LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Ian 2011, 21:17

leba scrie:Prin competitii invatam, poate indirect, sa pescuim mai bine. E adevarat ca apele noastre se cam duc naibii insa nu putem da vina pe competitii pentru asta, desi poate competitiile schimba mentalitati.
Si prin schimbarea mentalitatilor poate facem ceva si pentru ape...
Cam greu sa schimbe competitia mentalitatea , si faptu ca vorbim de Romania nici nu ne ajuta !
Lumea face ce-i place , iar un pescar are trairi cu vreo captura mai acatarii , un concurent cauta diploma , medalia , cupa ! Pestele cade pe locu 2 in cazu asta , pestele ii suportu pentru de a atinge scopu , pe cand la pescar pestele ii scopu !
Avem atatea exemple de slabiciuni umane in sport, si atatea greseli (dopaj) , toate din dorinta de a atinge scopu , atata mizerie incat ii greu de crezut ca o competitie sportiva poate schimba o mentalitate ca si cea despre care vorbim , cand ei insisi trec dincolo de prea multe ori !

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 16 Ian 2011, 22:02

da schimbari au aparut:
au aparut balti(piste de concurs, carpodroame) unde se practica doar C&r
mai sunt pescari care au trecut de la sacosa la C&R

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 16 Ian 2011, 22:04

daca pokerul sau sahul e sport, pescuitul de ce nu ar fi?
are invinsi, invingatori si spectatori, si totusi nu e teatru sau corida

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Ian 2011, 22:26

Pescuitul de zi cu zi, adica cel de recreere, nu e sport. Insa pescuitul de competitie, unde se intrec mai multi pescari intr-un cadru organizat, dupa anumite reguli, iar intrecerea se finalizeaza cu un clasament, nu vad de ce nu ar fi sport.
Am vazut ca e recunoscut si scrabble-ul ca sport si radioamatorismul, ca sa nu mai vorbim de sah. Nu trebuie sa faci neaparat efort fizic pentru a face sport. Sportul, in sensul despre care vorbim cand spunem pescuit sportiv e in stransa legatura cu intrecerea, cu competitia.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Ian 2011, 22:55

(c) „pescuit recreativâ€

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 16 Ian 2011, 23:10

Asta ai bagat-o numai ca sa te contrazici, ca nu prea vad rostul postarii in discutia noastra ? :?
Noi discutam despre pescuit ca sport prin prisma simtului comun, nu despre cum este el definit in lege, daca nu ai observat. Potrivit simtului comun, sport inseamna o activitate care implica un efort fizic. Or, pescuitul rar implica un astfel de efort. Asta, bineinteles, daca nu consideri efort caratul bagajelor, inteparea si obosirea pestelui, deplasarea pe malul apei sau mai stiu eu ce.
Fotbalul in spatele blocului este sport, daca intrebi vecinii de pe scara. Dar daca ii intrebi despre pescuit, nu cred ca il vad ca si sport.

Stim cu totii ca in Romania pesuitul sportiv este recunoscut ca sport. Nu aceasta este discutia.
Insa in definita pe care ai dat-o tu aici ca sa te ocosesti eu nu gasesc raspuns la intrebarea de mai sus, daca este firesc ca pescuitul sa fie numit sport.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 16 Ian 2011, 23:15

Pai , daca e sport, inseamna ca are reguli. Daca are reguli,si prin mediatizare si popularizare prin oirce mijloace..o sa ajunga sa influenteze pana la urma comportamentul oricarul "regular Joe"...adicatelea, nea Gigi dupa bloc, joaca sah dupa regulire jocoului...ca asa a auzit, ca e ok..de la bunicu' ..Georgica joca miuta in curtea blocului, strigand hent, fault , offside..tot pentru ca asa a vazut , la televizor.

Nu vad dece, baietii mei , pana devin de varsta mea...auzind ca pescuitul este un sport si are reguli...nu o se conformeze chiar si subconstient..Vazand la televizor si auzind des despre c&r...o sa le fie ceva normal..cum se intampla in multe alte tari civilizate.

