Daca as fi, pentru o zi, presedinte....

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Daca as fi, pentru o zi, presedinte....

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Feb 2013, 16:38

Da Cristi,sensul real suna altfel..
Din tot ce ai scris ,nu sint de acord cu un lucru..
''Gura lumii',nu a blamat ideea de federatie ci viziunea asupra acesteia, pe care oare Popescu Stefan.Personal, gasesc scabroase, puncte ca,

1.Nu exista un mecanism coerent si functional,prin care presedintele sa fie inlocuit.Consecinta??Numai asa a putut Popescu Stefan sa lanseze cu un curaj aparent,chemarea''sa vina cluburile""

2.Nu exista un mecanism concret ,prin care sportivul propriuzis,sa fie degrevat de problema financiara.Statutul Federatiei spune ca sustine financiar doar Lotul National.Nu exista o procedura detaliata,cum face acest lucru.
Federatia doar creeza cadrul,restul cade pe umerii cluburilor.
Daca in prezent ,cluburile trebuie sa plateasca o taxa de acces pe piste private,conform viziunii popesciene,entitatea numita 'Federatie'are acces gratuit la luciul de apa,dar permite accesul in cadrul propiului campionat intern,doar cluburilor care isi platesc taxa anuala catre aceasta.

Pe linga aceasta taxa anuala,cluburile sint datoare sa isi organizeze competitiile,si sa isi plateasca deplasarile din bugetul propriu..Cluburile= pescarii de rind,care doresc sa participe in competitii..

Orice litigiu,cerere de solutionare,in viziunea popesciana presupune o comisie care trebuie platita..cu o taxa.

Atunci,cum sint degrevati pescarii de rind de grija banilor??

3.Nu in ultimul rind,miciunile,manipularile,dezinformarile lansate pe toate canalele media...nedemne de o federatie care cica ,promoveaza fair-play-ul..

Din punctul meu de vedere,acestea sint doar citeva din motivele care m-au facut si ma vor face in continuare sa sustin ca ideea de federatie,asa cum o vede Popescu Stefan,mi se pare ...oribila...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Feb 2013, 16:39

apsalba scrie:gigi,
Ți-am postat ceva pentru studiu!
http://frpsc.ro/comunicat-catre-cluburile-membre/

Da, sint sigur ca cluburile vor fi in extaz....
Pe mine m-ar fi impresionat un calendar competitional..

.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Feb 2013, 16:42

După Adunarea generală, gigi! Luna viitoare! Multe se vor întâmpla luna asta!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Feb 2013, 16:52

Da, asa ai zis si de c.i.s.,si de inscrierea in c.i.p.s.,si cite si mai cite..o sa ma ierti daca am rezerve..

.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 08 Feb 2013, 16:56

Parca ziceam ca il ignoram???

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Feb 2013, 16:57

Io n-am zis...Sa-l ignore Tavi :D

.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 08 Feb 2013, 17:14

semlecangheorghe scrie:Io n-am zis...Sa-l ignore Tavi :D
Big like! :lol: :lol: :lol:

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 08 Feb 2013, 19:56

Am citit cu mare atenţie manifestul dvs., este o excelentă radiografie a ceea ce s-a întamplat pană acum (atat cat ştiu eu din istoria spinning-ului competiţional romanesc, care se cam confundă cu a LRS-ului).
Tot respectul pentru munca dvs., sunt convins că aţi acumulat multă experienţă şi în primul rand informaţie, de bună calitate şi de prima mană.

Dar ceea ce propuneţi dvs. nu se poate face dintr-o dată, în situaţia actuală şi cu resursele actuale.
Cred că frumoasa construcţie la care visaţi se poate realiza în mod gradual, pe durata mai multor ani.
Este nevoie, în mod clar, de trei lucruri :

1. o echipa de oameni inteligenţi, solidari, devotaţi şi harnici. 7, 8 sau 10 persoane, cu pregătire multidisciplinară şi simultan, buni cunoscători ai fenomenului. Îi aveţi ? Sau, îi puteţi găsi ?
2. fonduri substantiale. Numai fondul de salarii celor 7/10 pers, plus cativa auxiliari (contabilitate, administratie) ar depasi milionul de lei pe an. Pe o constructie institutionala normala, s-ar adauga cheltuieli materiale ( bunuri, servicii, chirii, utilitati) care, in toate bugetele normale, dubleaza si uneori tripleaza suma de referinta:cheltuielile salariale). Sa zicem, 2,5 milioane de lei, fara investitii. Cu investitii...adaugati dvs. cat credeti.
Aveti surse pentru banii astia? Federatiile pe care le enumerati se refera la sporturile olimpice, o parte (60%) din bani vin de la C.I.O. Restul, din bugetul de stat. Peste asta, mai sunt si sponsori.
Credeti ca va da statul bani multi pentru pescuitul de competitie ?
3. continuitatea fenomenului. Aici, fara LRS nu se poate, pentru ca asa pacatos cum pare, este condamnat sa continue. Daca moare LRS-ul, moare totul. Trebuie resuscitat, perfectionat, reformat. Dar trebuie sa ramana.
Daca nu mai este LRS-ul, pana se pune pe picioare constructia dorita de dvs., ce va fi ?

Iertati-ma, admir munca dvs., dar...nu cred ca se poate.

PS 1.- dialogul cu dl.Popescu este o gluma.
PS 2.- nu cred in personaje mesianice, providentiale. Ultimul a murit odata cu W.Churchill.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Feb 2013, 20:10

zavera scrie:
...tu , pesimist ? :?: ? :shock:
...iti contrazici toate "tezele" enuntate pana acum ? !
:lol:

zavera
veteran
veteran

Mesaj de zavera » 08 Feb 2013, 20:19

old_radu scrie:
zavera scrie:
...tu , pesimist ? :?: ? :shock:
...iti contrazici toate "tezele" enuntate pana acum ? !
:lol:
Optimism nu inseamna idealism, dupa cum nici realism nu inseamna pesimism. Nu va explic mai mult, ca suntem deja off-topic. :wink:

Scrie răspuns