LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Mar 2014, 10:43

SF scrie:
SF scrie:daca iti tai jos stiucile de pe Vladi , cu cate ramai Gigel :wink: , ca nu-ti ajung de un articol mai acatarii .
Gigi , ii vorba despre stiuci , daca nu s-a inteles explic :)

Am vazut ca 'faci hernie' pa tema de mai sus.. :lol: Nu te mai obosi..
Ai perfecta dreptate daca nu ar fi Vadimirescu,canci pesti trofeu.. :!:
Daca mai doreste domnu' sa ii recunosc ceva,sa nu se sfiasca ,n-as vrea provoc oarece convulsii la ficatzi sau milul din fiere.. :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Mar 2014, 10:48

Gigel , de mai mult de odata o fost prezentat tabloul in care pescuitul ii un fenomen economic care aduce venituri , chiar ti se pare normal ca statu sa-ti dea bani ca tu sa-ti poti promova nalucile in concursuri , si apoi sa le vinzi , fara ca tu sa te implici in nici o parte :?:

Concurentii par a fi mai interesati in cum da pe sticla startu fulminant , ca aduce a bassmaster , toti cu motoru turat , sau vesnic in cautarea pistelor perfecte , desi scade dimensiunea la masurat si par a nu fi constienti ca fara peste fenomenu se dilueaza si o sa devina tot mai scump .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Mar 2014, 10:52

Tavi scrie:
Deci,lui mister Voinea i se pare perfect normal sa pretinda pescarilor de competitie sa faca ceva pentru apele naturale(aflate in mod normal in gija oricui altcuiva decat a pescarilor de competitie),dar i se pare imoral ca acestia sa pretinda bani de la contribuabili,pentru pescuit.
Corect. Trebuia sa fiu mai explicit: sa pretinzi bani de la contribuabili pentru competitii de pescuit, asta e imoral, mai ales intr-o tara in care, printre altele, sanatatea si educatia sunt subfinantate.
E adevarat, promovarea C&R in concurs si popularile facute de concurenti sunt exemple pozitive, dar in lipsa pazei din pacate efectele sunt 0 sau chiar mai rau, in unele cazuri, dupa un concurs pe o apa populata raman mai putini pesti ca inainte pentru ca dau navala altii care au aflat ca s-a populat si rad tot ce prind.
Singura solutie pentru a schimba ceva este tot la pescari, inclusiv la cei de competitie, care trebuie pe de o parte sa puna presiune pe autoritati sa creeze un cadru legislativ coerent care sa permita gestiunea mai buna a apelor si pe de alta parte sa se implice direct in ingrijirea apelor si pestilor (paza), prin cluburi si asociatii, vezi exemple ca Zetea si Snagov in Romania si nenumarate alte exemple in tarile civilizate din vest. Nu prin concursuri C&R au ajuns cei de dincolo sa aiba apele alea, ci prin implicarea comunitatilor de pescari.

1.Noh,e bine ca iti calci pa mandrie si recunosti ca este un aspect pozitiv.
2.Lipsa pazei nu cred ca este moral sa o imputi pescarilor de competitie care au populat o locatie.Mai ramane sa ii iei la bataie ca de fapt ei sant cauza braconajului din zona :lol1:
3.Cand io ti-am zis ca fara sprijinul autoritatilor nu faci nimic oricate intentii sau idei bune ai avea ,ai zis ca nu-i asa.
4.De ce ar trebui sa pun presiune si pescarii de competitie pe autoritati sa-si faca treaba??Ca sa vina unii apoi sa zica ca de fapt o fac pentru imagine,sponsorizari de la stat??

Nu ajunge exemplul(sper ca nu unicat,si singular) de anul trecut al LRS-sectiunea mal-toti cei care au participat@organizat acel concurs??

