AGVPS - odihneasca-se in pace
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
agvps odihneasca-se in pace
Dragi colegi !
Va osteniti degeaba. Si eu am purtat asemenea lupte verbale de mai bine de un an, fara nici un rezultat - stiti bine.
Nu ar fi nevoie de nici un proces. Nici impotriva lui Selaru si nici a agevepeseului.
Ar trebui ca Ministerul sa-i someze pe cei de la ANPA sa-si ia rolul de unic administrator al tuturor apelor publice in serios si sa se termine odata cu delegarile de gestiune catre CNAFP, RNP, AGVPS si alte capuse de-al-de-astea !
Sa-si faca filiale in toata tara, sa-i angajeze pe toti CNAFP-stii, RNP-sti si AGVPS-stii ramasi fara slujba, sa emita permise de pescuit recreativ/sportiv valabile in toata tara si difuzate prin chioscuri, benzinarii, posta, etc.
Asociatiile care vor sa-si faca piste de concurs si sa aiba propria lor apa, sa-i improprietareasca cu 1,2, max.3 ape (dintre cele mai proaste), dar min. 80% din apele publice sa ramana publice, ca tot pescarul sa aiba acces egal la RAV !
Asta ar trebui sa se discute aici, nu ineptiile unuia sau altuia functie de interese. Nu credeti ???
Va osteniti degeaba. Si eu am purtat asemenea lupte verbale de mai bine de un an, fara nici un rezultat - stiti bine.
Nu ar fi nevoie de nici un proces. Nici impotriva lui Selaru si nici a agevepeseului.
Ar trebui ca Ministerul sa-i someze pe cei de la ANPA sa-si ia rolul de unic administrator al tuturor apelor publice in serios si sa se termine odata cu delegarile de gestiune catre CNAFP, RNP, AGVPS si alte capuse de-al-de-astea !
Sa-si faca filiale in toata tara, sa-i angajeze pe toti CNAFP-stii, RNP-sti si AGVPS-stii ramasi fara slujba, sa emita permise de pescuit recreativ/sportiv valabile in toata tara si difuzate prin chioscuri, benzinarii, posta, etc.
Asociatiile care vor sa-si faca piste de concurs si sa aiba propria lor apa, sa-i improprietareasca cu 1,2, max.3 ape (dintre cele mai proaste), dar min. 80% din apele publice sa ramana publice, ca tot pescarul sa aiba acces egal la RAV !
Asta ar trebui sa se discute aici, nu ineptiile unuia sau altuia functie de interese. Nu credeti ???
Miki,
Nu cred ca toata lumea a inteles asta si o spun pentru ca hotia facuta depaseste imaginatia unui om normal. Ce ma intriga este altceva. Vad ca toata lumea se plange ca nu intereseaza subiectul, ca vrea sa vina de la serviciu si sa mearga linistit la pescuit ca sa constate ca nu este peste. Pun si eu o intrebare retorica. Ce ati facut voi pentru ca apele sa fie pline de peste? Ati mers la pescuit si atat. Este usor din aceasta pozitie sa emiti critici si judecati de valori. Ma distreaza deja faptul ca toti se uita la acesta disputa dintre asociatia noastra si caracatita AGVSP ca la un meci de fotbal. Unii aplauda, altii injura, altii se fac ca ploua. De ce fac acest demers public? Pentru faptul ca sper ca din aceasta multime cineva se va gasi sa creada totusi ca nu suntem o voce in pustiu. Cum credeti ca un lucru facut pe furt din avutul public poate sa functioneze? V-ati sfatui copiii sa procedeze la fel, pe principiul ca daca toti fura, merge? Eu nu pot sa facasa ceva.
Cred ca daca asociatiile de pescari sportivi nu vor achesa la acest demers, acesta stare de fapt se va prelungi, fiindca sunt convins ca AGVPS oricum nu poate sa reziste, fiind o constructie anacronica.
AGVPS a devenit din pacate o afacere privata, bazata pe furtul din avutul public si, culmea, facuta in numele membrilor sai de o gasca de nemernici care isi permit sa vorbeasca in numele lor. Va dau cateva exemple de cum se fac bani pe spinarea fraierilor. Lasam la o parte pescarii care niciodata nu au contat pentru AGVPS, fiind copilul vitreg al lor. Caracatita gestioneaza 17,5 milioane de hectare din fondul cinegetic al tarii (date sunt din revista lor). pe un fond de vanatoare mediu (10.000 ha) platesc in jur de 15milioane lei vechi. Prin comparatie cu fondul Balcic concesionat de Ion Tiriac (11.000 ha) la care pretul este de 1,5 milioane dolari. Cine nu ar face astfel de afaceri?
