Dle Cezar , aveti dreptate, am inteles ideea ! M-am sezizat insa atat de dur, nu pentru ca v-as banui ca ganditi altfel, ci tocmai pentru a atrage atentia asupra faptului ca astfel de confuzii in exprimare, sunt de nedorit sa apara la intalnirea cu ANPA. Acolo se vor vana cuvintele care vor formula OM, si o astfel de greseala va fi speculata prompt !cezar.ch scrie: Domnule Miky, scuze, am comis-o ! N-am folosit cuvantul potrivit.
Dar cred ca ati inteles ideea.
Este vorba de suma (tarif, taxa) pe care o percepe administratorul (primarie, asociatie) pentru a face fata cheltuielilor de populare, paza, amenajari, etc.
Altfel, statul isi va lua cei 30 lei/an, iar raurile/lacurile/baltile le va pazi si popula doar Dumnezeu.
Propunerea mea este urmatoarea, pentru a elimina posibilitatea acestui gen de confuzii, care si pana acum a fost indus voit de cei care au participat la intocmirea legii:
sa insistati sa fie introdus in OM un capitol numit
"DICTIONAR EXPLICATIV"
avand doua paragrafe care sa sune cam asa:
Art. X : "in sensul prezentului Ordin, se intelege prin:
X.1 - PERMIS NATIONAL - Permisul emis de ANPA conform OUG 23 completata cu L 317 actualizata si L219, cu valabilitate pe intreg teritoriul tarii si care se poate obtine de la posta, statii de benzinarie, sedii ANPA, asociatii sau alte institutii de utilitate publica. Detinerea Permisului National ANPA este obligatorie pentru orice pescar recreativ
X.2 - PERMIS ZONAL - tariful pe care pescarul recreativ il plateste administratorului unei zone de apa atribuite pentru o perioada de pescuit definita in timp. Acesta poate fi anual, lunar, saptamanal, sau de zi ! Permisul zonal este obligatoriu pe zonele atribuite si insoteste Pemisul National, atunci cand pescarul recreativ pescuieste pe respectiva zona
In felul asta se vor evita confuziile, si nici n-o mai dam cotita pentru ca de fapt asta si este acest tarif: un permis zonal ! Asa este si pe "dincolo" !
Stiu ca o sa apara cineva care o sa spuna ca notiunea de permis este reglementata prin alta lege !
Dar daca OM poate introduce notiunea de tarif, (si ala vechi a putut), atunci aceasta notiune poate fi explicata si asimilata unui sinonim ca PERMIS ZONAL, printr-un dictionar explicativ, care se practica la orice act normativ
PS: Dle Nucus, scuze ! Nu reusesc nicicum sa fiu pe placul dvs !