Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
stelica
- junior

-
-
gabi androne
- junior

Pentru a avea drept de inspectie si control pe zonele lor de competenta asociatiile nu ar trebui sa aiba si niste acreditari? Cine le da acest drept? Cine va aplica legea, nea Gogu paznicul dupa ce a tras o sticla de votca sa isi faca curaj?
-
pescardeclean
- utilizator constant

Nu stiu care e treaba cu acreditarile, dar asociatiile de pescari ar trebui sa aiba drept de control. parerea mea ca ANPA nu are efectivele necesare sa acopere apele dintr-o zona. Jandarmeria de capul ei nu va face niciodata controale, iar politistii ....
nu vi s-ar parea corect ca asociatiile oricare ar fi acestea, ca se numesc AJVPS-uri sau APS sa poata sa faca controale in limitele legii in zonele lor de competenta?
-
pensionaru
- veteran

-
Problema unor sefi de aps-uri si ajvps-uri in conditiile actuale e ca le curge cascavalul printre dejete. Unii au luat-o rau in barba cu permisele emise de anpa.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
-
pensionaru
- veteran

-
pescardeclean scrie:Nu stiu care e treaba cu acreditarile, dar asociatiile de pescari ar trebui sa aiba drept de control. parerea mea ca ANPA nu are efectivele necesare sa acopere apele dintr-o zona. Jandarmeria de capul ei nu va face niciodata controale, iar politistii ....
nu vi s-ar parea corect ca asociatiile oricare ar fi acestea, ca se numesc AJVPS-uri sau APS sa poata sa faca controale in limitele legii in zonele lor de competenta?
Ce controale sa faca paznicii ajvps? Pai aia sunt cei mai mari braconieri.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
-
pescardeclean
- utilizator constant

Faptul ca si ei braconeaza este o problema, dar eu vorbeam de dreptul asociatiilor de a face controale. Nu pot sa cred ca ANPA are posibilitatea sa acopere toata zona de competenta. Practic este dificil si pentru asociatii sa faca lucrul acesta.
Dupa parerea mea, dreptul de controale ar trebui sa le revina lor, iar ele la randul lor ar putea fi supravegheate si sanctionate la randul lor de catre ANPA. Nu vi s-ar parea mai normal asa decat sa poata controla fiecare si nimeni sa nu-i controleze pe controlori?
-
MihaiV
- Moderator

pescardeclean scrie:
Ce inseamna "competenta"? Cine stabileste ca asociatia e competenta?
-
pescardeclean
- utilizator constant

Prin competenta poti intelege zona in care se ocupa de ape, de populari, de curatenia malurilor, etc. Altfel spus zona in care prezenta unei asociatii se face simtita intr-un mod pozitiv pentru mine pescarul.
Sau zona care i-ar fi arondata de catre o institutie cum ar fi ANPA.
Fara a presupune ca zonele nu se pot intersecta sau suprapune!

-
gabi androne
- junior

Pot face cate controale vor, dar insotiti de jandarmi sau politisti. Am vazut destui smecheri care se dau drept paznici ca sa faca bani de un pachet de tigari. Iar in ceea ce priveste "zonele de competenta" astept si eu cu interes ziua cand o sa vad o populare facuta pe Arges, Neajlov, Ialomita

-
MARIUS POPA
- veteran

multi nu stiu cine au drept de control si sunt luati la bani marunti.
va rog sa expuneti cine are drept de control, si ce acte trebuie sa aiba cu ei, sa ne dam seama ca nu mint!
eu stiu de jandarmi, politisti insotiti de inspectori piscicoli, nu am intalmit multe controale, desi vreau sa vad cat mai multe.
domnu apsalba, trimite efective pe la lancram, ca-si fac de cap pescarii cu plutele lor de stiuca, 5 pescari (4-5 bete) cu unditie din 10 in 10 m, iar eu care vin cu un bat de spin, nu am loc de ei,
daca ziceti ca va ocupati de aceea balta, retineau marlite sub 40cm!
multumesc!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.