StefanDinu scrie:
Acum referitor la regulile concursului:
1. Antrenamentele sunt permise in toate concursurile si cupele. De ce facem noi reguli mai speciale decat altii?
++++ Nu stiu exact cum a fost la Camp Mondial de spinning, dar la Camp Europene si Mondiale de musca e interzis pescuitul pe zona de concurs cu o saptamana sau o luna inainte de concurs!! Antrenamentele se fac pe alte ape, din zona.
Totusi trebuie impus faptul ca toate speciile pot puncta in etapa respectiva ... indiferent daca exista sau nu pe pista respectiva.
++++ La care specii te referi? La toate speciile de pesti din Romania? Deci sa-i obligam de exemplu pe cei de la Darvari sa stabileasca un punctaj pentru pastravul din Darvari?
4.
Punctarea pestilor.
Personal consider ca ar trebui incurajat pescuitul trofeelor. Modul de punctare al muscarilor imi place. Dar e un concurs si numarul cm conteaza. Plus ca asta este sistemul international.
++++ sunt mai multe sisteme internationale. Exista si sistemul cu 1 peste = 1 punct! Discutiile la varful federatiilor internationale tind spre acest sistem, atat la musca, cat si la spinning.
5. Acesta este un aspect pe care il tot critica Gerula si pe care personal l-am observat si eu in timpul concursului: comunicarea intre concurenti cu privire la aspecte clar tehnice ale concursului: unde, cu ce, ce culoare. Aici nu includ dicutiile gen: "cum merge?", "ai prins ceva?" !!!!
Comunicarea intre concurenti trebuie interzisa in timpul mansei indiferent de mijloace (discutii, statii, celulare, fum etc)
++++ De ce? Argumenteaza te rog.
6.
Cel mai mare peste.
Ar trebui impus un sistem ponderat de evaluare a pestilor in functie de specie.
++++ Trofeul AVP nu are treaba cu "cel mai mare peste". Acesta e un premiu suplimentar oferit de organizator sau sponsor, daca vrea sa-l ofere, pe ce criterii vrea. Deci nu cred ca e treaba nostra sa hotaram in aceasta privinta.
8.
Rezultate intermediare
Organizatorul trebuie sa faca publice rezultate intermediare, atunci cand acest lucru este posibil. Adica atunci cand sunt doua manse in doua zile diferite. La "Cupa 3 lacuri" nu era fezabil publicarea rezultatelor intre mansa a 2-a si a 3-a, desi putea fi realizat acest lucru.
++++ N-am inteles deloc ce ai vrut sa spui la acest punct. Te rog sa reformulezi. Cum e cu fezabilitatea asta? Merci!