AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 21 Noi 2008, 18:25

Vali Vesa scrie:
APSHD scrie:Eu consider ca vinzarea permiselor de pescuit prin cadrul magazinelor de pescuit este o utopie ...
Si daca le luam noi (pescarii) direct de la ANPA consideri ca e ok?
Eu zic ca da! :P Cel putin eu asa am facut anul asta (e drept ca in septembrie ,la Tulcea) :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Noi 2008, 19:17

APSHD scrie:Eu consider ca vinzarea permiselor de pescuit prin cadrul magazinelor de pescuit este o utopie . As vrea eu sa vad care patron de magazin de pescuit ar accepte sa distribuie aceste permise fara sa isi puna un adaus comercial .Nu uitati ca permisele trebuie achitate in momentul ridicarii de la ANPA. Nu stiu care proprietar de magazin este dispus sa achite contravaloarea permiselor din banii lui ne aviind garantia ca le va vinde pe toate . Nici un comerciant sanatos la cap nu isi blocheaza banii intr-o afacere care nu ii aduce beneficiu .
Si cel mai important lucru as vrea sa vad care proprietar de magazin de pescuit este dispus sa faca lunar situatii cu : numele , adresa , CNP-ul , cupon de pensie , certificat de handicapat s-au carnet de elev , situatii care trebuiesc obligatoriu trimise la ANPA .
eu consider ca nu este deloc utopic.
in primul rand,daca as fi patron de magazin si as cunoaste putina strategie de vanzare (adica managementu vanzarii cum ne place mai nou sa spunem) as stii foarte bine ca cel mai important lucru este sa iti intre clientul in magazin si apoi prin niste vanzatori bine instruiti si prin niste strategii si promotii bine puse la punct,este imposibil sa nu il faci sa cumpere si altceva decat acel permis de pescuit.
cunoasteti toti celebrul banc cu pescarul care a intrat intr-un magazin de pescuit american sa cumpere un carlig si a sfarsit plecand cu Jepp si iaht :lol: .
nu zic ca se ajunge la asa ceva,dar a-ti inteles cu totii ideea,adica intra X sa cumpere permis de pescuit,imposibil sa nu mai cumpere si o pluta,un carlig,o naluca sau o masura de viermi ori rame :wink:
deci.......daca as fi patron de magazin de pescuit clar nu as refuza vanzarea de permise.
Permisele nu trebuiesc achitate pe loc,se pot inseria si se pot introduce elemente de siguranta,apoi sunt date pe baza de tabel catre doritori care vor sa le revanda si lunar sau trimestrial se poate face o raportare si plata permiselor vandute in acest interval de timp,urmand ca la finalul anului sau la o data anume stabilita,sa se faca corectiile necesare - mai precis,am ridicat 500 de permise,am vandut 350,am trimis banii doar pe 300,rezulta ca trebuie sa mai achit catre ANPA contravalorea celor 50 de permise vandute si sa le depun pe celelate 150.
clar?? e ceva greu?? nu se poate face??
orice propietar de magazin si orice comerciant din ziua de astazi ,are un amarat de calculator in care tine niste evidente.
stiti cat ii ia unui vanzator sa introduca intr-un tabel facut in Word sau Excel ori si mai bine in similarul acestor programe Open org. pt care nu iti trebuie nici licenta :wink: datele personale ale solicitantului???!!
va spun eu,nu mai mult de 3(TREI) minute.

deci......haideti sa lasam gargara asta ieftina deoparte fiindca sunt convins ca exista solutii,numai sa se vrea acest lucru.
stim cu totii ca in cazul in care apele sunt libere la pescuit si permisele nu mai reprezinta un instrument de constrangere al pescarului,atuncea asociatiile chiar vor fi nevoite sa ofere ceva pt atragerea pescarului si concurenta va fi accerba - unele se vor desfinta,altele vor prolifera,dar pana la urma ,nu asta este esenta dezvoltarii??
cine este bun si ofera servicii de certa calitate,rezista,cine nu.........la groapa cu lei :lol:

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 21 Noi 2008, 19:38

@ apsalba"Eu consider ca vinzarea permiselor de pescuit prin cadrul magazinelor de pescuit este o utopie .".......

multe lucruri au fost considerate utopii si totusi.....

patronii de magazin pot lua avansuri de la pescari si in felul acesta nu isi blocheaza banii .Daca isi pun si ei adaos asta e.Nimic nu se comercializeaza fara cistig. Totul se plateste.Dar nu sint obligat sa fiu membru al unei asociatii.E vorba de dreptul meu de a alege.Unii sint de acord cu libertatea de a putea alege altii nu.

Eu cred ca o asociatie e puternica daca membrii se inscriu benevol.Daca sint obligati prin lege isi vor plati cotizatia si mai merg pe la asociatie anul urmator.Vor avea activitate in cadrul unei asociatii doar cei ce se inscriu din convingere.

calibru9mm
junior
junior

Mesaj de calibru9mm » 21 Noi 2008, 21:03

voi santeti batuti in cap.agvps-eu nu a fost deacord cu alte asociatii,si credeti ca va fi deacord cu magazine?trezitiva.chestia cu magazinele era o capcana pt.a lovi asociatiile,fiindca ajvps-urile toate au magazine.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 21 Noi 2008, 21:32

La noi demult au dat faliment magazinele asociatiei . Sunt numai privati pentru ca ajvps-ul nu mai putea plati nici salariul gestionarului .

calibru9mm
junior
junior

Mesaj de calibru9mm » 21 Noi 2008, 21:34

genule,la voi e un caz fericit

calibru9mm
junior
junior

Mesaj de calibru9mm » 21 Noi 2008, 22:16

si inca ceva,daca e asa cum spui,precis cineva din conducerea ajvps-ului respectiv a deschis magazinul lui propriu

