LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
StefanDinu
veteran
veteran

Re: LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

Mesaj de StefanDinu » 04 Mar 2014, 12:18

Tavi scrie:Singura solutie pentru a schimba ceva este tot la pescari, inclusiv la cei de competitie, care trebuie pe de o parte sa puna presiune pe autoritati sa creeze un cadru legislativ coerent care sa permita gestiunea mai buna a apelor si pe de alta parte sa se implice direct in ingrijirea apelor si pestilor (paza), prin cluburi si asociatii, vezi exemple ca Zetea si Snagov in Romania si nenumarate alte exemple in tarile civilizate din vest. Nu prin concursuri C&R au ajuns cei de dincolo sa aiba apele alea, ci prin implicarea comunitatilor de pescari.
Ce nu se intelege foarte bine este ca pescuitul de competitie este o continuare a pescuitului recreațional. Se pescuiește in concurs mult maqi putin decat in afara (sa le numim antrenamente). Este falsa problema ca recreationalul are o pozitie antagonica cu competitorul.
Creerea si organizarea de competitii insa mananca mult timp si resurse. Si majoritatea oamenilor implicati o face pro-bono. In plus se mai razboiesc si cu nebunul de pica! Nu se poate cere tot concurentilor se se ocupe de ecologie si de initiative legislative. OK! Sustin initiative. Daca pot sa ajut, ajut. Dar nu este corect sa cereti tot acelorasi oameni sa faca ceva. Cred insa ca se paote colabora si pot ajuta la salvarea apelor.
Pentru ca pentru salvarea apelor sunt de pare ca este nevoie de control si mai ales aplicarea legii pana la capat. Pentru ca da trebuie sa faci parnaie pentru braconaj. Stiu ca le foame si alte surse nu au dar nu este o justificare. Iar faptul ca a braconat "doar" 1kg de peste in timp ce lumea moare si Rusia invadeaza Ucraina, nu este un motiv ca politia sau procuratura sa nu finalizeze dosarele de braconaj.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

MikeB
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de MikeB » 04 Mar 2014, 12:56

Paturica, sunt unii pe aici complet idioti... Ii si nominalizez, ca vad ca prea zburda pe campii: Tavi, SF, Zavera etc.

Ma baieti, va place sa va bagati in seama?

Competitionarii sunt cei mai implicati in pescuit, sunt varful de lance al pescarilor recreativi. Ei promoveaza pescuitul si de la ei se invata diverse tehnici de pescuit. Tot ei, daca ar fi organizati cum trebuie (recte in Federatii si Confederatii, nu neaparat in rectul Balamuc), ar putea reprezenta o forta de lobby in parlament, in popularizarea pescuitului, respectiv in domeniul protejarii ariilor de pescuit.

Recreativii sunt formati in marea majoritate de pescarii de "Duminica", nu le poti cere sa fie organizati. In plus majoritatea din ei vor ieftin, moka daca se poate, si peste cu sacul in conserve si la animale.

Competitionarii au un rol de model pe care trebuie sa si-l asume, de practicare C&R, de protejare a mediului (fara garduri, amenajare locuri salbatice etc.) si, in general, de cultivare de respect vizavi de "capturile" avute..

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 04 Mar 2014, 12:59

StefanDinu scrie:
Tavi scrie:Singura solutie pentru a schimba ceva este tot la pescari, inclusiv la cei de competitie, care trebuie pe de o parte sa puna presiune pe autoritati sa creeze un cadru legislativ coerent care sa permita gestiunea mai buna a apelor si pe de alta parte sa se implice direct in ingrijirea apelor si pestilor (paza), prin cluburi si asociatii, vezi exemple ca Zetea si Snagov in Romania si nenumarate alte exemple in tarile civilizate din vest. Nu prin concursuri C&R au ajuns cei de dincolo sa aiba apele alea, ci prin implicarea comunitatilor de pescari.
Ce nu se intelege foarte bine este ca pescuitul de competitie este o continuare a pescuitului recreațional. Se pescuiește in concurs mult maqi putin decat in afara (sa le numim antrenamente). Este falsa problema ca recreationalul are o pozitie antagonica cu competitorul.
Creerea si organizarea de competitii insa mananca mult timp si resurse. Si majoritatea oamenilor implicati o face pro-bono. In plus se mai razboiesc si cu nebunul de pica! Nu se poate cere tot concurentilor se se ocupe de ecologie si de initiative legislative. OK! Sustin initiative. Daca pot sa ajut, ajut. Dar nu este corect sa cereti tot acelorasi oameni sa faca ceva. Cred insa ca se paote colabora si pot ajuta la salvarea apelor.
Pentru ca pentru salvarea apelor sunt de pare ca este nevoie de control si mai ales aplicarea legii pana la capat. Pentru ca da trebuie sa faci parnaie pentru braconaj. Stiu ca le foame si alte surse nu au dar nu este o justificare. Iar faptul ca a braconat "doar" 1kg de peste in timp ce lumea moare si Rusia invadeaza Ucraina, nu este un motiv ca politia sau procuratura sa nu finalizeze dosarele de braconaj.
Salut, Stefan!