Pityu,
Care minister sa dea ordine la ANPA? Nu te-ai convins cine face cartile pe acolo? Clasa politica nu poate aplica legile (care multe le-au fost impuse de UE) decat obligate de instanta, iar politicienii nu ii restructureaza votul uninominal al lui Base, ci parchetul.
Sabatori fericite la toata lumea.
Nu cred ca toata lumea a inteles asta si o spun pentru ca hotia facuta depaseste imaginatia unui om normal. Ce ma intriga este altceva. Vad ca toata lumea se plange ca nu intereseaza subiectul, ca vrea sa vina de la serviciu si sa mearga linistit la pescuit ca sa constate ca nu este peste. Pun si eu o intrebare retorica. Ce ati facut voi pentru ca apele sa fie pline de peste? Ati mers la pescuit si atat. Este usor din aceasta pozitie sa emiti critici si judecati de valori. Ma distreaza deja faptul ca toti se uita la acesta disputa dintre asociatia noastra si caracatita AGVSP ca la un meci de fotbal. Unii aplauda, altii injura, altii se fac ca ploua. De ce fac acest demers public? Pentru faptul ca sper ca din aceasta multime cineva se va gasi sa creada totusi ca nu suntem o voce in pustiu. Cum credeti ca un lucru facut pe furt din avutul public poate sa functioneze? V-ati sfatui copiii sa procedeze la fel, pe principiul ca daca toti fura, merge? Eu nu pot sa facasa ceva.
Cred ca daca asociatiile de pescari sportivi nu vor achesa la acest demers, acesta stare de fapt se va prelungi, fiindca sunt convins ca AGVPS oricum nu poate sa reziste, fiind o constructie anacronica.
AGVPS a devenit din pacate o afacere privata, bazata pe furtul din avutul public si, culmea, facuta in numele membrilor sai de o gasca de nemernici care isi permit sa vorbeasca in numele lor. Va dau cateva exemple de cum se fac bani pe spinarea fraierilor. Lasam la o parte pescarii care niciodata nu au contat pentru AGVPS, fiind copilul vitreg al lor. Caracatita gestioneaza 17,5 milioane de hectare din fondul cinegetic al tarii (date sunt din revista lor). pe un fond de vanatoare mediu (10.000 ha) platesc in jur de 15milioane lei vechi. Prin comparatie cu fondul Balcic concesionat de Ion Tiriac (11.000 ha) la care pretul este de 1,5 milioane dolari. Cine nu ar face astfel de afaceri?
Pityu,
Care minister sa dea ordine la ANPA? Nu te-ai convins cine face cartile pe acolo? Clasa politica nu poate aplica legile (care multe le-au fost impuse de UE) decat obligate de instanta, iar politicienii nu ii restructureaza votul uninominal al lui Base, ci parchetul.
Sabatori fericite la toata lumea.
-
- veteran
adiwolf scrie:BINGO!
na ca i l-am dat eu pe'al treilea.![]()
miky,respectele mele pt expunerea ta f elevata,dar concisa,insa nu stiu de ce naiba nu cred ca nu o sa priceapa nici de data asta.
am eu o banuiala de ce, dar........( ori...cap,ori............)
dupa cum vezi nu l-*a (i-a)tinut mult.si urmareste topicurile facute de ei(numai la concurenta sau de cine nu le place lor): agvps ........
rnp-adio, cnafp fura din caciula lor sau nu mai stiu eu de unde.
corecta afirmatia...apsalba scrie: Ce ati facut voi pentru ca apele sa fie pline de peste? Ati mers la pescuit si atat. Este usor din aceasta pozitie sa emiti critici si judecati de valori.
eu personal am raspuns la aceasta intrebare mai devreme:
si din pacate asa este, nu mi-e rusine, dar mi-e ciuda ca e asa...miky scrie:Si ?,... ce am realizat ? … cine se poate lauda ca prin pozitia adoptata a realizat o cat de mica schimbare in sensul dorit de pescari ? … apsalba sigur nu, … dar nici noi adiwolf ! Am dovedit ca nu suntem in stare !
