cezar.ch scrie:
- sa plateasca cotizatie la asociatia (sau primaria) care administreaza zonele preferate de pescuit.
In felul acesta, este stimulata (prin numarul mare de membri)![]()
![]()
, entitatea care manifesta initiativa si grija pentru pescuit.
CINE TREBUIE SA REPREZINTE PESCUITUL RECREATIV LA ANPA ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
OARE ? ? ? :
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Nici eu nu cred ca s-a referit la obligativitatea asocierii.
Pe de alta parte, concurenta intre asociatiile de pescari e benefica. Nu e tocmai concurenta economica sau economie de piata, dar ideea se aplica partial.
Pe de alta parte, concurenta intre asociatiile de pescari e benefica. Nu e tocmai concurenta economica sau economie de piata, dar ideea se aplica partial.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
mai cititi odatamiky scrie:OARE ? ? ? :cezar.ch scrie:
- sa plateasca cotizatie la asociatia (sau primaria) care administreaza zonele preferate de pescuit.
![]()

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
- semlecangheorghe
- veteran
Dupa cum ziceam...cuvintele o sa ne omoare...
Cum o fi prin alte parti??
Dumitru zicea ca in Renolandia lui,permisul se dadea pentru toate apele..
Nus daca bine am inteles,dar pe apele sau zonele foarte productive,sau foarte batute,trebuia sa mai platesti o taxa de acces unei asociatii care administra zona respectiva..E bine??E rau??
La ei functioneaza..La noi nu functioneaza nimic...Daca vor unii sa faca ceva bun,vine opozitia si acuza ca astia primiiabuzeaza de nu stiu ce...si cind rolurile se schimba,si opozitia ajunge la putere,sar ailalti ca vezi doamne fac astialalti abuz..Si uite asa,intre doua certuri si-o caterinca calitatea apelor ,a pescuitului,o ia pe ...apa simbetei...

Cum o fi prin alte parti??
Dumitru zicea ca in Renolandia lui,permisul se dadea pentru toate apele..
Nus daca bine am inteles,dar pe apele sau zonele foarte productive,sau foarte batute,trebuia sa mai platesti o taxa de acces unei asociatii care administra zona respectiva..E bine??E rau??
La ei functioneaza..La noi nu functioneaza nimic...Daca vor unii sa faca ceva bun,vine opozitia si acuza ca astia primiiabuzeaza de nu stiu ce...si cind rolurile se schimba,si opozitia ajunge la putere,sar ailalti ca vezi doamne fac astialalti abuz..Si uite asa,intre doua certuri si-o caterinca calitatea apelor ,a pescuitului,o ia pe ...apa simbetei...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Gigi,
Departe de mine gandul sa fac pe opozitia, fata dl Cezar si a celor ce vor sa faca ceva bun
...
daca-ti aduci aminte, noi (Musca 13) am fost primii care am propus prin petitia din primavara ca pe zonele administrate sa se dea posibilitatea celor care le administreaza sa perceapa niste tarife fundamentate pe principii economice , si toata lumea ne-a sarit atunci in cap ! Deci eu nu mi-am schimbat pozitia tocmai acum cand in sfarsit lumea incepe sa ajunga la aceeasi concluzie, insa este mare diferenta intre tarife si cele scrise mai sus !
Sunt de acord ca in cazul asta, Dl Cezar face o confuzie, dar nu cred ca este una de exprimare, ci de perceptie a ideii !
indiferent insa cum ar fi, pana la urma, la consultarile cu ANPA, chiar nu trebuie facute nici un fel de greseli si confuzii, nici de exprimare, pentru ca acolo, cei de pana acum (AGVPS, Popescu si FNPSR), exact asta au facut, s-au legat de cuvinte si de sensuri, exploatandu-le in favoarea lor ! Si sunt sigur ca acolo cuvintele vor fi vanate si tocmai pe ele va fi bataia !
Si eu am mai fost la consultari de genul asta (cu RNP) si crede-ma: STIU ASTA !
de fapt astept sa explice Dl Cezar ce a vrut sa zica, abia dupa aia vedem daca mai are rost discutia !
Departe de mine gandul sa fac pe opozitia, fata dl Cezar si a celor ce vor sa faca ceva bun

