LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Re: LIGA ROMANA DE SPINNNIG, Intrebari,Sugestii,Feedback

Mesaj de SF » 27 Feb 2014, 22:52

Sorin scrie:Avand in vedere ca o federatie de pescuit e inutila , solutia e creearea unei confederatii de federatii inutile , pe ramura....
aceasta confederatie ar avea prin urmare un sens ....major :D
Inca o forma fara fond ....
n-avem pesti dara iubirea de federatie e un zid care nu senfiroeaza de-a ta faima ..... :D

singurul argument adus de federalisti Razvane ...e ca avem nevoie de o federatie pentru ca asa prevede legea :D ...e monumentala fraza asta a lu popescu

de fapt nu e nevoie de nici o forma de organizare majora pentru competitii ....sunt complet inutile , nu se dovedesc decat greoaie , colhozuri de vot , mojarul perfect in care se coc interese de 2 lei , dospesc orgolii si frustrari , se nasc bisericute si se platesc polite ieftine
Competitia se va misca cel mai bine doar in sfera privata acolo unde e posibila inchegarea coerenta a unor idei , acolo unde concurentii platesc , concureaza si respecta regulamentul ....iar de votat voteaza o data la 4 ani in alte domenii

daca vreti asociere halieutica ea e de dorit doar pentru a creea un partener solid de discutie la nivel legislativ , pwntru a apara mediul , pestele si interesele pescarilor recreativi.

restu e can can
Perfect adevarat , ai mare dreptate aici mestere !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Feb 2014, 23:49

Gyorg scrie:

Eu mi-am exprimat parerea, de ce am vrea federatie, dar nu face rau sa ma repet:
1. sa scapam de agvps ptr inscrierea concurentilor la fips-cips.
2. sa comasam interesele pescarilor intr-o singura forta, mai mare, mai puternica in lupta cu autoritatile pentru pasiunile noastre.
3. pentru organizare.Piste de concurs, un sediu, un spijin de la stat, o recunoastere oficiala a sportivilor ca in toate sporturile profesioniste.
DAR !!!
nu asa cum a facut-o il dictatore de pescuit, ci asa cum ar fi normal sa se faca:
- constituirea de comisii pe fiecare categorie in parte: crap, spinning, fly, stationar, etc. Fiecare comisie isi alege conducerea: presedinte, secretar, etc. Fiecare comisie are bugetul ei, administrarea, programul si-l hotareste, regulamentul, etc.
- conducerea comisiilor propune conducerea federatie pe baza voturilor fiecarui club sportiv. Cati sportivi ai determina numarul de voturi!

In principiu nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa inviti fiecare club in parte sa-si constituie comisia, iar la final sa-si voteze conducerea federatiei.

p.s cel mai tare a fost popescu in emisiune: " Cum sa-mi dau demisia cum a zis Gyorg? Am verifica cu cei din jurul meu si nu este nimeni in stare sa conduca federatia, numai eu sunt capabil :shock: " Adica popescu este singurul din Romania care poate sa faca treaba asta, nu mai exista nimeni?
Sa le luam pe rand:

1. sa zicem ca "scapati" de agvps. desi nu vad cu ce va incurca acum...mi se pare mult mai complicat si incert sa construiesti de la 0 o federatie sau s-o restructurezi pe cea a lui popescu ca sa ajungi (eventual :!: ) la cips, ca de fapt acolo vreti. Si in fond sunteti deja acolo, nu retin ca agvps sa va fi pus piedici...
2. ok
3. organizare. De crezi ar fi mai organizat spiningul de exemplu intr-o federatie?
In fond nu faci altceva decat sa transformi LRS in "comisia de spin" si s-o subordonezi unei structuri birocratice. Eu vad mai degraba dezavantaje aici. De organizat tot voi va organizati, dar pierdeti personalitatea juridica si va pricopsiti cu niste sefi care poate sunt crapari. sau muscari. :lol:
-piste de concurs. de unde bani?
-un sediu. De unde bani?
-sprijin de la stat. eventual sprijin moral, pentru ca ar fi profund imoral sa pretinzi bani pentru pescuit de la contribuabili
-recunoastere oficiala. ce e aia si la ce ajuta?
-sporturi profesioniste... :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 28 Feb 2014, 10:22

& Sorin

Eu, cu ideea de Uniune, mă refeream strict la reprezentare.

AGVPS (în afară de relaţia cu CIPS) nu prea "se rupe în figuri" de dragul pescarilor de competiţie, Popescu (cu federaţia lui) este nul, neavenit şi chiar toxic, atunci, ce mai rămâne?

1. să găsiţi o formă de reprezentare suplă şi eficientă
sau
2. să rămâneţi nereprezentaţi.

Având în vedere că totul se face pe efortul, banii şi organizarea proprie, nici nu cred că este nevoie de mai mult.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 28 Feb 2014, 10:27

Sunt din ce în ce mai convins ca amestecul statului nu poate aduce decât probleme.
Americanii au o vorba: dacă ceva merge perfect statul îl va taxa și atunci va funcționa bine. Apoi îl va reglementa și va funcționa prost. Apoi guvernul îl sa finanța și nimic nu va mai funcționa.
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 28 Feb 2014, 10:34

Orice forma de asociere este buna ,atata timp cat din ea nu fac parte mitomanul si acolitii sai , in rest ...mai vedem dupa 5 aprilie :wink:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 28 Feb 2014, 10:36

zavera scrie: ... AGVPS (în afară de relaţia cu CIPS) nu prea "se rupe în figuri" de dragul pescarilor de competiţie ...
In mod normal AGVPS-ul nu ar trebui sa aibe implicare decat la nivel de reprezentare.
AJVPS-urile ar trebui sa se implice in paza apelor, controale, populari etc. Dar ei merg pe principiul minimei rezistente. Adica daca membrii nu ne cer nimic si plătesc cotizația atunci le luam cotizația si nu facem nimic (cam cum spune Ovisiu14: daca accepti orice, asteapta-te la orice!). Dar daca toti membrii se implica si au cereri ferme in schimbul banilor lor atunci se va face cat mai putin cu putinta dar se va face ceva. Este exact ca la primaria, consiliul judetean, guvern. Lipsa de reacție a societății civile ne-a adus aici.
Daca toți membrii unui AJVPS aveau cereri clare catre conducerea asociatiei alta era azi situatia. Dar toti s-au multumit sa isi plateasca cotizatia si atat. Nu mai vorbesc de voluntariat. Atunci chiar nu mai gasesti pe nimeni viteaz.
Si situatia nu este unica la nivelul AJVPS-urilor. Tarele au fost preluate si de alte asociatii mai noi. Luam bani si nu facem nimic.

Pescuitul, apele si tara sunt o reflexie a lipsei noastre de implicare! Drept care nu aruncati cu pietre in AGVPS, AJVPS, asociatii de pescari sportivi. Si noi suntem de vina! In primul rand!
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 28 Feb 2014, 10:51

StefanDinu scrie:Pescuitul, apele si tara sunt o reflexie a lipsei noastre de implicare! Drept care nu aruncati cu pietre in AGVPS, AJVPS, asociatii de pescari sportivi. Si noi suntem de vina! In primul rand!
Din pasivitatea tuturor s-a nascut si infama cooperativa "singura recunoscută și autorizată să organizeze competiții sportive oficiale, să selecționeze, să pregătească și să asigure participarea echipelor reprezentative la competițiile oficiale internaționale." dupa cum sustine mitomanul
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Feb 2014, 19:35

StefanDinu scrie: AJVPS-urile ar trebui sa se implice in paza apelor, controale, populari etc. Dar ei merg pe principiul minimei rezistente. Adica daca membrii nu ne cer nimic si plătesc cotizația atunci le luam cotizația si nu facem nimic (cam cum spune Ovisiu14: daca accepti orice, asteapta-te la orice!). Dar daca toti membrii se implica si au cereri ferme in schimbul banilor lor atunci se va face cat mai putin cu putinta dar se va face ceva. Este exact ca la primaria, consiliul judetean, guvern. Lipsa de reacție a societății civile ne-a adus aici.
Daca toți membrii unui AJVPS aveau cereri clare catre conducerea asociatiei alta era azi situatia. Dar toti s-au multumit sa isi plateasca cotizatia si atat. Nu mai vorbesc de voluntariat. Atunci chiar nu mai gasesti pe nimeni viteaz.
Si situatia nu este unica la nivelul AJVPS-urilor. Tarele au fost preluate si de alte asociatii mai noi. Luam bani si nu facem nimic.

Pescuitul, apele si tara sunt o reflexie a lipsei noastre de implicare! Drept care nu aruncati cu pietre in AGVPS, AJVPS, asociatii de pescari sportivi. Si noi suntem de vina! In primul rand!
Ii prea inradacinat in mintea romanului felu asta de-a fi . Vezi spaga la medic , daca nu dai ,nu se uita la tine , si de ii de internat , nu ai pat , cum scoti niste bani cum iti gasesc pat brusc .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Mar 2014, 07:36

-sprijin de la stat. eventual sprijin moral, pentru ca ar fi profund imoral sa pretinzi bani pentru pescuit de la contribuabil

Las ca e ''moral'' ca unii sa scoata ochii pescarilor de competitie ca nu fac nimic pentru apele publice..Pot da si exemple,dar ma opresc..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Mar 2014, 14:23

In afara cuvantului "moral", ce legatura are ce zici tu ce ce am zis eu?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns