CUPA GOSTILELE editia a 2a. 28.octombrie.2006

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Noi 2006, 19:08

Fratii mei de "suferinta" :) ceea ce am scris cred ca e conform cu realitatea.Nu doresc sa predau nici un fel de lectii nimanui dar cred cu tarie ca pt. a face performanta trebuie sa fi dedicat ,sa pui osul ,bani sa sacrifici timp ,rabdare si sa lasi deoparte falsele probleme ca:
-el are motor ,eu nu
-el stie locurile ,eu nu
-el e avantajat,eu dezavantajat
-el stie la gume,eu nu
-el are noroc,eu nu
-el are sonar,eu nu
-el are GLoomis,eu nu
-..si lista poate continua...
- FALS :!:
Ar trebui sa ne uitam fiecare in propria oglinda si sa incercam pt.la anu sa invatam mai mult din fiecare etapa si de la cei ce anu asta au reusit.
Credibilitatea o obtii numai daca ceea ce spui si faci intr-un mediu transparent ,cinstit si de ce nu profesionist facut.
Daca vom continua cu interpretarile ,suspiciunile si ceea ce e mai drag romanului capra vecinului nu facem decit sa ne imbatam cu apa rece ,asa ca mai bine sa puna toti umarul daca (....se doreste) la implementarea unui regulament unic pe care sa-l respecte toti de la cap la coada.
Numai asa se vor
stringe 80-100 concurenti pe etapa din care in mod cert primii clasati vor face fata pe orice pista din lume.
Restul :povesti cu pesti :twisted:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Noi 2006, 19:25

valistrati scrie:Dupa cite imi aduc aminte s-a decis ca Turneul AVP sa se dersfasoare in sistem OPEN avind o miza f.mare ca primii 5 clasati sa fie reprezentativa Romaniei intr-o competitie externa .In cosecinta sloganuri ca :"egalitate de sanse,conditii egale ..etc."le cosider fara rost atunci cind vorbim de performanta, atita timp cit nu te obliga nimeni sa participi si cu atit mai mult sa faci parte din lot daca nu faci tot ceea ce iti sta in putinta atit din punct de vedere financiar cit si ca "meserie"in pescuit.
Ma bucur sincer ca in acest an toti cei 5 clasati isi merita din plin locul in lot facind mari eforturi financiare sa fie cu citeva zile inainte la etapele din Belis,Rogojesti si Gilau in timp ce altii stateau acasa si faceau scenarii.
FELICITARI Eugen,Paco,Sabin,Cristi , Bogdan .
Aceleasi eforturi le-au facut si Petre ,Mihai S. ,Gyorg care se regasesc in primii 10 clasati asta dovedeste ca performanta se obtine cu sudoare si talent.
Interzicerea antrenamentului pe banii concurentului e o prostie si nu ajuta pe nimeni in schimb a permite unora sa se antreneze si altora nu ,nu e corect.
Infintarea Ligii de spinning ar indirji lupta pentru a ocupa un loc cit mai bun la sfirsit de sezon eliminind astfel pe cit posibil intimplarea si norocul lasind loc performantei
Un regulament unic si respectat in toate punctele sale de catre toti concurentii si mai ales de organizatori ar face ca lucrurile sa intre pe un fagas normal.
Trebuie inteles ca viata "MOCA" s-a terminat in Romania.
Ce limba de lemn..... :lol: tata daca te nasteai pe vremea odiosului aveai mari sanse sa fii ales secretar de partid....si inca unul cu pretentii la postul de "prim".... :lol:
Singura fraza corecta din expozeul tau este:
Un regulament unic si respectat in toate punctele sale de catre toti concurentii si mai ales de organizatori ar face ca lucrurile sa intre pe un fagas normal.
In rest tot ce spui tu seamana rau cu sedintele de partid in care toti pupincuristii puteau lua cuvantul cu mai mult sau mai putin succes iar noi nu ne prindem acum ca tu pui problema in sens invers......si incerci sa ne explici ca noi nu avem suficienti bani pentru ca un cuncurs de spinning sa fie corect.....
Ai avea ceva impotriva daca eu cred ca organizatorul unui concurs ar trebui sa asigure impartialitatea unui concurs de spinning si nu banii concurentilor?
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Noi 2006, 19:29

Danoc scrie:Eu ma etrag din discutia asta...n-am chef de polemici cu anumiti " a tot stiutori". Oricum, vom vedea cuvantul ce-l vor avea asociatiile la adunarea de la Bucuresti.
Numai de bine...si Fir Intins!

