CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?

discutii despre competitiile de pescuit la rapitori

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Noi 2011, 12:01

Bass Assassin scrie:Trebuie sa recunosc ca sunt mult mai apropiat de puntul de vedere si argumentele dlui Semlecan Gheorghe . In acelasi timp respect si afirmatiile facute de Miky pentru ca este un punct de vedere, ce n-am vazut la nici un particiant la discutie ,este pozitia fata de apele neatribuite
Cred ca este momentul , ca fiecare , sa precizeze pozitia sa in legatura cu apele neatribuite , eu unul nu sunt de acord cu atribuirea tuturor apelor catre asociatii .
Dunarea este un exemplu elocvent , care asociatie sau alta organizatie de pescari ,la cat de mare este ea la nivel national , poate administra Dunarea in totalitate ?
Si ca Dunarea sunt multe alte ape interioare la nivel national
Daca cineva spune ca vrea ca Dunarea sa fie administrata de asociatii ,sa vina si cu argumente logice !
Opinia mea este ca Dunarea trebuie sa ramana o apa neatribuita dar controlata riguros de catre organele abilitate impreuna cu reprezentatii asociatiilor
A.N.N.P.A. are dispozitia de a hotari care ape le da in administrare..si sint convins ca toate astea vin politic..

Oricum daca nu este beneficiar al unei ape(ce-o fi intelegind A.N.P.A.prin „beneficiar al resursei acvatice vii,numai ei stiu,si tare ar trebuii presati sa detaileze),inseamna ca acolo controalele le face A.N.P.A.,Paza si protectia??Naiba stie, ca astia au 96 de angajati pe toata tara..Au oare salupe,si cota de carburant???..Vedeti,lucrurile nu sint asa simple..

P.S.Micky ,nici o clipa nu m-am gindit la tine ca m-ai blama,stiu ca esti un partener de dialog care respecta opinia altuia chiar daca nu coincide cu a lui..Ma gindeam la altii,Popescu,Piftiuta,si altii din anturajul lor..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 02 Noi 2011, 12:22

Tavi scrie:Asadar nu atribui Dunarea asociatiilor pentru ca nu o pot administra, deci asociatiile nu pot percepe niciun ban (tarif, cotizatie, etc) de la cei care pescuiesc pe Dunare.
Sa inteleg ca asta-i cea mai mare problema ,taxele pe Dunare , nu-i de ajuns ca impartim apele interiore ... acum vrem sa impartim si Dunarea pe km sa poata percepe asociatiile tarif, cotizatie , etc si sa faca ce pentru asta ?
Sa vina asociatia sa-mi ceara taxa pe malul romanesc ,si bulgarul la 400 m pescuieste cu dinamita sau la electric .
Cu alte cuvinte ,asociatiile nu pot participa la controale pe Dunare ,decat daca percep tarife si cotizatii
Asta-i buna ca-i de pruna, si la vara cald !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Noi 2011, 12:34

Pe ce bani participa asociatiile la controale pe Dunare?
Fa te rog un calcul asa:
nr. de controale/saptamana
nr. de kilometri controlati
cost cu combustibil/control
si spunem-mi cine sunt acei reprezentanti ai asociatiilor?
membri care au slujba 8 ore /zi, 5 zile pe saptamana?
Presupunand prin absurd ca acesti oameni isi dedica tot timpul liber controalelor, cine controleaza in timpul saptamanii?
sau asociatia are paznici angajati full-time?
te anunt ca te costa cam 22.000 RON/an un paznic pe care-l platesti cu 1000 de lei pe luna, in mana.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 02 Noi 2011, 12:55

Am spus de control facut impreuna cu organele abilitate , asta insemnand ca un reprezentant al asociatie poate sa merga in salupa politiei de frontiera sau in masina jandarmeriei . De ce este nevoie de bani pentru asta ?
Politia de frontiera si jandarmeria au in atributiunile de servici si sunt platiti din bani publici pentru asta , Si mai exista si politia locala, care tot din bani publici este retribuita si au drept de control ,impreuna cu ei nu pot particita la control si un reprezentant al asociatiei ?
De ce trebuiesc alte taxe si cotizatii pentru a participa la control ?
Eu n-am vorbit aici de paznic permanent(angajat) , ala singur ,nici n-are ce face...dar daca vrem sa gasim carcoteala, asta este foarte usor

ps : Nu cred ca se doreste ca ,persoanele care nu sustin ideea incasarii de taxe si cotizatii de catre asociatii, sa devina niste paria

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Noi 2011, 13:08

Ok, deci controalele le vor face organele, pe banii lor, ca astea le sunt atributiile.
Adica fix ca si pana acum.
Doar ca vor lua in barca si reprezentantul asociatiei.
Problema rezolvata.
Bun, Dunarea e ok, mergem mai departe.
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Noi 2011, 13:18

As vrea sa va dau un exemplu despre ce pot face organele locale...

Stiti cu totii depsre Rosia Montana..Reclamele lacrimogene care-ti cresc brusc diabetul si tensiunea cind auzi despre mame ce nu-si pot hrani cei doi copii...

Ei bine, consilerii locali din R.M.,s-au declarat zona monoindustriala,ceea ce inseamna ca nu sint permise alte activitati gen pensiune ,turism etc..Sursa ,Europa F.M.

Poi cine i-a pus sa faca acest lucru???Ei nu reprezinta oamenii de acolo??

Nu se reprezinta decit pe ei,hiene avide de bani...Daca veti da pescuitul ,apele,pe mina unora ca astia ce se va alege???

Am o foarte poasta parere despre administratiile locale...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 02 Noi 2011, 13:19

Ma bag si eu ca musca in lapte.

Referitor la Dunare: nu vad nici cea mai mica rezolvare! degeaba arzi pescarii fara permis daca pe Dunare sunt convoaie de barci cu plase si curent electric. Pe astia ii ocroteste tocmai politia ! Daca platesc o taxa la vreo asociatie, se incumeta dansa sa starpeasca braconierii? Sunt sigur ca nu. Deci nu vad de ce sa se taxeze pescuitul in Dunare. Ma refer la pescuitul de agrement. :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Noi 2011, 13:26

E evident ca Dunarea nu poate fi administrata de asociatii, chiar daca ar incasa tarife. Dar tocmai din acest motiv e absurd sa crezi ca reprezentatii asociatiilor care fac plimbari cu barca jandarmeriei vor schimba cu ceva situatia de acolo.
Musca 13

Bass Assassin
senior
senior

Mesaj de Bass Assassin » 02 Noi 2011, 13:33

Dar absurda nu este si propunerea ca toatea apele sa treaca sub tutela administatiilor locale ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Noi 2011, 13:33

Ok Gigi !
eu am inteles ce crezi !
Sunt curios ce propui, avand in vedere ca:

1- parerea ta despre autoritatile locale de la noi e foarte proasta !
2- parerea ta despre asociatiile de la noi (cele existente) este ca sunt copii nereusite ale AGVPS
3- parerea ta despre ANPA, sper ca e proasta !

deci,
1 - cine sa fie ?,
si
2 - cum sa functioneze mecanismul ?
si mai ales
3 - cum poate fi determinat sa functioneze asa cum speri tu ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns