Propuneri modificari regulament turneu AvP 2007
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
Nu nu nu nu vroiam sa incriminez pe nimeni.MihaiV scrie:Mihaimircea, extrapoland ideea ta insemna ca daca punem arbitrii consideram concurentii abjecti si nu avem incredere in ei. Mai bine punem un singur observator. E suficient regulamentul, nu mai e nevoie de arbitrii daca orice abatere se pedepsete cu eliminarea?
Nici nu as putea dat fiind ca nu am participat la nici o etapa.
Ce ma mira este faptul ca, dorindu-se sa se introduca o prevedere restrictiva in regulament, multa lume presupune ca imediat ar fi incalcata, si ar fi nevoie de mijloace de impunere cu forta. Nu nene, e regulament, se respecta, si nu se comenteaza. Cine nu, pa! Caci vom ajunge sa sa ia masuri drastice impotriva accesului scafandrilor pe pista care sa bage peste in lingura concurentului, daca e sa extrapolam filozofia intregii discutii.
Pe de alta parte sunt foarte de acord cu ideea ca pe toate pistele sa se respecte acelasi regulament, fara nunate locale (gen aici ai voie cu sonar si motor, bibanu mai mare, aici ai voie sa vorbesti dar numai daca esti pe conex etc).
Mihai
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- Danoc
- utilizator constant
Eu zic ca nu trebuie sa ne hazardam si sa ajungem asa departe....cu interzicerea comunicatiei. Exista o gramada de mijloace prin care se poate face asta...nu doar telefonul mobil. Cu siguranta vor exista abateri de la regula....dar imposibil de dovedit...ca doar nu o sa stea arbitru langa fiecare concurent sa-l vada ce manevreaza in barca. Exista alte probleme mult mai mari care au fost trecute cu vederea anul asta.
Interzicerea antrenamentelor inainte de concurs cu 1 sapt. a avut mai multe justificari:
- administratorul poate cere taxe ridicate pentru marea majoritate...iar clinetii casei sa pescuiasca la preturi mult mai mici...sau moca. Deci, clar un mare avantaj pentru cei care oricum sunt familiarizati cu locatia.
- pestii din zona de concurs "nu vor fi stresati" pana in ceasul al 12-lea de o gramada de barci si pescari.
- in ultima saptamana pot apare modificari in localizarea pestilor sau in modul acestora de a reactiona la diferite naluci....deci ar fi o intrecere mai echitabila.
Cat despre sonar...consider ca scopul utilizarii acestuia ar fi descoperirea structurilor si nu a pestilor. Ori pt asta exista perioada permisa de antrenamente....structurile nu se vor modifica. Ori daca sustineti sonarul pt cautarea pestilor...deja ne indepartam putin de scopul turneului. Cred ca gasirea pestilor face parte din talentul pescarului. Ori in 2-3 ani ajungem si la voblere sau linguri electrice...care sa curenteze pestii...ca oricum au atacat naluca?!
Interzicerea antrenamentelor inainte de concurs cu 1 sapt. a avut mai multe justificari:
- administratorul poate cere taxe ridicate pentru marea majoritate...iar clinetii casei sa pescuiasca la preturi mult mai mici...sau moca. Deci, clar un mare avantaj pentru cei care oricum sunt familiarizati cu locatia.
- pestii din zona de concurs "nu vor fi stresati" pana in ceasul al 12-lea de o gramada de barci si pescari.
- in ultima saptamana pot apare modificari in localizarea pestilor sau in modul acestora de a reactiona la diferite naluci....deci ar fi o intrecere mai echitabila.
Cat despre sonar...consider ca scopul utilizarii acestuia ar fi descoperirea structurilor si nu a pestilor. Ori pt asta exista perioada permisa de antrenamente....structurile nu se vor modifica. Ori daca sustineti sonarul pt cautarea pestilor...deja ne indepartam putin de scopul turneului. Cred ca gasirea pestilor face parte din talentul pescarului. Ori in 2-3 ani ajungem si la voblere sau linguri electrice...care sa curenteze pestii...ca oricum au atacat naluca?!

- Danoc
- utilizator constant
Eu respect...am spus ca voi sustine propunerile noastre pe masura ce vor apare comentarii.valistrati scrie:
Dupa cum observ nu respecti ceea ce chiar tu ai propus adica sa ne dam cu parerea s-au poate intre timp te-ai sucit si trebuie facute si comentarii.
Nu am scris nicaieri ca au existat comentarii dupa concurs ci inainte vezi Gostile.
Referitor la piste incercam sa sugerez ca probabil in anul viitor se vor oferi si alte asoc. sa puna la dispozitie piste noi si dupa o analiza corecta ar trebui inlocuite cele slabe din 2006 chiar daca au traditie.
Multumesc pt.sfat d-le profesor, dar inainte poate ar trebui chiar tu sa-l pui in aplicare sa nu patesti ca in ultima etapa desfasurata in" RAIUL BIBANILOR".
Cat despre restul ce ai scris....nu-ti mai raspund. Doar te anunt: "capra noastr-i bine si sanatoasa"! A ta...moarta sau a fugit??!!

-
- utilizator constant
Dan,
Asta cu interzicerea sonarului pe durata concursului chiar nu o inteleg. Chiar crezi ca va folosi cineva sonarul sa caute pestii. In plus iti trebuie o oarecare pricepere, ce vine in mare parte din experienta, sa-i identifici pe cei rapitori. Consider ca sonarul are ca principal scop determinarea configuratiei substratului. Ce se intampla daca niste concurenti nu au timp de antrenamente?
Asta cu interzicerea sonarului pe durata concursului chiar nu o inteleg. Chiar crezi ca va folosi cineva sonarul sa caute pestii. In plus iti trebuie o oarecare pricepere, ce vine in mare parte din experienta, sa-i identifici pe cei rapitori. Consider ca sonarul are ca principal scop determinarea configuratiei substratului. Ce se intampla daca niste concurenti nu au timp de antrenamente?
- Danoc
- utilizator constant
Adi,Adi scrie:Dan,
Folosirea sonarului ar putea determina o parte dintre concurenti sa se vanzoleasca cu barcile, mai mult decat sa pescuiasca, in cautarea bancurilor de pesti. Si nu ma deranjeaza ca pierd ei timpul aiurea, ci ca in pelerinajul haotic vor strica zone bune de pescuit. Oricum, asta este punctul de vedere al asociatiei noastre, nu inseamna ca asa va fi in noul regulament.
Ideile noastre au fost expuse pt a fi discutate si cunoscute.
Cand concurentii nu au timp de antrenamente....se intampla acelasi lucru ca si cand nu au bani de antrenamente....adica, raman fara antrenamente. S-a mai intamplat si se va mai intampla.
- Danoc
- utilizator constant
Andrei...no pb! Asta am dorit si eu cand am propus subiectul de discutii, dar.....dr.pike scrie:Dan, Vali...scuze ca intru in polemica voastra, dar va rog mult nu o continuati. Aici e vorba de niste modificari benefice trofeului Aventuri la Pescuit. Sper sa nu va suparati daca va rog sa va continuati polemica pe privat. Nu am nimic personal cu nimeni, crede-ti-ma!
-
- veteran
Danoc scrie:Eu respect...am spus ca voi sustine propunerile noastre pe masura ce vor apare comentarii.valistrati scrie:
Dupa cum observ nu respecti ceea ce chiar tu ai propus adica sa ne dam cu parerea s-au poate intre timp te-ai sucit si trebuie facute si comentarii.
Nu am scris nicaieri ca au existat comentarii dupa concurs ci inainte vezi Gostile.
Referitor la piste incercam sa sugerez ca probabil in anul viitor se vor oferi si alte asoc. sa puna la dispozitie piste noi si dupa o analiza corecta ar trebui inlocuite cele slabe din 2006 chiar daca au traditie.
Multumesc pt.sfat d-le profesor, dar inainte poate ar trebui chiar tu sa-l pui in aplicare sa nu patesti ca in ultima etapa desfasurata in" RAIUL BIBANILOR".
Cat despre restul ce ai scris....nu-ti mai raspund. Doar te anunt: "capra noastr-i bine si sanatoasa"! A ta...moarta sau a fugit??!!![]()
![]()
![]()
Andrei nu-i nici o polemica din partea mea fi sigur ,doar constatam ca "unii" isi pot permite sa atace la persoana si am raspuns.
Scopul initial era cu totul altul sa se faca propuneri pt.inbunatatirea reg.AVP si cred ca oricine are voie la o parere .
@Danoc
Sa fi sanatos cu "capra" cu tot .

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!