale(s-au dus ursii,s-au dus risii, s-au dus caprele negre,s-au dus lostitele,s-au dus pastravii din lacurile alpine,s-au dus lipanii,s-au dus boistenii si zglavoacele,s-au dus padurile,in golurile alpine se pasuneaza si se defriseaza jnepenisurile ptr. a se face pasuni etc) si toate cu cele mai inaltatoare intentii,cu planuri si studii extraordinare prin care se justifica pentru prostime jaful,vandalismul,crima impotriva naturii.Sigur ,nu am dovezi,dar mi se pare ca asta vrei sa faci si tu .Iar aduci ca argumente niste planuri marete.A propos,care e treaba cu balastierele? De ce nu raspunzi?
Iti doresct din tot sufletul ca planurile tale marete sa se infaptuiasca asa cum sint trecute in programe, si eu sa ma insel!!!(da Doamne! dar ma indoiesc pina la pamint)
Nucus,
Sa inteleg de la tine ca pescarii sportivi sunt niste oameni fara caracter daca se manifesta asa cum ai spus in postarea de mai sus?
Pot sa-ti spun ca dupa ce se asaja baietii astia pe scaune voi solicita emiterea unui ordin comun al MADR si MMed. pentru interzicerea pescuitului sportiv pe apele de munte. O sa ai ocazia sa vezi cea mai ampla actiune de refacere a amenajarilor salmonicole si cea mai mare actiune de repopulare a acestora, pentru a le face din nou apte pentru pescuit. In functie de studiile pe care le vom face vor urma si apele ciprinicole. Cine isi inchipuie ca FNPSR este un moft, o sa aiba o mare surpriza.

PS Daca recunoasteti ca sunteti pescari recreativi si nu sportivi, promit sa fiti nominalizati in ordinul ministrului ca atare si sa nu mai fie obligatorie (cum de fapt nici nu este) asocierea. In forma finala ANPA nu a introdus propunerea fnpsr cu privire la practicarea pescuitului pentru cei neasociati. Art.6 se refera la calitatea de pescar sportiv, nu la un oarecare cetatean care vrea sa dea la peste.Acest lucru se va remedia pana la publicarea OM in MO.

NR Intreaba pe colegii de la AJVPS Suceava unde sunt ursii, cerbii, etc. Iti dau un indiciu. Vezi unde s-au dus banii din contractele cu strainii. :D

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 08:43

N-am auzit de notiunile "fotbalist recreativ" sau "fotbalist sportiv"! Nici in alte tari n-am vazut bulibaseala asta cu denumirile. E vorba de pescari. Atat!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 02 Dec 2008, 08:52

Se vorbeste si pe aici pe undeva de pescar profesionist si pescar sportiv. Semnaleaza unde trebuie, nu pe forum. Aici oricum nu te baga nimeni in seama. Singurii care monitorizeaza acest forum sunt slugoii lui Selaru.

PS pescar- este denumire prinsa in nomenclatorul de meserii (ocupatii profesionale) Sa inteleg ca pastravii pe care in bagati in traista la concursul de pescuit de pe Raul Mare erau pentru valorificare sau subzistenta? :D
Sper ca nu vei spune ca asa era regulamentul. :oops: Sau fiind proaspeti pe zona populata sufereau de stres?
La fel ati procedat si cu cei de pe Aries la concursul organizat de Consiliul Judetea Alba. :oops: :oops: :oops:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Dec 2008, 11:17

ca de obicei se deturneaza discutia pe alte piste false, evitandu-se astfel raspunsurile la intrebari.

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 02 Dec 2008, 19:42

Toate concursurile la care am participat au fost C&R(fly sispinn).Unde sint ursii etc?Braconati,braconati,braconati...si in cea mai mare parte cu acte in regula.Va amintiti cind a "vinat" Nastase un caprior in afara sezonului de vinatoare dar cu aprobare de la minister?( s-a dat pe posturile centrale de tv)AGVPS-ul e mic copil fata de altii.Cititi Dregatoria cirtitelor de Nicolae Romulus Daramus.Vinatoarea e de bon ton,e ptr. cei cu singe albastru ,pentru proaspetii imbogatiti ...pentru cei care legile nu exista ci exista doar ei si banii lor.Cit priveste vinatoarea cu strainii arunci iar fumigene ptr.ca nu stii nimic despre AJVPS Suceava.In plus AGVPS-ul nu e in cele mai cordiale relatii cu RNP sau MAPDR.
Pai n-ai terminat cu AGEVPS-ul si acum incepi cu viitorul minister al mediului si al MAPDR carora le vei cere sa emita un ordin comun ptr.oprirea pescuitului in apele de munte!!La asta ce sa zic?Laudabila intentia si sper ca si cei care cred in cele spuse de tine nu vor uita.

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 02 Dec 2008, 19:45

Si totusi care e povestea cu balastirele?

Scrie răspuns