Propuneri modificari regulament turneu AvP 2007
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- StefanDinu
- veteran
Ca sa-mi sustin cauza, aceasta este o regula a PWT: "F. Radio, pager, text-messaging and phone communications are prohibited. Cellular phones must be turned off during competition hours, but they may be used for safety or emergency calls to headquarters."
Regulamentul PWT:
http://www.in-fisherman.com/pwt/tournam ... lesnew.pdf
Regulamentul PWT:
http://www.in-fisherman.com/pwt/tournam ... lesnew.pdf
- StefanDinu
- veteran
Alte regula, de data asta a PMTT: "13. For safety purposes ONLY all teams must have a marine band radio and/or a cell phone on board to participate in an event. (Marine band radios are recommended as cellular service is not available in many areas.)"
http://www.promusky.com/rules_&_regulations.htm
http://www.promusky.com/rules_&_regulations.htm
- StefanDinu
- veteran
Nu renunt asa usor asa ca, o alta regula al MWC; "E. All teams are subject to inspection during the tournament; patrol boats may come alongside and conduct inspections at any time. No other boats may come in contact with contestants’ boats with the exception of a TV camera/media boat. No fishing information or schedule information may be given to contestants during tournament fishing hours by anyone in any fashion. Cell phones are allowed for safety purposes. No contact between competitors is allowed during tournament hours. No Internet access is allowed, nor is text messaging or paging another person during tournament hours. MWC may request cell phone records in the course of investigating an incident report; and all
contestants agree to provide such records if requested of them."
http://www.masterswalleyecircuit.com/registration.asp
contestants agree to provide such records if requested of them."
http://www.masterswalleyecircuit.com/registration.asp
celular
Stefan Dinu trebuie sa recunosc ca argumentele tale sunt foarte bine enuntate, structurate si sintetizate. Exemplele din turneele americane sunt si ele la subiect. Evident ca baietii de la walleye si musky sunt profesionisti si daca au interzis comunicarea prin celular au motive bine intemeiate. Pe de alta parte concursurile de bass sunt transmise in direct (ma refer aici la CITGO - Bassmaster), primii 10-15 concurenţi avand tot timpul langa ei o barca a televiziunii ESPN cu un cameraman. Toti concurentii au casca si microfon cordless iar in momentul in care intra in direct vorbesc despre tehnici, naluci folosite, prezentari. Totul este la vedere si toti concurentii pot afla care este situatia cu ceilalti concurenti (pesti prinsi, evolutia in clasament, detalii tehnice etc.). CITGO ruleaza mai multi bani decat toate concursurile de musky si walleye la un loc si sunt tentat sa iau ca reper aceasta directie. Este un punct de vedere personal, cat se poate de subiectiv. In orice caz cred cu tarie ca orice interdictie in plus va conduce la discutii in plus, la abuzuri de arbitraj si la balacareala. Asa cum spuneai chiar tu, concursul de spinning este unul individual si nu cred ca este productiv sa imparti pestii cu cineva. Privit totusi din alt unghi avem cinci selectionati de clasament care vor alcatui un LOT national. Adica o echipa.
P.S.
Daca celularul da informatie si cine are informatia detine puterea, pe ce echipa s-a sprijinit Paco pentru a iesi pe locul doi, la un cui de Berti?
P.S.
Daca celularul da informatie si cine are informatia detine puterea, pe ce echipa s-a sprijinit Paco pentru a iesi pe locul doi, la un cui de Berti?
Din ce am citit in toate astea, acele concursuri la care se refera se desfasoara in conditii in care nu se prea vede concurent cu concurent, distanta dintre ei fiind in general mare.
La noi ai vazut si tu ce densitate era pe unele locuri.
In acele regulamente am vazut ca de obicei nu e permisa comunicarea prin mijloace cum sunt telefon, internet, etc., dar este permisa comunicarea directa, verbala, precum si cea prin gesturi. Ai vazut vreun regulament care sa interzica gesturile?