:?: :?: :?: :?: :?:
Oi fi gresit cu ceva ,s-au numai unii au voie sa-si spuna parerea ?

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Noi 2006, 19:46

valistrati scrie:
Danoc scrie:Eu ma etrag din discutia asta...n-am chef de polemici cu anumiti " a tot stiutori". Oricum, vom vedea cuvantul ce-l vor avea asociatiile la adunarea de la Bucuresti.
Numai de bine...si Fir Intins!

:?: :?: :?: :?: :?:
Oi fi gresit cu ceva ,s-au numai unii au voie sa-si spuna parerea ?
In amplul efort al intregului nostru popor de ridicare pe noi culmi de progres si civilizatie a societatii romanesti prospere, libere si moderne, conceptia clarvazatoare, profund realista si de inalta rigoare a conducatorilor nostri iubiti s-a dovedit in permanenta un ghid fundamental si indreptar de actiune mobilizand resursele creatoare ale tuturor oamenilor muncii de la orase si sate, demonstrandu-si in timp inalta valoare teoretica si practica.
:lol: :lol: :lol:
neocomumunistii de la Cluj...... :( :lol: :lol: :lol:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 01 Noi 2006, 19:59

Tata dupa ce te-ai bagat ca musKa-n ..... vad ca-ti patineaza si ambreiajul ,dar asta, e toata lumea are voie la o parere .
Vezi daca cumva nu are Lenin vreun site poate mai inveti cite ceva nou despre politica ...partidului :lol: :lol:

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Noi 2006, 20:04

Hai ca deja ma enervez cand vad ce scrie clujeanul asta ......mei valinen tie ti se pare incorect ca un lac sa fie inchis la pescuit cu o saptamana inainte de concurs sau ti se pare corect sa vina unii si sa se inscrie la event dupa ce au batut balta o saptamana si stiau unde este si mama pestelui pe locatia respectiva?

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 01 Noi 2006, 20:23

Eu am zis sa se interzica orice antrenament cu un interval de timp de "..." inaintea unui concurs tocmai pentru a nu favoriza pe unii oportunisti care urmaresc migratia pestelui pt. a castiga un "concurs romanesc" si nu am zis sa se interzica antrenamentul pe balta respectiva ....
Tu ce ai vrut sa zici in fraza asta ca mie-mi depaseste puterea de intelegere?.... :lol:
Interzicerea antrenamentului pe banii concurentului e o prostie si nu ajuta pe nimeni in schimb a permite unora sa se antreneze si altora nu ,nu e corect.
:lol: :lol: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Noi 2006, 08:01

Mare problema antrenamentele astea!
Si totusi, cred ca se exagereaza. Si la etapele de anul acesta unde n-a fost permis antrenamentul inainte de concurs s-au gasit unii sa bage strambe cum ca stiu ei cine si cand s-a antrenat. Pana cand nu vin macar cu o poza ... astfel de vorbe nici nu merita ascultate. Si pe baza lor sa ne mai si turnam cenusa in cap sau sa ne certam intre noi?

Ce se poate si ce nu se poate face?

Pe apele care nu sunt private nu se vor putea interzice antrenamentele. Ar fi o solutie sa se anunte concurentii ca lor le e interzis in saptamana dinainte si organizatorii sa mearga pe lac sa verifice daca e vreun concurent pe apa, lasandu-i pe ceilalti pescari sa pescuiasca linistiti. Ce folos? Ar putea pescui amici de-ai concurentilor si sa le paseze ponturile.

Chiar si pe baltile private, mereu vor fi suspiciuni.