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Noi 2008, 22:55

APSHD scrie:Eu consider ca vinzarea permiselor de pescuit prin cadrul magazinelor de pescuit este o utopie . As vrea eu sa vad care patron de magazin de pescuit ar accepte sa distribuie aceste permise fara sa isi puna un adaus comercial .Nu uitati ca permisele trebuie achitate in momentul ridicarii de la ANPA. Nu stiu care proprietar de magazin este dispus sa achite contravaloarea permiselor din banii lui ne aviind garantia ca le va vinde pe toate . Nici un comerciant sanatos la cap nu isi blocheaza banii intr-o afacere care nu ii aduce beneficiu .
Si cel mai important lucru as vrea sa vad care proprietar de magazin de pescuit este dispus sa faca lunar situatii cu : numele , adresa , CNP-ul , cupon de pensie , certificat de handicapat s-au carnet de elev , situatii care trebuiesc obligatoriu trimise la ANPA .
APSHD - sistemul de acum este o aberatie !
cui P-ula Calului trebuie sa-i pese de nume, adresa, CNP, meserie si cat ii de handicapat ala care vrea sa pescuiasca ?
io pe unde am pescuit pe dincolo, si am luat permis, chestia aia o fost o bucata de hartie cu regim special, adica serie si numar, care se completa cu numele meu si perioada pe care era eliberat, la tariful de acolo, si acelasi lucru ramanea scris la cotor,... restul se descarca in contabilitate, simplu... nu aberatii cu povesti, cine ii , cu ce se ocupa si cate degete are la mana... toata birocratia asta si dorinta de a face dosare are niste radacini ramase dinainte de 1989...
iti dau un exemplu:
la noi poti sa-ti faci abonament pe tren, e nominal ... crezi ca e cineva nebun sa trimita la minister situatii cu cine ce abonamente si-o facut ? o mataranga de cal !
permisul e nominal si e la purtator,... numele conteaza doar sa corespunda cu cel din buletin cand te legitimeaza cineva... restul ...cui ii pasa ? cine are nevoie de bazaconii birocratice?
si chestia asta cu platitul inainte la ANPA,... e o prostie a tampitilor de-acuma dar asociatiile de azi o incurajeaza pentru ca nu vor sa schimbe lucrurile in bine ci doar pe baza celor existente intr-o situatie favorabila lor

e tot o aberatie sa ceri dinainte un numar de permise de parca ai sti cate o sa eliberezi in conditiile in care speri sa faci turism din pescuit...
iei pe gestiune un chitantier d-ala de permise cu cotor ca si facturile si la sfarsit de luna te descarci... ar fi foarte simplu... dar nu va convine voua schimbarea asta...
cat despre care-i beneficiul vanzatorului din magazin, ti-a explicat-o destul de clar Adiwolf...
pe dincolo comerciantii mai fac si lucruri fara adaos pentru ca nu-s batuti in cap ca guvernantii nostri si au interesul sa gaseasca motiv sa intre in contact cu potentialul client...
la fel si proprietarii de hoteluri cabane si pensiuni...
dar voi nu vreti sa vedeti treburi de-astea de interes turistic, pentru ca v-ati stabilit alte tinte... va bateti pe patrimonii si numar de membri... pe-o reprezentativitate pe care nu v-o cere nimeni,... sau ma rog nimeni din cei pe care vreti sa-i reprezentati,... in felul in care vreti voi sa o faceti...
eu am inteles ca tu esti mai istet decat colegii tai din imparatia de la Alba si mai normal poate decat ei, si deci pricepi... poate cand oi da curs invitatiei tale de-a bea o cafea impreuna in Hunedoara, am putea gasi un limbaj comun... din pacate esti deocamdata inrolat in armata lu' APSAlba si e firesc sa-i sustii politica... dar... pana vin pe acolo sa bem berea aia,... poate incerci sa vezi lucrurile si din alta perspectiva... cea a pescarului de duminica... ala din Hunedoara care vrea sa pescuiasca pe Cincis, si care totusi nu-i membru tau... :D Sunt sigur ca am putea discuta despre asta deschis si rational :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

calibru9mm
junior
junior

Mesaj de calibru9mm » 21 Noi 2008, 23:39

ne agitam de pomana.tot agvps si cu fnpsr ne vor hotari soarta.mai bine sa ramana toate asociatiile pe aceleasi ape,fiindca o sa ne trezim cu vreo 3-4 carnete de membru prin buzunare.si daca se mai infiinteaza vreuna,atunci sa vezi.parerea mea este ca doar asa vor face ceva pentru noi pescarii.atunci vor avea interes sa ne atraga

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 22 Noi 2008, 02:37

calibru9mm
- n-am inteles ce ai spus cu faptul ca :
o sa ne trezim cu vreo 3-4 carnete de membru prin buzunare..
-pai prin Caras-Severin , multi pescari au 2-3 carnete de membru prin buzunare chiar acum.....pestele lipsind de pe apele de pe aici , pescarii il cauta prin Timis si Mehedinti .
- eu zic si cred ca problema nu este in regula nici in prezent , daramite dupa ce mai apar inca 2-3 asociatii prin judet , asociatii care ma gandesc ca si ele vor avea pretentia sa le cumparam carnetele si vor sustine ca ele sunt cele mai nefuracioase dintre toate........etc
- ma gandesc ca la magazine , vei plati odata pentru toate apele din tara , asa cum aveam dreptul odata , drept pe care l-am pierdut...nu stiu din ce cauza ...
- muncitori , functionari, pensionari , etc mai castiga cate ceva drepturi ...noi insa pierdem pe zi ce trece...

Scrie răspuns