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Mar 2014, 10:58

SF scrie:Gigel , de mai mult de odata o fost prezentat tabloul in care pescuitul ii un fenomen economic care aduce venituri , chiar ti se pare normal ca statu sa-ti dea bani ca tu sa-ti poti promova nalucile in concursuri , si apoi sa le vinzi , fara ca tu sa te implici in nici o parte :?:

Concurentii par a fi mai interesati in cum da pe sticla startu fulminant , ca aduce a bassmaster , toti cu motoru turat , sau vesnic in cautarea pistelor perfecte , desi scade dimensiunea la masurat si par a nu fi constienti ca fara peste fenomenu se dilueaza si o sa devina tot mai scump .

Tu musai vrei sa pui in carca mea ce n-am spus...io am zis ca nu discut moralitatea sau imoralitatea,si mi se rupe daca statul sponsorizeaza sau nu ,concursurile,ba mi se pare o ipoteza extrem de improbabila sa dea statul bani pt. concursuri..Trebuie sa iti desenez ca sa pricepi..Si acu pentru ficatzii tai..

Da' io nu prind peste decat pe incinte,si vreau ca statul sa dea banu' si io sa-mi promovez nalucile.. :lol: :lol: Schema e foarte inteligenta...pentru cultura ta generala ,nu am nevoie de concursuri ca sa-mi promovez woblerele,si daca am facut-o sau am sa o mai fac ,va fi pentru ca asa inteleg eu sa pun umarul la concursul respectiv..Si mi se rupe de aia care circotesc de pe margine..Au dat woblere la concursuri(bravo lor) o gramada de lurebuideri romani..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Mar 2014, 11:08

Tavi scrie:
semlecangheorghe scrie: apele naturale(aflate in mod normal in gija oricui altcuiva decat a pescarilor de competitie),
Bun, tu zici ca pescarii de competitie n-au nicio treaba cu apele naturale. Dar cine anume este "altcuiva" in grija caruia s-ar afla apele "in mod normal"?
Poti sa detaliezi cum crezi tu ca ar trebui sa se intample lucrurile "in mod normal"? Sau unde se intampla acel "mod normal" si cum functioneaza?

Nu stiu in grija cui ar fi cel mai bine apele naturale.Eu doar am vrut sa scot in evidenta faptul ca apele naturale nu sant date in grija pescarilor de competitie.In ciuda acestui fapt au facut o populare pe buzunarul lor,fara sa ceara nimic.Si daca nu sant date in grija pescarilor de competitie ,nu este normal sa le imputi ca nu fac nimic pentru aceste ape.

Aceasta 'imputare' am vazut-o la tine,Tavi Voinea,la Popescu Stefan guru frpsc,si la Stefan Matei-guru mnab-ului,dupa ce acesta din urma sa intilnit cu Popescu Stefan.

Nu as vrea sa crezi ca sugerez ca ar exista vreo legatura intre persoanele de mai sus,doar constat o atitudine care mie nu mi se pare normala,si am explicat si de ce.Sper(oare :D ??) ca ai inteles..Dar este doar o parere de a mea si ata,si daca ai tinut sa mi-o exprim am facut-o desi am zis de la inceput ca''mai bine nu'' :lol: Dar daca voi ati insistat..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Mar 2014, 11:26

1. pozitiv dar insuficient si ineficient.
2. nu am spus asa ceva
3. nu am spus asa ceva
4. Esential e ca presiunea pusa pe autoritati sa dea rezultate. Cu cat mai multi pun presiune cu atat mai mari sansele.
Nu le imput pescarilor de competitie nimic, intelegi total pe dos.
Ideea e alta: daca pescarii (inclusiv cei din competitii) nu fac ceva lucrurile vor evolua in acelasi fel ca si pana acum, adica in jos.
Daca tu crezi ca popularile si concursurile C&R au avut vreun efect, fa o partida pe Valea Frumoasei unde au fost nu una ci mai multe populari facute de LRS pentru concursuri si ai sa te lamuresti la fata locului.
Autoritatile nu vor misca un deget in directia protejarii apelor si pestilor (si nu numai) daca nu pune nimeni presiune pe ei. Si cine sa puna daca nu pescarii? WWF? 8)
Si daca nu stii in grija cui ar fi cel mai bine sa fie apele, repet: vezi ce si cum se intampla in vecini: Ungaria, Polonia, Slovacia, etc
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 04 Mar 2014, 11:38