Am putea sa punem si noi ca e interzisa folosirea telefoanelor, internetului, etc. Dar daca lasam vorbitul tot n-am rezolvat mai nimic. Fiindca aici distantele sunt atat de mici incat numai daca tii jelibonul in gura poti sa speri ca nu ti-l vede nimeni.
Nu exclud ca s-ar putea gasi o varianta de compromis, viabila.
Si ca sa termin mai optimist, ia uite ce am gasit intr-un regulament din cele pe care le-ai postat:
"Anglers must wear clean shirts, sweatshirts, jackets, pants, jeans or shorts."
Daca punem regula asta am scapat de cativa!
Macar n-au zis nimic de sosete!
Putem zice noi! Cine se ofera voluntar sa fie arbitru responsabil cu verificarea lor? 
La noi ai vazut si tu ce densitate era pe unele locuri.
In acele regulamente am vazut ca de obicei nu e permisa comunicarea prin mijloace cum sunt telefon, internet, etc., dar este permisa comunicarea directa, verbala, precum si cea prin gesturi. Ai vazut vreun regulament care sa interzica gesturile?
Am putea sa punem si noi ca e interzisa folosirea telefoanelor, internetului, etc. Dar daca lasam vorbitul tot n-am rezolvat mai nimic. Fiindca aici distantele sunt atat de mici incat numai daca tii jelibonul in gura poti sa speri ca nu ti-l vede nimeni.
Nu exclud ca s-ar putea gasi o varianta de compromis, viabila.
Si ca sa termin mai optimist, ia uite ce am gasit intr-un regulament din cele pe care le-ai postat:
"Anglers must wear clean shirts, sweatshirts, jackets, pants, jeans or shorts."
Daca punem regula asta am scapat de cativa!

Macar n-au zis nimic de sosete!

Inca ceva:
Daca organizatorii de concursuri ezita in a accepta anumite restrictii de regulament punandu-si problema cum ar putea sa le implementeze in practica, sa stii ca nu este fiindca ii considera apriori hoti pe concurenti asa cum ai afirmat, ci pentru ca dupa fiecare concurs se gasesc destui care sa arunce cu pietre in organizatori pentru orice problema. Ori asta nu este tocmai in regula. Se doresc concursuri cu taxa cat mai mica, dar cu cat mai multi arbitrii, cat mai multe facilitati si premii cat mai mari. Nu cred ca se poate.
Pentru a asigura un arbitraj aproape perfect ar trebui ca fiecare concurent sa vina de acasa cu un arbitru, acest arbitru urmand sa stea tot concursul langa alti concurenti. Asta ar dubla cheltuielile. Chiar si atunci se mai pot ivi comentarii banuitoare de frauda.
Deocamdata nu s-a dovedit nici o frauda. O fi un lucru pozitiv sau negativ?
Daca organizatorii de concursuri ezita in a accepta anumite restrictii de regulament punandu-si problema cum ar putea sa le implementeze in practica, sa stii ca nu este fiindca ii considera apriori hoti pe concurenti asa cum ai afirmat, ci pentru ca dupa fiecare concurs se gasesc destui care sa arunce cu pietre in organizatori pentru orice problema. Ori asta nu este tocmai in regula. Se doresc concursuri cu taxa cat mai mica, dar cu cat mai multi arbitrii, cat mai multe facilitati si premii cat mai mari. Nu cred ca se poate.
Pentru a asigura un arbitraj aproape perfect ar trebui ca fiecare concurent sa vina de acasa cu un arbitru, acest arbitru urmand sa stea tot concursul langa alti concurenti. Asta ar dubla cheltuielile. Chiar si atunci se mai pot ivi comentarii banuitoare de frauda.
Deocamdata nu s-a dovedit nici o frauda. O fi un lucru pozitiv sau negativ?