Eu , personal cred in educatie si evolutia gandirii...fie si prin a "inalta" pescuitul la rang de sport adevarat....mediatizat, cu idoli si reguli, restrictii....Dece nu? ...Stiu, sunt un "dreamer" ;)..
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Ian 2011, 23:46

Mai , ca sa fie sport si competitia in regula ar trebui sa concureze toti pe acelasi conditii de pista , ori balta ii variata ! Vezi standurile la stationar , la crap !

Acuma numit asa generic sport cam orice ii o chestie care se poate interpreta !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 16 Ian 2011, 23:58

In unele cazuri organizarea de concursuri pe unele ape au daunat ( zic io) apelor respective. de exemplu la Rogojesti se zice ca s-ar fi intensificat branconajul dupa ce localnicii au vazut ca se prinde peste pe lac.La Ghioroc, dupa organizarea unui concurs primaria, mai exact un consilier bine infipt a facut o "inginerie" prin care a dat balta in concesiune unei asociatii, care de fapt e a lui pe persoana fizica, care este, si a aparut mult dorita TAXA, care inainte era inclusa in permisul de pescuit....deci din apa libera in balta cu plata si fara ca asociatia, care este, sa faca ceva efectiv pt calitatea lacului, ba din contra am vazut atatea pripoane in ultimul timp ca m-a lovit scarba.Si umbla zvonuri ca ar fi puse cu stirea concesionarului, care vrea sa scape de "somnii uriasi" care mananca crapii. :lol: :lol: :lol:

...si eu zic ca pescuitul practicat zi de zi nu e sport, e pasiune....la fel ca si vanatoarea?!
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 17 Ian 2011, 00:26

Adelin scrie:In unele cazuri organizarea de concursuri pe unele ape au daunat ( zic io) apelor respective. de exemplu la Rogojesti se zice ca s-ar fi intensificat branconajul dupa ce localnicii au vazut ca se prinde peste pe lac.La Ghioroc, dupa organizarea unui concurs primaria, mai exact un consilier bine infipt a facut o "inginerie" prin care a dat balta in concesiune unei asociatii, care de fapt e a lui pe persoana fizica, care este, si a aparut mult dorita TAXA, care inainte era inclusa in permisul de pescuit....deci din apa libera in balta cu plata si fara ca asociatia, care este, sa faca ceva efectiv pt calitatea lacului, ba din contra am vazut atatea pripoane in ultimul timp ca m-a lovit scarba.Si umbla zvonuri ca ar fi puse cu stirea concesionarului, care vrea sa scape de "somnii uriasi" care mananca crapii. :lol: :lol: :lol:

...si eu zic ca pescuitul practicat zi de zi nu e sport, e pasiune....la fel ca si vanatoarea?!

cam asa e Adeline, si din pacate e valabil si pentru pista propusa de noi anu trecut :cry: s-au inmultit barcile si pescarii dupa concurs, am gasit setci, etc., etc., poi merita sa mediatizezi o apa pe care mergeai dumenica in amiaza mare si gaseai 2 pescari pe apa cu cate o ruseasca pescuind la pluta? cand acu is minim 5-10 barci cu motoare (momentan electrice) ,,, io iti zic drept, nu bag mana in foc pentru nimeni, chiar daca vine din LRS pe apa asta :cry:

una peste alta ca sugestie tineti-va pista de biban pentru voi si nu o mai mediatizati, ca in 5 ani sa prinzi un biban la UL va fi ultima moda in pescuit, ca la salau , somn, avat, stiuca, vezi cum te chinui, dai toata ziua pe o apa salbateca si daca ai 3-5 atacuri esti cel mai tare...curand vor rade si bibanu si cleanu, numa sa afle de ei si curata tot

parerea mea :cry: :cry:

Scrie răspuns