CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 02 Noi 2011, 15:08

Bass Assassin scrie:
ranga scrie:
Aici ar trebui sa existe si o cale, unde o asociatie sa poata lua in paza o bucata din Dunare. Sunt de acord sa platesc o taxa in plus, numai daca acea zona este asigurata de cineva si este bine pazita.
:
Fara taxa , foamea-i mare si se creaza un precedent periculos . Am explicat ca, platesti taxa pe malul romanesc si bulgarul dinamiteaza sau baga curent pe malul bulgaresc sau pe insule .
Sau ,ala pescuieste industrial in fata mea (exemplu Canalul Dorobantul ) si eu sa platesc taxa ? Ce sa pazeasca asociatia aia ... poate doar buzunarele proprii
Controlul sa fie obligatoriu pentru asociatii impreuna cu politia de frontiera si jandarmeria ,fara alte taxe si cotizatii speciale .
Prietene, aici nu cred ca ai dreptate. Daca asociatiile nu au niciun fel de titlu acolo, nu pot fi nici obligate, nici solicitate oficial sa pazeasca ceva. Nu te poti duce asa, sunt asociatia X, vreau sa patrulez cu Politia.
Noi am semnat parteneriate cu politia, cu jandarmeria, etc iar primul document care ni s-a cerut a fost Autorizatia ANPA pentru Snagov.

N-ar fi mai bine ca organele statului sa solicite sprijinul pescarilor aflati la fata locului, la pescuit, care sa fie obligati, sub sanctiunea unor amenzi drastice, sa-si dea concursul ?
Evident, fara cotizatii sau taxe speciale, fara sa se tina seama ca sunt asociati sau "liberi". Si evident, pe banii lor

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 02 Noi 2011, 15:14

cezar.ch scrie:

N-ar fi mai bine ca organele statului sa solicite sprijinul pescarilor aflati la fata locului, la pescuit, care sa fie obligati, sub sanctiunea unor amenzi drastice, sa-si dea concursul ?
Evident, fara cotizatii sau taxe speciale, fara sa se tina seama ca sunt asociati sau "liberi". Si evident, pe banii lor
Si asta este o propunere buna , dar nu vreau sa aud de taxe pe Dunare, altele decat ANPA + PG , sub nici un motiv.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Noi 2011, 15:16

Bass Assassin scrie:
ranga scrie:
Aici ar trebui sa existe si o cale, unde o asociatie sa poata lua in paza o bucata din Dunare. Sunt de acord sa platesc o taxa in plus, numai daca acea zona este asigurata de cineva si este bine pazita.
:
Fara taxa , foamea-i mare si se creaza un precedent periculos . Am explicat ca, platesti taxa pe malul romanesc si bulgarul dinamiteaza sau baga curent pe malul bulgaresc sau pe insule .
Sau ,ala pescuieste industrial in fata mea (exemplu Canalul Dorobantul ) si eu sa platesc taxa ? Ce sa pazeasca asociatia aia ... poate doar buzunarele proprii
Controlul sa fie obligatoriu pentru asociatii impreuna cu politia de frontiera si jandarmeria ,fara alte taxe si cotizatii speciale .
dar cand vezi langa tine un traistar cu juvelnicul plin de strapazani, ciortanasi si moace, cum trebuie procedat? mi s-a intamplat sa sun si mi s-a spus ca sunt plecati pe nu stiu unde sau n-au benzina, dar va veni cineva cu masina. ei bine....n-a venit nici dracu'.
aici nu mai tine de asociatie sau alte organizatii...cine de noi, prostimea care platim suma aia modica absolut gratuit. :wink:
as prefera sa platesc 100ron unei asociatii daca stiu ca va veni cineva cand sun.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 02 Noi 2011, 15:18

cezar.ch scrie:
Concret : pescuiesti pe apele interioare, iei permis ANPA. Pescuiesti pe frontiera (Dunare sau Prut), platesti ceva pt. P.G., dar atat pescarul, cat si patrimoniul piscicol si natural sunt protejate.
Asta e din ciclul " daca ii dai un politist un ban in plus, pe persoana fizica, o sa te protejeze mai bine de hoti!" Politia de frontiera este platita din bani publici, si trebuie sa apere si protejeze apele de frontiera, cu toate "bunurile" din ele... fara a mai percepe vreun tarif suplimentar. Sau considerati ca erati mai bine protejati atunci cand era PG 50 de lei?

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 02 Noi 2011, 15:38

attilaf scrie:
cezar.ch scrie:
Concret : pescuiesti pe apele interioare, iei permis ANPA. Pescuiesti pe frontiera (Dunare sau Prut), platesti ceva pt. P.G., dar atat pescarul, cat si patrimoniul piscicol si natural sunt protejate.
Asta e din ciclul " daca ii dai un politist un ban in plus, pe persoana fizica, o sa te protejeze mai bine de hoti!" Politia de frontiera este platita din bani publici, si trebuie sa apere si protejeze apele de frontiera, cu toate "bunurile" din ele... fara a mai percepe vreun tarif suplimentar. Sau considerati ca erati mai bine protejati atunci cand era PG 50 de lei?
Nu, nu consider, dar nici nu le-a trecut cineva celor de la politia de frontiera "in consemn" problema asta. Si nici n-a durat prea mult, ca sa-mi fac o parere (stiu ca s-a renuntat, dupa vreo doua trei luni).

Aia 50 de lei...s-a gasit un destept sa creada ca daca este intr-un scaun mai mult sau mai putin important, poate sa mai jefuiasca pescarii de inca ceva bani.

