A inceput eliberarea permiselor de pescuit pe 2009
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Haha, corect! Vezi Ion Antonescu, Vlad Tepes, Ion Voda Cel Cumplit, Ceausescu etc. Toti au sfarsit la 3 metri sub pamant mai devreme decat daca stateau in banca lor!pensionaru scrie:apsalba a scris: Va promit eu ca de acum incolo legea se va respecta si disciplina .......va fi instituita, nu doar in ceea ce priveste pescuitul sportiv ci si in ceea ce priveste respectarea conditiilor de mediu. Odata si odata se va face ordine si in acest sector.
Asta sa le-o spui braconierilor nu noua celor de pe forum. Vezi ca cei ce vor sa faca ordine in tara asta sfarsesc prost.

Am si eu o curiozitate : Cati membrii cotizanti are APS Alba in 2009?
Nu pentru ca as tine eu evidenta, dar as vrea sa fac un calcul.
Membru / viteza de curatare a malului unui rau / 8 ore timp de lucru X 2 (ca de fiecare rau are doua maluri poluate),
nu de altceva dar ar fi interesant de stiut membrii aia cand mai pescuiesc sau cate milenii vor mai trece pana cand Romania va avea ape cu adevarat curate. Si nu uita APS Alba ca panourile amplasate pe Aries pentru ”constientizarea populatiei locale” au fost si ramas frectie la piciorul lemn, in plus ar mai trebui verificate pentru ca au fost vandalizate. Efectul=O. Din banii cui ?
PS: Pentru o actiune de ecologizare, chiar daca nu mai sunt membru al asociatiei, anuntati-ma si vin sigur cu o singura conditie ”VENITI CU TOT EFECTIVUL !”
Nu pentru ca as tine eu evidenta, dar as vrea sa fac un calcul.
Membru / viteza de curatare a malului unui rau / 8 ore timp de lucru X 2 (ca de fiecare rau are doua maluri poluate),
nu de altceva dar ar fi interesant de stiut membrii aia cand mai pescuiesc sau cate milenii vor mai trece pana cand Romania va avea ape cu adevarat curate. Si nu uita APS Alba ca panourile amplasate pe Aries pentru ”constientizarea populatiei locale” au fost si ramas frectie la piciorul lemn, in plus ar mai trebui verificate pentru ca au fost vandalizate. Efectul=O. Din banii cui ?
PS: Pentru o actiune de ecologizare, chiar daca nu mai sunt membru al asociatiei, anuntati-ma si vin sigur cu o singura conditie ”VENITI CU TOT EFECTIVUL !”
-
- junior
Este clar ca ANPA nu are efective de personal, cu care sa poata face controlul piscicol. De aceea o sa fie ca si pana acum, controalele vor fi facute de catre jandarmi si politisti; pot sa faca si AJPS-urile controale dar coordonate de catre ANPA.pescardeclean scrie:Nu stiu care e treaba cu acreditarile, dar asociatiile de pescari ar trebui sa aiba drept de control. parerea mea ca ANPA nu are efectivele necesare sa acopere apele dintr-o zona. Jandarmeria de capul ei nu va face niciodata controale, iar politistii ....![]()
nu vi s-ar parea corect ca asociatiile oricare ar fi acestea, ca se numesc AJVPS-uri sau APS sa poata sa faca controale in limitele legii in zonele lor de competenta?
Ceea ce trebuie spus este ca daca avem la noi permisul de pescuit emis de ANPA, nu conteaza cine face controlul - suntem cu acte in regula (pe ape naturale).

albanezule,apsalba scrie:...... Ce este pescarul? Orice cetatean care solicicta un permis de pescuit? Aceasta omisiune din OUG 23/2008 a fost rezolvata prin modificarile aduse ordonantei de urgenta prin textul legii de aprobare a ei. Sunt sigur ca v-ar conveni sa fie toata legislatia un clar obscur pentru a va putea face de cap pe apele publice. Nu o sa aveti aceasta sansa, asociatiile dobandind prin textul legii si drept de inspectie si control pe zonele lor de competenta. Va promit eu ca de acum incolo legea se va respecta si disciplina pe apele publice va fi instituita, nu doar in ceea ce priveste pescuitul sportiv ci si in ceea ce priveste respectarea conditiilor de mediu. Odata si odata se va face ordine si in acest sector.
PS RNP n u va mai primi niciodata ape, cel putin cat suntem in UE.
inainte de a trece la amenintari contra pescarilor cu undita,daca tot esti atat de tenace si vrei sa faci disciplina pe apele publice,urcati curul de birocrat in masina si vino la Valcea.
nu uita sa aduci cu tine si pe cei cu drept de inspectie din partea fnpsr,anpa si eu va duc la toate locatiile de pescuit unde se braconeaza la greu (dar stii asta foarte bine

mergem si la pescarii comerciali,aia autorizati de anpa care au permise de pescuit comercial la pret de pescuit sportiv si care raporteaza la o plasuire mai putin peste prins decat un pescar bun cu undita.
apropo,nu te-am auzit comentand nimic de cuantumul taxei acelui permis de pescuit comercial,sau nu te intereseaza,tu ai treaba doar cu astia sportivii,spaima apelor.