Este aici un mic exercitiu de logica peste care totusi nu vreau sa sar. Daca accesul la informatie a creat disfunctionalitate, atunci trebuie sa aratam cu degetul spre cei avantajati. Adica spre fruntasii clasamamentului. Din cinci, doi sunt solitari convinsi. Paco si Piratu. Nu au gasca de concurs, nu fac parte din nici o asociatie. Trei sunt de la Anglers XXI. Prieteni, membrii in acelasi club. Berti, Macabellus si Bogdan (alias Cana). Au castigat oare anglershii cu celularul?
Fratilor aveti o fixatie pe comunicarea intre concurenti.Nu asta-i probelam.
Nu am auzit mai nimic de numarul de etape,nu am auzit de cei care cu buna stiinta deranjeaza pe alti concurenti,nu am auzit de cei care comit fraude,nu am auzit de arbitri care avantajeaza sau dezavantajeaza un concurent si mai sint.Berti si Paco si-au prins pestii cu celularu (apropo cunosc limbajul prin semne al surdo-mutilor,celor interesati 100 ron cunostintele de baza).Imi cer scuze Renel
Nu am auzit mai nimic de numarul de etape,nu am auzit de cei care cu buna stiinta deranjeaza pe alti concurenti,nu am auzit de cei care comit fraude,nu am auzit de arbitri care avantajeaza sau dezavantajeaza un concurent si mai sint.Berti si Paco si-au prins pestii cu celularu (apropo cunosc limbajul prin semne al surdo-mutilor,celor interesati 100 ron cunostintele de baza).Imi cer scuze Renel
cred ca asigurarea unui grup de arbitrii seriosi care sa stea departe de Bachus si alte nebunii in cadrul concursurilor
si care sa fie prezenti la majoritatea concursurilor ( aici e nevoie de sustinerea organizatorilor) ar rezolva multe probleme
luand arbitri ad-hoc de nevoie e mai greu sa ai pretentii la un arbitraj bun
in alta ordine de idei e de neconceput un concurs fara arbitrii pe apa , suficienti sa acopere zonele si care sa fie acolo unde trebuie atunci cand trebuie
ca paranteza
este inadmisibil ca un arbitru sa faca o observatie de genul " sunteti prea aproape unul de celalalt " si sa primeasca raspunsul " lasa-l ca nu ma deranjeaza "
mai mare rasul
e simplu, daca nu e voie ,nu ma intereseaza ca te deranjeaza sau nu pe tine ca si concurent
am dat acest exemplu pt ca de asta m-am lovit eu atunci cand am arbitrat in cateva concursuri
in alta ordine de idei
daca exista contestatii ele trebuie rezolvate atunci la fata locului si nu isi mai au rostul discutiile ulterioare ...raman la stadiul de carcoteli
oricine poate greshi e advarat dar se poat rezolva greselile si trebuie rezolvate atunci cand e momentul nu la n zile dupa
si care sa fie prezenti la majoritatea concursurilor ( aici e nevoie de sustinerea organizatorilor) ar rezolva multe probleme
luand arbitri ad-hoc de nevoie e mai greu sa ai pretentii la un arbitraj bun
in alta ordine de idei e de neconceput un concurs fara arbitrii pe apa , suficienti sa acopere zonele si care sa fie acolo unde trebuie atunci cand trebuie
ca paranteza
este inadmisibil ca un arbitru sa faca o observatie de genul " sunteti prea aproape unul de celalalt " si sa primeasca raspunsul " lasa-l ca nu ma deranjeaza "
mai mare rasul
e simplu, daca nu e voie ,nu ma intereseaza ca te deranjeaza sau nu pe tine ca si concurent
am dat acest exemplu pt ca de asta m-am lovit eu atunci cand am arbitrat in cateva concursuri
in alta ordine de idei
daca exista contestatii ele trebuie rezolvate atunci la fata locului si nu isi mai au rostul discutiile ulterioare ...raman la stadiul de carcoteli
oricine poate greshi e advarat dar se poat rezolva greselile si trebuie rezolvate atunci cand e momentul nu la n zile dupa