ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 31 Oct 2010, 10:41

danr scrie:salut,
nu ne-am mai auzit de mult
spune-mi si mie te rog frumos daca teoretic seful de sector poate refuza eliberarea avizului de activitate in vederea accesului pe un ostrov, legea 243/2002, in conditiile in care cineva se prezinta frumos la pichet si face cerere etc, are permis de pescuit, pg deja luat si buletin
si daca i se refuza in ce baza legala i se poate refuza, si care sunt caile de a contesta refuzul respectiv
altele decat in justitie

o alta intrebare
pescuitul din barca la 5 m de malul bulgaresc poate fi considerata trecere frauduloasa a frontierei ?
dar pescuitul din barca la 5 m de un ostrov bulgaresc situat dincoace de senalul navigabil, in conditiile in care in principiu linia de frontiera este pe mijlocul senalului navigabil principal

multumesc !
La prima intrebare raspunsul este DA. Poate refuza accesul pe ostrov si, din pacate, legea nu specifica care sunt caile de atac impotriva avizului negativ. Baza in care se da avizul negativ: daca se detin date, informatii, indicii ca urmeaza sa savarseasca o fapta ilegala in legatura cu frontiera de stat sau daca in trecut a mai savarsit astfel de fapte.
La frontiera fluviala cu Bulgaria linia de frontiera nu trece pe mijlocul senalului navigabil ci pe mijlocul panzei de apa, iar in cazul in care sunt mai multe brate pe mijlocul bratului care contine talwegul (bratul cel mai adanc). pot naviga din mal in mal, dar fara a atinge malul, ambarcatiunile care au motor din constructie. revederea traseului liniei de frontiera ar trebui facut din 10 in 10 ani conform conventiei romano-bulgare, dar nu s-a mai facut din anii '70.
Cazul prezentat de tine este trecere ilegala a frontierei de stat deoarece senalul navigabil nu are nici o relevanta in stabilirea traseuluui liniei de frontiera.
Daca vrei imi poti da mai multe detalii pe PM.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 04 Noi 2010, 11:12

salut!

scuze ca ma bag in discutie, am citit vreo ora si nu m-am lamurit. pe scurt: vreau sa merg la pescuit la Dunare, imi trebuie permis ANPA si viza de la politia de frontiera.

unde trebuie sa merg anume ca sa iau viza asta? e un program ceva undeva? daca vin din bucuresti si ajung la 8 dimineata pe malul dunarii, unde ma duc sau iau viza? cat ma costa?
poate sunt mai greu eu de cap dar nu pricep cum de-s atatea discutii si nu se vad nicaieri sintetizate 3-4 informatii esentiale!

multumesc mult!

adrianculea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianculea » 04 Noi 2010, 13:10

Actul normativ care reglementeaza frontiera de stat a Romaniei este OUG 105/2001 cu modificarile si completarile aduse de Legea nr. 243/2002. Actul normativ indicat prevede la art. 1 ca frontiera de stat este linia reala sau imaginara care la fluviul Dunarea este stabilit in conformitate cu dreptul international fluvial (care trece pe la mijlocul senalulului navigabil principal). Acelasi text de lege stabileste la art. 7 faptul ca accesul persoanelor pentru efectuarea de activitati in insulele si ostroavele apartinand statului roman situate in apele de frontiera este permis numai prin locurile si in conditiile stabilite de seful formatiunii locale a P.F. acesta ar putea fi unul dintre motivele de refuz a solicitarii de eliberare a avizului. Atat cererea de eliberare a avizului de desfasurarea a activitatii in locurile mentionate mai sus cat si avizul pentru pescuit sportiv sau industrial este scutit de taxe (OG. 70/2009). Pentru avizul de pescuit sportiv sau industrial competenta de eliberare a avizului este a sefului inspectoratului teritorial in raza caruia se vor desfasura activitatile de pescuit. Aici intervine si un vid legislativ in ceea ce priveste pescuitul pe mai multe zone de frontiera. Actul normativ nu prevede situatia in care un pescar pescuieste pe raza de competenta a mai multor inspectorate judetene. Discutia este mai ampla dar va pot ajuta la cerere. :wink:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 04 Noi 2010, 13:23

Din experienta proprie pot spune urmatoarele:
Pentru a pescui pe granita aflata in CS, trebuie sa imi iau acceptul de la
Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin (adica la Oravita). Nu costa nimic, dar trebuie stampila lor pe permisul meu. Viza fie mi-au pus-o pe loc, fie mi-au cerut sa revin dupa cateva ore.
Valabil pentru fiecare granita din fiecare judet.

