ABUZURI ALE POLITISTILOR DE FRONTIERA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 10 Mai 2011, 12:35

Uite domn' ca-si fac treaba organele...Cine ,ce zicea :lol: .Merg des in zonele respective si nu stiu cum dreaq au reusit respectivi politai sa "surprinda"pe cele 4 ciori care furau peste dintr-o locatie privata :lol: .Ma gandesc ca erau atentii la balizele cu zeci de km de plasa bagate din Simian pana in Gogosu' prin dunare.
Probabil atunci le-a fost atrasa atentia de cei 4 care pescuiau cu"cosuri artizanale de nuiele"
:lol: .
http://www.informatiadeseverin.ro/ids2/ ... ntier.html
:lol: :lol: :lol:
http://www.realitatea.net/patru-braconi ... 33294.html

termoviziune pe o baltoaca cu caras...si in spatele digului ,la 50m, sunt chiar acum plase din care se scot strapazani si cegute de 15-20 cm.
Bravo organu',bravos eroii :!:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 10 Mai 2011, 19:59

Sunt probleme pe care voi, cei de acolo, trebuie sa le sesizati. Eu as merge chiar mai departe decat tine, dar.... ma impiedica ”deontologia” profesionala. Daca vrei vorbim pe privat.
Referitor la ce a spus @danr.... O, Doamne!
Pai tu gandesti departe! Sa elibereze (in apa) pestii sub dimensiuni, sa pescuiasca sportiv, sa nu retina decat numarul maxim admis de pesti!?
Omule trezeste-te! Suntem in Romania. Aici toti se vaita ca nu au din ce trai si ca nu pot sa isi plateasca ratele la vila si la X5. Exagerez, unii au chiar si X3.
Sa va dau o tema de meditatie:
Conform legii pescuitului, celor sanctionati contravetional pentru incalcarea regulilor pescuitului ar trebui sa li se ridice acest drept pe o anumita perioada. ANPA nu a elaborat inca (si au trecut 3 ani de la aparitia OUG 23) o metodologie de aplicare.
Sa nu mai vorbesc de pescarii ”profesionisti” carora ar trebui sa li se ridice liceenta de pescuit si sa li se anuleze permisul. Sunt ”n” dosare penale finalizate cu amenda administrativa sau cu amenda penala in care nu s-a dispus si acesta sanctiune complementara. Am prins de trei ori pescar ”comercial” pescuind in prohibitie si .... este vicepresedinte al asociatiei de pescari profesionisti.
Domnilor, cinstea si onoarea isi au radacinile in educatie, e foarte adevarat, dar fara o legislatie ferma, fara o conducere ”neimplicata” aceasta educatie nu va da roade. Sa va reamintesc ca singurul fara de pacat si care a rezistat ispitelor este Isus Cristos!?
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Mai 2011, 07:02

pai eu asta spuneam ca nu numai ca nu ai cum sa aplici dar nu ai nici cu cine
asa sunt oamenii

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 11 Mai 2011, 09:47

danr scrie: a treia problema - noi ca populatie suntem departe de secolul asta, ma uit la muritorii de foame de pe la tara de peste tot sau de prin orase, jumate sunt fete de evul mediu care nu au depasit cu mult stadiul de maimuta
in aceeasi tara in acelasi prezent neandertalienii umbla printre oameni
s-ar putea sa fi jignit neandertalienii
si voi vreti sa-i educati sa elibereze subdimensionatii sau sa pescuiasca sportiv
ai lasat esentialul la sfarsit :)
pai cu asta s-a cam spus tot. tara asta e plina de ghiogari flamanzi. pana si UNII din militienii de frontiera ( si nu numai de frontiera) provin din aceasta specie. Si de cand le-a dat statu' o uniforma si un pistol, cred ca pot rasturna lumea....da PG-u?....unde-i PG-u ?

Tata a luat amenda la giurgiu ca n-a avut PG, si pe alti pescari din zona aia treceau simpaticii de militieni si-i salutau, ca deh...p-aia ii cunosteau, aveau voie...sau cred ca le-a vazut PG-ul prin buzunar si sunt eu carcotas.

