Daca as fi, pentru o zi, presedinte....

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Re: Daca as fi, pentru o zi, presedinte....

Mesaj de old_radu » 08 Feb 2013, 20:34

zavera scrie:
Optimism nu inseamna idealism, dupa cum nici realism nu inseamna pesimism. Nu va explic mai mult...
...nici nu-i cazul sa explici mai mult , cred ca ai fost pe intelesul tuturor.
:headbash:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Feb 2013, 20:34

zavera,
Asa rau si ticalos cum il considerati voi pe Popescu, a fost singurul care s-a apucat si a reusit sa constituie acesta federatie mult clamata ca singura solutie pentru redresarea pescuitului sportiv. Sa tii cont de un singur lucru: tot ce s-a facut pana acum in aceasta federatie este rodul timpului alocat de catre mine acestei structuri care, bina sau nu, are creat cadrul legal de organizare si functionare. Regulamente, comisii etc. sunt rodul unei munci pe care nu stiu cine o putea realiza, renuntand la zile libere, concedii etc., pentru a pune baza unei structuri cat de cat coerente. Un singur lucru ma intriga: daca toti se pricep la asa ceva, unde au fost timp de 20 de ani? De ce se grabesc acum sa arunce cu zoaie intr-o constructie la care nu au contribuit cu nimic?
Cand vei gasi raspunsul la aceasta intrebare, o sa ti se lamureasca multe lucruri, pe care cred ca le stii deja.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 08 Feb 2013, 21:03

apsalba scrie:zavera,
Asa rau si ticalos cum il considerati voi pe Popescu, a fost singurul care s-a apucat si a reusit sa constituie acesta federatie mult clamata ca singura solutie pentru redresarea pescuitului sportiv. Sa tii cont de un singur lucru: tot ce s-a facut pana acum in aceasta federatie este rodul timpului alocat de catre mine acestei structuri care, bina sau nu, are creat cadrul legal de organizare si functionare. Regulamente, comisii etc. sunt rodul unei munci pe care nu stiu cine o putea realiza, renuntand la zile libere, concedii etc., pentru a pune baza unei structuri cat de cat coerente. Un singur lucru ma intriga: daca toti se pricep la asa ceva, unde au fost timp de 20 de ani? De ce se grabesc acum sa arunce cu zoaie intr-o constructie la care nu au contribuit cu nimic?
Cand vei gasi raspunsul la aceasta intrebare, o sa ti se lamureasca multe lucruri, pe care cred ca le stii deja.
Domnule Popescu,
Nu vă consider nici rău, nici ticălos. Mai mult, consider ca aveti multe calitati pretioase (tenacitate, putere de munca, spirit combativ etc). Din pacate, nu le-ati valorificat cum trebuie. Si acum este prea tarziu. Pescarii de competitie va resping, iar fara ei, fara oameni, nu veti putea face nimic. Chiar ini pare rau ca munca si energia dvs nu sunt mai bine directionate.
Macar daca ati intelege faptul ca intre un cal de rasa, chiar bolnav (LRS) si un cal de lemn tinut in magazie (federatia dvs.) toata lumea va alege calul viu.
Şi nu îmi asum acel "voi". Eu sunt doar zavera si atat.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Feb 2013, 21:28

