LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Ian 2011, 19:47

gheorghe, in concurs inveti multe ...
dar nu cu concursurile ridici calitatea pescuitului in Romania
poate in alta tara unde au pesti.
noi mergem de cativa ani intr-o directie ciudata: concursuri tot mai "profi" ca organizare, echipament, concurenti etc si pesti tot mai putini.
Concursurile de la spin incep sa semene cu o cursa de viteza de gasit cele trei locuri cu cinci baboi punctabili de pe "pista de concurs" proaspat plasuita. Evident cu echipamente de ultima generatie si tehnici rafinate de evitat gherla.
In timp ce ne organizam in federatii, ne facem loturi nationale si ne tunam mulinetele apele se duc naibii.
Dar noi tot de concursuri discutam...ca asa ridicam nivelul...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Ian 2011, 20:00

Cred ca ce spune Gheorghe are un sambure de adevar. Prin competitii invatam, poate indirect, sa pescuim mai bine. E adevarat ca apele noastre se cam duc naibii insa nu putem da vina pe competitii pentru asta, desi poate competitiile schimba mentalitati.
Si prin schimbarea mentalitatilor poate facem ceva si pentru ape...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Ian 2011, 20:06

semlecangheorghe scrie:N-ai inteles nimic ,S.F.,sau te faci ca nu intelegi,asa ca hai sa-ti explic..Ai zis ca americanii au facut un circ cu pescuitul la bass, poate si ei ar putea spune ca ce practici tu sau eu se numeste"circ"Te-ai pus sa imi arati ce inseamna pescuitul pentru tine...ok,dar asta este numai pentru tine,nu poti sa-l definesti prin prisma ta si sa mai ai pretentia ca toti sa vada lucrurile la fel...Pentru mine pescuitul este cea mai mare pasiune...dar nu caut sa impun asta cuiva...mi-am spus parerea si atit...Nu am hahahait ca tine ,cind altul are alta parere despre pescuit decit am eu...Poate ca mi-am exprimat o parere,dar cit am putut ,am incercat sa nu ii jignesc pe altii...Daca n-am reusit perfect ,mea culpa,imi cer scuze...
Scuze daca am hahait prea tare si o rasunat , da si porumbelu tau o fost pe masura ! Oricum , vad ca nu mai zici nimic de sport ! Acuma ii pasiune !

Cand ai vreme sa-mi exlici cum o fost in Franta , de unde stii tu ca acolo concursurile de pescuit o facut ca aia sa aiba ape cu mai mult peste si alte alea , zau daca nu is curios de unde ai scos-o !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Ian 2011, 20:06

Este parerea mea.Acuma depinde si ce intelegi prin calitatea pescuitului.Eu inteleg o evolutie a metodelor de pescuit si a respectului fata de ape,pesti,mediu in general...si fata pescarul de linga tine...Toate lucrurile astea enumerate sint aduse in atentia masei mari de pescari,prin competitii...Vede omul un match,vrea si el,nu stie cum se foloseste ,se informeaza,informindu-se vede si alte puncte de vedere diferite fata de al lui...Vede de exemplu, ca in Anglia ,patria stilului Sheffield,se aplica cutare si cutare legi,sau regului,poate unii isi pun intrebarea de ce englezoii au platici ce ajung pe la 8 kg...Si uite asa ,in loc sa ocupe 30m de mal cu 10lansete cu rima de parc si clopotel,ii intra la cap ca daca pescuieste cu adresa folosind o tehnica feeder sau Match,prinde si peste.Daca are si un pic de constiinta mai elibereaza din peste si duce acasa strictul necesar,asta presupunind ca ii place pestele...Da unde sa stie el de feeder,matc.jigging..???Pai din reviste si din..... concursuri...
Desigur mai este si saracia si absenta reactiei autoritatilor,ori asupra acestor doua aspecte chiar nu stiu de unde ar putea sa vina rezolvarea.......Degeaba au incercat asociatiile post revolutionare sa faca ceva pt ape si pesti..N-au facut nimic intr-o tara unde ,din cauza politicului nu se poate face nimic...Este parerea mea personala..N-o impun altora..Scuzati-ma totusi ca nu-mi pot reprima greata fata de personaje ca Popescu,Niculae si fraierii pe care ii manevreaza...
Cit despre fuga pe locurile bune in concursuri,este ceva firesc ,dar nu intotdeauna aglomerarea a dat roade.Am citit despre participanti care au asteptat sa se ocupe locurile asa zis bune si dupa aceea s-au pozitionat pe locuri considerate neinteresante si culmea au prins peste incit au ajuns prin primii 10.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Ian 2011, 20:09

semlecangheorghe scrie:....Degeaba au incercat asociatiile post revolutionare sa faca ceva pt ape si pesti..N-au facut nimic intr-o tara unde ,din cauza politicului nu se poate face nimic...Este parerea mea personala..N-o impun altora..
aici nu sunt deloc de acord cu tine. Asociatiile care au incercat sa faca ceva pentru ape si pesti sunt extrem de putine.
Cele mai multe s-au ocupat cu vandutul de permise sau cu organizarea de competitii.
Asta e buba !!
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Ian 2011, 20:16

SF scrie:
semlecangheorghe scrie:N-ai inteles nimic ,S.F.,sau te faci ca nu intelegi,asa ca hai sa-ti explic..Ai zis ca americanii au facut un circ cu pescuitul la bass, poate si ei ar putea spune ca ce practici tu sau eu se numeste"circ"Te-ai pus sa imi arati ce inseamna pescuitul pentru tine...ok,dar asta este numai pentru tine,nu poti sa-l definesti prin prisma ta si sa mai ai pretentia ca toti sa vada lucrurile la fel...Pentru mine pescuitul este cea mai mare pasiune...dar nu caut sa impun asta cuiva...mi-am spus parerea si atit...Nu am hahahait ca tine ,cind altul are alta parere despre pescuit decit am eu...Poate ca mi-am exprimat o parere,dar cit am putut ,am incercat sa nu ii jignesc pe altii...Daca n-am reusit perfect ,mea culpa,imi cer scuze...
Scuze daca am hahait prea tare si o rasunat , da si porumbelu tau o fost pe masura ! Oricum , vad ca nu mai zici nimic de sport ! Acuma ii pasiune !

Cand ai vreme sa-mi exlici cum o fost in Franta , de unde stii tu ca acolo concursurile de pescuit o facut ca aia sa aiba ape cu mai mult peste si alte alea , zau daca nu is curios de unde ai scos-o !

Bine ma hahaitule :lol: ,te iau cum esti.Ce sa-ti zic de sport??Ca nu inteleg?Tu ai zis ca nu-i sport,asta insemnind ca tu dai definitii cuvintului "sport"Bun ii parerea ta.Pentru mine pescuitul este o pasiune imensa.Ce nu-i clar?Sau sportul asta este o pasiune imensa..Si cred ca ,competitiile pot fi o rotita importanta dintr-un angrenaj care ar putea ridica nivelul pescuitului..Cit depre Franta am vazut la un campion aradean,care are colectii intregi de medalii si concursuri cistigate ,este pasionat si de istoria pescuitului,si din una in alta am vazut o carte postala veche si valoroasa care arata o imagine de prin 1900 si ceva de la un concurs de pescuit feminin din Franta.Unde era pescuitul la noi in tara pe vremea aceea??Unde sint francezii fata de noi acum?IN TIMP,asta se vede...copii nostrii poate vor vedea..ceva schimbari..20 de ani asociatiile si guvernantii n-au facut nimic bun...eu asta vad...

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Ian 2011, 20:16

leba scrie:Cred ca ce spune Gheorghe are un sambure de adevar. Prin competitii invatam, poate indirect, sa pescuim mai bine. E adevarat ca apele noastre se cam duc naibii insa nu putem da vina pe competitii pentru asta, desi poate competitiile schimba mentalitati.
Leba , era vorba ca aceste competitii imbunatatesc pescuitul in general si ca in Franta din cauza asta au ape si etc. , nu ca tu , io sau Gheorghe devenim mai agili in a prinde peste !
Avem competii de cativa ani , s-a simtit asa o imbunatatire a apelor , io nu cred !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Ian 2011, 20:21

Tavi scrie:
semlecangheorghe scrie:....Degeaba au incercat asociatiile post revolutionare sa faca ceva pt ape si pesti..N-au facut nimic intr-o tara unde ,din cauza politicului nu se poate face nimic...Este parerea mea personala..N-o impun altora..
aici nu sunt deloc de acord cu tine. Asociatiile care au incercat sa faca ceva pentru ape si pesti sunt extrem de putine.
Cele mai multe s-au ocupat cu vandutul de permise sau cu organizarea de competitii.
Asta e buba !!
Si ma rog ,in ce fel au daunat competitiile apelor?De obicei se tin pe incinte private ,majoritatea...Si inca n-am auzit ca daca organizezi concursuri asta ar fi de blamat...De ce nu aplica statul,prinpolitie si procurori,legile?Concursurile si asociatiile genereaza asta?Cu alea care numai dau permise sint de acord ,asa e..

.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Ian 2011, 20:28

SF scrie:
leba scrie:Cred ca ce spune Gheorghe are un sambure de adevar. Prin competitii invatam, poate indirect, sa pescuim mai bine. E adevarat ca apele noastre se cam duc naibii insa nu putem da vina pe competitii pentru asta, desi poate competitiile schimba mentalitati.
Leba , era vorba ca aceste competitii imbunatatesc pescuitul in general si ca in Franta din cauza asta au ape si etc. , nu ca tu , io sau Gheorghe devenim mai agili in a prinde peste !
Avem competii de cativa ani , s-a simtit asa o imbunatatire a apelor , io nu cred !
Nu, nu in cativa ani, asta e foarte clar.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Ian 2011, 20:50

semlecangheorghe scrie:.Cit depre Franta am vazut la un campion aradean,care are colectii intregi de medalii si concursuri cistigate ,este pasionat si de istoria pescuitului,si din una in alta am vazut o carte postala veche si valoroasa care arata o imagine de prin 1900 si ceva de la un concurs de pescuit feminin din Franta.Unde era pescuitul la noi in tara pe vremea aceea??Unde sint francezii fata de noi acum?
Hai ma ca iar pic de pe scaun :lol: :lol: Deci ai vazut o carte postala din 1900 si ai meditat putin , dupa care ai scos concluzia ca de aia Franta ii unde ii ( :?: ) pentru ca aia faceau concursuri inca de atunci !

Scrie răspuns