semlecangheorghe scrie:7,62....pe foc automat daca se poate..

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu ce nu inteleg este asta:Bass Assassin scrie:Dar absurda nu este si propunerea ca toatea apele sa treaca sub tutela administatiilor locale ?
Ba da, dar eu nu am facut o astfel de propunere.Bass Assassin scrie:Dar absurda nu este si propunerea ca toatea apele sa treaca sub tutela administatiilor locale ?
Scuze , poate eu am inteles gresit . Daca doar unele ape si obligatoriu in anumite conditii pe care acestea trebuie sa la indeplineasca ... sustin si eu ideeaTavi scrie: Ceea ce sustin eu este ca UNELE ape sa poata trece in administrarea administratiilor locale sau asociatiilor.
si in ANUMITE CONDITII pe care acestea trebuie sa la indeplineasca.
Comentez si eu la ce ma doare cel mai tare.cezar.ch scrie: 4. Dunărea să răm�nă liberă, neatribuită primăriilor sau asociaţiilor, iar de pază, combaterea braconajului să se ocupe instituţiile statului (politia locală, poliţia de frontieră, jandarmeria), iar asociaţiile, ca şi pescarii neafiliaţi să participe benevol, pe bază de voluntariat, cel puţin la nivelul semnalării diverselor acte de braconaj, distrugeri sau alte �ncălcări ale legii.
miky scrie:Ok Gigi !
eu am inteles ce crezi !
Sunt curios ce propui, avand in vedere ca:
1- parerea ta despre autoritatile locale de la noi e foarte proasta !
2- parerea ta despre asociatiile de la noi (cele existente) este ca sunt copii nereusite ale AGVPS
3- parerea ta despre ANPA, sper ca e proasta !
deci,
1 - cine sa fie ?,
si
2 - cum sa functioneze mecanismul ?
si mai ales
3 - cum poate fi determinat sa functioneze asa cum speri tu ?
Fara taxa , foamea-i mare si se creaza un precedent periculos . Am explicat ca, platesti taxa pe malul romanesc si bulgarul dinamiteaza sau baga curent pe malul bulgaresc sau pe insule .ranga scrie:
Aici ar trebui sa existe si o cale, unde o asociatie sa poata lua in paza o bucata din Dunare. Sunt de acord sa platesc o taxa in plus, numai daca acea zona este asigurata de cineva si este bine pazita.
:
Ei, iata o postare deosebit de interesanta privind Dunarea. Aici trebuie sa tinem seama de cateva aspecte obiective :ranga scrie:Comentez si eu la ce ma doare cel mai tare.cezar.ch scrie: 4. Dunărea să răm�nă liberă, neatribuită primăriilor sau asociaţiilor, iar de pază, combaterea braconajului să se ocupe instituţiile statului (politia locală, poliţia de frontieră, jandarmeria), iar asociaţiile, ca şi pescarii neafiliaţi să participe benevol, pe bază de voluntariat, cel puţin la nivelul semnalării diverselor acte de braconaj, distrugeri sau alte �ncălcări ale legii.
Aici ar trebui sa existe si o cale, unde o asociatie sa poata lua in paza o bucata din Dunare. Sunt de acord sa platesc o taxa in plus, numai daca acea zona este asigurata de cineva si este bine pazita.
Vreau ca atunci cand sun la asociatia respectiva, sa vina cineva pe apa si sa rezolve problema, indiferent daca aceasta este pe luciul de apa sau pe mal.
De exemplu cand vad un traistar ca baga in desaga strapi sau moace, sa-i fie data o amenda usturatoare si sa-i fie interzis accesul pe zona respectiva pe o perioada anume(asta ar trebui sa fie si in lege).
Cand vad barcile pline de plase sau aparate electrice, sa vina cineva abilitat impreuna cu politia/jandarmeria.
In felul acesta s-ar putea descuraja actele infractionale comise de politie. Avand in spate si alti oameni, cred ca s-ar putea sa nu mai poata lua bani grei de la braconieri(asta numai daca acei oameni ar avea acelasi gand ca si noi).
In cazul in care asociatia respectiva nu-si face datoria...va fi imediat trasa la raspundere si i se va lua dreptul de administrare. Aici trebuie un act bine studiat si semnat in momentul in care primeste in administrare apa respectiva, in asa fel incat ambele parti(statul si asociatia) sa poata fi trase la raspundere penala.![]()
Stiu ca e greu de realizat, eu mi-am expus un punct de vedere. Sunt de acord cu legi aspre si amenzi usturatoare pentru toti cei care isi bat joc de vietuitoarele din ape, indiferent de natura- pescuit, braconaj, poluare.