discutii despre competitiile de pescuit la rapitori
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Danoc
- utilizator constant

-
Sorin scrie:care e problema ?????
prinde unu 100 de bibani ?
ok ca sa fii mai bun , prinde 150 .....
Problema ar fi ca bibanul cam este prezent pe toate pistele de concurs. Iar turneul nu se numeste "Bibanul de aur"...iar competiile de afara la care ar urma sa ne reprezinte lotul de 5 .... nu prea se face la biban. Oricum, fiind turneu national si castigatorul fiind campion national la spinning, atunci trebuie gasita formula de a include in competitie toate speciile, sa nu ajungem doar cu concursuri in care "se recolteaza" biban.
Pe de alta parte, bibanii pot salva un concurs in care specia specifica lacului ( salau, clean, stiuca ), din variate motive, nu "pun botu" in perioada concursului.
Din aceste motive eu nu sunt pt scoaterea unei specii din concurs, iar limitele de punctare consider ca trebuie hotarate de organizatori.
-
georgelucius
- senior

Corect Sorine! cu bibanii.
Iar masuratul pestilor ar trebui sa se faca la mal.
Daca la anul voi fi arbitru si am o simpatie aparte pentru un anumit concurent ii pot pune lejjjjjeeeer 5cm in plus la o captura

dac ii masor pestele pe balta.
-
Tavi
- veteran

Se duce concurentu la mal sau vine arbitrul sa ia pestii?
In ambele cazuri sunt dezavantaje.
Daca masurarea se face simultan cu fotografierea capturii langa "rigla" gata cu cei 5 cm bonus
-
Sorin
- Moderator

Danoc scrie:Sorin scrie:care e problema ?????
prinde unu 100 de bibani ?
ok ca sa fii mai bun , prinde 150 .....
Problema ar fi ca bibanul cam este prezent pe toate pistele de concurs. Iar turneul nu se numeste "Bibanul de aur"...iar competiile de afara la care ar urma sa ne reprezinte lotul de 5 .... nu prea se face la biban. Oricum, fiind turneu national si castigatorul fiind campion national la spinning, atunci trebuie gasita formula de a include in competitie toate speciile, sa nu ajungem doar cu concursuri in care "se recolteaza" biban.
Pe de alta parte, bibanii pot salva un concurs in care specia specifica lacului ( salau, clean, stiuca ), din variate motive, nu "pun botu" in perioada concursului.
Din aceste motive eu nu sunt pt scoaterea unei specii din concurs, iar limitele de punctare consider ca trebuie hotarate de organizatori.
din cate stiu , la concursurile de afara bibanul e peste de concurs si se puncteaza asa ca e mai mult decat ok
salaul nu e peste de concurs
stiuca e , da la noi mai rarutz ca-i mai dragut ...e trist , da nu avem ape de stiuci
Turneul nu se va numi Bibanul de aur .....da nici Salaul de aur si nici Cleanul de aur ......
Ce peste e mai mult in balta aleasa de concurs ala trebuie pescuit si punctat ...nu trebuie exclusa si discriminata nici o specie
ca la ce ape avem ...asta ne mai lipseste ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Danoc
- utilizator constant

-
georgelucius scrie:Corect Sorine! cu bibanii.
Iar masuratul pestilor ar trebui sa se faca la mal.
Daca la anul voi fi arbitru si am o simpatie aparte pentru un anumit concurent ii pot pune lejjjjjeeeer 5cm in plus la o captura

dac ii masor pestele pe balta.
Nu prea cred ca se va mai putea asta. Atata timp cat nu esti singur in barca, iar cel de langa tine este membru intr-o alta asociatie implicata in turneu.
-
Danoc
- utilizator constant

-
Sorin scrie:
Turneul nu se va numi Bibanul de aur .....da nici Salaul de aur si nici Cleanul de aur ......
Ce peste e mai mult in balta aleasa de concurs ala trebuie pescuit si punctat ...nu trebuie exclusa si discriminata nici o specie
Asta sustin si eu! Doar ca stabilirea dimensiunilor punctabile si a speciilor sa se faca de catre organizatori....si sa fie anuntate din timp.
-
vali stratonov
- veteran

Danoc scrie:Sorin scrie:
Asta sustin si eu! Doar ca stabilirea dimensiunilor punctabile si a speciilor sa se faca de catre organizatori....si sa fie anuntate din timp.
Si anul asta a fost la fel si au fost destule discutii referitor la dim.pestilor de la o pista la alta,biban eligibil de la 15cm la Rogojesti si Gilau,20cm la Dirvari ,25 cm.Gostile si deloc la Belis.
Cred ca ar fi mult mai bine daca am avea aceleasi dimensiuni peste tot
chiar cu "riscul" de-a inlocui unele piste cu altele noi care sa indeplineasca noile criterii si nu ar mai fi atitea discutii.
Organizatorii au si asa destule de facut pt.a sustine un concurs si ar aplica mai usor regulamentul cadru evitind discutiile inutile.
Se mai naste o intrebare :ce ar trebui sa primeze incurajarea competitiei reale sau traditia unor piste?
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
ATUU
- utilizator constant

-
subscriu si eu acestor propuneri cu mentiunea ca punctul 9 nu se inpaca cu punctul 3, deci ar trebui renuntat la punctul 9 iar in ceea ce priveste dimensiunile pestilor ar trebui stabilite in functie de locatie dar anuntate din timp fara surpriza modificarilor de ultim moment supuse la vot.
-
mrvily
- Moderator

-
Dane, exista solutie: daca isi protejeaza asa de mult pestii incat acestia ar trebui masurati imediat ce sunt prinsi, atunci nu cred ca avem nevoie de acei pesti pentru a face concurs. Ori se renunta la specia respectiva pe locatia aceea, ori se renunta cu totul la acea locatie. Subiectul merita discutat.[/quote]
Mihai ma tem ca gresesti,
Locatiile bune din pacate le numeri pe degete si patroni dispusi sa faca concursuri (cu mici exceptii) isi impun regulile lor, ca sa nu zic ca uni nici nu sunt interesati ca nu stiu citi spineri sai biciuiasca apa.
Asa ca e destul de greu sa renunti la unele locatii din lipsa de altele...
-
MihaiV
- Moderator

valistrati scrie: Organizatorii au si asa destule de facut pt.a sustine un concurs si ar aplica mai usor regulamentul cadru evitind discutiile inutile.
Nu cred ca asta e problema, ca organizatorii n-ar face fata calculelor daca difera dimensiunea minima de la o etapa la alta. Un organizator face o singura etapa, la care are doar un set de dimensiuni, deci nu e nici o problema.
Sorin, mergand in extrema si punctand bibanul de la 12 cm vor fi atat de multi bibani incat arbitrarea (masurarea) va dura 3-4ore, poate si mai mult, la o singura mansa. Asa ca eu zic ca organizatorul isi stie potentialul apei cel mai bine si stie cat sa puna limitele astfel incat sa nu se prinda nici prea putin, dar nici prea mult.