zavera,
Din punctul meu de vedere LRS a devenit o gloaba, demna de mila. Sedinta de maine va confirma cele spuse de mine. Iti garantez (lucru pe care l-am mai supus si in alte dati) ca cei mai aprigi contestatari ai mei vor deveni dupa autorizarea federatiei niste jalnici pupatori de fund. Am experienta cu astfel de indivizi. Nu trebuie sa-ti para rau de munca mea, intrucat am facut-o cu un scop precis, si anume pentru a se constata ca se poate si altfel, fara sa astept multumiri de la nimeni. Cum va evolua federatia (pentru ca nimeni nu o mai poate impiedica sa functioneze), timpul o va dovedi. Daca pescuitul sportiv duce lipsa de ceva, acest lucru se numeste disciplina (in sensul bun al cuvantului) si nu cum considera unii ca ar fi dictatura. Exigenta lucrului bine facut este cheia succesului. Nu stiu daca ai observat ca pe mine nu ma intereseaza competitia. Pentru asa ceva sunt constituite niste comisii cu atributii specifice. Problemele pe care eu le-am indentificat (si fac eforturi sa le rezolv) sunt doua, mari si late: asigurarea infrastructurii si a bazei de selectie. Sunt convins ca nu am ce sa invat un pescar de competitie adevarat pentru ca ar fi ridicol. Dar problemele pe care le-am semnalat nu sunt la indemana unui pescar de competitie. Asta nu inteleg pescarii sportivi care au impresia ca ei le stiu pe toate. Sa-si revizuiasca acest punct de vedere si sa-si vada de pescuit. Atat si nimic mai mult. Secretul reusitei si redresarii pescuitului sportiv este sa faca fiecare ce stie. Cel care le stia pe toate a fost impuscat in 1989 la Targoviste. Nu voi abdica de la aceste principii atata timp cat voi fi la consducerea federatiei. Si atrag atentia inca odata cluburilor; sa citeasca legea si propriile statute. In federatie nu se va intra ca in autogara. Capitalismul nu are fata umana. Razista cine este capabil. Iti garantez ca nu va varsa nimeni nici o lacrima daca 90% din actualele cluburi vor disparea. Multe dintre ele sunt doar cu numele, atata timp cat nu sunt capabile sa asigure conditii de perfomanta pentru proprii sportivi. Este foarte usor sa faci treaba pe banii pescarilor si sa te impaunezi apoi cu rezultatele lor. ACeste lucruri trebuie luate in serios pentru ca federatia nu va face rabat de la nimic. Pescuitul la fara frecventa va disparea. Cate cluburi sunt capabile sa se ridice la exigentele impuse de legislatia sportiva? Iti spun eu; un numar infim. De aceea nu-mi pun speranta redresarii pescuitului sportiv cu actualii practicanti. O tara ca 20 de milioane de locuitori sa aiba sub 1.000 de pescari sportivi de performanta nu este un lucru care sa te linisteasca. Cam asta este punctul meu de vedere si cred ca va trebui tinut cont de el. Deocamdata ora exacta a pescuitului sportiv de aici se va da. Ce va fi in viitor? Vom vedea!

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 08 Feb 2013, 21:47

V-am inteles punctul de vedere, dle.Popescu, dar nimeni nu are un "glob de cristal" sa desluseasca viitorul pescuitului de competitie. nici macar ce se intampla maine. Nu exista profeti ! Iar cei care au incercat sa devina au sfarsit toti, fara exceptie, ori arsi pe rug, ori la ospiciu, ori de rasul lumii.
Ce a fost inainte de 1989 (anul nasterii mele) stiu din auzite, dar sunt sigur ca a fost rau, mai ales pe planul gandirii compatriotilor mai varstnici. Intrati si dvs. in aceasta categorie, nu ma feresc sa v-o spun.
Cu acelasi regret va spun, dumneavoastra nu intelegeti absolut nimic din capitalism. Acesta inseamna concurenta, valoare adaugata si, in primul rand imagine. Sunteti in afara acestor concepte.
Nu-mi permit sa va dau lectii, dar nu ar strica sa va ganditi nitel la ceea ce v-am scris mai sus.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Feb 2013, 21:54

Va dezamagesc. Am fost un foarte bun director de marketing inainte sa-mi dezvolt propria afacere care imi permite sa fiu liber si independent.

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 08 Feb 2013, 22:10

apsalba scrie:Va dezamagesc. Am fost un foarte bun director de marketing inainte sa-mi dezvolt propria afacere care imi permite sa fiu liber si independent.
Dovediti si la federatie lucrul acesta, macar de-acum inainte.
Oricum, director de marketing pentru piata din Romania nu-mi spune mare lucru. Promovarea produsului romanesc, de la "ţară"
pană la simplele scobitori, este penibilă. Iar produsul de import se promovează singur, deşi uneori nu merită.
Iar, daca aveti propria afacere, nu sunteti nici liber, nici independent. Sunteti prizonierul afacerii dvs.
Ultima oară modificat 08 Feb 2013, 22:11 de către zavera, modificat 1 dată în total.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Feb 2013, 22:11

Zavera,io zic sa nu-l mai provoci...
In seara asta nu si-o luat pastilutza..
Si miine e o zi..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Feb 2013, 22:16

Da mai gigi. Ai dreptate. Chiar va trebui sa iau o pastila de dormit. Ma macina un gand; cine il va trimite pe Adelin la mondiale acum cand AGVPSR a rupt protocolul cu LRS? Cred ca sperantele se indreapta spre Alba Iulia, nu crezi?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Feb 2013, 22:20

Este o vorba care zice ca atunci cind se inchide o usa ,se deschide un geam..
Acum am citit minunea ...de aia esti atit de ...entuziasmat..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns