A.N.P.A. si tarifele de acces..

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Re: A.N.P.A. si tarifele de acces..

Mesaj de anem » 06 Mai 2013, 10:15

rcorbu scrie:
apsalba scrie: Va avertizez insa ca se pregatesc taxe usturatoare pentru acest pescuit recreativ.
Dupa cum am mai spus, tot pe acest site, in Italia un permis valabil un an pe toate raurile din tara, exceptand salmonidele, costa undeva la 35 Euro = 150 Ron suma care este oricum mai mica decat cea care se vehiculeaza pe la noi, adica ANPA = 30 + Cotizatie Asociatie = 50 Ron + daca vrei sa pescuiesti pe alte rauri ale altor asociatii, sa zicem tot 50 ron cam 130 Ron,
Iar acolo acel permis se obtine de la orice magazin de pescuit sau chiar chitanta de trezorerie constituie dovada platii taxei.

Cam asa ceva vreau eu de la noua lege pentru mine, ca pescar recreativ !
Am mai spus-o cel putin o data. Permisul de pescuit in Italia (pentru toate apele libere) costa 22,72 euro la care adaugi 1,1 euro (atata costa orice operatie pe care o faci prin tutungerii sau la posta) si iti rezulta un total de vreo 24 de euro. Pana in urma cu putin timp aveai nevoie si de permisul de pescuit efectiv, care trebuia sa il reinoiesti o data la 6 ani si te costa inca vreo 30 de euro in plus. Mai nou insa ai nevoie doar de dovada efectuarii platii.

Doar ca … una inseamna 24 de euro pentru omul de rand de aici si alta inseamna 24 de euro pentru omul de rand din romania. Pe langa comparatia asta as mai completa si faptul ca apele de aici sunt aproape imposibil de comparat cu apele din romania. si problema este ca situatia nu isi va reveni nici dupa ce permisul va fi 50de euro, pentru ca nimeni nu e interesat de bunastarea apelor ci doar de umplutul buzunarelor.

Toti sunt o apa si un pamant … ca vorbim de fane, agvps sau mai stiu eu ce alti hoti. Toti cauta doar osul de ros si pe nimeni nu intereseaza catusi de putin de starea apelor, lipsa aproape totala a pestilor din apa si faptul ca sunt de fapt mai multi braconieri decat pesti.

Fane, ti-am mai zis … esti doar un alt paduche ce nu stie cum sa isi umple buzunarele cu banii unor ignoranti, dar momentan (si de multi ani :lol: ) nu faci altceva decat sa trambitezi pe forumuri folosind doar verbe la viitor dar fara ABSOLUT nici o realizare.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 06 Mai 2013, 12:37

Si 24 euro/an pe toate raurile ti se pare mult in comparatie cu cat peste poate retine legal un pescar ?
Cred ca e o suma rezonabila.
Probabil ca 35 euro de care spune acel amic din Italia cuprinde si o taxa de urgenta.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 06 Mai 2013, 12:52

rcorbu scrie:Si 24 euro/an pe toate raurile ti se pare mult in comparatie cu cat peste poate retine legal un pescar ?
Cred ca e o suma rezonabila.
Probabil ca 35 euro de care spune acel amic din Italia cuprinde si o taxa de urgenta.
nu, nu mi se pare deloc mare suma pentru apele in care pescuiesc ... din contra, as spune ca este infima. daca ar fi de capul meu pescarii ce pescuiesc doar in regim No-Kill ar plati o taxa simbolica in timp ce cei dornici sa retina ar scoate din buzunar o suma frumusica …

pentru apele din Romania in schimb mi se pare jecmaneala curata sa platesti 1 milion pentru a pescui in niste conditii de iti vine sa urli, printre pet-uri si braconieri rareori mai iese si cate un pestisor. Pentru cee ce fac autoritatile pentru ape nu ar merita nici macar un leu.

Ps: nu exista taxa de urgenta, aici permisul ti-l faci in 2 minute … exista niste “facturi in alb” pe care trebuie doar sa le completezi si platesti la orice uficiu postal sau prin tutungerii suma de 22,72 euro. Controlorului trebuie sa ii prezinti cotorul de la factura aia si documentul de identitate.

Pps: Pentru persoanele non-rezidente permisul costa 8 euro si e valabil o luna de zile. In romania din pacate nici macar nu exista posibilitatea de a iti face permisul pentru o perioada mai scurta. Pentru a fi in legalitate eu in fiecare an imi fac permis de pescuit intreg si de fapt pescuiesc 3 zile in care prind 2 pestisori. chestia asta se pare ca nimeni nu o pomeneste ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 06 Mai 2013, 13:06

Chiar ca am sa scriu la ANPA sa mai vada cum e si in alte tari, ex. Italia si sa gandeasca mai bine la felul cum vor sa impina conditiile de pescuit recreativ
Si oricum prefer sa dau 23 euro la Stat decat sa-i dau la AGVPS care nu face nimic.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mai 2013, 13:44

Daca pana acum ati dat bani la AGVPSR, de ce nu i-ati intrebat si cum i-au cheltuit? Dupa lege, membri au dreptul sa stie ce s-a facut cu banii lor.
Sa nu credeti ca statul va face ceva cu ei. Aici este vorba de responsabilitate. Asociatiile au si ele rostul lor. Din pacate, spiritul distructiv al acestei natii este greu de invins. Parerea mea este ca natia asta duce lipsa de educatie si aici mai este mult de lucrat.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 06 Mai 2013, 13:50

Chiar anul acesta, inainte sa platesc cotizatia, am sa le cer planul de activitate pentru pescuit pe 2013 si Nu Plan = Nu cotizatie.
Si am sa le mai cer si dovada ca au ape in administrare stiind faptul ca registrul de la ANPA a fost anulat si sa vad daca asociatia a inaintat actele pentru noua evidenta.
Ceva ma face sa cred ca nu au asa ceva.