si nici nu cred ca pot face mai mult,... decat sa-mi dau cu parerea,... poate asociatiile or sa ma ia in seama cum gandesc, eu,...si altii ca mine, si daca vor sa ne reprezinte,... sa tina cont...
tu zici aici:
uite io cred, am mai zis-o:apsalba scrie:De ce fac acest demers public? Pentru faptul ca sper ca din aceasta multime cineva se va gasi sa creada totusi ca nu suntem o voce in pustiu.
ce ar mai trebui sa fac ?... sa te laud ? ma gandesc ca n-astepti asta de la mine,... sa spun la toti ? la ce bun, aici deja stiu toti, ca ne-ai tinut tu la curentmiky scrie:chiar daca nu-mi plac interesele fnpsr,… sunt sigur ca pe ei ii motiveaza… si daca pot… sa o faca ! …

aici zici bine:
numai ca asta e o discutie pe care trebe sa o porti cu asociatiile exclusiv, eventual pe siturile lor proprii sau ale fnpsr...apsalba scrie:Cred ca daca asociatiile de pescari sportivi nu vor achesa la acest demers, acesta stare de fapt se va prelungi, fiindca sunt convins ca AGVPS oricum nu poate sa reziste, fiind o constructie anacronica.
asta e un site de pescari, nu al vreunei asociatii,... aici nu poti avea decat un dialog cu pescarii, nicidecum cu asociatiile...
si astia vor sa se discute despre pescuit, scule si pesti,... si tangential doar sa afle si ce fac asociatiile in care sunt inscrisi sau nu... n-o fi bine dar asta e... iar ei putere sa schimbe ceva, ca persoane fizice, n-au..., decat daca voi asociatiile ii reprezentati asa cum doresc ei......asta inseamna sa ii intrebati, sa va insusiti dorinta majoritatii lor si sa o sustineti mai departe,... nu sa le dati peste nas atunci cand nu va convine,...
nu zice nimeni sa nu discutati intre voi asociatiile sa gasiti impreuna ce-i de facut, dar intr-un cadru adecvat pentru discutii intre asociatii... de aici doar puteti lua pulsul multimii, nu mai mult... acolo insa tot ce ne zici tu ar trebui sa conteze....
aici curentul de opinie e deja format, majoritatea nu sustin AGVPSul...
numai ca nu e singurul curent care inoata pe aici,...
sau poate ar trebui sa tac...
daca tacem toti,... atunci ii mai bine ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
de fapt aici ii cheia,...apsalba scrie: Care minister sa dea ordine la ANPA? Nu te-ai convins cine face cartile pe acolo? Clasa politica nu poate aplica legile (care multe le-au fost impuse de UE) decat obligate de instanta, iar politicienii nu ii restructureaza votul uninominal al lui Base, ci parchetul.
de aia cred ca nu ajunge numa parchetul, si luptele intestine de uzura ca sa se schimbe ceva,... si cred ca asa considera majoritatea de aici de pe forum atunci cand nu cade entuziasmata pe spate la demersurile apsalba, si la curajul si incapatanarea pe care le are, de ce sa nu recunoastem...
pentru ca si in pescuit ca si in atatea alte aspecte ale vietii noastre, ca sa se schimbe ceva, trebe in primul rand vointa politica,... si aia nu e,...
in lipsa vointei politice,...si cazul AGVPS are mari sanse sa devina tot un dosar care sa se prafuiasca prin aceleasi sertare cu dosarele FLOTA, ZAMBACCIAN, RAFO, ... etc ...
din pacate in cazul pescuitului ii mai complicat,... trebe si vointa politica si ratiune,... si ne lipsesc amandoua....
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
@apsalba, ne racim gura cu tine la fel ca si cu ajvps, care e scopul acestei discutii , spune-ne si noua sa intelegem, iar bati campii cu capra vecinului, chiar nu intelegi ca ne intereseaza mai mult ce se inampla dupa ce pica ajvps, care iti e scopul, toata lumea te acuza ca urmaresti ciolanu si in mod vadit nu raspunzi la aceasta acuza si intorci discutia pe ajvps, toti te intreaba ce ai facut de cand ai Federatia aia si intorci discutia la judecata cu ajvps, toti te intreaba ce vei face dupa ce dispare ajvps si tu intoci discutia la lupta cu ajvps, pentru mine incepi sa semeni cu un hotz, sincer iti spun , ca sa le aduc eu aminte ce aberai acum un an , sa vada toti pescarii non-competitivi, apsalba doreste sa transforme pescuitul in turism, viseaza la pontoane , barcute si turisti care dau bani sa pescuie in romanica, viseaza la multe asociatii afiliate la Federatie, cu ape proprii, cu taxe separate de pescuit, uita de neobligativitate, ba chiar o doreste, ca lumea sa se oblige la Federatia lui si colac peste pupaza doreste sa infiinteze locati de pescui competitiv, din apele publice, adica sa afli maine ca baltutza ta draga la care te mai duceai la un exersat cu marle a devenit pista de concurs europeana si intrarea se face cu taxa ... cam asta va urma dupa ajvps, stati linistit ca apsalba va sari si peste postul asta, ca ii e frica sa isi puna lumea in cap, a pus pe el pancarda cu "JOS AJVPS" si lumea il crede bunul samarinean, o sa se intample cam la fel ca si dupa "JOS CEAUSESCU" ... o ducem mai bine ?
deja am scris prea mult degeaba

deja am scris prea mult degeaba

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
aferim pikeman,ca adevar graiesti din pacate
miky,si tu spui adevaruri,numai ca ai devenit mult mai "gentelman"
vorbesti de vointa politica,da asa este,dar de ce nu intrebi tu pe apsalba(si nu numai pe el ci pe toate acele asociatii "minune") de ce nu canalizeaza eforturile catre schimbarea acestei vointe politice???
cine guverneaza la ora actuala?? ce apartenenta politica are apsalba??ia intreaba si aceste lucruri si o sa ai o mica surpriza.
insa nu de apartenete politice si de guvernari ar trebui sa discutam,aici si nici de lupte absurde din punctul meu de vedere.
in tara asta s-a furat si se v-a fura in continuare tot ceea ce se poate fura,cum a fost "ceva" care apartinea statului (implicit si noua) si care a reprezentat un cat de mic interes,a fost furat pana la urma de catre,......x,y,z,etc. ,iar apoi s-a descoperit subit cat de profitabil era acel "ceva" incaput pe mainile unui "manager de succes" (hai sa avem pardon,mai bine scriam un HOT de succes)
oare nu acelasi lucru se urmareste si prin aceste demersuri "legale" facute de apsalba sub masca "bunului samaritean"???
deocamdata,convingerea mea este ca DA si ar trebui sa curga apa multa pe Olt ca sa mi-o schimb.
am mai spus-o si in alte postari,convingerea mea este ca acest AGVPS s-ar putea desfinta foarte simplu si de la sine,ar disparea foarte usor,daca s-ar dori acest lucru cu adevarat si s-ar urmari doar acest unic scop - reteta am mai spus-o si alta data,dar vad ca pityu a preluat-o si el acuma (curios sunt ce l-a convins sa adere pana la urma la aceste idei
)

miky,si tu spui adevaruri,numai ca ai devenit mult mai "gentelman"

vorbesti de vointa politica,da asa este,dar de ce nu intrebi tu pe apsalba(si nu numai pe el ci pe toate acele asociatii "minune") de ce nu canalizeaza eforturile catre schimbarea acestei vointe politice???
cine guverneaza la ora actuala?? ce apartenenta politica are apsalba??ia intreaba si aceste lucruri si o sa ai o mica surpriza.

insa nu de apartenete politice si de guvernari ar trebui sa discutam,aici si nici de lupte absurde din punctul meu de vedere.
in tara asta s-a furat si se v-a fura in continuare tot ceea ce se poate fura,cum a fost "ceva" care apartinea statului (implicit si noua) si care a reprezentat un cat de mic interes,a fost furat pana la urma de catre,......x,y,z,etc. ,iar apoi s-a descoperit subit cat de profitabil era acel "ceva" incaput pe mainile unui "manager de succes" (hai sa avem pardon,mai bine scriam un HOT de succes)
oare nu acelasi lucru se urmareste si prin aceste demersuri "legale" facute de apsalba sub masca "bunului samaritean"???
deocamdata,convingerea mea este ca DA si ar trebui sa curga apa multa pe Olt ca sa mi-o schimb.
am mai spus-o si in alte postari,convingerea mea este ca acest AGVPS s-ar putea desfinta foarte simplu si de la sine,ar disparea foarte usor,daca s-ar dori acest lucru cu adevarat si s-ar urmari doar acest unic scop - reteta am mai spus-o si alta data,dar vad ca pityu a preluat-o si el acuma (curios sunt ce l-a convins sa adere pana la urma la aceste idei

pityu scrie:Dragi colegi !
