CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
nenea cezarica, da-mi voie sa nu fiu de acord cu ideea unor costuri mai mari pentru simplul motiv ca vorbim despre un bun public. cred ca s-ar crea un precedent si cei care ne conduc ar ajunge la concluzia ca merge sa creasca de 10 ori pretul rovignetei ca sa nu ne trezim ca vin unii si fura asfaltul, de inca 10 ori pretul gigacaloriei ca sa nu ne trezim ca vin unii si fura tevile retelei de termoficare...si exemplele pot continua.
pur si simplu ar trebui constientizati factorii de decizie si control ca si resursa acvatica de pe apele publice e BUN PUBLIC. si, bineinteles, daca as vedea o schimbare in bine...poate as fi de acord sa le dau mai multi bani. deocamdata stim foarte bine unde ajung banii de pe cartoanele ANPA.
sincer, nu mai stiu cit am platit permisul de pescuit, dar mai mult de 30 de lei. nu vreau sa dau numele asociatiei, desi o consider una demna de toata lauda. dar daca tot e sa marim pretul permisului, mi s-ar parea mai sanatos sa angajam firme de paza specializate in rupt oase, decit sa aruncam cu banii pe fereastra. nu stiu daca dpdv legal este posibil asa ceva.
pur si simplu ar trebui constientizati factorii de decizie si control ca si resursa acvatica de pe apele publice e BUN PUBLIC. si, bineinteles, daca as vedea o schimbare in bine...poate as fi de acord sa le dau mai multi bani. deocamdata stim foarte bine unde ajung banii de pe cartoanele ANPA.
sincer, nu mai stiu cit am platit permisul de pescuit, dar mai mult de 30 de lei. nu vreau sa dau numele asociatiei, desi o consider una demna de toata lauda. dar daca tot e sa marim pretul permisului, mi s-ar parea mai sanatos sa angajam firme de paza specializate in rupt oase, decit sa aruncam cu banii pe fereastra. nu stiu daca dpdv legal este posibil asa ceva.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid
melcule, e vorba de doua "permise"
1. permisul ANPA care costa 30 de lei si se duce la bugetul de stat si nu se mai intoarce, ca orice impozit
2. "permisul zonal" sau suma de bani pe care o platesti in plus administratorului unei ape pentru munca pe care o face el acolo: paza, amenajare, populare, etc
tu la care anume te referi cand spui ca nu vrei sa coste mai mult? sau cui nu vrei sa dai mai multi bani?
1. permisul ANPA care costa 30 de lei si se duce la bugetul de stat si nu se mai intoarce, ca orice impozit

2. "permisul zonal" sau suma de bani pe care o platesti in plus administratorului unei ape pentru munca pe care o face el acolo: paza, amenajare, populare, etc
tu la care anume te referi cand spui ca nu vrei sa coste mai mult? sau cui nu vrei sa dai mai multi bani?

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
-
- veteran
la ce am vazut pina acum, nu as da niciuna din sume, cu o singura exceptie. e vorba de asociatia de la care am luat permis si la care vad ca se misca ceva si sint convins ca lucrurile vor evolua. din cite am vazut, e posibil sa nu fiu pe deplin informat, as mai da bani si celor de la pascani. dar in rest, nici un banut.
ca sa dezvolt nuanta...asa cum mi s-a parut si mi se pare nefiresc ca raduta a concesionat chilia si tataru, la fel de nefiresc mi s-ar parea sa ma trezesc ca ma duc pe malul argesului si sa-mi ceara vreunul taxa.
repet, e vorba de un bum public si autoritatile ar trebui constientizate de acest aspect. de ce e nevoie de extrapay?
ca sa dezvolt nuanta...asa cum mi s-a parut si mi se pare nefiresc ca raduta a concesionat chilia si tataru, la fel de nefiresc mi s-ar parea sa ma trezesc ca ma duc pe malul argesului si sa-mi ceara vreunul taxa.
repet, e vorba de un bum public si autoritatile ar trebui constientizate de acest aspect. de ce e nevoie de extrapay?
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid
Melcule, eu scriam despre apele neatribuite, in primul rand de Dunare.melculbeat scrie:la ce am vazut pina acum, nu as da niciuna din sume, cu o singura exceptie. e vorba de asociatia de la care am luat permis si la care vad ca se misca ceva si sint convins ca lucrurile vor evolua. din cite am vazut, e posibil sa nu fiu pe deplin informat, as mai da bani si celor de la pascani. dar in rest, nici un banut.
Scriam numai despre paza si lupta antibraconaj, pentru care exista si acum institutie publica, cu logistica, personal calificat, imbracat in uniforma militara.
Asa cum au in consemn combaterea contrabandei, a trecerii ilegale a frontierei, a traficului de persoane, tot asa pot primi in consemn, in ordinele de serviciu si combaterea braconajului.