Problema gestionării apelor publice este tare complicată, după părerea mea. Noi, cei de la APC 21 am constatat-o pe pielea noastră, în administrarea lacului Snagov.
Cu sprijinul poliţiei şi al parchetului, 74 de dosare penale în 2013, alte 17 de la începutul anului 2014. 29 de dosare deja soluţionate definitiv, 7 condamnări la privare de libertate (toate cu suspendare), 18 amenzi penale, 6 achitări.
Alte 39 de dosare în faza exercitării căilor de atac.
Şi totuşi, succesele noastre în lupta anti-braconaj sunt doar parţiale, avem uneori senzaţia că deşertăm marea cu linguriţa. Legile nu prea ne ajută, braconajul este socotit infractiune cu nivel redus de periculozitate".
In plus, am mai distrus "accidental", zeci de kilometri de plase. Este singura metoda eficienta.

În altă ordine de idei:

- Statul nu face mai nimic, încasează câţiva bani la buget şi...atât.
- AGVPS nu face nimic. Unde mai poate, mai ia câţiva bănuţi. În rest, se ocupă de vânătoare. Poate, că în unele judeţe mai sunt excepţii, dar pe zona de sud... ZERO tăiat. Ba chiar, ceva abuzuri.
- Organele statului se implică doar dacă primesc ordin "de sus". Noi ne-am zbătut doi ani pentru asta, până la urmă am obţinut o colaborare.
- Asociaţiile mai nou apărute...unele fac ceva, altele doar încasează bani pentru diverse nevoi, altele decât cele folositoare faunei piscicole.
- Federaţia lui popescu nu-i capabilă de nimic, vrea doar să-şi şteargă mucii cu mâneca cluburilor şi a pescarilor recreativi.

De partea cealaltă:
- Pescarii recreativi vor ca să pescuiască pe bani puţini sau gratis. Desigur, să plece mereu cu peşte acasă.
- Pescarii de competiţie vor să pescuiască, să se antreneze pe ape ideale, pline de peşte. Nici individual, nici în cadrul cluburilor cu CIS sau fără...mai nimic. Sunt câteva excepţii lăudabile, dar, la scară mare, aproape nimic.

Peste toate, braconaj cât cuprinde, pescuit industrial/comercial, poluare si deteriorarea gravă a ecosistemelor. Agricultură, industrie, poluare, chimizare.

Păi atunci, de unde peşte în apele publice?

Iar în incinte, carpodroame sau alte bălţi private, preţuri mari, aproape prohibitive, iar pentru competiţii, piste puţine şi cheltuieli mari de organizare.

Cu regret, dar asta-i situaţia.

legea nu se respectă, iar noi vorbim de "moral/imoral" când fiecare nu ştie cum să tragă pe turta lui

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Mar 2014, 11:50

cezar, descrierea ta este corecta.
Dupa parerea mea concluzia este aceeasi: daca pescarii nu se implica (asa cum faceti voi si altii, din pacate deocamdata putini, cu rezultate poate firave dar totusi cu rezultate) nu se va schimba nimic.
Legat de relatia cu autoritatile: tot din ce spui tu, si asa cred si eu, se poate schimba. Incet, poate prea incet dar totusi lucruile se misca pe ici pe colo.
Ca sa se miste mai repede in directia buna e nevoie de mai multi...
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 04 Mar 2014, 11:56

Gigi, is cativa prin LRS care dau gaura pe natural :lol: :headbash: popularile alea au fost apa de ploaie pe langa anumite gauri :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Mar 2014, 12:14

Pikemoane nu fi rau, pentru un paduche nu arunci cojocul.
Musca 13

Scrie răspuns