ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 13 Mar 2011, 23:09

m-am ales anul trecut cu avertisment pt ca am pescuit mai aproape de 500m de baraj, eram in barca la marcajul limita ce era luat ca reper pana sa se bage noua lege cu distanta de 500m; am mai multe intrebari:

1) in lipsa unui panou-marcaj care sa indice zona unde pescuitul este interzis, avertismentul primit este legal? teoretic eu nu aveam cum sa masor distanta de la turbina - 500m in aval pt ca ar fi insemnat sa intru in perimetrul interzis ca sa incep masuratoarea :lol: ....practic eram asa cum am zis "la linie" deci undeva la 50m de turbina

2) ce se intampla cu avertismentele-proces verbal? sunt arhivate?

3) cum se verifica daca am deja un avertismen primit?

merci

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 14 Mar 2011, 22:06

1. De aceea ai primit avertisment, pentru ca nu exista o semnalizare a zonei in care pescuitul este interzis (dar acum esti averzat).
2. Da, toate procesele-verbale de constatare a contraventiilor sunt arhivate iar evidenta lor se tine atat scriptic cat si informatic.
3. Se poate verifica deoarece toate sanctiunile contravetionale (si avertismentul este tot o sanctiune contraventionala) sunt stocate printr-o aplicatie informatica.

Cu placere!
P.S. - frumos exemplar
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 14 Mar 2011, 23:11

merci, totusi, daca nici acum nu exista acest panou, cum stiu eu daca sunt la 500m deci pescuiecs legal sau daca sunt la 499.9m deci sunt contravenient?

agentii de pe teren cum verifica daca persoana x are sau nu avertisment?
optiunea 1) o baga in duba si apoi la sectie pt verificare
optiunea 2) se verifica baza de date prin statie/telefon
optiunea 3) se da un nou avertisment daca persoana x nu este cunoscuta agentului

merci

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 15 Mar 2011, 20:22

Depinde de agent, daca e mai meticulos poate verifica prin telefon sau prin noile statii portabile. Daca e mai bland sau mai plictisit iti da iar avertisment. Daca e mai "rau in cerul gurii" nici nu te mai verifica si iti arde o amenda. :lol:
Depinde de norocul tau!

Daca ai noroc la amenzi nu ai noroc la peste :!: :?:

tunoI
junior
junior

Mesaj de tunoI » 15 Apr 2011, 23:51

@csaa
salTARE

1. Pol de frontiera poate da amenda in legatura cu pescuitul?
2. Pot pescui in zona de protectie(dupa borna care delimiteaza frontiera)?
3. In ape cu adancimea mai mica de 1.5m se poate pescui?
4. Ce treaba are pol de frontiera cu rezervatiile?

vv_victor
utilizator nou
utilizator nou

VIZA FRONTIERA

Mesaj de vv_victor » 17 Apr 2011, 08:42

:shock:

SE TOT VORBESTE DE VIZA PG !
PENTRU PESCARI NU ESTE NEVOIE DE VIZA PG
ART 39 DIN LEGE - REGIMUL JURIDIC AL FRONTIEREI DE STAT
PESCUITUL INDUSTRIAL SI SPORTIV SE EXERCITA IN CONDITILE LEGII , IN LOCURILE STABILITE DE ORGANELE COMPETENTE CU AVIZUL POLITIEI DE FRONTIERA

DECI VIZA AR TREBUI DATA PENTRU ACESTE LOCURI
LOCURILE AR TREBUI STABILITE DE ORGANELE COMPETENTE SI COMUNICATE POL FRONTIERA PENTRU VIZA
DAR ACESTA PREVEDERE ESTE CADUCA IN SENSU CA DDREPTUL DE A PESCUI IN APELE DE FRONTIERA ESTE STABILIT PRN "LEGE" - ORDONANTA CU PESCUITUL
CINE CERE SI RESTRICTIONEAZA DREPTUL ESTE IN ABUZ DE FUNCTIE PREVAZUT DE CODUL PENAL

SA NU FIE AGATAT CU LANSETA UN POLITIST CA ATUNCI AR AVEA DREPTU LA DESPAGUBIRI SAU MAI RAU SA FIE CU INTENTIE

vv_victor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vv_victor » 17 Apr 2011, 09:02

adrianculea scrie:Actul normativ care reglementeaza frontiera de stat a Romaniei este OUG 105/2001 cu modificarile si completarile aduse de Legea nr. 243/2002. Actul normativ indicat prevede la art. 1 ca frontiera de stat este linia reala sau imaginara care la fluviul Dunarea este stabilit in conformitate cu dreptul international fluvial (care trece pe la mijlocul senalulului navigabil principal). Acelasi text de lege stabileste la art. 7 faptul ca accesul persoanelor pentru efectuarea de activitati in insulele si ostroavele apartinand statului roman situate in apele de frontiera este permis numai prin locurile si in conditiile stabilite de seful formatiunii locale a P.F. acesta ar putea fi unul dintre motivele de refuz a solicitarii de eliberare a avizului. Atat cererea de eliberare a avizului de desfasurarea a activitatii in locurile mentionate mai sus cat si avizul pentru pescuit sportiv sau industrial este scutit de taxe (OG. 70/2009). Pentru avizul de pescuit sportiv sau industrial competenta de eliberare a avizului este a sefului inspectoratului teritorial in raza caruia se vor desfasura activitatile de pescuit. Aici intervine si un vid legislativ in ceea ce priveste pescuitul pe mai multe zone de frontiera. Actul normativ nu prevede situatia in care un pescar pescuieste pe raza de competenta a mai multor inspectorate judetene. Discutia este mai ampla dar va pot ajuta la cerere. :wink:
LEGEA NU PREVEDE AVIZ DAT PESCARULUI
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.105 din 27 iunie 2001
privind frontiera de stat a României

