Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Ioan S.
- veteran

miky scrie:eu am deja proiecte de finantare intocminte, in mintea mea deocamdata, chiar luna viitoare cred ca voi depune vreo 20 (nu spun unde ) in valoare de vreo 2000000 euro fiecare, pentru popularea cu taimeni mongolezi si somoni chinok a catorva paraie din judet si din alte locatii prin tara... de asemenea am in plan sa amenajez o pista de concurs pe paraiasul din parcul "Sub Arini", pentru pescarii sibieni, chiar vizavi de "complexul sportiv" "Bolta Rece"
in timp ce tu te duci la pescuit, eu, lucrez la un nou proiect de lege a pescuitului, la care voi introduce cateva amendamente ce nu te vor bucura deloc, si fac strategii ca sa evit golirea apelor de peste de catre unii ca tine, care nu le mai ajunge si au inceput sa dea la orice, spin, fly, etc, cred ca nici ei nu mai stiu clar la ce, numa' sa prinda... au trecut vremurile in care totul era la voia intamplarii, pe mana amatorilor de chilipiruri... in ciuda rauvoitorilor, eu stiu ce mi-am propus, si fac ceva, spre deosebire de tine si alti bagatori de seama de pe aici, ... nu stau cu mainile in san
Barvo frate, asa te vreau !
Si ca sa cream cadrul legal ... iti propun sa ne constituim intr-o mega-federatie ... tu si altii cu idei si proiecte va faceti federatii pe bazine (higroscopice

) ... sa punem noi monopol pe distributia permiselor de pescuit. Gasim si vreun jurist (oportunist

) si declansam si un proces sa desfiintam concurenta (indiferent daca este ea AGV sau FNAPS

) !
Si inca un lucru ... nu mai vorbim pe forum (nici macar pe ale noastre

) despre matrapazlicurile pe care le punem la cale ... ca ne-am saturat de circotasi !

-
lucky_51
- veteran

Nu mai poti afla nimic de la cei ce se intituleaza conducatori de asociatii. Sau vazut cu sacii in caruta si acum se dau mari in nestiinta. Intrebi de permise si dau vina pe ANPA. Ce vina numai ei o stiu pentruca ANPA distribuie permise conform legii. Asociatiile se pare ca au alta lege sau nu mai au banii destinati permiselor. Spuneti ca nu e asa domnilor conducatori de asociatii sau va e teama ca va ridicati membrii in cap. Daca intradevar ANPA este de vina poate ne spuneti cauza fara HG si OG-uri de neinteles pentru pescarul de rand din cadrul asociatiilor dumneavoastra.
Nu va inghesuiti toti odata, unul poate raspunde pentru toti !
Multumesc anticipat !
-
apsalba
- veteran

Nu am vazut pe nimeni sa se intrebe de ce ordinul privind pescuitul sportiv se intituleaza Ordin privind conditiile de practicare a pescuitului sportiv si nu se numeste pur si simplu Ordin privind practicarea pescuitului recreativ sportiv. Motivul este foarte simplu; ANPA nu are nici o treaba cu pescuitul recreativ sportiv, cu exceptia stabilirii unor regului cu privire la practicarea acestuia (vezi HG 1194/2008, art. 8 lit.c). Faptul ca prin HG 1060/2008 s-au introdus niste prevederi care exced textului OUG 23/2008, a pus ANPA in situatia din anul 2008 si 2009 privind eliberarea permiselor de pescuit sportiv. Aceste neconcordante privind taxa pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ sportiv si valoarea efectiva a permisului au fost rezolvate prin noul text de lege. Dorinta celor 300 de petitionari care au bombardat ministrul agriculturii a fost respectata. Nu vor mai fi obligati sa fie membri ai unei asociatii pentru a poseda un permis de pescuit. Acest permis va fi eliberat in schimb de asociatii care in acest fel isi vor putea finanta obiectivele din statute. Ce ramane autoritatilor statului este sa verifice daca asociatiile isi indeplinesc aceste obligatii asumate benevol si sa purceada la retragerea autorizatiilor celor care sunt doar chioscuri de vandut permise. S-a rezolvat in acest fel si problema celor care erau membri doar cu numele intr-o anumita asociatie si finantarea celor care prin activitatea lor vor sa faca ceva concret pentru resursa acvatica vie pentru care statul nu a facut si nici nu va face vreodata ceva.
PS ANPA nu distribuie permisele in conditiile legii. Concret, care sunt conditiile de autorizare ale pescarilor sportivi? Simpla solicitare a unui permis?
-
Fario_nebunu
- veteran

apsalba scrie:
PS ANPA nu distribuie permisele in conditiile legii. Concret, care sunt conditiile de autorizare ale pescarilor sportivi? Simpla solicitare a unui permis?
Tovarase, cred ca ai o problema personala si vrei sa o defulezi aici pe site! Ba chiar in conditiile legii le distribuie si da, ajunge ca pescarul sa solicite permisul, sa plateasca si sa aiba si actele necesare.
Doar nu vrei sa fim ca in Germania unde se da examen ca sa iei permis de pescuit cam cum dam aici pentru conducerea masinii! Ajunge, avem permisul asta de ape publice, restul sunt facultative - cine merge pe balti private, pe ape care in viitor vor fi concesionate unor asociatii pescaresti etc.
Mai interesant e ca si RNP, chiar daca va primi unele ape de munte va trebui sa elibereze permise (autorizatii) insotite de permis ANPA, altfel nu vor fi in regula. Din cate stiu, ANPA deja a avertizat RNP ca nu mai ajunge sa taie chitante de o zi, o saptamana, permise de 1 an etc fara a avea si cartonasul ANPA aferent.
-
gabi androne
- junior