Ei oricum vin pe mal sau pe apa sa controleze PG-urile pescarilor sportivi si sa-i treaca intr-un caiet. Nu-i mare scofala ! Ei pot lupta eficient cu braconierii, pot folosi conform legii inclusiv armamentul din dotare, pot pune catuse, pot confisca, etc
Eu sunt convins ca in cateva luni ar rezolva cu braconajul. Pe unii i-ar prinde, pe altii i-ar descuraja.
Daca pentru asta ar trebui platit 15-20 lei/an la politia de frontiera pentru benzina sau premierea celor mai eficienti politisti, eu as zice ca merita.
Asociatiile au treaba cu apele atribuite, unele merita cotizatia pe care o incaseaza, altele nu. Extrapay nu merita niciuna, dupa parerea mea.
Evident, ca pentru Arges nu trebuie sa dai nimic celor care, eventual, imping apa la vale. Daca fac si atat !
Legat de asociatii, noi la APC 21 nu cerem taxa in plus pentru Snagov, doar permis ANPA pe anul respectiv.
Din doua motive :
- vrem pescari recreativi pe balta, dar ii controlam de permise si la capturi (cantitate, dimensiuni).
- nu cerem bani pana nu suntem noi insine convinsi ca putem explica pescarilor de ce o facem.
Asa am promis inca din martie 2011, asa am facut si asa vom face.
Cu raduta ai perfecta dreptate ! Toate autoritatile declara ca nu-i in regula, dar nimeni nu face nimic. Poate pentru ca in spatele lui raduta sunt altii, mai barosani.
dle Cezar, aveti perfecta dreptate in postarea de mai sus !cezar.ch scrie:Optiunile incep sa se clarifice....
.....Chiar şi aşa, este greu de identificat o platformă de discuţii unanim acceptată.
Totuşi, pescuitul în ape publice înseamnă zone variate, stiluri, resurse şi abordări total diferite.
......Dacă pentru noi, care ne dăm cu părerea este greu, cred că pentru birocraţii de la ANPA, care de multe ori habar n-au ce este pescuitul de plăcere, este cu atât mai greu.
Peste faptul că nu se prea pricep, mai primesc şi tot felul de indicaţii de la partid sau de la diverse grupuri de interese.
NU CRED CĂ SE POATE GĂSI O SOLUŢIE UNIVERSAL VALABILĂ.
Dar, câteva idei tot ar putea rămâne.
1. Costul permisului ANPA sa rămână modic, în limitele actuale. Este un impozit al statului, pe care-l plătesc toţi pescarii, pentru a pescui pe ape publice.
2. Permisul să se procure direct de la ANPA, de la asociaţii sau de la poştă, benzinării, oficii CEC
........................................................
Cand am citat-o am taiat eu cateva randuri, pentru a iesi mai scurta postarea mea

ASA E ! Problema administrarii apelor naturale de la noi nu poate fi tratata intr-o solutie unica, specificul acestora fiind foarte diferit, de la munte pana la Dunare !
DE ACEEA ESTE NEVOIE DE O STRATEGIE ! O strategie care sa abordeze problema apelor dupa specificul lor, eventual grupandu-le dupa tipologie !
De pilda grupate in ape de frontiera, ape interioare de ses, ape interioare de munte,...sau dupa orice alt criteriu gandit inainte !
Altfel nu facem decat sa vorbim discutii si pescarul nemultumit de la munte n-o sa ajunga veci sa inteleaga problemele pescarilor de la Dunare, sau de pe baraje,... dar nici invers !
Eu sper mai mult in initiativa noastra de mobilizare pentru creionarea acestei strategii de dupa consultarea cu ANPA din 15.11, decat in consultarea insasi !
Totusi, referitor la ideiile concretizate cu care urmeaza sa va duceti la ANPA:
In problema obtinerii permiselor direct de la ANPA, asociatii, posta, benzinarii, etc.,... IDEEA ESTE de a se obtine procurarea acestor permise ANPA, DINTR-UN SINGUR DRUM, adica la oricare din acesti distribuitori, dai banu'= iei permisul, nu cum e acuma platesti la unu, apoi te duci cu chitanta la asociatii sau la ANPA, ca atunci inseamna ca n-am facut nimica, e ca acuma, si posibilitatea abuzurilor se pastreaza, pe motiv ca,...: "nu mai avem permise decat pentru membrii nostri",... sau altele la fel, plus ca trebe eliminat deranjul asta in care pierzi juma de zi pana ajungi sa pescuiesti !
eu asta inteleg prin procurarea permiselor de la ANPA, asociatii, posta, benzinarii, magazine de articole de pescuit, sau de la X,Y si Z
In rest, ati sintetizat foarte bine problemele, din punctul meu de vedere !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
pana la urma nu cred ca se vor misca cine stie ce lucrurile - spre bine vorbind.