Acum ca tot i-am criticat, sa zic ca mai sunt si oameni printre ei. Cei din zona Slobozia (de giurgiu ) , cam tot timpul au fost amabili si intelegatori. Acum nu stiu daca se aplica treaba cu "nu e padure fara uscaturi" sau mai degraba " nu e uscatura fara putina verdeata " :)
Fara pescuiala viata e pustiu

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 11 Mai 2011, 16:18

Salutare, eu sunt din Tulcea si dupa cum se stie aici politia de frontiera cam face legea. Asa cum se stie inca suntem in prohibitie, singurul peste pe care avem voie sa il fugarin in perioada asta fiind stiuca, bineinteles si aia numai cu artificiale. Asa ca ieri de dimineata ma armez cu cateva zeci de lingurite si shaduri, doua lansete in mana si o tai la pescuit pe canalaul Sireasa. Ajung in jur de 7:15, baietii din capul digului( politistii de frontiera) care au baraca fix acolo, ma trag in 5 secunde pe dreapta sa imi verifice actele. Toate bune si frumoase, "ciao pa", "fir intins", "rahat in traista" si plec mai departe. Trag masina pe dreapta cam la 50 m de la intrarea pe dig, imi scot lansetele si o intind la pescuit. Primul lanseu, un tzacanit anemic, intep ca un apucat si vine si prima captura. O frumusete de monofilament cu ochiuri de 8. Trag mai tare dar din pacate se rupe firul si las o lingurita acolo. Mai nervos din firea mea schimb tamburul cu firul de 10 livre cu cel de 25 cu care dau dupa salau prin cioate, olingura no name si incep sa pescuiesc setca. O agat bine si da-i si trage la mal in acelas timp stand cu occhii la baietzii ce slujesc in capul digului, ce isi intindeau gaturile mai ceva ca strutii catre mine. Scot setca si trag si restul pe mal eliberand cei 6 carasi pe care ii avea in ea. O fac gramada bag un batz in sa ma asigur ca propietaru nu mai intelege nimic din ea si plec mai departe. Nu apuc sa lansez de doua ori ca simt un harait pe linie, intep iar si surpriza, inca o frumusete de setca si bineinteles tot monofilament. Aceeasi poveste trag din nou de ea cand din spatele meu vad ca vine unul din politisti foarte hotarat la mine: " -Ce faci domnule? Lasa sculele omului in pace! Cu ochii cat cepele si mirat pana la Dumnezeu il intreb -Dar domnu politist, cum sa le las cand sunt mono, si in plus suntem in prohibitie? - Nu este treaba dumitale ce se intampla aici si daca nu te cari ti le bag pe gat imediat! Asa ca i-am lasat in plata lor si am plecat mai departe pt ca efectiv cei ce ar trebui sa aplice legea protejeaza infractorii si sa imi explice si mie cineva cum se poate bracona la 100 m de postul de politie fara a se face ceva in privinta asta?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 12 Mai 2011, 09:35

ti-a spus textual ca ti le baga pe gat ?
si nu l-ai f..ut in bot pe idiot ?

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 12 Mai 2011, 11:05

Ideea era ca ma salta cu tot cu ele ca si cum ar fi ale mele si am eu o vorba " cand un destept se cearta cu un prost ,lumea din jur nu prea face diferenta care-i desteptu si care prostul". Am cateva rude prin randul agentilor, care m-au sfatuit sa fac un pas inapoi in cazuri de genu, ca de facut rau sunt cei mai buni.

Cel putin am facut praf cele doua setci si spre surprinderea mea nu am mai pescuit altele. Deci, cu toate ca am facut eu pasul inapoi, scorul este eu 1- braconierii 0.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 12 Mai 2011, 11:15

am zis ca o sa-mi iau o camera discreta la pescuit , sa nu ratez vr-un drill, dar acum ma gandesc sa o folosesc si la altceva. Sa desconspir mizerabilii.
Fara pescuiala viata e pustiu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 12 Mai 2011, 11:32

de asta spuneam mai devreme ca singura solutie este asocierea intr-o forma juridica
mergeti mai multi, poze, filme, avocat, plangeri la parchet, informari la mass media, ii dati in judecata
e singura solutie

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 12 Mai 2011, 11:49

vindea cineva o pereche de ochelari cu camera incorporata, numai buna pt actiuni de genu. :lol:

Scrie răspuns