apsalba scrie:
Sa fim seriosi! Pana acum era obligatoriu examenul pentru obtinerea permisului dar a auzit cineva de un solicitant care sa fi picat examenul de pescar sportiv? Cel mai simplu ar fi ca la eliberarea permisului sa fie inmanata si o brosura cu caracteristicile speciior de pesti, dimensiuni legale, perioade de prohibitie etc. Cu totii suntem obligati sa cunoastem si sa respectam legile (in general) si faptul ca nu le cunoastem nu ne scuteste de consecinte.
-
Fario_nebunu
- veteran

gabi androne scrie:
Sa fim seriosi! Pana acum era obligatoriu examenul pentru obtinerea permisului dar a auzit cineva de un solicitant care sa fi picat examenul de pescar sportiv? Cel mai simplu ar fi ca la eliberarea permisului sa fie inmanata si o brosura cu caracteristicile speciior de pesti, dimensiuni legale, perioade de prohibitie etc. Cu totii suntem obligati sa cunoastem si sa respectam legile (in general) si faptul ca nu le cunoastem nu ne scuteste de consecinte.
Gabi, unde ai auzit de examen pentru permis de pescuit in Romania? In viata mea nu am prins de veste despre asa ceva, cel putin nu in Romania. Cat despre ANPA ar fi fost bine cum zici sa distribuie si acel ghid al pestilior si al legilor aferente. Si sa posteze naibii odata pe site lista apelor unde avem voie sa mergem cu permisul lor.
-
gabi androne
- junior

Acum 2 ani mi-am facut permis la o asociatie din Giurgiu si functionarul de acolo mi-a dat si un chestionar sa-l completez. Poate era doar o regula a lor

. Credeam ca toate asociatiile procedeaza la fel. E adevarat ca in alti ani cand luam permis de la AGVPS nu mi s-a cerut asa ceva.
-
alexis
- utilizator constant

SI inainte RNP dadea autorizatie numai daca aveai permisul vizat pe apele de munte.Bine ca ei nu aplicau acest lucru pentru ca erau oameni putini care mai mergeau la pescuit in apele lor si nu mai cereau acest lucru,dar pe autorizatie ti se preciza ca daca vine control trebuia sa prezinti si permisul vizat .
-
apsalba
- veteran

Fario_nebunu scrie:apsalba scrie:
Tovarase, cred ca ai o problema personala si vrei sa o defulezi aici pe site! Ba chiar in conditiile legii le distribuie si da, ajunge ca pescarul sa solicite permisul, sa plateasca si sa aiba si actele necesare.
Doar nu vrei sa fim ca in Germania unde se da examen ca sa iei permis de pescuit cam cum dam aici pentru conducerea masinii! Ajunge, avem permisul asta de ape publice, restul sunt facultative - cine merge pe balti private, pe ape care in viitor vor fi concesionate unor asociatii pescaresti etc.
Mai interesant e ca si RNP, chiar daca va primi unele ape de munte va trebui sa elibereze permise (autorizatii) insotite de permis ANPA, altfel nu vor fi in regula. Din cate stiu, ANPA deja a avertizat RNP ca nu mai ajunge sa taie chitante de o zi, o saptamana, permise de 1 an etc fara a avea si cartonasul ANPA aferent.
Apelativul de tovaras s-ar putea sa devina de actualitate, in conditiile actuale.

. Vad ca folosesti cu sarg notiunea de pescar. Ce este pescarul? Orice cetatean care solicicta un permis de pescuit? Aceasta omisiune din OUG 23/2008 a fost rezolvata prin modificarile aduse ordonantei de urgenta prin textul legii de aprobare a ei. Sunt sigur ca v-ar conveni sa fie toata legislatia un clar obscur pentru a va putea face de cap pe apele publice. Nu o sa aveti aceasta sansa, asociatiile dobandind prin textul legii si drept de inspectie si control pe zonele lor de competenta. Va promit eu ca de acum incolo legea se va respecta si disciplina pe apele publice va fi instituita, nu doar in ceea ce priveste pescuitul sportiv ci si in ceea ce priveste respectarea conditiilor de mediu. Odata si odata se va face ordine si in acest sector.
PS RNP n u va mai primi niciodata ape, cel putin cat suntem in UE.
-
pensionaru
- veteran

-
apsalba a scris:
Sunt sigur ca v-ar conveni sa fie toata legislatia un clar obscur pentru a va putea face de cap pe apele publice. Nu o sa aveti aceasta sansa, asociatiile dobandind prin textul legii si drept de inspectie si control pe zonele lor de competenta. Va promit eu ca de acum incolo legea se va respecta si disciplina pe apele publice va fi instituita, nu doar in ceea ce priveste pescuitul sportiv ci si in ceea ce priveste respectarea conditiilor de mediu. Odata si odata se va face ordine si in acest sector.
Asta sa le-o spui braconierilor nu noua celor de pe forum. Vezi ca cei ce vor sa faca ordine in tara asta sfarsesc prost.

"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"