Ideea este ca daca-i dai cuiva o obligatie generatoare de cheltuieli, trebuie sa-i dai si sursa de venituri.
Altfel, pe "de-a moaca", nu face nimeni nimic.

Noi trebuie sa-i determinam pe cei platiti cu salariu din banii contribuabilului sa-si faca treaba, nu sa inventam sarcini pentru altii. Astora din urma, le ajunge voluntariatul, daca au nivelul de educatie necesar, plus ceva resurse proprii.

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 02 Noi 2011, 15:52

cezar.ch scrie: Ideea este ca daca-i dai cuiva o obligatie generatoare de cheltuieli, trebuie sa-i dai si sursa de venituri.

Noi trebuie sa-i determinam pe cei platiti cu salariu din banii contribuabilului sa-si faca treaba, nu sa inventam sarcini pentru altii. Astora din urma, le ajunge voluntariatul, daca au nivelul de educatie necesar, plus ceva resurse proprii.
Sunt de acord cu dvs., dar va sugerez un exercitiu despre ce se intampla cu adevarat pe Dunare:

Eu l-am facut, in timpul a 4 zile in care, pescarii "profesionisti" au scos/bagat plasele chiar langa betele mele.
Dupa 4 zile de observat (cu binoclu ca sa vad mai bine ce au prins), am ajuns la concluzia ca peste 80% din pestele prins era subdimensionat, dar retinut. Crapi cat palma, salai de 20 de cm, somotel, CEGA, se retinea absolut ORICE.

Aici e buba cea mare. Trebuie gasita o solutie pentru a controla plasarii. (gen intrare/iesire pe/de pe dunare doar in locuri special amenajate, unde sa poata fi controlata si notata cantitatea de peste....) Si daca Politia de frontiera va primi astfel de "atributii" extra "curriculare", sunt de acord sa platesc o taxa in plus...

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 02 Noi 2011, 15:53

@ Ranga si @ Bass Assassin

Ma refer la postarile ambilor, pentru ca sunt absolut divergente, dar pot genera un raspuns ca-n gluma cu rabinul : "si tu ai dreptate, dar si tu ai tot atata dreptate"

Ranga are dreptate cand sesizeaza ca "un lucru bun inseamna cheltuieli, deci costa", iar daca dai 100 de lei ai tot dreptul sa ceri mai mult, iar Bass Assassin are dreptate scriind ca pentru putinul care se face pentru apele publice, 30 de lei sunt suficienti (sau chiar prea mult).

Acuma, sa stam stramb si sa judecam drept !

Cu 30 de lei pe an, nu prea poti sa ai pretentii !
Sau, macar banii astia sa-i dam la biserica, pe acatiste (sa fie an bun, sa se inmulteasca pestii, sa-i trazneasca pe braconieri) decat la ANPA.

Sincer, cu 30 de lei pescuiesti 12 ore pe o balta privata, unde daca ai noroc prinzi o rosioara si doi soreti.

Pe mine personal, doar momeala si nada pentru o iesire de doua zile la Dunare ma costa dublu/triplu.
Daca mai punem combustibilul, sculele consumabile, apa minerala, friptanele etc... nici nu mai socotesc, pentru ca ma las de pescuit.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Noi 2011, 16:00

cezar.ch scrie: Cu 30 de lei pe an, nu prea poti sa ai pretentii !
Sau, macar banii astia sa-i dam la biserica, pe acatiste (sa fie an bun, sa se inmulteasca pestii, sa-i trazneasca pe braconieri) decat la ANPA.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: fain zis ....

treaba e simpla : suntem dispusi sa dam mai multi bani, dar de banii aia sa se faca ceva , corect ? :D

Acuma sa fim seriosi, o rupem in matagi, st croixuri si lamiglasuri, dar ne punem problema ca nu am da 300 lei pe an sa avem unde pescui.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 02 Noi 2011, 16:02

attilaf scrie:
cezar.ch scrie: Ideea este ca daca-i dai cuiva o obligatie generatoare de cheltuieli, trebuie sa-i dai si sursa de venituri.

Sunt de acord cu dvs., dar va sugerez un exercitiu despre ce se intampla cu adevarat pe Dunare:

Eu l-am facut, in timpul a 4 zile in care, pescarii "profesionisti" au scos/bagat plasele chiar langa betele mele.
Dupa 4 zile de observat (cu binoclu ca sa vad mai bine ce au prins), am ajuns la concluzia ca peste 80% din pestele prins era subdimensionat, dar retinut. Crapi cat palma, salai de 20 de cm, somotel, CEGA, se retinea absolut ORICE.

Aici e buba cea mare. Trebuie gasita o solutie pentru a controla plasarii. (gen intrare/iesire pe/de pe dunare doar in locuri special amenajate, unde sa poata fi controlata si notata cantitatea de peste....) Si daca Politia de frontiera va primi astfel de "atributii" extra "curriculare", sunt de acord sa platesc o taxa in plus...
Corect !
Am observat si eu astfel de situatii, chiar am vorbit cu politia de frontiera, care mi-au raspuns : "au autorizatie pentru scrumbie".
Era acum doi ani, in septembrie, pe bratul Macin !
Scrumbie de Dunare in septembrie !

Normal, sa primeasca atributii si sa fie controlati asupra modului cum le indeplinesc. Daca este politie, este si "2 si un sfert"! :wink:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Noi 2011, 18:13

cezar.ch scrie:
Ranga are dreptate cand sesizeaza ca "un lucru bun inseamna cheltuieli, deci costa", iar daca dai 100 de lei ai tot dreptul sa ceri mai mult,
eu atat vroiam sa zic. :wink:

Scrie răspuns