AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pityu
veteran
veteran

agvps odihneasca-se in pace

Mesaj de pityu » 09 Dec 2007, 23:21

OvidiuRus a scris : "eu oricum nu mai imi vizez" :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Am pus mai multe semne de exclamare, poate asa vede si pescuitorul orbit de agvps, ca toti din tara asta VIZAU DOAR CARNETE DE MEMBRU, nicidecum sa plateasca vreun permis de pescuit.
Stiti de ce ma enerveaza acesti agevepesei ca pescuitorul, pentru ca ne cred in continuare prosti si umbla mereu sa ne fraiereasca in fata!
Pai nu v-ar fi rusine !?!?
O tara intreaga zice ca ati facut fals in acte publice (un carnet de membru nu e permis de pescuit!), deturnare de fonduri (cota parte care trebuia sa se intoarca la bugetul de stat nu s-a mai intors niciodata) si voi ne mintiti cu nerusinare in continuare. Pai pana cand credeti ca mai merge asa ?
Cred ca a sosit timpul sa dati si voi socoteala in fata legii :!: :!: :!:
Asa ca pescuitorule, mai pescuieste si ... pe alta strada, ca ai umplut forumul cu tampeniile tale :!:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 10 Dec 2007, 00:19

Leba
Nu am blamat nici o asociatie… nu rastalmaci ce am zis…
A blama inseamna a vorbi de rau, ori singura mea referire la asociatii in general, este:
[quote="miky"]…asa ca pe mine m-ati pierdut definitiv, dar definitiv !!!, ca si simpatizant al asociatiilor de orice fel, sau ca posibil membru din proprie initiativa al vreuneia, oricum i-ar zice…
atata timp cat statul ma va obliga la acest lucru ca sa pot sta degeaba pe mal cu batul in mana, o voi face probabil, dar voi continua sa ma consider “parte vatamataâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 10 Dec 2007, 00:31

- daca ai vre-o datorie la stat poti sa o platesti oricand cu penalizarile de rigoare si asta nu inseamna neaparat evaziune.....platesti majorari.daca ai , dar poate nu ai .....dar asta stiu doar cei abilitati sa faca controale .
- am uitat sa spun , eu am un carnet de membru pescar sportiv de la ajvps si anexat un permis de pescuit recreativ/sportiv , pe cel din urma scrie CNAFP , valabil in anul 2007....
- mai imi lipseste ceva ???!!! repet m-au controlat cei de la politia de frontiera .....pai ce sa cred , ca zicea cineva mai sus ca ..............
- eu cred ca oamenii stiau ca totul e ok....ei n-au avut suspiciuni si nu pareau prieteni cu seful ajvps ,erau oameni de treaba si chiar isi faceau datoria - fiecare pescar e controlat cel putin odata pe zi....bravo lor.
- pai se afirma mai sus ca asociatiile nou create pot lucra si daca exista ajvps.....pai atunci ?? ...la treaba fratilor ..la curatenie , populari panda pe balta etc....succes !!!! :lol: :lol:
- am uitat sa va spun ca eu cred ca aceasta chestie cu permisul de pescuit a limitat reciprocitatea pe cursurile de apa si pescarul sufera deoarece trebuie sa cumpere o gramada de astfel de permise daca vrea sa pescuiasca in mai multe judete....
- era mai bine un carnet de membru (fara permis) si in rest reciprocitate frate......de ce sa platesc inca un permis daca pescuiesc odata pe an si in alt judet......si nici nu e prea ieftin...
- regula " un carnet de membru si mai multe permise " parca nu e ok....
sau mai stii.......asa au vrut noile asociatii !!!!
- deci am si permis si carnet :lol: , poate la anul se mai cere si altceva..
- bafta tuturor in continuare !!!!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 10 Dec 2007, 07:48

gigi2007 voi fi scurt ca deja subiectul ma scarbeste
am pescuit la Galati cu permis de la APR , defapt carnet de membru APR si permis CNAFP
a venit AGVPS,
salut ! salut!
aveti permis ?
da
poftiti
multumesc , la revedere!

permisul cnafp iti da dreptu sa pescuiesti pe apele publice
in rest pierd cei ce nu stiu legea sau nu vor sa o stie
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 10 Dec 2007, 07:55

