ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 22 Apr 2011, 22:04

poate au mai zis-o si alte persoane in acest topic, ceeace ma intriga pe mine este urmatorul fapt:
ma duc pe malul Dunarii, sa zicem la Oltenita, cu masina.
daca ma dau jos din masina fara lanseta in mana nu-mi zice nimeni nimic, Buna ziua, ce faceti, un gratar ceva?
in schimb daca ma dau jos cu lanseta imi trebuie PG,
Opaaa, aveti lanseta, dati-mi PG-ul vizat la zi
cum vi se pare? :evil:

raman la parerea ca este un abuz legislativ prepetuat inca din vremea comunismului.

daca vine cineva si-mi bate campiile ca cei din frontiera ne pazesc impotriva braconieriilor prin acesta reglementare, nu poate decat sa ma supere si mai tare

pai cele mai frumoase grozavii se fac chiar cu ajutorul celor de acolo, o stim cu totii
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 22 Apr 2011, 22:12

poate e nevoie de un nou permis de "port lanseta"... :o
cum ar fi : "portul ilegal de lanseta sau varga se pedepseste conform legii...." :lol:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Apr 2011, 22:47

adrian25 scrie:"portul ilegal de lanseta sau varga se pedepseste conform legii...." :lol:
:lol: :lol: :lol: prea misto faza pentru a nu merita retinuta ... :lol: :lol: :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Apr 2011, 21:45

Daca nu ar fi Pastele (deh, blandete...) as zice si eu "pishamas pe politia de frontiera, mama lor de paraziti si viermi!" Asta o zice unul care lucreaza in armata si care nu da 2 parale pe politia asta de frontiera. Si le spune asta in fata albastreilor. :lol: Abia astept sa imi cearaga PG la dunare sa le zic de dulce lipitorilor astora....

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 24 Apr 2011, 10:12

Multumesc pentru ajutor @attilaf. Chiar nu sunt la curent cu reglementarile in zona respectiva.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 24 Apr 2011, 10:30

Gyorg scrie:poate au mai zis-o si alte persoane in acest topic, ceeace ma intriga pe mine este urmatorul fapt:
ma duc pe malul Dunarii, sa zicem la Oltenita, cu masina.
daca ma dau jos din masina fara lanseta in mana nu-mi zice nimeni nimic, Buna ziua, ce faceti, un gratar ceva?
in schimb daca ma dau jos cu lanseta imi trebuie PG,
Opaaa, aveti lanseta, dati-mi PG-ul vizat la zi
cum vi se pare? :evil:

raman la parerea ca este un abuz legislativ prepetuat inca din vremea comunismului.

daca vine cineva si-mi bate campiile ca cei din frontiera ne pazesc impotriva braconieriilor prin acesta reglementare, nu poate decat sa ma supere si mai tare

pai cele mai frumoase grozavii se fac chiar cu ajutorul celor de acolo, o stim cu totii
Gresit! In Lege pescuitul este definit ca ”extragerea resurselor acvatice vii din apa”. Daca stai cu lanseta pe mal, sau chiar cu undita in apa dar nu ai prins nimic inseamna ca ai savarsit cel mult o tentativa la o contraventie iar, conform legii, la contraventii tentativa nu se pedepseste.
Este foarte adevarat ca daca esti la un gratar politia de frontiera doar te va saluta iar daca esti vazut cu undita in mana vei fi sigur legitimat.

@Fario_nebunu eu am facut parte din armata de la 14 ani, acolo m-am scolit, si nu in institutii facute rapid dupa revolutie. Vorbesc de LMDC si de SMNB. Cunosc foarte bine ambele medii iar faptul ca ”lucrezi in armata” si in acelasi timp esti pescar nu iti da dreptul sa fi prost crescut. Vino te rog in zona mea sa vedem cat de ”nebun” poti fi. Repet ce am spus mai demult: nu sunt stapanul ”baltii”, sunt platit sa aplic legea, iar printre alte linii de munca o am si pe aceasta combaterea braconajului piscicol.
In rest, asa cum spuneai si tu, ca tot e Pastele, numai ganduri bune tuturor si din inima un CRISTOS A INVIAT!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Apr 2011, 08:34

fario daca mai jignesti in felul acesta iti restrictionez accesul
considera-l singurul si ultimul avertisment
ai atins un maxim de badaranie si de lipsa de bun simt

tunoI
junior
junior

Mesaj de tunoI » 09 Mai 2011, 18:01

Au instalat camere pe fasie si totusi se merge la pescuit pe dunare si la nera moarta sub atenta supraveghere a pol de frontiera(aduca cu acordul lor sau inclusiv ei sunt la pescuit) asa ca poate si Fario_nebunu are dreptatea lui.
Nu incerc sa-l scuz dar de ce uni sunt mai presus de lege si noi ceilalti tre sa tacem din gura si cu toate ca suntem corecti tot pe noi ne sacaie la nervi nu pe aia care dau cu curent si prind tot ce misca cu plasele pe care alta data le baga la 20 de m de mal sau sunt pline malurile de plase noi unde mai pescuim?Si culmea dracu pol de frontiera sustine ca sunt uni care au autorizatie sa dea cu curent in timp ce altii scot cega la plasa la greu.
Facand o paranteza in vama pol de frontiera au ajuns sa descalte lumea sa-i caute in pantofi si altii cu X6 si santafe au tot dreptu sa se bage in fata.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 09 Mai 2011, 21:07

Te cred si iti dau dreptate. Din pacate nu pot face altceva decat sa va indrum spre site-ul IGPF sau al ministerului. Ar mai fi tel 0219591 unde pot fi semnalate astfel de fapte prezentate de tine.
Inca o data spun ca imi pare rau sa aud sau sa citesc despre astfel de aspecte si, intr-un fel, ii dau dreptate si lui Fario dar nu pot fi de acord cu limbajul folosit si cu ”acuzarea in masa” a politistilor de frontiera.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Mai 2011, 08:10

pararea mea este ca doar cu bani si organizare se poate face ceva
probabil ca trebuie sa existe organizatii locale puternice, personalitate juridica si voluntari hotarati
e simplu, se merge pe malul apei pe zona de interes, se filmeaza, se sesizeaza toate organele, se merge la presa si mai ales se actioneaza in instanta
exact cum fac afara organizatiile neguvernamentale care protejeaza cate ceva....
fara grupuri de presiune, bani si lobby nu o sa se faca niciodata nimic

numai ca pentru asta trebuie depasita putin etapa injuraturilor pe net si pescarii din zona respectiva sa se hotarasca sa faca ceva in sensul asta

asta ar fi una
a doua problema este legea, concesionarea in vederea pescuitului industrial
este hotie si prostie pe fata ca in secolul asta sa mai dai in exploatare industriala o resursa naturala neprotejata, nepopulata, neingrijita
suntem prea multi oameni cu presiune prea mare pe resursele naturale ca sa ne permitem sa traim ca in secolul 17, sa taiem ce padure vrem, sa construim unde vrem, si sa pescuim cum vrem unde vrem

a treia problema - noi ca populatie suntem departe de secolul asta, ma uit la muritorii de foame de pe la tara de peste tot sau de prin orase, jumate sunt fete de evul mediu care nu au depasit cu mult stadiul de maimuta
in aceeasi tara in acelasi prezent neandertalienii umbla printre oameni
s-ar putea sa fi jignit neandertalienii
si voi vreti sa-i educati sa elibereze subdimensionatii sau sa pescuiasca sportiv

Scrie răspuns