E,acum putem discuta la obiect:
Caz 1. Leba da o singura gherla in 3 manse. Mai mult, in mansa a doua prinde una din cele cateva (4-5) stiuci luate in concurs, basca vreo 3 bibani. Rezultatul? TERMINA IN CLASAMENTUL GENERAL SUB TONI F., CARE NU A PARTICIPAT DELOC!!!
Cum se poate asa ceva? Pai simplu, seria lui Leba (din care am facut si eu parte) a avut mai multi concurenti decat seria lui Toni. Toni a adunat 3 locuri 17, si, cu un total de 51, s-a clasat peste Leba, care a adunat locuri de 18 si de 19.
Evident, cel mai slab concurent din seria lui Toni, care totusi a luat macar un peste in fiecare mansa, l-a survolat pe Leba in clasamentul general.
Caz 2. Din cate am inteles, (corectati-ma daca gresesc) capii de serie nu se aleg dupa clasamentul final din sezonul trecut, ci duopa clasamentul provizoriu din sezonul in desfasurare. Mai spre finalul campionatului nu cred ca e o problema, dar a face capi de serie in al doilea concurs din sezon dupa rezultatele unui singur concurs mi se pare o eroare grava.
Caz 3 (nu tine de regulament, ci de aspectele practice de organizare):
Faptul ca un concurent centralizeaza rezultatele lasa locul unor manevre imposibil de controlat.
SA SE INTELEAGA FOARTE CLAR CA NU ESTE O ACUZATIE LA ADRESA CELUI CARE FACE ACUM ACEASTA MUNCA, TOT CE AM VERIFICAT ERA 100% CORECT . In plus, omul a muncit foarte mult, pe timpul si nervii sai.
Dar SINGURA varianta corecta este ca toata centralizarea rezultatelor, de la adunarea fiselor pana la elaborarea clasamentului final, sa fie facuta de corpul de arbitri.