ok, miky, pe de o parte te inteleg. e si firesc. si in nume personal si ca reprezentant al asociatiei mi-am exprimat dezacordul cu obligativitatea asocierii. mai mult, am trimis un memoriu la guvern in sensul asta.
pe de alta parte comparatia cu ilici si minerii lui mi se pare deplasata. eu nu chem pe nimeni "la lupta", ideea era alta: noi pescarii avem niste drepturi si macar atunci cand sunt incalcate sa nu tacem din gura. nu mai zic de partea cu pescarul care asista senin la acte de braconaj sau aiurea si-l doare fix in cot. cand o sa inteleaga ca un telefon poate schimba situatia (nu radical, e doar un prim pas) si ca ala de da cu "coasa" ii ia din pestii lui (scuze pt. exprimarea plastica dar n-am baut cafeaua inca :) ) eu zic ca va fi mai bine.
sa stii ca partea "daunatoare" a afirmatiei mele intr-o romanie dominata de minti putrede o pot intelege de asemeni. dar esenta e clara, zic eu.
stiu, ai sa-mi zici ca nu e datoria pescarului, ai dreptate. dar merita sa te sprijini pe autoritati in romania de azi? merita sa astepti sa-ti rezolve problema nefacind absolut nimic? raspunsul il stii. da, daca e sa ma intrebi si eu visez la ape curate si cu multi pesti in ele, visez la ape controlate si la aplicarea legii (aia care o avem, saraca). dar nu ma complac in psihoza asta, pana acolo mai e mult si daca pot sa ajut am s-o fac in continuare.
cine a incercat sa faca ceva stie cat de greu e. "goana dupa putere" cum ii spunea cineva e doar o sintagma SF in unele cazuri. avem si drepturi dar pana la drepturi hai sa vedem si ce obligatii avem. suna a comunism timpuriu dar asta e realitatea.
nu mai scriu aici, daca vrei continuam pe alt topic ca asta e alterat sau mai bine nu, s-a scris deja prea mult pe subiect si poate deveni ...daunator. :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Dec 2007, 07:58

[quote="miky"]…asa ca pe mine m-ati pierdut definitiv, dar definitiv !!!, ca si simpatizant al asociatiilor de orice fel, sau ca posibil membru din proprie initiativa al vreuneia, oricum i-ar zice…
atata timp cat statul ma va obliga la acest lucru ca sa pot sta degeaba pe mal cu batul in mana, o voi face probabil, dar voi continua sa ma consider “parte vatamataâ€

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Dec 2007, 08:07

gigi 2007 scrie:- am uitat sa spun , eu am un carnet de membru pescar sportiv de la ajvps si anexat un permis de pescuit recreativ/sportiv , pe cel din urma scrie CNAFP , valabil in anul 2007....
- mai imi lipseste ceva ???!!!
Nu-ti lipseste nimic, esti in regula.

Problema e ca eu (ca si multi altii) mi-am vizat carnetul de membru la un AJVPS la sfarsitul lui mai 2007 si n-am primit permisul. Mi s-a zis ca nu e necesar si sa prezint chitanta daca ma intreaba cineva. I-am intrebat daca sa nu vin peste cateva zile sa-mi iau permisul, gandindu-ma ca li s-au terminat si vor mai lua de la CNAFP. Au zis ca nu, sa merg linistit. La fel au patit amici de ai mei care au vizat in februarie, martie, mai.

Pescuitorule, cum vine treaba asta?

Eu personal nu am fost in ilegalitate fiindca imi daduse permis o alta asociatie la care sunt membru, dar ceilalti care si-au vizat la acel ajvps au ramas tot anul fara permis.
Asa ca daca i-o fi prins politia sau jandarmii si le-o fi dat amenzi, nu le ramane decat sa dea ajvps-ul in judecata. Poate castiga, poate pierd, nu-s eu judecator!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 10 Dec 2007, 08:11

gigi 2007 scrie:- regula " un carnet de membru si mai multe permise " parca nu e ok....
Nu exista regula asta. Permisul e valabil in toata tara. Am fost controlat anul asta in 4 judete, inclusiv Delta si Politie de Frontiera, si am un singur permis.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 10 Dec 2007, 08:47

Pescuitorule,
Am citit ca esti jurist. Spune-mi si mie, care nu sunt jurist, cum se calculeaza contributia ajvps-urilor daca in actele aditionale scrie 25% din cotizatie dar nu se spune cat este cotizatia? Care este altgoritmul de calcul? Cum emite cnafp-ul factura? Scrie pe ea 25% din cotizatie? Ai zis ca postezi o factura. Sunt curios sa o vad. Vezi sa nu le incurci. CNAFP a emis 2 facturi. Una cu contributia si una cu valoarea cartoanelor. Chiar te rog sa o postezi. Altfel nu esti decat un mincinos si un aparator al unei cauze pierdute.
PS Nu trebuie sa postezi si contractul.Il detin, intrucat atunci cand ne-ati dat in judecata ati fost obligati sa il atasati cauzei. Asa am aflat magariile voastre si v-am respins actiunea.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 10 Dec 2007, 09:45

apsalba : ajv-urile au contracte cu valoare fixa am spus si mai sus. de ex: 40.000 ron /an astia calculati cand au fost facute contractele ptr un nr de x pescari.deci aia se platesc indiferent ca faci mai putini. dar daca numarul x il depasesc platesc 25% din valoarea cotizatiei ptr fiecare membru in plus.si cotizatia poate fi verificata in actele de casa daca stii ce sunt alea. voi faceti asa ceva ?ca la copii poate acum intelegi.
si stai linistit ca stiu mai bine decat tine toate facturile ce inseamna ca eu cand distribuiam permise pe balta tu visai la functii.
si ma opresc aici in a explica ca nu are rost sa imi pierd timpul cu tine.

APSALBA: Fa-ti treaba legata de pescuit ca in statut nu cred ca ai trecut ca activitate "lupta cu agv".deja imi e scarba de ceea ce faceti si sincer am aceasta atitudine ptr ca nu pot sta sa vad cum mintiti oamenii cu nerusinare doar doar vin la voi.

Scrie răspuns