Sistemul competitional din turneul AvP: erori de regulament

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Gerula
veteran
veteran

Sistemul competitional din turneul AvP: erori de regulament

Mesaj de Gerula » 08 Sep 2008, 23:11

Acum doi ani imi spuneau cativa concurenti, in mod partial justificat, ca ar trebui sa critic doar dupa ce particip. Spun partial justificat, pentru ca, la doi ani distanta, a ajuns lumea sa-mi dea dreptate apropo de cateva lucruri pe care le sustineam atunci (Ovidiu 14, recunosti? :lol: )

E,acum putem discuta la obiect:

Caz 1. Leba da o singura gherla in 3 manse. Mai mult, in mansa a doua prinde una din cele cateva (4-5) stiuci luate in concurs, basca vreo 3 bibani. Rezultatul? TERMINA IN CLASAMENTUL GENERAL SUB TONI F., CARE NU A PARTICIPAT DELOC!!!

Cum se poate asa ceva? Pai simplu, seria lui Leba (din care am facut si eu parte) a avut mai multi concurenti decat seria lui Toni. Toni a adunat 3 locuri 17, si, cu un total de 51, s-a clasat peste Leba, care a adunat locuri de 18 si de 19.

Evident, cel mai slab concurent din seria lui Toni, care totusi a luat macar un peste in fiecare mansa, l-a survolat pe Leba in clasamentul general.

Caz 2. Din cate am inteles, (corectati-ma daca gresesc) capii de serie nu se aleg dupa clasamentul final din sezonul trecut, ci duopa clasamentul provizoriu din sezonul in desfasurare. Mai spre finalul campionatului nu cred ca e o problema, dar a face capi de serie in al doilea concurs din sezon dupa rezultatele unui singur concurs mi se pare o eroare grava.

Caz 3 (nu tine de regulament, ci de aspectele practice de organizare):

Faptul ca un concurent centralizeaza rezultatele lasa locul unor manevre imposibil de controlat.

SA SE INTELEAGA FOARTE CLAR CA NU ESTE O ACUZATIE LA ADRESA CELUI CARE FACE ACUM ACEASTA MUNCA, TOT CE AM VERIFICAT ERA 100% CORECT . In plus, omul a muncit foarte mult, pe timpul si nervii sai.

Dar SINGURA varianta corecta este ca toata centralizarea rezultatelor, de la adunarea fiselor pana la elaborarea clasamentului final, sa fie facuta de corpul de arbitri.
Cu lacrimi Bastus!

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 09 Sep 2008, 09:57

gerula, trebuie sa-ti spun ca arbitrii inca nu au viteza unor concurenti pe computer, iar cine se ofera sa o faca nu au nici o alternativa de manevra, caci io-ar prinde fiecare uin parte.
te rog nu-l mai suci, are si puncte slabe, dar pana o sa se ajunga la stadiul de sport precum baschetrul, macar, e ok si asa.
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 09 Sep 2008, 09:59

mda, la chestia asta sunt de acord cu gerula ....

este mai mult decat hilar sa trebuiasca sa plec (din motive personale) de vineri inapoi la bucuresti si sa ratez concursul, si cu toate astea sa ma clasez la " masa verde" peste cineva care a concurat, si mai mult a si prins peste ....

mi se pare o eroare regretabila a sistemului de punctare....

albatrin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de albatrin » 09 Sep 2008, 10:23

terrybill scrie:gerula, trebuie sa-ti spun ca arbitrii inca nu au viteza unor concurenti pe computer, iar cine se ofera sa o faca nu au nici o alternativa de manevra, caci io-ar prinde fiecare uin parte.
te rog nu-l mai suci, are si puncte slabe, dar pana o sa se ajunga la stadiul de sport precum baschetrul, macar, e ok si asa.
Este interesant de unde cunoaşteţi viteza de lucru a arbitrilor pe computer. Probabil din deducţie, văzându-i mai "copţi" aţi presupus "că nu le au computeru'". Vă asigur că vă înşeală. :shock: :shock: :shock:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 09 Sep 2008, 15:15

Sunt doua modificari care ar trebui facute urgent, pentru a nu lasa loc de discutii, banuieli etc:

1. Adunarea fiselor, calcularea punctajelor si prezentarea clasamentelor (intermediare si final) sa fie facute exclusiv de catre corpul de arbitri.

2. Tragerea la sorti a grupelor sa fie facuta public, de fata cu concurentii, cu ocazia sedintei tehnice.

Am fost uluit sa constat totala lipsa de transparenta a acestui proces. Imi aduc aminte, la turneele finale de polo la care am participat, in ce tensiune se facea tragerea la sorti, cum stateau toti cu ochii ca pe butelie :lol: etc.

REPET, NICI AICI NU E VORBA DESPRE VREO ACUZATIE PUNCTUALA, PUR SI SIMPLU CONSTAT NISTE SCAPARI CARE LASA LOC DE SMENURI CAT CUPRINDE.
Cu lacrimi Bastus!

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 09 Sep 2008, 15:23

Tragerea la sorti a grupelor??? :?: Cum ai tras concuzia ca grupele se trag la sorti? :shock:

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 09 Sep 2008, 15:38

Din cate am inteles se aloca intai capii de serie si apoi, pentru restul concurentilor, se trage la sorti. Daca nu se face nici macar aceasta tragere la sorti e si mai nasol :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 09 Sep 2008, 16:07

Nu frate Gerula ,singurul criteriu e VALOAREA la zi a concurentului inscris la etapa.
Capii de serie sunt primii 3 clasati care deschid fiecare grupa iar restul concurentilor sunt repartizati unul cite unul in ordinea din clasamentul general la zi.
Singurul lucru care se trage la sorti si e public la sedinta tehnica e sucesiunea in manse a celor 3 grupe,asa cum sper ca ai vazut la Rogojesti.
Sunt de acord cu tine ca in viitor rezultatele sa fie centralizate de care altcineva ,arbitrii sau alta persoana desemnata dar care sa nu fie din rindurile concurentilor,asta pt. mai multa transparenta .
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 09 Sep 2008, 16:15

Vali, si cum se pun in grupe concurentii care nu sunt clasati? (destul de multi la fiecare etapa). Astia nu se trag la sorti?
Cu lacrimi Bastus!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 09 Sep 2008, 16:23

In ordine alfabetica ,cei ce vin pt. prima data iar cei ce nu au puncte in ordinea clasarii in clasamentul general dupa nr. de participari sau puncte/peste. (vezi cazul meu),
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Scrie răspuns