daca-ti aduci aminte, noi (Musca 13) am fost primii care am propus prin petitia din primavara ca pe zonele administrate sa se dea posibilitatea celor care le administreaza sa perceapa niste tarife fundamentate pe principii economice , si toata lumea ne-a sarit atunci in cap ! Deci eu nu mi-am schimbat pozitia tocmai acum cand in sfarsit lumea incepe sa ajunga la aceeasi concluzie, insa este mare diferenta intre tarife si cele scrise mai sus !
Sunt de acord ca in cazul asta, Dl Cezar face o confuzie, dar nu cred ca este una de exprimare, ci de perceptie a ideii !
indiferent insa cum ar fi, pana la urma, la consultarile cu ANPA, chiar nu trebuie facute nici un fel de greseli si confuzii, nici de exprimare, pentru ca acolo, cei de pana acum (AGVPS, Popescu si FNPSR), exact asta au facut, s-au legat de cuvinte si de sensuri, exploatandu-le in favoarea lor ! Si sunt sigur ca acolo cuvintele vor fi vanate si tocmai pe ele va fi bataia !
Si eu am mai fost la consultari de genul asta (cu RNP) si crede-ma: STIU ASTA !
de fapt astept sa explice Dl Cezar ce a vrut sa zica, abia dupa aia vedem daca mai are rost discutia !
- semlecangheorghe
- veteran
Micky eu nu m-am referit la tine si d-l Cezar..Nu m-am gindit nici o clipa la voi..Stiu insa ,anii cind A.J.V.P.S.-ul avea drept de control,si chiar faceau controale,si prin partile noastre,si prin Oradea stiu cazuri...atunci a aparut ”Maria sa”,dorind ”sa rezolve incoerentele din pescuitul romanesc”Si deatunci numai intr-o ”coerenta” o ducem..fir-ar..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Da, naiba sa o ia de taxa, tarif nu cotizatie !flydb scrie:Dl.Cezar a folosit cuvantul nefericit cotizatie in loc de tarif. Altfel este OK.
Adica suma pe care o pretinde administratorul apei pentru zona pe care o gospodareste ! x lei/zi, sau y lei/saptamana. sau x lei/an.
Adica ceea ce trebuie sa deosebeasca o zona ingrijita de alta lasata de izbeliste.
Domnule Miky, scuze, am comis-o ! N-am folosit cuvantul potrivit.miky scrie:OARE ? ? ? :cezar.ch scrie:
![]()
Dar cred ca ati inteles ideea.
Este vorba de suma (tarif, taxa) pe care o percepe administratorul (primarie, asociatie) pentru a face fata cheltuielilor de populare, paza, amenajari, etc.
Iar plata sa se faca si in zile de munca, la modul: prestezi o zi la paza, la populare, la panda braconierilor, la ecologizare, primesti un voucher si pescuiesti gratis o zi, doua sau trei.
Altfel, statul isi va lua cei 30 lei/an, iar raurile/lacurile/baltile le va pazi si popula doar Dumnezeu.
Vreau sa fiu bine inteles ! Administram si noi Lacul Snagov, cerem exact O lei taxa sau tarif, se pescuieste doar pe baza de permis ANPA luat de oriunde, dar este un caz special, noi vrem cat mai multi pescari sportivi pe balta pentru a-i descuraja pe plasari si electricieni.
Este ca tratamentul cu antibiotice pentru gripa.
Iar metoda a dat anul asta rezultate bune ! Dar este un caz special, fiind vorba de un lac cu o fenomenala capacitate de refacere. Iar pescarii recreativi inteleg mai mult decat credeti. Va rog sa ma credeti ca fara informatiile pescarilor, furnizate zi si noapte, nu puteam lupta cu nenorocirea gasita acolo. Mai mult nu scriu despre asta, ca nu e prea sanatos..
Trebuie sa recunoasteti ca ideea de reciprocitate totala este imposibila.
Adica, ideea ca daca platesc impozit la stat pentru un apartament, pot sa merg sa ma culc in toate apartamentele din bloc. Chiar daca este un bloc al statului.
Cam asta este explicatia mea !
Esti pescar recreativ, platesti permis ANPA !
Vrei sa pescuiesti pe o apa publica bine gospodarita, platesti suplimentar.
Asta pentru ca paza, popularea, amenajarea, costa bani. Si nu putini !
Domnule Cezar ,nu va mai scuzati si nu va mai invinovatiti degeaba :nu ati comiso !
Un ordin al ministrului e chiar al ministrului .Nu putem veni noi sa-i impunem ordinul formulat de noi si el doar sa-l semneze !Nu putem face legi caci este cine sa le faca ...cit mai prost posibil si total in defavoarea marii majoritati ! Faptul ca sintem acceptati la o dezbatere e bine si poate se va tine cont de parerile si doleantele noastre.Si mai e bine ca sintem in dialog si NOI prin dvs si cine va mai merge cu dvs.si nu vor acolo fii doar impostorul papal si agvps-ul ! Cit despre a anula OM-uri si legi cred ca n-am inteles eu bine ...
In legatura cu ideile care trebuiesc explicate cred ca sint doar doua situatii:ori ideile sint atit de geniale incit in mod obligatoriu trebiesc explicate ,ori noi sintem atit de cretini incit iar trebuiesc explicate dar cu rezultate imprevizibile ! Asa da dle.miky explicati-le daca doritiasta ,dar daca explicatiile depasesc mai mult de 5-6 fraze eu nu le citesc .Stiu ca e doar "paguba in ciuperci "...
Un ordin al ministrului e chiar al ministrului .Nu putem veni noi sa-i impunem ordinul formulat de noi si el doar sa-l semneze !Nu putem face legi caci este cine sa le faca ...cit mai prost posibil si total in defavoarea marii majoritati ! Faptul ca sintem acceptati la o dezbatere e bine si poate se va tine cont de parerile si doleantele noastre.Si mai e bine ca sintem in dialog si NOI prin dvs si cine va mai merge cu dvs.si nu vor acolo fii doar impostorul papal si agvps-ul ! Cit despre a anula OM-uri si legi cred ca n-am inteles eu bine ...
In legatura cu ideile care trebuiesc explicate cred ca sint doar doua situatii:ori ideile sint atit de geniale incit in mod obligatoriu trebiesc explicate ,ori noi sintem atit de cretini incit iar trebuiesc explicate dar cu rezultate imprevizibile ! Asa da dle.miky explicati-le daca doritiasta ,dar daca explicatiile depasesc mai mult de 5-6 fraze eu nu le citesc .Stiu ca e doar "paguba in ciuperci "...
- semlecangheorghe
- veteran