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Nu cred ca va avea surprize. cred ca stie. Apsalba n-a tinut secret ba chiar s-a laudat in repetate randuri ca e PNL-ist si ca el i-a ajutat sa urce in ierarhoie pe vreo 2 dintre ultimii ministrii ai agriculturii, asa ca se bazeaza pe sprijinul lor si nu-si face probleme.adiwolf scrie:,ce apartenenta politica are apsalba??ia intreaba si aceste lucruri si o sa ai o mica surpriza.![]()
Zau ca nu pricep ce legatura are asta cu auto-desfiintarea AGVPS. De ce credeti ca se autodesfiinteaza? Si inca ceva: cine administreaza apele in acest caz?adiwolf scrie: am mai spus-o si in alte postari,convingerea mea este ca acest AGVPS s-ar putea desfinta foarte simplu si de la sine,ar disparea foarte usor,daca s-ar dori acest lucru cu adevarat si s-ar urmari doar acest unic scop - reteta am mai spus-o si alta data,dar vad ca pityu a preluat-o si el acuma (curios sunt ce l-a convins sa adere pana la urma la aceste idei)
pityu scrie:Dragi colegi !
agvps odihneasca-se in pace
Mihai!
Eu sunt convins ca numai te prefaci ca nu intelegi
AGVPS nu a facut altceva pana acuma decat sa se comporte ca un organ de stat, de parca toate apele publice ar fi fost ale lor.
Locul AGVPS-ului il va lua statul prin ANPA, unicul administrator legal al tuturor apelor publice. Nu va mai exista nici CNAFP, nici RNP Romsilva (acesta din urma va exista dar numai cu ... padurile) si nici AGVPS.
ANPA si asociatii mici. Cat mai mici si cat mai multe.
Apropo - in Ungaria de exemplu si satul (comuna) Csavoly (zona Baja)are propria asociatie de pescari. Au oamenii un singur lac, pe care au facut-o de ti-e mai mare dragul sa mergi acolo la pescuit. Taxa e absolut decenta, un loc accesibil oricarui pescar (in jur de 15 lei/zi ). Noi suntem in tratative pentru stabilirea unor relatii bilaterale, singura problema fiind haosul de la noi si deci ... imposibilitatea de a-i invita si pe ei pe apa (le) noastra (e).
Stii bine ca noi avem un bazin (Nucsorul Superior) de la RNP, dar daca acestia au disparut din administrarea apelor publice, a disparut si apa noastra cu ei. Asteptam, asteptam, asteptam ......
ANPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SE AUDE ????????????????????????????
Eu sunt convins ca numai te prefaci ca nu intelegi

AGVPS nu a facut altceva pana acuma decat sa se comporte ca un organ de stat, de parca toate apele publice ar fi fost ale lor.
Locul AGVPS-ului il va lua statul prin ANPA, unicul administrator legal al tuturor apelor publice. Nu va mai exista nici CNAFP, nici RNP Romsilva (acesta din urma va exista dar numai cu ... padurile) si nici AGVPS.
ANPA si asociatii mici. Cat mai mici si cat mai multe.
Apropo - in Ungaria de exemplu si satul (comuna) Csavoly (zona Baja)are propria asociatie de pescari. Au oamenii un singur lac, pe care au facut-o de ti-e mai mare dragul sa mergi acolo la pescuit. Taxa e absolut decenta, un loc accesibil oricarui pescar (in jur de 15 lei/zi ). Noi suntem in tratative pentru stabilirea unor relatii bilaterale, singura problema fiind haosul de la noi si deci ... imposibilitatea de a-i invita si pe ei pe apa (le) noastra (e).
Stii bine ca noi avem un bazin (Nucsorul Superior) de la RNP, dar daca acestia au disparut din administrarea apelor publice, a disparut si apa noastra cu ei. Asteptam, asteptam, asteptam ......
ANPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SE AUDE ????????????????????????????