Propuneri modificari regulament turneu AvP 2007

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Noi 2006, 14:42

adriano scrie:Am si eu o propunere legata de dimensiunea pestilor.Cred ca o mai buna diferentiere intre concurenti ar fi acordarea de puncte diferite in functie de marime pt. diferite specii.Un exemplu:
biban de la 12 cm la 25 - 1 punct, de la 25 cm in sus - 5 puncte;
salau,stiuca de la 40 cm la 45 cm - 1 punct iar de la 45 in sus - 5 puncte.
Cred ca ar fi un stimul in plus si fiecare i-si va adopta o tactica de concurs in consecinta.

Am propus ceva de genul asta si anul trecut. Cred ca subiectul merita discutat. Un punctaj de acest gen ar simplifica masurarea si ar scurta timpul aferent acestei actiuni.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Noi 2006, 15:07

StefanDinu scrie: Acum referitor la regulile concursului:

1. Antrenamentele sunt permise in toate concursurile si cupele. De ce facem noi reguli mai speciale decat altii?

++++ Nu stiu exact cum a fost la Camp Mondial de spinning, dar la Camp Europene si Mondiale de musca e interzis pescuitul pe zona de concurs cu o saptamana sau o luna inainte de concurs!! Antrenamentele se fac pe alte ape, din zona.

Totusi trebuie impus faptul ca toate speciile pot puncta in etapa respectiva ... indiferent daca exista sau nu pe pista respectiva.

++++ La care specii te referi? La toate speciile de pesti din Romania? Deci sa-i obligam de exemplu pe cei de la Darvari sa stabileasca un punctaj pentru pastravul din Darvari?

4. Punctarea pestilor.
Personal consider ca ar trebui incurajat pescuitul trofeelor. Modul de punctare al muscarilor imi place. Dar e un concurs si numarul cm conteaza. Plus ca asta este sistemul international.

++++ sunt mai multe sisteme internationale. Exista si sistemul cu 1 peste = 1 punct! Discutiile la varful federatiilor internationale tind spre acest sistem, atat la musca, cat si la spinning.

5. Acesta este un aspect pe care il tot critica Gerula si pe care personal l-am observat si eu in timpul concursului: comunicarea intre concurenti cu privire la aspecte clar tehnice ale concursului: unde, cu ce, ce culoare. Aici nu includ dicutiile gen: "cum merge?", "ai prins ceva?" !!!!
Comunicarea intre concurenti trebuie interzisa in timpul mansei indiferent de mijloace (discutii, statii, celulare, fum etc)

++++ De ce? Argumenteaza te rog.

6. Cel mai mare peste.
Ar trebui impus un sistem ponderat de evaluare a pestilor in functie de specie.

++++ Trofeul AVP nu are treaba cu "cel mai mare peste". Acesta e un premiu suplimentar oferit de organizator sau sponsor, daca vrea sa-l ofere, pe ce criterii vrea. Deci nu cred ca e treaba nostra sa hotaram in aceasta privinta.

8. Rezultate intermediare
Organizatorul trebuie sa faca publice rezultate intermediare, atunci cand acest lucru este posibil. Adica atunci cand sunt doua manse in doua zile diferite. La "Cupa 3 lacuri" nu era fezabil publicarea rezultatelor intre mansa a 2-a si a 3-a, desi putea fi realizat acest lucru.

++++ N-am inteles deloc ce ai vrut sa spui la acest punct. Te rog sa reformulezi. Cum e cu fezabilitatea asta? Merci!

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 12 Noi 2006, 15:13

6. [b]Cel mai mare peste.[/b]
Ar trebui impus un sistem ponderat de evaluare a pestilor in functie de specie.

++++ Trofeul AVP nu are treaba cu "cel mai mare peste". Acesta e un premiu suplimentar oferit de organizator sau sponsor, daca vrea sa-l ofere, pe ce criterii vrea. Deci nu cred ca e treaba nostra sa hotaram in aceasta privinta.

[/quote]

atata timp cat trofeul se acorda in timpul unei etape a turneului, cred ca e treaba noastra.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Noi 2006, 16:09

Adunand punctele obtinute in fiecare etapa se face clasamentul general. Dar premiile materiale de la fiecare etapa, fiind vorba de Open, cred ca sunt treaba organizatorilor si a sponsorilor. Daca un sponsor vrea sa dea premiu pentru cel mai tanar competitor ii vom interzice noi asta? Daca nu vrea sa dea premiu de captura il putem obliga sa o faca? Atunci ar trebui sa stabilim si valoarea minima, altfel se poate eschiva. Eu zic sa o lasam totusi la latitudinea organizatorilor si sponsorilor.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 12 Noi 2006, 16:11

