Propuneri modificari regulament turneu AvP 2007

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 03 Dec 2006, 20:51

Lipseste ala care vomita, singurul potrivit pentru posturile tale.
Cu lacrimi Bastus!

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 04 Dec 2006, 10:21

Gerula, gandirea ta se reduce la astfel de iconuri, nu ma indoiesc nici o clipa.

Gerula
veteran
veteran

Re: gerulass

Mesaj de Gerula » 04 Dec 2006, 11:15

malin scrie:Masivu, spre deosebire de tine este pescar. Si are un loc doi la CNS, a venit si la fo 2-3 etape in 2006. Problema lui este legata de costul etapelor.
Am si eu o intrebare, ca sa stim cum stam. Tu te consideri pescar?
Cu lacrimi Bastus!

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 04 Dec 2006, 13:46

dar tu esti mai Ge_ula?

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 04 Dec 2006, 15:51

Nu este, dar asta nu-l impiedica sa-si dea cu parerea despre pescuit.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 05 Dec 2006, 13:01

Inainte de intra in polemici Malin si Gerula (moderatorii ar trebui sa le dea 1 saptamana doar de citit pe forum) era dezbatuta urmatoarea problema:

"Influenteaza sau nu comunicare intre concurenti rezultatul final ?"

Parerea mea (in mare parte reluata):
1. Comunicarea nu inseamna discutiile la o bere intre manse. Ce a fost azi valabil pe un sector poate (sau nu) sa nu mai fie aplicabil maine. Locurile productive ieri vor suporta presiuni ale concurentilor azi ... locurile libere se pot dovedi mult mai productive azi decat ieri. Si discutiile pot continua.
2. Comunicarile cu ajutorul unor mijloace mai putin evidente nu pot fi monitorizate de catre arbitrii. Dar aici deja sunt considerat infractor. Repet: regulile sunt facute sa le respectam nu sa fie impuse cu forta. Nu cred ca a venit nimeni la un concurs cu gandul sa triseje. Respectarea regulamentului mi l-am impus eu nu arbitrul.
3. Comunicarea cu mama, tata, nevasta nu trebuie sa aibe loc. L-ati vazut voi pe Casparov intrerupand partida ca i-a dat beep nevasta? S-au Colina intrerupand meciul ca nevasta are o migrena si nu gaseste aspirina? Concursul e concurs. Mama, tata, nevasta poate sa astept pana la sfarsitul mansei. Personal cred ca e mai bine sa nu avem la noi (in mod voluntar) mijloace de comunicare.
4. Comunicarea despre care vorbeam este de genul: "la progul doi, shad 5 cm sidef, jigg 5-10g, monofilament". Normal ca se creaza avantaje artificiale. Pentru ca este un concurs INDIVIDUAL. Echipa exista in antrenamente, la bere, la caratul barcilor, la schimbul de naluci dintre manse. Si atat.

Astept alte argumente. Iar faptul ca nu exista mijloace adecvate si/ sau fezabile de implementare a a regulilor nu este un argument. De ce?

Demonstratie:

Reguli generale
art. 1. Este permisa doar folosirea momelilor artificiale - voblere, naluci suple, momeli metalice etc. Nu sunt permise momelile de tip "muste artificiale".

Sa imi spuna mie cineva cand s-a monitorizat respectarea acestui aspect? Cine a fost controlat daca printre voblere, naluci suple si linguri nu avea dosit vre-un boistean, carasel ceva? Eu zic sa scoatem aceasta regula ca nu poate fi implementata, monitorizata si impusa de arbitrii !!!
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 05 Dec 2006, 16:46

Nalucile sunt vizibile de catre concurentii aflati in apropiere, atat la lansare cat si in momentul recuperarii.
Dar ceea ce ai in barca poate fi foarte usor ascuns privirilor.
Probabil concurentii iimplicati in lupta pt puncte au un comportament fair-play, lucru dovedit la Rogojesti, dar ce ne facem cu acei concurenti prezenti doar la una dintre etape, atrasi de premiile mari. Sa nu uitam ca au existat premii pt locul I de peste 1000-1500 euro. Pt ei merita riscul!

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 05 Dec 2006, 18:32

Danoc scrie:Nalucile sunt vizibile de catre concurentii aflati in apropiere, atat la lansare cat si in momentul recuperarii.
Serios? Si daca inlocuiesc shad-ul cu un pestisor? Cum faci tu diferenta?
Ma cam indoiesc ca toata lumea in loc sa dea la peste se supravegheaza reciproc !!!
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 05 Dec 2006, 19:01

Ar fi o solutie Stefan,
Asa cum s-a propus ca Trofeul AVP sa aiba desemnati cel putin doi arbitri oficiali la fiecare concurs (platiti de organizatorii trofeului) , arbitrii care sa aiba capacitatea de a recunoaste, datorita stilului de pescuit , pe cei ce cad in pacatul de a folosi alte tipuri de naluci decat cele acceptate.

In completare , o alta idee buna venita din partea lui Vali Stratonov si a lui Eugen Cosma era constituirea ligi de spinning care sa cuprinda un numar de pescari de top. Ideea este buna si datorita faptului ca cei care fac magarii in timpul unui concurs si au un loc caldut in clasament sau in liga , nu se vor opri sa-l mentina prin orice misloace astfel cand mai devreme sau mai tarziu vor fi demascati . Odata prinsi vor fi eliminati pe viata din orice competitie organizata la nivel national sau local.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 05 Dec 2006, 19:11

Liga Nationala de Spinning este o idee putim ca prea inaintea vremii sale ... mai intai sa avem un campionat matur, bine pus la punct. Anul asta a fost OK. Dar la anul? Prea e la inceput totul ... o mica problema si ne suparam toti, fiecare cu concursul sau si se duce de suflet tot campionatul.
Cu excluderea pe viata e la fel de usor ca atunci cand trebuie sa demonstrezi ca cineva a trisat la un concurs.

Scrie răspuns