Pentru a pescui in judetele vecine (Mehedinti in cazul meu), a trebuit sa merg sa pun viza pe permis si la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti (la Drobeta Turnu Severin). Iar gratis.

Probabil ca asta e regula generala, pentru fiecare judet in parte, trebuie mers (de fapt nu trebuie mers personal, ci doar permisul sa ajunga acolo) la fiecare Inspectorat in parte.

Ar mai fi o solutie, pe care inca n-am testat-o, fiind mai exclusivista din cate am auzit.
Cica, pentru pilosi, s-ar putea pune viza de PG pentru mai multe judete odata. exemplul auzit de mine, la IJPF Timis, se poate pune PG si pentru judetele CS si MH. Dar repet, e doar un zvon, nu stiu sigur.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 04 Noi 2010, 16:37

adrianculea scrie:Actul normativ care reglementeaza frontiera de stat a Romaniei este OUG 105/2001 cu modificarile si completarile aduse de Legea nr. 243/2002. Actul normativ indicat prevede la art. 1 ca frontiera de stat este linia reala sau imaginara care la fluviul Dunarea este stabilit in conformitate cu dreptul international fluvial (care trece pe la mijlocul senalulului navigabil principal)....
Gresit! Linia de frontiera nu o poate stabili un stat printr-o norma interna. Traseul liniei de frontiera este stabilit prin tratat bilateral. Daca legea noastra spune ca linia de frontiera trece pe la Tarnovo iar legea bulgara spune ca trece pe Pantelimon colt cu Iancului!?

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 04 Noi 2010, 16:42

adrianc scrie:salut!

scuze ca ma bag in discutie, am citit vreo ora si nu m-am lamurit. pe scurt: vreau sa merg la pescuit la Dunare, imi trebuie permis ANPA si viza de la politia de frontiera.

unde trebuie sa merg anume ca sa iau viza asta? e un program ceva undeva? daca vin din bucuresti si ajung la 8 dimineata pe malul dunarii, unde ma duc sau iau viza? cat ma costa?
poate sunt mai greu eu de cap dar nu pricep cum de-s atatea discutii si nu se vad nicaieri sintetizate 3-4 informatii esentiale!

multumesc mult!
Nu te bagi in discutie. Si pentru asa ceva am deschis topicul.
Avizul pentru pescuit sportiv in apele de frontiera il iei de la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera. Nu stiu unde vrei tu sa mergi sa pescuiesti ca sa te pot indruma.
Normal ca avizul se elibereaza in orice zi lucratoare intre 08.00-16.00, cererea se face pe loc si nu costa nimic.
Mai sunt necesare copii de pe C.I. si permisul de pescuit.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Noi 2010, 18:34

adica daca vreau sa pescuiesc pe Dunare, duminica, trebuie sa merg de sambata sa imi obtin acel PG, sau mai degraba de vineri, nu'i asa ca sambata este zi nelucratoare :evil:
sincer, PG-ul asta mi se pare o aberatie la ora actuala

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 04 Noi 2010, 21:10

adiwolf scrie:adica daca vreau sa pescuiesc pe Dunare, duminica, trebuie sa merg de sambata sa imi obtin acel PG, sau mai degraba de vineri, nu'i asa ca sambata este zi nelucratoare :evil:
sincer, PG-ul asta mi se pare o aberatie la ora actuala
Daca gandesti din perspectiva faptului ca si noi si bulgarii suntem in U.E. ai o relativa dreptate. Daca, insa, te duci sa pescuiesti pe Prut.... situatia devine mai albastra.
Oricum daca vrei sa vi sa pescuiesti in zona Oltenita spune-mi si o rezolvam.
La majoritatea inspectoratelor avizul se poate obtine si daca trimiti prin posta permisul de pescuit si copiile despre care ti-am mai spus. Bineinteles ca in prealabil discuti la telefon cu cei de acolo.
Numerele de telefon le gasesti pe net.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 17 Noi 2010, 17:04

Dom'le, eu inteleg ca a incelut sezonul stiucii in delta, dar e prea liniste pe aici.
(chiar a inceput sezonul de pescuit la stiuca?)

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 11 Mar 2011, 19:35

Se pare ca vom mai ramane, cel putin anul asta, pe frontiera cu Bulgaria, apoi ne vom numi Garda de Coasta.
Vedeti ca a aparut ordinul de prohibitie petru anul 2011!

Scrie răspuns