La prima intrebare raspunsul este DA. Poate refuza accesul pe ostrov si, din pacate, legea nu specifica care sunt caile de atac impotriva avizului negativ. Baza in care se da avizul negativ: daca se detin date, informatii, indicii ca urmeaza sa savarseasca o fapta ilegala in legatura cu frontiera de stat sau daca in trecut a mai savarsit astfel de fapte.danr scrie:salut,
nu ne-am mai auzit de mult
spune-mi si mie te rog frumos daca teoretic seful de sector poate refuza eliberarea avizului de activitate in vederea accesului pe un ostrov, legea 243/2002, in conditiile in care cineva se prezinta frumos la pichet si face cerere etc, are permis de pescuit, pg deja luat si buletin
si daca i se refuza in ce baza legala i se poate refuza, si care sunt caile de a contesta refuzul respectiv
altele decat in justitie
o alta intrebare
pescuitul din barca la 5 m de malul bulgaresc poate fi considerata trecere frauduloasa a frontierei ?
dar pescuitul din barca la 5 m de un ostrov bulgaresc situat dincoace de senalul navigabil, in conditiile in care in principiu linia de frontiera este pe mijlocul senalului navigabil principal
multumesc !
La frontiera fluviala cu Bulgaria linia de frontiera nu trece pe mijlocul senalului navigabil ci pe mijlocul panzei de apa, iar in cazul in care sunt mai multe brate pe mijlocul bratului care contine talwegul (bratul cel mai adanc). pot naviga din mal in mal, dar fara a atinge malul, ambarcatiunile care au motor din constructie. revederea traseului liniei de frontiera ar trebui facut din 10 in 10 ani conform conventiei romano-bulgare, dar nu s-a mai facut din anii '70.
Cazul prezentat de tine este trecere ilegala a frontierei de stat deoarece senalul navigabil nu are nici o relevanta in stabilirea traseuluui liniei de frontiera.
Daca vrei imi poti da mai multe detalii pe PM.