MihaiV scrie:

5. Acesta este un aspect pe care il tot critica Gerula si pe care personal l-am observat si eu in timpul concursului: comunicarea intre concurenti cu privire la aspecte clar tehnice ale concursului: unde, cu ce, ce culoare. Aici nu includ dicutiile gen: "cum merge?", "ai prins ceva?" !!!!
Comunicarea intre concurenti trebuie interzisa in timpul mansei indiferent de mijloace (discutii, statii, celulare, fum etc)

++++ De ce? Argumenteaza te rog.
O sa-ti argumentez chiar eu, pentru ca asta e o problema care n-are neaparat de-a face cu trofeul AvP ci cu concursurile individuale de pescuit in general.

Cata vreme nu se participa pe echipe, comunicarea de genul asta intre anumiti concurenti inseamna obtinerea unui avantaj care n-are absolut nici o legatura nici cu abilitatile de pescar, nici cu capacitatea financiara de a participa la o serie de competitii samd.

Este clar ca un concurent care, sa zicem, vine de la Sighisoara (e un exemplu, nu stiu daca o fi sau nu cineva de acolo) n-are cu cine comunica, in timp ce in centrele mari exista cateva grupuri de prieteni care participa in bloc. (nota bene ca n-am zis bisericute tocmai pentru a nu introduce nici o conotatie peiorativa)

Cata vreme un concurs isi propune sa stabileasca valoarea pescarilor, nu cine are cea mai tare gasca, e clar ca ar trebui interzisa comunicarea in timpul concursului. Principala problema eu zic ca e nu de ce ar trebui interzisa comunicarea, ci cum aplici o asemenea regula.

O sa ma interesez daca e permisa folosirea unui echipament de bruiaj de mica putere, ca sa vorbim la obiect.
Cu lacrimi Bastus!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Noi 2006, 16:39

Din pacate nu pot participa la concursuri din motive financiare, dar am si eu o inrebare...pe cand concursuri pe apele statului si nu ale concesionarilor? asta e, ma duc la pescuit pe Olt si cand nu prin asa un peste ma gandesc la aia care baga in buzunaru patronilor de balti nush cati bani ca stiu ei ca e acolo peste ca l-a bagat ala, de multe ori mi-am imaginat cum ar fi sa vina o gramada de pescari d'astia profesionisti sa prinda un peste la un concurs pe baraje ca's o gramada slava domnului, de exemplu io n-am nici bani de concursuri si nici atuu-ri gen structurile apelor din concursuri pe care probabil jumate din cei care participa de 2,3,4 ani le stiu ca in palma, cam asta e, mi-ar place si mie sa joc "acasa" ca sa ma pot duce si in deplasare :lol: , deci n-am nimica, puteti pescui unde doriti in aceste concursuri, dar cand ma uit in diverse reviste de specialitate si vad articole cu o gramada de capturi care mai de care vreau sa vad un pescar din aista savant cam cat peste scoate el din Olt de exemplu pe o zi de pescuit, ca asa mai stiu si io diverse balti concesionate in care se ascunde cate un exemplar de stuca sau somn mai rasarit...pe de alta parte multi de pe aici au in galerie pesti prinsi pe diverse rauri deci nu puteti nega ca peste se poate prinde oriunde deci.... :roll:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Noi 2006, 18:08

Gerula
La orice sport sportivii discuta cu antrenorul. Pot discuta cu antrenorul meu in timpul mansei?
Mai da-mi te rog un exemplu de vreun sport in care sa le fie interzis competitorilor sa vorbeasca timp de 4 ore! Eu nu pot sa nu vorbesc atata timp :oops:
Chiar si la F1 exista inca comunicare radio intre echipe si concurenti.

Pikeman, 3 din cele 6 etape ale Trofeului AvP au fost pe ape publice, ale statului. Iar daca citesti topicurile de pe acest site si te mai uiti si prin galerie vei vedea ca sunt destui care prind peste frumos pe apele "statului"

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Noi 2006, 18:22

:oops: atunci "mea culpa" dar oricum costurile sunt ridicate :( , ca veni vorba, se pot organiza concursuri de pe mal la rapitori?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Noi 2006, 18:36

pikeman scrie: se pot organiza concursuri de pe mal la rapitori?
Da.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 12 Noi 2006, 18:42

In ideea ca ar fi interzisa comunicare, cum credeti ca se poate aplica? Singura metoda cred ca ar fi ca numarul de arbitrii sa fie egal cu numarul de concurenti, ceea ce nu se poate face. Altfel, nici o metoda de bruiere nu va putea impiedica comunicarea.

Scrie răspuns