AGVPS - odihneasca-se in pace

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Noi 2007, 00:19

nu consider relevanta apartenenta politica a lui apsalba si nici de ce nu canalizeaza el eforturile pentru schimbarea acestei vointe, iar concentrarea asta asupra lui mai mult decat merita, mi se pare o adormire a simturilor atent programata mult mai de sus…
altcineva, la alt nivel, de care depindea schimbarea, a creeat conditiile sa apara asociatiile in forma de apsalba, in timpul vietii AGVPS :D , si a stiut de la inceput, mult inainte sa apara prima, ca o sa fie haos,… pentru ca l-a dorit,… pentru ca haosul prieste furtului si e usor de gestionat…
despre vointa politica de la acel nivel e vorba…nu despre apartenenta lu apsalba care era programata sa apara in cate exemplare sunt necesare pentru haos…
iar voi vorbiti de parca ii datoria lui sa faca eforturi sa schimbe vointa politica doar pentru ca noi vrem altceva decat el…imi pare rau daca aici pare ca il apar, pentru ca nu il apar, dar nici nu inteleg sa devin absurd…
e dreptul lui sa nu vrea sa schimbe vointa politica a celor de care depinde starea apelor si a pescuitului in Romania, atata timp cat are alt interes,… aaa,… ca io condamn in sinea mea chestia asta e una,… dar nu e ilegal… si io vreau Nisan Patrol,… da n-am ! si vreau sa schimb vointa politica in asa fel incat sa primesc unul gratis…aia nu inseamna ca o sa-l si primesc..
lumea nu incepe si nu se termina cu apsalba !
discutia asta seamana tot mai mult cu serialul ala TV “tanar si nelinistitâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: agvps odihneasca-se in pace

Mesaj de MihaiV » 29 Noi 2007, 08:26

pityu scrie:Mihai!
Eu sunt convins ca numai te prefaci ca nu intelegi :lol:
AGVPS nu a facut altceva pana acuma decat sa se comporte ca un organ de stat, de parca toate apele publice ar fi fost ale lor.
Locul AGVPS-ului il va lua statul prin ANPA, unicul administrator legal al tuturor apelor publice. Nu va mai exista nici CNAFP, nici RNP Romsilva (acesta din urma va exista dar numai cu ... padurile) si nici AGVPS.
ANPA si asociatii mici. Cat mai mici si cat mai multe.
Pityu, asta am priceput, numai ca nu am inteles! :lol:
Din cate stiu eu, in momentul actual, fara disparitia AGVPS, tot ANPA e seful. Are si CNAFP rolul lui, dar nu despre asta vorbim.
Deci dupa cum vad eu lucrurile, anul acesta AGVPS a avut aceleasi drepturi ca orice alta asociatie. Pentru acelasi judet s-au incheiat contracte identice cu AJVPS sau alta asociatie si membri ambelor au putut pescui legal. AGVPS nu mai are monopol, ci e privita ca orice alta asociatie. Mie asa mi se pare. Daca gresesc va rog sa-mi explicati.
Asa ca nu vad diferenta intre a fi intr-un judet 7 asociatii noi, sau 6 noi plus AJVPS-ul vechi.

Nu discut in acest post de legalitatea infiintarii AJVPS-ului, caci nu ma pricep si inteleg ca aici se va exprima justitia, asa ca n-are rost sa mai batem noi apa in piua.

Dar daca presupunem ca-s legal constituiti si justitia le da acest verdict, cu ce este impiedicata dezvoltarea pescuitului de prezenta AJVPS-ului in peisaj? Din cauza AJVPS-ului nu ati primit de la ANPA (sau CNAFP, ca nu mai stiu cui ati cerut) finantarea pentru repopulari? Nu prea cred. Uite ca APS Alba si APS HD vad ca au facut repopulari. Deci se poate, chiar daca exista AJVPS.

