LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Ian 2011, 00:33

SF scrie:Mai , ca sa fie sport si competitia in regula ar trebui sa concureze toti pe acelasi conditii de pista , ori balta ii variata ! Vezi standurile la stationar , la crap !

Acuma numit asa generic sport cam orice ii o chestie care se poate interpreta !
Dar sint situatii in care concurentii se intrec in conditii egale, de exemplu la spinning, unde fiecare poate sa mearga unde doreste pe balta, nefiindu-i impus un stand care poate sa difere de cel al vecinului. Sau destule concursuri de stationar se desfasoara pe baraje, ori pe canale unde standurile sunt aproximativ identice etc De ce, cu toate astea, pescuitul nu ar trebui sa fie considerat sport doar pentru ca in alte cazuri (sa zicem pe carpodrom) pot exista diferente intre standuri.

La Formula 1 concureaza toti in conditii egale ? Unii au masini mai performante, altii mai slabe. Si totusi este un sport.
La un concurs de inot concureaza toti in conditii egale, stiut fiind faptul ca culoarele din maluri sunt mai dezavantajoase decat cele din mijloc ?
In Champions League joaca toti in conditii egale, cand unele echipe sunt calificate direct in grupe pe cand altele trebuie sa treaca prin o serie intreaga de meciuri preliminarii ?
Sau la tenis cand un jucator serveste cu soarele in ochi, joaca in conditii egale cu adversarul sau care are soarele in spate ?
Si exemplele pot continua la nesfarsit.
Sunt posibile inegalitati acceptate de regulament si de cei care accepta sa joace in conditiile date. Conditiile pot fi dezavantajoase pentru tine sau pentru adversar, dar atat cat timp ele depind de hazard sunt acceptabile.
Caci nu e ca in spectacolele cu gladiatori, cand unii intrau in arena inarmati pana in dinti iar altii in curul gol. Ala nu era sport, intr-adevar, desi se bumbaceau pe aceeasi psita. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Ian 2011, 07:35

SF scrie:
semlecangheorghe scrie:.Cit depre Franta am vazut la un campion aradean,care are colectii intregi de medalii si concursuri cistigate ,este pasionat si de istoria pescuitului,si din una in alta am vazut o carte postala veche si valoroasa care arata o imagine de prin 1900 si ceva de la un concurs de pescuit feminin din Franta.Unde era pescuitul la noi in tara pe vremea aceea??Unde sint francezii fata de noi acum?
Hai ma ca iar pic de pe scaun :lol: :lol: Deci ai vazut o carte postala din 1900 si ai meditat putin , dupa care ai scos concluzia ca de aia Franta ii unde ii ( :?: ) pentru ca aia faceau concursuri inca de atunci !

Da,faptul ca in Franta existau concursuri de mai bine de 100 de ani sugereaza ca sint mult ,mult inaintea noastra in privinta pescuitului.Inca de atunci ,francezii aveau concursuri de pescuit ...pentru femei.Probabil ca si atunci erau din astia ca tine care hahahiau,cind semenii lor intelegeau prin pescuit altceva decit ce intelegeau ei insisi....Sau ca ar fi dorit o schimbare in mai bine...

Cit despre distrugerea anumitor locatii,este o trista realitate intradevar,si vina competiilor in cazul acesta este una indirecta...Si cum spuneam ,daca autoritatile ar aplica legile,ar fi cu totul alta situatia...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 17 Ian 2011, 09:10

haoleeeoooo...cite am de spus...
in primul rind, daca vrem sa se schimbe situatia apelor noastre...cred ca ar trebui sa dam dovada de mai multa rabdare, de mai multa intelegere, de mai multa blindete vis-a-vis de semenii nostrii care in acest moment se comporta exact ca o tumora canceroasa. daca din primul moment ne rezumam la a-i condamna si marginaliza (si de cele mai multe ori doar la atit), mi-e greu sa cred ca o sa apara vreo schimbare. noi ne vom izola de ei si vom trai in cochilia noastra de perfectiune, iar ei vor merge din rau in mai rau. cred ca fiecare ar trebui, in masura posibilitatilor, sa le explice "malignilor" ca e bine sa mai si elibereze citeodata, ca e bine sa mai arate cite o picatura de respect naturii etc etc. chiar ma pot lauda ca am "pervertit" cel putin zece persoane al caror scop era sa prinda peste prin orice metoda, iar acum incearca si ei acelasi lucru cu altii. o singura exceptie as face...electricienii (direct un glont in cap).
recunoasterea pescuitului ca sport, e benefica doar in anumite conditii. daca ea va fi condusa de persoane a caror credibilitate nu exista, daca spiritul competitiei se va altera, daca regulamentele nu se vor aplica si respecta la singe...se va genera o noua mentalitate, aceea de a cistiga prin orice mijloc...care in esenta e cam aceeasi cu aceea de a prinde peste prin orice mijloc.
daca franta sau oricare tara "civilizata" avea concursuri inca din epoca de piatra...e fix pix. as putea face o comparatie intre romania si o apa publica din care toata tarile "civilizate" incearca sa ia tot pestele (resurse naturale, companii de interes national, oameni capabili etc) prin orice mijloc.
bineinteles ca discutia e mult mai lunga, dar eu sint convins ca schimbare o poate face fiecare dintre noi si totul depinde doar de noi.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Ian 2011, 10:33

Melcule ,magistral spus,sint total de acord cu tine.In special cu atitudinea aia ce ai denumit-o perfect,"cochilia perfectiunii"...in care se inchid multi crezindu-se net superiori celorlati care au imensa vina de a fi de alta parere decit ei.De aici,acuzele ,ridiculizarile,polemicile mai mult sau mai putin sportive ,care,nu duc la o rezolvare a conflictului ci la o escaladare a lui.
"Cine mi-s io ,bei....cind io meream la concursuri ala prindea reginute.."
"Cine mi-s io ,bei....iostiu pe de rost statute,legi,paragrafe si altele"
"Cine mi-s io ,bei,prin cuvintul" sport "trebuie sa intelegi aia si ailalta...

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Ian 2011, 11:17

razvan m. scrie:
La Formula 1 concureaza toti in conditii egale ? Unii au masini mai performante, altii mai slabe. Si totusi este un sport.
La un concurs de inot concureaza toti in conditii egale, stiut fiind faptul ca culoarele din maluri sunt mai dezavantajoase decat cele din mijloc ?
In Champions League joaca toti in conditii egale, cand unele echipe sunt calificate direct in grupe pe cand altele trebuie sa treaca prin o serie intreaga de meciuri preliminarii ?
Sau la tenis cand un jucator serveste cu soarele in ochi, joaca in conditii egale cu adversarul sau care are soarele in spate ?
Formula 1 ? Aceasi pista , se fac calificare pentru pole , insa ii aceasi pista , da !
Inot! Aceasi treaba , calificari pentru 3-4 , restu in ordinea valori pe margini ! Pista ii aceasi ! Probabil Phelps sau Popov nu ar fi batut recorduri din margine , pentru ca nu ai cum sa tragi la fel daca nu-l vezi pe cel mai tare linga tine , insa mai mult ca sigur ar fi castigat si idn maluri ! Deci pista ii tot aia !
Champions! Joaca pe acelasi teren , schimba portile ! Din motive de timp exista clasificari , insa pista ii aceasi !
Tenis ! Chiar nu ai bagat de seama ca jucatorii schimba terenu , sau doar te faci :)

Pescuit ! Ai in fata un stand cu 100 de crapi , altu cu 20 ! O fi tot una ? Poti sa o patesti si la pastrav pe rau !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Ian 2011, 11:28

semlecangheorghe scrie: "Cine mi-s io ,bei,prin cuvintul" sport "trebuie sa intelegi aia si ailalta...
Asculta Badea Gheorghe , io nu am spus ca ”trebuie” . Doctorii recomanda delasarea de vicii treptat , ii de apreciat pozitiv faptu ca dupa atatea luni de pandit ce face Gerula , cu raspunsuri la 5 minute dupa ce mazgalea ala ceva acolo pe la el prin alimentara , ti-ai dat seama ca nu are rost , insa ai ramas asa cu un gol , brusc fara obiectu munci , si se pare ca ai ramas cu deprinderile !
Sa-ti pun niste din astia , hai sa fie : :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Ian 2011, 11:31

Mai petreus,io n-am chef de polemici cu tine pentru ca scopul tau este sa impungi.Punct. Iti doresc sa fii sanatos si la punga gros..Cit despre Gerula ,daca imi amintesc bine si tu ti-ai mijit mustatile prin borcanul cu dulcea :wink: ta...

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 17 Ian 2011, 11:33

semlecangheorghe scrie:
Tavi scrie:
semlecangheorghe scrie:....Degeaba au incercat asociatiile post revolutionare sa faca ceva pt ape si pesti..N-au facut nimic intr-o tara unde ,din cauza politicului nu se poate face nimic...Este parerea mea personala..N-o impun altora..
aici nu sunt deloc de acord cu tine. Asociatiile care au incercat sa faca ceva pentru ape si pesti sunt extrem de putine.
Cele mai multe s-au ocupat cu vandutul de permise sau cu organizarea de competitii.
Asta e buba !!
Si ma rog ,in ce fel au daunat competitiile apelor?
Asa-i Gheorghe ca pina la momentu in care ai scris asta nu o zis Tavi ca aceste competii ar fi daunat apelor ! Hai sa ghicim de unde ai scos-o sau de ce ? :oops:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Ian 2011, 11:43

Ca sa ne-ntelegem: competitiile nu dauneaza, poate ca ajuta intr-o anumita masura, dar evident nu e suficient.
Ceea ce dauneaza e ca in afara de competitii nu se face si altceva.
Voi chiar credeti ca mergand in directia asta, organizand competitii si atat se vor schimba mentalitati si ca atare vor fi mai multi pesti si ape mai bune? Cand anume credeti ca se va intampla asta?
Ca pana acum se intampla fix opusul.
Cea mai buna dovada e sa te uiti in jur.
Ma mir ca nu observa si concurentii asta.
De la an la an pistele de concurs sunt tot mai proaste, chiar si cele private!
Pista de stiuca sau pastrav: nema.
Nici alea de salau nu mai sunt ce-au fost.
La clean nu se face mare branza in concursuri
Ramane bibanu...va intoarceti la bibaniade?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 17 Ian 2011, 12:00

fan G E R U L A scrie:Domnilor forumisti,
V-am mai zis ca orice spune avocatul fraudei Mihuta e pe dos. Nu exista conditii egale nici la spinning. Nu-s piste care sa ofere conditii egale nici pentru 20 de concurenti, d-apai pentru 46.
Mai am sa va dau o veste. Adelin a fost prins de Gerula in timp e scria la patru maini http://www.rapitoriii.info/forum/crasma- ... -t861.html
Se face cheta pentru medicamente. Da fiecare cat poate.
tu chiar esti bou! noi discutam despre ceva...si ce vii tu sa ne zici? ti-a ramas topicul din cafenea doar pentru tine. daca doar atit te duce mintea, macar aici scuteste-ne sau incearca sa vii cu ceva nou.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Scrie răspuns