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 06 Mai 2013, 15:24

Bun fie cum vrei dumneata domnule Popescu nu ai treaba cu cei ce nu sunt membrii a unei asociatii de pescari recreativi/sportivi sau a unui club de pescari recreativi /sportivi ....dar spuneti-mi si mie de ce ar trebui legitimati de catre fedearatie membrii acestor asociatii ce nu participa la concursuri de nivel national ori international?
in lege este prevazut ca sportivi care trebuie legitimati de catre Federatia ce reprezinta acel sport sunt doar cei ce particpa la competiile de nivel national ori international /mondial pana si cei ce participa la concursuri locale si zonale nu au nevoie de legitimare de catre Federatie ci de autoriatea judeteana sau locala care nu este obligata sa fie afiliata federatiei ACELASI LUCRU SE INTAMPLA SI PENTRU AUTORIZATIILE DE ORGANIZARE A CONCURSURILOR,nu am nevoie de autorizatie federala pentru concurs zonal sau local......Cluburile care au sportivi care participa la astfel de competitii de nivele national sau intrernational au nevoie de afiliere la Federatie si cam atat .....deci multi pescari care sa va plateasca cotizatie nu ar mai ramane de aici si nevoia dv de a induce lumea in eroare ....incercand sa incartiruiti toate cluburile in federatie ca apoi sa legitimati toti membri acestora, bani de fituica ....doar bani bani bani....dar fara nici o nevoie de a da acei bani .......NICI UN PESCAR RECREATIV /SPORTIV NU ARE NEVOIE DE LEGITIMARE DE CATRE FEDERATIE DACA NU PARTICIPA LA CAMPIONATUL NATIONAL ,LA COMPETITII INTERNATIONALE SAU LA CAMPIONATUL MONDIAL

WBF
senior
senior

Mesaj de WBF » 06 Mai 2013, 16:16

Alo, flaushatu'
Nu te rezumi tu la topicele alea unde promiti concursuri si traznai?
Ca deja esti intins mai peste tot.
Asta pana zilele astea cand o sa-ti intre la loc.
Daca insisti patesti ca la crapari, o sa- ti iei jet si de aici.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mai 2013, 16:54

rapace scrie:Bun fie cum vrei dumneata domnule Popescu nu ai treaba cu cei ce nu sunt membrii a unei asociatii de pescari recreativi/sportivi sau a unui club de pescari recreativi /sportivi ....dar spuneti-mi si mie de ce ar trebui legitimati de catre fedearatie membrii acestor asociatii ce nu participa la concursuri de nivel national ori international?
in lege este prevazut ca sportivi care trebuie legitimati de catre Federatia ce reprezinta acel sport sunt doar cei ce particpa la competiile de nivel national ori international /mondial pana si cei ce participa la concursuri locale si zonale nu au nevoie de legitimare de catre Federatie ci de autoriatea judeteana sau locala care nu este obligata sa fie afiliata federatiei ACELASI LUCRU SE INTAMPLA SI PENTRU AUTORIZATIILE DE ORGANIZARE A CONCURSURILOR,nu am nevoie de autorizatie federala pentru concurs zonal sau local......Cluburile care au sportivi care participa la astfel de competitii de nivele national sau intrernational au nevoie de afiliere la Federatie si cam atat .....deci multi pescari care sa va plateasca cotizatie nu ar mai ramane de aici si nevoia dv de a induce lumea in eroare ....incercand sa incartiruiti toate cluburile in federatie ca apoi sa legitimati toti membri acestora, bani de fituica ....doar bani bani bani....dar fara nici o nevoie de a da acei bani .......NICI UN PESCAR RECREATIV /SPORTIV NU ARE NEVOIE DE LEGITIMARE DE CATRE FEDERATIE DACA NU PARTICIPA LA CAMPIONATUL NATIONAL ,LA COMPETITII INTERNATIONALE SAU LA CAMPIONATUL MONDIAL
Unde am spus eu ca trebuie legitimati toti pescarii sportivi? Federatia seste formata din cluburi sportive si asociatii judetene. Sportivii care participa la competitii locale sunt legitimati de catre asociatiile judetene. Dar in cazul in care echipele promoveaza de la judet la competitii nationale se legitimeaza de catre federatie.
WBF, spre deosebire de tine, eu am ce sa spun. Tu doar te dai cocos! In fapt esti un cocosel!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 06 Mai 2013, 17:21

Mai baieti..da de aia de la AJVPS-uri nu va luati, sau aia nu intra pe aici..de frica
Sau chiar voi sunteti de pe acolo ?
Hai care se mai da de gol ??? :mrgreen:

Scrie răspuns