Zici:
AGVPS nu a facut altceva pana acuma decat sa se comporte ca un organ de stat, de parca toate apele publice ar fi fost ale lor.
In ce sens?
La aparitia noilor asociatii, dupa ce acestea au incheiat contracte cu ANPA, AJVPS a deschis ceva procese, dar nu le-a castigat si s-a dovedit ca asociatiile aveau aceleasi drepturi si obligatii pe aceleasi ape. Anul asta nici n-am mai auzit de astfel de probleme, deci lucrurile s-au mai calmat.
Voi stiu ca ati fost faultati pentru legitimatia de control, dar nu fiindca nu aveati contract legal ci fiindca pe legitimatie ati trecut ministerul nu ar fi trebuit.
Locul AGVPS-ului il va lua statul prin ANPA
Nu pot fi de acord. ANPA are alta treaba. Nu e asociatie, nu poti sa mergi sa devii membru ANPA pentru a-ti viza permisul. Nu se va ocupa ANPA de ingrijirea si popularea apelor. N-au in statut aceste lucruri. Asa ca nu au cum sa ia ei locul unei asociatii.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Noi 2007, 08:36

miky scrie:nu stiu dar,... voi nu v-ati plictisit ? ca io asa as sari peste vreo 200 de "episoade" :lol:
De discutia privind legalitatea AJVPS-urilor m-am plictisit de mult. E proces deschis, s-o rezolve justitia, ca de-aia ii platim. Nu vad ce rost are sa ne dam peste cap cu tot felul de supozitii cand nu suntem noi cei in masura sa decidem si ceea ce trebuie facut se face.
Mai ales ca la Cluj n-are cum sa fie "asociatie de vanatori" cat timp n-au nici un vanator. Dar asta e problema locala, la fel cum e activitatea lor si felul in care sunt sau nu multumit.

Uite, eu as fi mult mai interesat sa aflu cum poate o asociatie sa pazeasca apele pentru care are contract cu ANPA. Si nu chestii generale, ci concret. Angajeaza un om pentru asta. Cum trebuie sa-i spuna? Paznic, controlor, inspector piscicol? Ce hartii trebuie sa-i dea la el? Are el dreptul sa controleze? Are el dreptul sa aplice amenzi? Are dreptul sa confiste scule? Daca pescarul refuza sa se legitimeze, ce poate el face? Il ia la bataie sau il arunca in apa?
Iar daca n-are voie sa controleze decat in prezenta jandarmilor, inspectorilor de la ANPA si politiei, atunci el ce rost mai are?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Noi 2007, 08:47

adiwolf,
macar sa recunosti ca datorita apsalba au fost anulate licentele de acvacultura date de gigi pe olt pentru firma lui antonescu si nu puteai pescui decat daca te dijmuia ajvps valcea. atat.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Noi 2007, 08:49

apsalba scrie:adiwolf,
macar sa recunosti ca datorita apsalba ...
sau fnpsr????

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 29 Noi 2007, 10:17

Uite, eu as fi mult mai interesat sa aflu cum poate o asociatie sa pazeasca apele pentru care are contract cu ANPA. Si nu chestii generale, ci concret
referindu-ma strict la acest "concret" ti-as putea spune ca este o miscare marsava de delegare de responsabilitate facuta cu buna stiinta in dorinta de a exista "cuiul lui Pepelea" la un moment dat
in alta ordine de idei proprietarul RAV este cel ce trebuie sa pazeasca si sa apere aceste resurse
administrarea este limitata si conditionata de niste contracte unilaterale fara posibilitate de negociere si fara de care nu poti pescui legal (nefacand parte din agvps)
...cum spunea Tomita Caragiu ...vrei mai concret de atat ca suntem cam papagali si cantam ca cucu pe garduri aiurea fara sa putem face deocamdata nimic in cazul in care nu se schimba mai multe ?
iar pentru schimbarea acestora forumul nu e suficient va asigur
evident nici doar gura bogata a lui apsalba
care tare bine a facut cat a tacut si a facut .....
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 29 Noi 2007, 12:04

XXXXXXX

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Noi 2007, 12:27

pikeman,
XXXXX

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 29 Noi 2007, 12:53

si cand nu mai avem argumente (si nu vrem sa raspundem concret) trecem subit la atac la persoana :evil:
S'altare și bunăstare !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Noi 2007, 13:01

taicanoe scrie:si cand nu mai avem argumente (si nu vrem sa raspundem concret) trecem subit la atac la persoana :evil:
Unde vezi tu atacuri la persoana? :twisted:

@pikeman & apsalba
Mai usurel, va rog.

Scrie răspuns