pityu scrie:Mihai!
Eu sunt convins ca numai te prefaci ca nu intelegi
AGVPS nu a facut altceva pana acuma decat sa se comporte ca un organ de stat, de parca toate apele publice ar fi fost ale lor.
Locul AGVPS-ului il va lua statul prin ANPA, unicul administrator legal al tuturor apelor publice. Nu va mai exista nici CNAFP, nici RNP Romsilva (acesta din urma va exista dar numai cu ... padurile) si nici AGVPS.
ANPA si asociatii mici. Cat mai mici si cat mai multe.
Pityu, asta am priceput, numai ca nu am inteles!
Din cate stiu eu, in momentul actual, fara disparitia AGVPS, tot ANPA e seful. Are si CNAFP rolul lui, dar nu despre asta vorbim.
Deci dupa cum vad eu lucrurile, anul acesta AGVPS a avut aceleasi drepturi ca orice alta asociatie. Pentru acelasi judet s-au incheiat contracte identice cu AJVPS sau alta asociatie si membri ambelor au putut pescui legal. AGVPS nu mai are monopol, ci e privita ca orice alta asociatie. Mie asa mi se pare. Daca gresesc va rog sa-mi explicati.
Asa ca nu vad diferenta intre a fi intr-un judet 7 asociatii noi, sau 6 noi plus AJVPS-ul vechi.
Nu discut in acest post de legalitatea infiintarii AJVPS-ului, caci nu ma pricep si inteleg ca aici se va exprima justitia, asa ca n-are rost sa mai batem noi apa in piua.
Dar daca presupunem ca-s legal constituiti si justitia le da acest verdict, cu ce este impiedicata dezvoltarea pescuitului de prezenta AJVPS-ului in peisaj? Din cauza AJVPS-ului nu ati primit de la ANPA (sau CNAFP, ca nu mai stiu cui ati cerut) finantarea pentru repopulari? Nu prea cred. Uite ca APS Alba si APS HD vad ca au facut repopulari. Deci se poate, chiar daca exista AJVPS.
Zici:
AGVPS nu a facut altceva pana acuma decat sa se comporte ca un organ de stat, de parca toate apele publice ar fi fost ale lor.
In ce sens?
La aparitia noilor asociatii, dupa ce acestea au incheiat contracte cu ANPA, AJVPS a deschis ceva procese, dar nu le-a castigat si s-a dovedit ca asociatiile aveau aceleasi drepturi si obligatii pe aceleasi ape. Anul asta nici n-am mai auzit de astfel de probleme, deci lucrurile s-au mai calmat.
Voi stiu ca ati fost faultati pentru legitimatia de control, dar nu fiindca nu aveati contract legal ci fiindca pe legitimatie ati trecut ministerul nu ar fi trebuit.
Locul AGVPS-ului il va lua statul prin ANPA
Nu pot fi de acord. ANPA are alta treaba. Nu e asociatie, nu poti sa mergi sa devii membru ANPA pentru a-ti viza permisul. Nu se va ocupa ANPA de ingrijirea si popularea apelor. N-au in statut aceste lucruri. Asa ca nu au cum sa ia ei locul unei asociatii.