Am mai spus-o cel putin o data. Permisul de pescuit in Italia (pentru toate apele libere) costa 22,72 euro la care adaugi 1,1 euro (atata costa orice operatie pe care o faci prin tutungerii sau la posta) si iti rezulta un total de vreo 24 de euro. Pana in urma cu putin timp aveai nevoie si de permisul de pescuit efectiv, care trebuia sa il reinoiesti o data la 6 ani si te costa inca vreo 30 de euro in plus. Mai nou insa ai nevoie doar de dovada efectuarii platii.rcorbu scrie:Dupa cum am mai spus, tot pe acest site, in Italia un permis valabil un an pe toate raurile din tara, exceptand salmonidele, costa undeva la 35 Euro = 150 Ron suma care este oricum mai mica decat cea care se vehiculeaza pe la noi, adica ANPA = 30 + Cotizatie Asociatie = 50 Ron + daca vrei sa pescuiesti pe alte rauri ale altor asociatii, sa zicem tot 50 ron cam 130 Ron,apsalba scrie: Va avertizez insa ca se pregatesc taxe usturatoare pentru acest pescuit recreativ.
Iar acolo acel permis se obtine de la orice magazin de pescuit sau chiar chitanta de trezorerie constituie dovada platii taxei.
Cam asa ceva vreau eu de la noua lege pentru mine, ca pescar recreativ !
Doar ca … una inseamna 24 de euro pentru omul de rand de aici si alta inseamna 24 de euro pentru omul de rand din romania. Pe langa comparatia asta as mai completa si faptul ca apele de aici sunt aproape imposibil de comparat cu apele din romania. si problema este ca situatia nu isi va reveni nici dupa ce permisul va fi 50de euro, pentru ca nimeni nu e interesat de bunastarea apelor ci doar de umplutul buzunarelor.
Toti sunt o apa si un pamant … ca vorbim de fane, agvps sau mai stiu eu ce alti hoti. Toti cauta doar osul de ros si pe nimeni nu intereseaza catusi de putin de starea apelor, lipsa aproape totala a pestilor din apa si faptul ca sunt de fapt mai multi braconieri decat pesti.
Fane, ti-am mai zis … esti doar un alt paduche ce nu stie cum sa isi umple buzunarele cu banii unor ignoranti, dar momentan (si de multi ani