daca voi,cei tespe apostoli reusiti sa goniti de pe balta un singur braconier,eu imi retrag toate cuvintele de critica la adresa ta si imi pun si cenusa in cap,dar pana atuncea,pana vei dovedi ca se intampla asa ceva cu adevaratii braconieri am rugamintea sa te calmezi putin si sa respiri usor si adanc fiindca atata ura si venin ce razbate din vorbele tale la adresa pescarilor unditari si in special spinangii nu am mai vazut pana acuma.
ce draqu ti-au facut pescarii astia??
de ce ii urasti atata??
cat priveste dreptul de inspectie dobandit (sper sa nu) prin lege de catre asociatii si personalul lor,eu unul cred ca trebuie evitate abuzurile prin insotirea permanenta a celor desemnati sa controleze de catre un reprezentat al politiei sau jandarmeriei.
nu de alta,dar cu un calculator si o imprimanta fac orice tip de legitimatie,asa ca in ochii mei un nenea care vine si imi flutura un carton cu o stampila pe el,nu reprezinta nimic,dar daca vine insotit de un om al legii imbracat in uniforma si care stie sa si vorbeasca frumos si adecvat,e alta treaba.

cei care tot sustin faptul ca anpa nu are personal si puterea de a controla si coordona activitatea de pescuit,ii rog sa isi puna si intrebarea de ce trebuie sa mai existe o astfel de institutie care se dovedeste a nu fi in stare de nimic??
ahhh,uitasem este in stare sa incaseze salarii de bugetari si sa emita aberatii sub indrumarea fatisa a celor care au interese in acest sector:evil: .
eu pana acuma am invatat ceva din practica la sectorul privat,esti bun continui,nu esti bun,te dai la o parte sau esti dat afara si vine altul competent sa duca la capat munca pt care ai fost platit.
De ce ma chemi pe mine la Valcea si nu faci tu ce ma pui pe mine sa fac? Din cate stiu, eu am anulat in numele FNPSR autorizatiile de acvacultura date de gigi tovarasului Antonescu. Mi-am pus respectiva parte a corpului pe care o invoci in respectiva masina si m-am deplasat la Valcea unde am avut o emisiune tv life de 1,5 ore prin care am deschis, zic eu, ochii pescarilor sportivi valceni. De ce nu o faci si tu? Pe acest forum unde semnezi sub pseudonim nu ai nici o eficienta. Productiile tale literare nu tin loc actiune. Faptul de a invoca tot timpul statul si autoritatile lui (stiind ca nu sunt in stare sa controleze fenomenul, ba chiar sunt implicate in el) nu face altceva decat sa-ti dovedeasca impotenta si sa-ti descopere frustrarile. Asta e.
De acord ca ANPA este ineficienta. Ce pui in loc?
PS Nu urasc pescarii sportivi. Ma ingrijoreaza pasivitatea lor.
De acord ca ANPA este ineficienta. Ce pui in loc?
PS Nu urasc pescarii sportivi. Ma ingrijoreaza pasivitatea lor.
Tin sa va aduc la cunostinta domnule apsalba ca un consatean potent de-al meu, crescator de oi, n-a invocat tot timpul statul si autoritatile lui si acuma cica ii pune masa maine o closca pe oua. Cand o scoate pui il scoate si pa el.Faptul de a invoca tot timpul statul si autoritatile lui (stiind ca nu sunt in stare sa controleze fenomenul, ba chiar sunt implicate in el) nu face altceva decat sa-ti dovedeasca impotenta si sa-ti descopere frustrarile.
Mie-mi place-n Delta!
apsalba
de ce te tot chinui sa preiei sarcinile statului ? esti chiar asa de filantrop ? vreiu tu sa faci munca pentru care statul este platit ?
Nu mai bine decat sa-ti irosesti energia pe aici ai depune efort ca sa obligi statul sa-si faca treaba pentru care este platit ...
... aaaa am uitat ca marile averi post brambureala din decembrie au fost facute din afaceri cu statul ... poate de asta vrei tu asa de mult sa degrevezi statul de sarcini si sa le preiei tu ...
de ce trebuie sa pui ceva in loc ? ca sa se dovedesca in timp la fel de ineficient ?De acord ca ANPA este ineficienta. Ce pui in loc?
de ce te tot chinui sa preiei sarcinile statului ? esti chiar asa de filantrop ? vreiu tu sa faci munca pentru care statul este platit ?
Nu mai bine decat sa-ti irosesti energia pe aici ai depune efort ca sa obligi statul sa-si faca treaba pentru care este platit ...
... aaaa am uitat ca marile averi post brambureala din decembrie au fost facute din afaceri cu statul ... poate de asta vrei tu asa de mult sa degrevezi statul de sarcini si sa le preiei tu ...
S'altare și bunăstare !