Ne cunoaştem binişor şi ştii, prrobabil, că nu am obiceiul să bat câmpii de forumuri.

Pescarii de competiţie sunt şi ei, pescari recreativi la origine. Ba, să nu-ţi fie cu supărare, şi când se pregătesc de competiţii, chiar şi când concurează, au destule trăsături comune cu recreativii.
Atât la crap, cât şi la spinning, caută piste suprapopulate, împletind distracţia de pescar cu spiritul de competiţie.
Uneori, mai ales în competiţiile externe, lucrul ăsta se dovedeşte chiar contraproductiv.

Un concurs se poate câştiga şi cu 50 de capturi, dar şi cu, să zicem, 7 capturi.
E, într-un fel, ca la fotbal. Şi la 1-0, şi la 5-3 tot victorie sau înfrângere se numeşte.

După cum ştii, am mare admiraţie pentru pescarii de competiţie, pentru spinning în special. Iar observaţiile de mai sus nu trebuie să supere pe nimeni.

Viaţa ar fi prea frumoasă dacă unii doar ar concura şi antrena, alţii doar ar pescui (cu sau fără traistă). Dar, trebuie să facă ceva concret şi ei. Măcar să respecte legea şi să ia atitudine (la malul apei, nu pe net).
Dacă toţi vom aştepta minuni de la stat, peste câţiva ani vom pescui, iar voi veţi concura, virtual, pe net.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 04 Mar 2014, 13:28

cezar.ch scrie:Un concurs se poate câştiga şi cu 50 de capturi, dar şi cu, să zicem, 7 capturi.
E, într-un fel, ca la fotbal. Şi la 1-0, şi la 5-3 tot victorie sau înfrângere se numeşte.

După cum ştii, am mare admiraţie pentru pescarii de competiţie, pentru spinning în special. Iar observaţiile de mai sus nu trebuie să supere pe nimeni.

Viaţa ar fi prea frumoasă dacă unii doar ar concura şi antrena, alţii doar ar pescui (cu sau fără traistă). Dar, trebuie să facă ceva concret şi ei. Măcar să respecte legea şi să ia atitudine (la malul apei, nu pe net).
Dacă toţi vom aştepta minuni de la stat, peste câţiva ani vom pescui, iar voi veţi concura, virtual, pe net.
Buna ziua domnule Chioibasu,

Da ne stim de mult si nu combat pozitia dumneavoastra. Eu spun ca pescarul de competitie este un pescar normal care se duce si in competitii.
Ca se castiga competitiile cu 7 sau 70 de pesti este OK. Problema este ca se ajunge sa se castige un concurs cu 2 pesti. Si nu pun aici situatiile speciale (un front atmosferic). Ci pun situatiile cand balta nu are peste.
Pe Valea Mostistei era raiul șalăului. Darvari, Gostilele, Sarulesti, Valea Argovei (ca sa mentionez cele mai celebre) au devenit o umbra din ceea ce au fost. Si nu sunt ape salbatice. In schimb pe ape salbatice poti fi omorat daca deranjezi afacerile locale ale unor oameni sustinuti de autoritati.
Pescarii care merg in competitii sunt direct interesati de ape mari, publice si cu peste. Dar nu cred ca tot ei trebuie sa faca totul pentru acest deziderat. Nu cred ca a fost o situatie in care unui club sportiv sa i se ceara ajutorulsi sa spuna: imi pare rau noi suntem de competitie si nu ne bagam in "recreationism".
In rest si total de acord cu ce spuneti ...
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 04 Mar 2014, 13:32