Art. 40. - Pescuitul industrial şi sportiv în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială se efectuează, în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul prealabil al şefului inspectoratului judeţean al poliţiei de frontieră.
AVIZUL ESTE PENTRU LOCURI
TREBUIE PESCUIT NUMAI IN LOCURILE STABILITE DE "ORGANELE COMPETENTE"
ACESTA FRAZA ESTE CADUCA PENTRU CA LOCURILE RESPECTIVE SUNT STABILITE PRIN LEGE

ORDONANTA DE URGENTA nr 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul si acvacultura

ART. 12
(5) Pentru apele care constituie frontiera de stat, perioadele de prohibitie, regulile de pescuit, precum si zonele de protectie a resurselor acvatice vii se stabilesc in concordanta cu conventiile internationale incheiate cu statele riverane.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 17 Apr 2011, 17:53

vv_victor scrie:LEGEA NU PREVEDE AVIZ DAT PESCARULUI
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.105 din 27 iunie 2001
privind frontiera de stat a României

Art. 40. - Pescuitul industrial şi sportiv în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială se efectuează, în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul prealabil al şefului inspectoratului judeţean al poliţiei de frontieră.
AVIZUL ESTE PENTRU LOCURI
TREBUIE PESCUIT NUMAI IN LOCURILE STABILITE DE "ORGANELE COMPETENTE"
ACESTA FRAZA ESTE CADUCA PENTRU CA LOCURILE RESPECTIVE SUNT STABILITE PRIN LEGE

ORDONANTA DE URGENTA nr 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul si acvacultura

ART. 12
(5) Pentru apele care constituie frontiera de stat, perioadele de prohibitie, regulile de pescuit, precum si zonele de protectie a resurselor acvatice vii se stabilesc in concordanta cu conventiile internationale incheiate cu statele riverane.
Interpretezi gresit, avizul se da pentru fiecare persoana in parte.
Pentru @tuno1:
1. da
2. Da, poti pescui in aceste ape (denumite ape de frontiera) numai cu avizul sefului I.J.P.F. (PG-ul despre care se tot vorbeste)
3. Nu vad de ce nu ai putea pescui in aceste ape, nu acunosc un act normativ care sa interzica
4. Daca se incalca un act normativ Politia de Frontiera (si Politia si Jandarmeria) ”are treaba”

tunoI
junior
junior

Mesaj de tunoI » 22 Apr 2011, 15:56

Multumesc ptr raspunsuridar mai am niste nelamuriri
1.Eu din cate stiu ma poate amenda doar AMPA care tre sa fie insotita de politia de frontiera jandarmerie sau politie
2.Am PG ptr raurile Caras Nera si Dunare de la km 1011-1074, am fost la pescuit unde se varsa nera in dunare, am fost 4 si 3 am primit avertisment si unu amenda pe care sa o impartim ptr accesu in fasie ca am trecut de borna
3.Asa mi-a spus mie rangeru care se ocupa de rezervatie
4.Eu pescuiesc intr-o rezervatie unde exista un afis unde scrie ca nu ai voie sa faci diferite chestii dar pescuitul nu este trecut ca si interzis rezervatia asta find de fapt dunarea care face o balta si cum am mai scris mai sus in permis la PG nu se intrerupe

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 22 Apr 2011, 16:11

tunoI scrie:Multumesc ptr raspunsuridar mai am niste nelamuriri
1.Eu din cate stiu ma poate amenda doar AMPA care tre sa fie insotita de politia de frontiera jandarmerie sau politie
2.Am PG ptr raurile Caras Nera si Dunare de la km 1011-1074, am fost la pescuit unde se varsa nera in dunare, am fost 4 si 3 am primit avertisment si unu amenda pe care sa o impartim ptr accesu in fasie ca am trecut de borna
3.Asa mi-a spus mie rangeru care se ocupa de rezervatie
4.Eu pescuiesc intr-o rezervatie unde exista un afis unde scrie ca nu ai voie sa faci diferite chestii dar pescuitul nu este trecut ca si interzis rezervatia asta find de fapt dunarea care face o balta si cum am mai scris mai sus in permis la PG nu se intrerupe
1. stii gresit. te pot amenda chiar si alte organe, conform legilor in vigoare....
2. Vi-ati facut-o cu mana voastra. La aplicarea PG-ului se specifica clar intre ce Km ai voie sa practici pescuitul...si in zona respectiva NU ai voie.
3. aia pescuitul in ape de 1.5 m adancime am auzit-o si eu..dar cred ca e bullshit ca nu am gasit niciunde reglementarea asta. Mie politia de frontiera din Moldova Noua mi-a spus ca atata timp cat nu pescuiesc de pe mal, ci din barca la macar 30 de cm de mal...am voie. Dar asta era anul trecut...
4. pe Nera ai voie sa pescuiesti doar pana la Socol, mai jos de Socol NU ai voie (vezi lista cu ape date in administrarea asociatiilor)
Ca fapt divers, conform reglemantarilor in vigoare, intre Socol si km 1011 de Dunare nu ai voie sa pescuiesti, pentru ca sunt ape de frontiera pe care NIMENI nu are PG.
Poate gresesc eu..dar dupa mine cam asta ar fi interpretarea legilor...si fiecare face dupa cum il duce capul.

Scrie răspuns