Totusi, ce se castiga daca nu se fac antrenamente cateva zile? Egalitatea sanselor e o utopie si nu isi are rostul intr-o competitie. Iar o astfel de regula ar face sa se antreneze doar cei ce-si permit doua deplasari la locatia respectiva in loc de una singura. Cine-i favorizat?

Si inca ceva:
Ce-si propune acest trofeu? Nu cred ca stabilirea lotului national este singurul scop, ci sunt mai multe idei, fiecare cu importanta ei, deloc de neglijat. Turneul isi propune si promovare pescuitului sportiv in general, a celui cu momeli artificiale in special, si isi mai propune sa atraga cat mai multi concurenti simultan si in stransa legatura cu un numar mare de sponsori. Daca nu ai concurenti nu ai sponsori si viceversa. Cum putem face sa fie cat mai multi concurenti? In nici un caz nu cheltuielile mari sunt solutia. Este un campionat si vor triumfa cei mai buni si care fac fata efortului competitional, dar pasionatilor fara mari posibilitati nu trebuie sa li se taie din start craca de sub picioare. Sa facem incat sa vina cu noi macar la un concurs, sa se simta bine. Poate ca vor fi pescari ai locului care stiu bine apa si nici macar nu mai au nevoie de antrenamente si se vor clasa f bine intr-un concurs, fara a avea pretentia de a face fata la toate. Dar nu cred ca trebuie sa exageram cu taxe ascunzandu-ne in spatele ideii ca e un campionat de selectie al lotului si doar cine face fata la eforturi mari, fizice si financiare, merita sa se prezinte la start.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 02 Noi 2006, 09:18

Misule ,in ceea ce priveste antrenamentele observatiile sunt corecte.
Eu spun doar ca ar trebui reglementata perioada cind se pot face si conditiile de comun acord cu organizatorul si atunci concurentul poate decide daca doreste sau poate sa se antreneze.
A interzice antrenamentele e nerealizabil in conditiile in care pistele sunt in diferita forma de" proprietate"si din pacate asociatiile nu dispun de ape pe care sa le gestioneze.
Nici prin gind nu mi-a trecut ca selectia sa se faca pe baza veniturilor dar se stia din startul Turneului ca nu va fi usor sa faci deplasari prin toata tara fara cheltuieli importante.
Cu atit mai mult trebuie apreciat efortul celor care si-au permis sa faca deplasarile in tara cu ceva timp inainte cu cheltuieli suplimentare
deloc de neglijat iar pozitia din clasament dovedeste ca a meritat,asta pe linga faptul ca sunt niste pescari "meseriasi".

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 02 Noi 2006, 11:08

Mihai , cred ca Trof.AVP mai are un scop bine determinat , sa selectioneze primi cinci cei mai buni pescari din RO - din cei care sunt interesati , binenteles - sa sa-i trimita afara sa ne reprezinte si sa obtina un cat mai bun loc in clasament. Astfel ajungem sa reprezentam ceva in fata celor ce decid soarta acestuia si in acelasi timp sa trezim interesul pentru spinning - pescuit !

Florin,

Degeaba interzici antrenamentul pe o perioada de timp inaintea concursului , atata timp cat cei ce cunosc foarte bine balta vor fi avantajati , mai bine dai sanse si unuia ce vine din alta zona sa cunoasca cat de cat balta asigundu-i astfel si acestuia un minim de cunostiinte.
Daca te uiti putin prin clasamentele de anul acesta ai sa vezi ca unde s-au facut antrenamente , cei din alte zone au reusit sa iasa in evidenta situndu-se inaintea celor ce cunoasteau foarte bine balta respetiva !

Mihai,
Daca ai nevoie de dovezi care sa-ti demonstreze ca unii au facut antrenamente in baltile "interzise" , te ajut eu , suna-ma !
Cu toate ca pentru mine nu asta este deranjant - ca ar fi castigat datorita antrenamentelor - ci faptul ca "uni are si uni nu are" voie sau ultimii stau mai prost la capitolul tupeu !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Scrie răspuns