A.N.P.A. si tarifele de acces..

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Re: A.N.P.A. si tarifele de acces..

Mesaj de apsalba » 05 Mai 2013, 13:47

jhonny scrie:"Vor constata trista realitate atunci cand comisiile federatiei le vor da licentele de functionare. "- citat din FFFF

In liga I este fix pepsi licentierea, sa vedeti la FFFF.

Catre toate cluburile de pescuit din tara-ATI PUS-O - va zic eu "ca doar federatia nu este condusa de oligofreni" !!!!!

Habar nu aveti ce va asteapta! :| :| :|
Nici nu stii cata dreptate ai!

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 05 Mai 2013, 14:35

Mai fanele nici nu stii cat de mic incepi sa fii!!!! :| :| :|

Ps. Faci si tu curat in curte, ca este numai gainat!!!! :|

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 05 Mai 2013, 14:36

Cu oligofrenii????????
Oricum TUUUU...NUUUUUU...APUCI!!!!! :|

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 05 Mai 2013, 14:41

"(necunoasterea lor nu te absolva de la incalcarea lor)"- de unde ai scoso si pe asta-"nu te absolva de RASPUNDERE" ma "avo....catelule" :| !!!!

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 05 Mai 2013, 15:10

Escule... Astazi este sarbatoare ori tu esti cumva pagan?
Nimeni nu-ti cere nici un serviciu dar tu vrei sa ni-l oferi, chiar nu pricepi ca esti penibil?
Da-i cu praf de mers!

rapace
senior
senior

Mesaj de rapace » 05 Mai 2013, 20:25

Pescuitul recreativ/sportiv în apele maritime şi continentale
Art. 23. – (1) Prin pescuit în scop recreativ/sportiv se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa sau cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, pe baza unui permis nominal eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. (1) La libera lor iniţiativă, pescarii se pot constitui în asociaţii de pescari sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi de reprezentare a acestora.
Daca imi arati si mie unde scrie in legea asta despre obligativitatea legitimarii unui pescar la infama cooperativa eu unul nu mai spun nimic ...sa nu imi spui despre cei ce participa la campionate nationale sau internationale si mondiale ....asta este alta ciorba..... tu vrei legitimarea la Federatie a tuturor pescarilor ce fac parte dintr-un club ,asociatie de pescari ,deci pe ce baza ?......stiu ca vrei bani pe hartie igienica dar uite ca nu se poate ......nu iti mai spun nimic oricum nimeni nu te baga in seama esti mult prea "mic" si oricum intelegi doar ce vrei tu din lege .........

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 05 Mai 2013, 21:26

Domnu Popescu, mai lasati-o ca nu prea merge !
Pescarii recreativi nu au nicio treaba cu o eventuala federatie de pescuit sportiv.
Initial au fost membrii in filiale AGVPS, pentru ca aceasta era singura organizare la nivel national care putea autoriza pescuitul recreativ in Romania.
Datorita intereselor pentru banii pescarilor, dupa 89 s-a tot incalcit legea incat a ajuns ceea ce avem acum.
Oricum nici AGVPS nu mai este o asociatie cu buget de la stat si reprezentanta a acestuia in domeniul pescuitului sportiv/recreativ, ci a devenit o asociatie privata care nu are dreptul sa mai gestioneze pescuitul recreativ din Romania.
La fel si Federatia dumneavoastra.
Oricum ANPA prin noul proiect de lege impune pescarilor recreativi asocierea la o singura asociatie ( AGVPS), dar cred ca in cazul unei chemari in instanta ANPA va pierde pentru ca impune viitorul administrator al pescuitului sportiv (AGVPS) iar pescarii recreativi nu au nevoie de CIS sau alte recunoasteri nationale sau internationale.
Desigur aici va fi meritul dumneavoastra deoarece nici unul dintre cei de pe forum nu va actiona in tribunal ANPA-ul, iar probabil Dv. o veti face.

Chiar sunt curios cat veti merge impotriva AGVPS, pana la dizolvarea acestuia ????
Deocamdata AGVPS - Federatie = 1 - 0

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mai 2013, 07:16

Incerc sa raspund sintetic, intrucat din ignoranta, rapace induce confuzii. Textul corect asa cum este el prin forma modificata a OUG 23/2008, este asa:
Art. 23
(1) Prin pescuit recreativ/sportiv se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa sau cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, pe baza unui permis nominal emis de către administratorul resurselor acvatice vii şi eliberat de acesta sau de asociaţiile de pescari sportivi, după caz.
Unde scrie ca trebuie sa te asociezi ca sa obtii un permis de pescuit? Nicaieri, si nici eu nu am sustinut vreodata ca esti obligat sa te asociezi. Ce am sustinut eu (si OUG 23/2008 precizeaza acest lucru) este ca permisul de pescuit trebuie eliberat de o asociatie de pescari sportivi legal constituita. Postez prevederea legala:
art. 2 OUG 23/2008
271. pescar sportiv - persoana fizică deţinătoare a unui permis de pescuit recreativ/sportiv, eliberat de asociaţiile de pescari sportivi legal constituite;
Rezulta fara dubii ca pescarul sportiv trebuie sa se adreseze unei asociatii legal constituite pentru a obtine un permis de pescuit sportiv. Termenul legal constituita face trimitere la legea sportului, intrucat doar aceasta institutie recunoaste si autorizeaza structurile sportive. Asta nu impune ca solicitantul sa fie membru al unei asociatii. Este drept ca asociatiile (abuzuiv) conditioneaza eliberarea permiselor de calitatea de membru, desi aceasta este doar cu numele.
Ce nu intelege multa lume este un lucru capital. Legea nu face nici o referire la pescarul obisnuit, care vrea sa pescuiasca pentru relaxare si agrement, fara a fi cuprins intr-un sistem organizat. El este abandonat, desi la discutarea in comisii a Legii nr. 317/2009 privind aprobarea OUG 23/2008, personal am cerut sa se precizeze acest lucru si sa se faca distinctia intre pescarul sportiv si cel care pescuieste de placere. Sper ca la actuala propunere de modificare a Legii acest lucru sa fie clar stipulat. Va avertizez insa ca se pregatesc taxe usturatoare pentru acest pescuit recreativ.
Va garantez ca referirile la AGVPSR asa cum sunt ele vehiculate, nu vor aparea in textul legii, decat daca se incalca o decizie a Curtii constitutionale si acest lucru se stie deja de catre minister.
PS Nu credeti ca si pescarii au partea lor de vina in aceasta situatie? Priviti atitudinea unora dintre ei la noutatea (zic eu normalitatea) care trebuie sa existe in pescuitul sportiv.
PPS Nu cred ca scorul este 1-0 pentru AGVPSR. Ce am obtinut, este o decizie a ICCJ prin care AGVPSR este desemnata reprezentanta a vanatorilor, nu si a pescarilor sportivi. Ziceti ca AGVPSR nu primeste bani de la stat? In 2006 a primit 32 miliarde lei vechi despagubiri pentru gripa aviara. Probabil gripa a afectat si pestii. :lol: :lol: :lol: :lol:
Si aveti dreptate. Voi merge impotriva AGVPSR pana la capat. Deja pentru mine nu mai are secrete si cu ultimele documente pe care le-am obtinut, pot proba o infractiune. AGVPSR s-a declarat la CIPS federatie sportiva nationala, fara a avea aceasta calitate.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 06 Mai 2013, 07:46

apsalba scrie: Va avertizez insa ca se pregatesc taxe usturatoare pentru acest pescuit recreativ.
Dupa cum am mai spus, tot pe acest site, in Italia un permis valabil un an pe toate raurile din tara, exceptand salmonidele, costa undeva la 35 Euro = 150 Ron suma care este oricum mai mica decat cea care se vehiculeaza pe la noi, adica ANPA = 30 + Cotizatie Asociatie = 50 Ron + daca vrei sa pescuiesti pe alte rauri ale altor asociatii, sa zicem tot 50 ron cam 130 Ron,
Iar acolo acel permis se obtine de la orice magazin de pescuit sau chiar chitanta de trezorerie constituie dovada platii taxei.

Cam asa ceva vreau eu de la noua lege pentru mine, ca pescar recreativ !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mai 2013, 08:03

Suntem pe aceeasi lungime de unda. Este singura modalitate de a transforma pescuitul sportiv din afacere in sport. Trebuie si pescarii sa priceapa faptul ca pescuitul sportiv este un drept al lor, nu sa se complaca in postura de slugi. Nu stiu daca ai observat, dar majoritatea criticilor mei, au legatura cu AGVPSR. Diferenta esentiala intre AGVPSR si federatie este una esentiala; ei din asta traiesc ( si traiesc al dracului de bine). Elocvent in acest sens este salariul pe care acesti asa zisi reprezentanti ai pescuitului sportiv il incaseaza. De departe era presedintele de la AJVPS Dolj, care avea un salariu de 264 milioane de lei pe luna!

Scrie răspuns