eu raman un adversar al asociatiilor, pentru ca 90% dintre ele n-au facut, ani la rand, decat burta mare pe spatele pescarilor si atata tot. fie ele batranele AJVPS-uri sau altele nou-infiintate.
anul acesta inca a fost bine, pt ca aceste asociatii au avut, pentru nemembri sau membrii altor asociatii, tarife reduse pana la 0, pt a puncta la maxim in dosarele depuse la ANPA.
de anul viitor, baietii insa au liber la stabilirea unor noi taxe, care, mai mult ca sigur, vor fi crescute direct proportional cu gradul de neimplicare in problemele noastre.
adaugand si unele din discutiile de pe acest topic, nu pot decat sa fiu pesimist...
eu raman un adversar al asociatiilor, pentru ca 90% dintre ele n-au facut, ani la rand, decat burta mare pe spatele pescarilor si atata tot. fie ele batranele AJVPS-uri sau altele nou-infiintate.
anul acesta inca a fost bine, pt ca aceste asociatii au avut, pentru nemembri sau membrii altor asociatii, tarife reduse pana la 0, pt a puncta la maxim in dosarele depuse la ANPA.
de anul viitor, baietii insa au liber la stabilirea unor noi taxe, care, mai mult ca sigur, vor fi crescute direct proportional cu gradul de neimplicare in problemele noastre.
adaugand si unele din discutiile de pe acest topic, nu pot decat sa fiu pesimist...

-
- veteran
nenea cezar, premierea sau suplimentarea cotei de combustibil...mi se pare spaga legala. daca chiar vor sa faca treaba, ii duc eu cu masina, pe benzina mea...ei sa se ocupe de restul. dar bani pe mina...niciodata.
cit despre APC21, asa cum am zis...ati miscat ceva si cred ca lucrurile vor merge in bine.
cit despre APC21, asa cum am zis...ati miscat ceva si cred ca lucrurile vor merge in bine.
- Bass Assassin
- senior
miky scrie:ASA E ! Problema administrarii apelor naturale de la noi nu poate fi tratata intr-o solutie unica, specificul acestora fiind foarte diferit, de la munte pana la Dunare !
DE ACEEA ESTE NEVOIE DE O STRATEGIE ! O strategie care sa abordeze problema apelor dupa specificul lor, eventual grupandu-le dupa tipologie !
De pilda grupate in ape de frontiera, ape interioare de ses, ape interioare de munte,...sau dupa orice alt criteriu gandit inainte !
Altfel nu facem decat sa vorbim discutii si pescarul nemultumit de la munte n-o sa ajunga veci sa inteleaga problemele pescarilor de la Dunare, sau de pe baraje,... dar nici invers !
Eu sper mai mult in initiativa noastra de mobilizare pentru creionarea acestei strategii de dupa consultarea cu ANPA din 15.11, decat in consultarea insasi !
Miky , de ce nu incerci tu sa schitezi o strategie ? Este foarte bine cum te-ai gandit la impartirea apelor ,acum, fiecare sa vina cu propuneri de imbunatatire pe termen mediu si lung . Vin cu o sugestie mai jos :
Valabilitate permis si control :
1) Ape de frontiera -Dunarea si Prutul
Permis : ANPA
Control :ANPA ,Politia de frontiera + o linie telefonica speciala unde pescarul sa semnaleze actele de braconaj
Alte completari
2) Ape interioare de ses
Permis :ANPA +permisul zonal pe apele atribite
Control :ANPA , Jandarmerie , Politie , Politia locala, Asociatiile de pescari +
o linie telefonica speciala unde pescarul sa semnaleze actele de braconaj .
Alte completari
3)Ape interioare de munte
Permis : ANPA +permisul zonal pe apele atribuite
Control :ANPA ANPA , Jandarmerie , Politie , Politia locala, Asociatiile de pescari + o linie telefonica speciala unde pescarul sa semnaleze actele de braconaj .
Alte completari
Despre populari , impartirea apelor , ecologie , masuri de combatere a braconajului , etc ... in alta discutie .
-
- veteran
cezar.ch scrie:
N-ar fi mai bine ca organele statului sa solicite sprijinul pescarilor aflati la fata locului, la pescuit, care sa fie obligati, sub sanctiunea unor amenzi drastice, sa-si dea concursul ?
Evident, fara cotizatii sau taxe speciale, fara sa se tina seama ca sunt asociati sau "liberi". Si evident, pe banii lor
Ce avem aici, o anagrama, sau o gluma de rasul curcilor, ca noi astia care nu urmarim altceva decat sa pescuim linistiti intelegem cam asa: organul zice, prindetii voi pe raufacatori si aducetii la noi, ca de nu va dam amenda! Sa fie oare asa?
Ps. Si ne mai vrem si in fruntea tuturor.