Tavi scrie:cezar, descrierea ta este corecta.
Dupa parerea mea concluzia este aceeasi: daca pescarii nu se implica (asa cum faceti voi si altii, din pacate deocamdata putini, cu rezultate poate firave dar totusi cu rezultate) nu se va schimba nimic.
Legat de relatia cu autoritatile: tot din ce spui tu, si asa cred si eu, se poate schimba. Incet, poate prea incet dar totusi lucruile se misca pe ici pe colo.
Ca sa se miste mai repede in directia buna e nevoie de mai multi...
Da, Tavi, e nevoie de mult mai mulţi.
Ştiu că şi voi vă zbateţi şi încercaţi să depăşiţi multe greutăţi, iar cei care ar trebui să vă ajute mai mult vă critică, de la înălţimea experienţei lor de viaţă şi al suficienţei celor care au numai drepturi pe lumea asta.
Poate generaţiile viitoare. Pentru că ale noastre prea s-au învăţat să aştepte.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Mar 2014, 13:41

semlecangheorghe scrie:
SF scrie:Gigel , de mai mult de odata o fost prezentat tabloul in care pescuitul ii un fenomen economic care aduce venituri , chiar ti se pare normal ca statu sa-ti dea bani ca tu sa-ti poti promova nalucile in concursuri , si apoi sa le vinzi , fara ca tu sa te implici in nici o parte :?:

Concurentii par a fi mai interesati in cum da pe sticla startu fulminant , ca aduce a bassmaster , toti cu motoru turat , sau vesnic in cautarea pistelor perfecte , desi scade dimensiunea la masurat si par a nu fi constienti ca fara peste fenomenu se dilueaza si o sa devina tot mai scump .

Tu musai vrei sa pui in carca mea ce n-am spus...io am zis ca nu discut moralitatea sau imoralitatea,si mi se rupe daca statul sponsorizeaza sau nu ,concursurile,ba mi se pare o ipoteza extrem de improbabila sa dea statul bani pt. concursuri..Trebuie sa iti desenez ca sa pricepi..Si acu pentru ficatzii tai..

Da' io nu prind peste decat pe incinte,si vreau ca statul sa dea banu' si io sa-mi promovez nalucile.. :lol: :lol: Schema e foarte inteligenta...pentru cultura ta generala ,nu am nevoie de concursuri ca sa-mi promovez woblerele,si daca am facut-o sau am sa o mai fac ,va fi pentru ca asa inteleg eu sa pun umarul la concursul respectiv..Si mi se rupe de aia care circotesc de pe margine..Au dat woblere la concursuri(bravo lor) o gramada de lurebuideri romani..
Nu are de-a face cu voblerele tale si nici nu-ti pun nimic in carca , mai bine o lasam ca esti pe langa , ramai tu la ficatzi si la ale tale , chiar nu ma refeream la tine , insa nu pricepi pentru ca nu poti , sau crezi ca io te vad drept concurent pe undeva .

Da , la aia cu stiucile ma refeream strict la tine , cand ai vreme poti sa deschizi un topic cu stiucile din ultimii 3 ani prinse pe naturale , nu ai pierde tu ocazia sa-mi dai peste bot :) , hai cu trofeele de stiuca Gigi , ai de un articol :?:

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 04 Mar 2014, 13:54

StefanDinu scrie:
cezar.ch scrie:Un concurs se poate câştiga şi cu 50 de capturi, dar şi cu, să zicem, 7 capturi.

Buna ziua domnule Chioibasu,

Da ne stim de mult si nu combat pozitia dumneavoastra. Eu spun ca pescarul de competitie este un pescar normal care se duce si in competitii.
Ca se castiga competitiile cu 7 sau 70 de pesti este OK. Problema este ca se ajunge sa se castige un concurs cu 2 pesti. Si nu pun aici situatiile speciale (un front atmosferic). Ci pun situatiile cand balta nu are peste.
Pe Valea Mostistei era raiul șalăului. Darvari, Gostilele, Sarulesti, Valea Argovei (ca sa mentionez cele mai celebre) au devenit o umbra din ceea ce au fost. Si nu sunt ape salbatice. In schimb pe ape salbatice poti fi omorat daca deranjezi afacerile locale ale unor oameni sustinuti de autoritati.
Pescarii care merg in competitii sunt direct interesati de ape mari, publice si cu peste. Dar nu cred ca tot ei trebuie sa faca totul pentru acest deziderat. Nu cred ca a fost o situatie in care unui club sportiv sa i se ceara ajutorulsi sa spuna: imi pare rau noi suntem de competitie si nu ne bagam in "recreationism".
In rest si total de acord cu ce spuneti ...
Da, de acord, şi eu susţin că TOŢI trebuie să facem ceva. În nici un caz nu numai cluburile sau pescarii de competiţie individual, ci TOTI.

PS 1 - cu Săruleştiul este o poveste întreagă. La Matiţa, în inima Deltei, am mâncat file de şalau de Săruleşti. Surpriză...
PS 2 - la Valea Argovei, acum doi ani, patrulam balta, în vederea inspectării balizajului. Trebuie să facem "slalom" printre setci, chipurile pentru fitofag şi plătică. Setcile au fost scoase în ajunul concursului (cred că era etapa de Open 2012)

Quod erat demonstrandum !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Mar 2014, 14:02

semlecangheorghe scrie: 4.De ce ar trebui sa pun presiune si pescarii de competitie pe autoritati sa-si faca treaba??Ca sa vina unii apoi sa zica ca de fapt o fac pentru imagine,sponsorizari de la stat??
Mai , stiu ca esti greu de cap :lol:

Hai sa ma incerc odata :) Unii , sustin ca competitia duce pescuitu mai departe . Nu-s de acord , da asta zic ei . Bun ! Sustin ei ca pescaru concureaza , si dupa aia lumea o sa dea buzna sa cumpere echipamentu castigator ,promoveaza marci si scule , si uite asa infloreste negotu si prosperitatea .
Am incercat sa explic in postarile trecute ca ii un fel de cerc care insa nu se completeaza din cateva motive , si cel mai important ii lipsa pestelui .
Si daca cei interesati in a vinde , nu vor misca nimic ca sa existe peste in apa fenomenu pur si simplu nu va avea loc .

De aia cei cu competitia , daca chiar doresc sa mearga mai departe , vor trebui sa se implice pe treaba asta . Pe deasupra , sant cam singurii organizati .Daca nu , oricand cu bani se pot pazi balti cu rapitor unde sa se intreaca o mana de oameni cu posibilitati materiale , strict in numele gloriei eterne .

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 04 Mar 2014, 14:39

Băieți! Calmați-va! Altii sunt dusmanii nostri!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Mar 2014, 17:43

Mai , stiu ca esti greu de cap :lol:

Hai sa ma incerc odata :) Unii , sustin ca competitia duce pescuitu mai departe . Nu-s de acord , da asta zic ei . Bun ! Sustin ei ca pescaru concureaza , si dupa aia lumea o sa dea buzna sa cumpere echipamentu castigator ,promoveaza marci si scule , si uite asa infloreste negotu si prosperitatea .
Am incercat sa explic in postarile trecute ca ii un fel de cerc care insa nu se completeaza din cateva motive , si cel mai important ii lipsa pestelui .
Si daca cei interesati in a vinde , nu vor misca nimic ca sa existe peste in apa fenomenu pur si simplu nu va avea loc .

Mai incet cu pianu' pa scari morosene..ca greu de cap esti tu,daca iti imaginezi ca roata aia e asa cum zici tu.Da' ai o scuza...aia ca esti la distantza buna de tara ta.Uite care este realitatea in tara ta natala..
Ai priceput??Asa so batut cu caramida in pept si mister Voinea si o rezolvat fix pix cu asociatia lui,pentru ca realitatea este ca mafia este atat de mare incat autoritatile nu fac fata..

Si vii tu si zici, ca vezi doamne ,daca pescarii de competitie nu intervin cumva sa fie peste in ape,nu le merge''afacerea'' aia in care pun ''pe sticla'' lanseta si mulineta cu care or prins salaul..

Genial,super inteligent...ca sa-si vanda marfa ar trebui probabil sa organizeze ,sa antreneze si finanteze o unitate de elita care sa puna ordine in tara asta.. :lol1: :lol1: sa nu mai tina spatele procurorul'x' unuia si altuia care braconeaza cu plase si curent..

No ia pune tu in balantza cam cat te-ar costa asta??

Mai vrei exemple??

Surduc 2013-un pescar incilceste accidental o plasa de-a localnicilor.Cand iese la mal ,gaseste implintat in parbrizul si stilpul masinii personale un bolovan cat o minge medicinala ...

Sibiu,zilele astea....un pescar gaseste geamul masinii tandari,pentru ca facea sesizari despre braconieri..

Pe un braj(nu conteaza unde) niste pescari pescuiesc intimplator pe o zona unde este peste.Vin vreo 5-6 barci in fata lor si pe mal ii inconjoara vreo 20 de tuciurii care bat ostentativ in pet-uri goale...tu ai mai fi atat de viteaz,precum esti in spatele tastaturii??

Un paznic ajvps ....ii vine fata de scoala plingind...cica niste indivizi au acostat-o cand iesise si i-au zis sa faca bine sa ii spuna lu' tata ca daca ii mai deranjeaza,fata nu mai ajunge a doua zi acasa..

Anul trecut un paznic a fost incendiat de catre un braconier.

Mai vrei,ca mai am???

Noh ce zici , mama lor da pescari de competitie ,cum nu-si fac ei treaba sa le bage unora ca astia pumnu' pa gura..

Si la final,ca sa dormi linistit,ghiavole...pentru cultura ta generala,in zona mea este extrem de putina stiuca,pe natural.In ciuda faptului am prins una de vreo 5 kile ,pe Mures,pe care am eliberat-o.Daca esti curios ,vezi poza pe facebook.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns